Thursday, February 21, 2019

TORSTAI 21.02.2019

TORSTAI 21.02.2019
01. Koko yön kestäneiden maratonkeskustelujen jälkeen kahden gallupeissa johtavan keskustapuolueen johtajaa Benny Gantz ja Yair Lapid ilmoittivat torstaiaamuna sopineensa voimiensa yhdistämisestä voidakseen haastaa pääministeri Benyamin Netanyahun johtaman Likudin ja sen kanssa koaliittiossa olevat pienet puolueet huhtikuun 9. päivän parlamenttivaaleissa.

Gantzin ja Lapidin aamun sarastaessa julkistamassa lausunnossa todetaan, että jos he voittavat vaalit ja saavat tehtäväkseen hallituksen muodostamisen, Gantz tulee toimimaan pääministerinä ensimmäiset 2 vuotta, jolloin Lapid ottaa valtion johdon käsiinsä seuraaviin vaaleihin saakka.

Julkilausumassa todetaan myös, että IDF:n entinen yleisesikunnan komentaja Gabi Ashkenazi suostui liittymään ehdokkaaksi Gantzin ja Lapidin johtamaan ”kenraalien koaliittioon” vahvistaakseen sen keskustalaista imagoa.

Gantzin, Lapidin ja Moshe Yaalonin yhteisessä lausunnossa todetaan, että ”kansallisesta vastuuntunnosta johtuen me olemme päättäneet muodostaa yhteisen listan Israelin uuden hallitsevan puolueen muodostamiseksi”.
Moshe Yaalon liitti aiemmin perustamansa Telem-puolueen Resilience puolueeseen.

”Tämä uusi hallituspuolue tulee esittämään uuden turvallisuustiimin ja sosiaaliset johtajat, jotka varmistavat kansan turvallisuuden ja yhdistävät Israelin yhteiskunnan hajaantuneet elementit”.

Siinä mainitaan myös Gantzin ja Lapidin vuorottelevan pääministerinä, ja että Ashkenazi päätti liittyä siihen ”tärkeän hetken ja kansallisen tehtävän johdosta”. Keskusteluja viivyttivät sovittelut Yesh Atidin puolueohjelman liittämisestä unionin puolueohjelmaan. Gantz halusi toimia unionin johtajana koko vaalikauden ajan.

”Uuden hallituspuolueen” johtajat lupaavat antaa täydellisemmän lausunnon ja unionin uuden nimen myöhemmin päivän kuluessa.

Ynetnews.com raportoi, että yölliset keskustelut sujuivat hyvin, mutta Yesh Aytidin taholta kerrotaan sen haluavan tarkennuksia Resilience puolueelta useissa kysymyksissä, mukaan lukien Knessetin hyväksymä Kansa-valtio laki, uskonnollinen vapaus, sekä Gantzin päätös siinä tapauksessa, että voittoisa Netanyahu tarjoaisi Gantzille tärkeän ministeripaikan.

Gantz tyynnytteli tilannetta tiistaina sanoen Lapidille: ”Et voi heikentää tätä historialista tilannetta keskustelemalla paikkamahdollisuuksista. Noustaan noiden yläpuolelle ja voittakaamme”. Esittäessään omat ehdokkaansa Lapid vastasi: ”Emme jätä yhtään kiveä kääntämättä, teemme kaikkemme varmistaaksemme, ettemme menetä tätä historiallista tilaisuutta nykyisen hallituksen korvaamiseksi”.

Orly Levy-Abekasisisin perustaman Gesher-puolueen lausunnossa todetaan, että keskustelut Gantzin kanssa katkesivat Gantzin aloittaessa keskustelut Yair Lapidin kanssa. Ehkä Orly ei halua samaan hallitukseen Läpidin kanssa.

Resilience puolue julkisti ehdokaslistansa tiistaina. 23 ensimmäisen nimen joukossa on kuusi Yaalonin Telem-puolueesta, naisehdokkaita on 5.
https://www.timesofisrael.com/after-marathon-talks-gantz-lapid-agree-party-merger-in-challenge-to-netanyahu/,

02. Orly Levy-Abekasis kertoi medialle keskiviikkona, että hänen Gesher-puolueensa menee vaaleihin yksin. Hän sanoo keskustelujen Gantzin kanssa hajonneen huolimatta siitä, että hänellä oli kirjoitettu sopimus Gantzin kanssa, jossa Resilience-puolue olisi liittänyt hänen Gesher-puolueensa laatiman sosiaalistaloudellisen ohjelman keskeiseksi osaksi Gantzin vaalikamppailua, kuten myös, mitä paikkoja Gesher saisi allianssissa.

”Hämmästyksekseni sopimuksen jälkeen kummallinen hapuilu alkoi Israel Resiliencen sisällä, mukaan lukien väärän informaation ja yksipuolisten tietojen levittäminen medialle, eräänlainen piiloudu- ja – etsi leikki, ikään kuin emme olisi keskustelleetkaan”.

Orly Levy-Abekasis sanoi Gantzin persoonasta näin: ”Hän ei läpäissyt luotettavuus-testiä, hänen käyttäytymisensä on outo ja harhainen. On ikävää, että mies, josta odotettiin Israelin johtajaa, osoittautui toisten ohjailtavaksi”.

Resilience puolueen vastauksessa pahoitellaan, että Levy katkaisi keskustelut.
”Levy on tärkeä johtaja, mutta valitettavasti hän keskeytti kaksinpuhelun yksipuolisesti. Kunnioitamme hänen päätöstään”.
Orly Levy luovutti ehdokaslistansa keskiviikkoa useitten muitten puolueitten tavoin keskusvaalilautakunnalle.
https://www.timesofisrael.com/levy-abekasis-no-merger-with-gantz-after-his-weird-hallucinatory-behavior/,

03. Kenraali (res.) Amos Yadlin Israelin Kansallisesta turvallisuusinstituutista (INSS) pyrkii artikkelissaan opastamaan äänestäjiä, mitä heidän tulee pitää mielessään ennen kuin raaputtavat ehdokkaansa kirjaimet vaalilippuunsa.

Yadlin toteaa aluksi, että ”Trumpin valitseman rauhantiimin rauhansuunnitelman kootessa höyryä, on syytä huomioida alueellisesta monimutkaisuudesta huolimatta, että status quo tulee johtamaan lopulta joko juutalaiseen tai demokraattiseen valtioon”.

”Meidän tulee vaatia johtajiltamme selkeää näkyä Israelin tulevaisuudesta, joka on turvallinen, juutalainen ja demokraattinen”, hän jatkaa.

”Kerryn laatiman rauhansuunnitelman epäonnistuttua diplomaattinen prosessi keskeytyi ja kysymys siirtyi sivuraiteelle. Nyt 5 vuotta myöhemmin kysymys näyttää nousevan uudelleen valokeilaan, kuten Varsovasta, Washingtonista, Moskovasta ja Riyadista tulleista suuntaviivoista voidaan päätellä” Yadlin sanoo.

Yadlin varoittaa, että tasapainotilanne on kuvitteellinen, sillä todellisuudessa tapahtumat ovat dynaamisia, jotka voivat aiheuttaa vakavan räjähdyksen Gazassa tai Juudeassa ja Samariassa lyhyellä tähtäyksellä, mikä voi puolestaan johtaa bi-kansalliseen valtioon juutalaisen valtion asemesta.

Hän jatkaa todeten, että toisaalta harjakuva Israelin ja palestiinalaisten väliseen sopimukseen pääsy keskustelujen kautta ei huomioi todellista tilannetta palestiinalaisten kannalta katsoen.

Tumpin tiimin jäsenet Kushner ja Greenblatt yrittivät Varsovan konferenssissa huonolla onnella saada paikalla olleet maltilliset arabimaat kiinnostumaan suunnitelmastaan.

”Arabit näyttävät olevan haluttomia ottamaan aloitteen käsiinsä.
PA/PLO:n johtaja Abbas kieltäytyi menemästä Varsovaan, vaan valitsi kolme muuta kanavaa. Gazassa hän kiihdyttää sotaa Hamasin ja Israelin välille; Moskovassa Putin yritti lahjoa Islamic Jihadia ja Hamasia, jotka eivät tunnusta Israelin oikeutta olla olemassa edes 1949 aselepolinjoilla; Riyadissa Abbas yritti epätoivoisesti saada kuningas Salmanin hylkäämään USA:n laatiman aloitteen.”

”Netanyahu lensi Varsovaan, jossa hänellä olisi ollut tilaisuus käyttää puhelahjojaan selvittääkseen rauhanprosessin tilannetta, mutta sen sijaan hän keskittyi Iranin kysymykseen, vaikka hyvin tietää bi-kansallisen valtion vaarasta”, kuten Yadlin toteaa.
Yadlin valittaa sitä, että kysymys Palestiinasta tulee esiin ainoastaan puoluejohtajien keskittyessä syyttämään toisiaan sen sijaan, että he pystyisivät esittämään käytännöllistä ohjelmaa, millaista valtiota he haluavat.

Yadlin suosittelee hyväksymään Trumpin tiimin laatiman rauhansuunnitelman, vaikka sen sisällöstä on julkisuudessa esitetty vain huhuja, maltillisten arabimaiden tuella. Hän vaatii, että Israelin tulee pystyä muotoilemaan tulevaisuutensa geograafisesti, demograafisesti ja etnisesti ja turvallisuutensa huomioiden, jota 70 % israelilaisista haluaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467365,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465229,00.html,

04. PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas julkisti taas kerran sen, jonka Jasser Arafat aikoineen julkisti puhuessaan Etelä Afrikassa, etteivät arabit tule koskaan solmimaan rauhansopimusta Israelin kanssa. Ainoa, mihin he voivat suostua, on Muhammedin aikoinaan solmima aselepo Mekkan johtajien kanssa, jonka hän rikkoi sopimuksen puolivälissä katsoessaan saaneensa tarpeeksi aseita ja taistelijoita miehittääkseen Mekkan.

Tri Harold Rhode selittää kysymystä omassa artikkelissaan: ”Peace? Islam ei hyväksy sitä”. Hän esittää teemojaan Josh Hastenin haastattelussa. Rhode on yksi maailman johtavista Islamin tutkijoista. Hän palveli USA:n puolustus-ministeriön Islamin asiain neuvonantajana, ja kirjoitti kirjan ”Modern Islamic Warfare”. Siinä hän kertoo, että Islamin tarkoituksena on aiheuttaa pelkoa vihollisessaan, olkoot ne muslimeja, juutalaisia, kristittyjä tai muita päämääränsä saavuttamiseksi.

Mahmoud Abbas ei tule koskaan suostumaan USA:n neuvottelemaan rauhansopimukseen; eikä muslimeilla ole pysyvää rauhaa, he suostuvat vain aselepoon ollessaan heikko, mutta rikkovat sen katsoessaan sen soveltuvan strategisiin suunnitelmiinsa.

”On kohtalon ivaa, että vuosia kestänyt Islamin terrori juutalaista valtiota vastaan on saanut yhä useammat israelilaiset voimistumaan ja juurtumaan entistä tukevammin Israelin maahan”, kuten Rhode analysoi tilannetta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259374,

05. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas esitti kovakasvoa PLO:n keskuskomitean kokouksessa Ramallahissa keskiviikkona, kuten AFP raportoi.

”Me emme hyväksy (Israelin keräämiä) verovaroja, ellemme saa niitä kokonaan.
Israelin turvallisuuskabinetti päätti sunnuntain kokouksessaan pidättää PA:n puolesta keräämistään verovaroista 140 350 300 USD (507 697 000 NIS), mikä määrältään vastaa suunnilleen PA:n maksamia stipendejä Israelissa tuomittujen tai operaatiossa surmansa saaneiden terroristen omaisille.

Abbas esittää kovanaamaa kansalaistensa kustannuksella todetessaan: ”Jokainen käytettävissä oleva penni maksetaan marttyyrien ja vankien omaisille”. Hän on toistellut tätä useaan kertaan eri muodossa.

”Israel väittää PA:n siirtävän varoja terroristeille ja siksi pidättää ne varat. Sanon, ettemme halua noita varoja, ja jokainen käytössämme oleva penni siirretään marttyyrien omaisille”. Abbas sanoi TV-kanava 13 mukaan.

Abbasin neuvonantaja ja tiedottaja Nabil Abu Rudeineh varoitti seurauksista päätöksestä varojen pidättämiseksi.
Abbas päätteli keskiviikkona, että tällä pyritään taivuttamaan PA:n johtoa suostumaan USA:n johtamiin rauhanneuvotteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259385,

06. Israelin reserviläiset ovat koonneet todisteita kymmeniltä sotilailta, joissa he esittelevät Hamasin tekemiä kansainvälisen ihmisoikeuslain vastaisi rikoksia Israelia vastaan käymiensä sotien aikana.

He tulevat esittämään todistusaineistonsa Haagin kansainväliselle oikeudelle ICC torstaiaamuna. Todisteisiin liittyy runsaasti allekirjoitettuja kertomuksia, valokuvia ja muuta todistusaineistoa, joiden perusteella he esittävät syytöksiä Hamasia ja sen johtajaa Ismail Haniyehiä vastaan.
He kutsuvat esitystä nimellä ”Human Shield Project”, projekti inhimillinen kilpi.

Jerusalemin Oikeusinstituutin asianajaja Ori Morad tulee esittelemään ICC:n oikeudelle kysymyksen pääkohdat, ja oikeuden uskotaan kuulevan valituksia ennen päätöstään, aloittaako se viralliset rikostutkimukset asiassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259392,

07. USA:n Rannikkovartijajoukkojen luutnantti, joka kuvaili itseään valkeaihoiseksi nationalistiksi, vangittiin federaation tutkijoitten löydettyä hänen Marylandissa sijaitsevasta kodistaan mahtavan asekätkön, jonka hän oli viranomaisten mukaan koonnut aloittaakseen massiivisen kotimaisen terroriaallon, joka kohdistuisi poliitikkoja ja journalisteja vastaan.

Luutnantti Christopher Paul Hasson halusi suorittaa kohdistettuja iskuja perustaakseen valkoihoisten asuman kotimaan, ja unelmoi tavoista surmatakseen lähes jokaisen ihmisen maan päällä. Oikeusdokumentit eivät kerro, koska hänen oli tarkoitus aloittaa projektinsa.

Viranomaisten mukaan hän oli aloittanut tarvikkeitten ja aseitten kokoamisen v. 2017. Hänen iskukohteittensa listan kärjessä oli mm. kongressin vähemmistöjohtaja Nancy Pelosi, (D-CA), ja hän etsi internetistä aiheita käyttäen fraaseja ”paras paikka seurata kongressin jäseniä”, ja ”korkeimman oikeuden suojatut tuomarit”.

Hän halusi tapaa ennen näkemättömän määrän ihmisiä. Hänet pidätettiin perjantaina laittomien aseitten ja huumeiden hallussapidosta, mutta ne ovat vain jäävuoren huippu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

08. Israelin ensimmäinen kuuluotain, Beresheet, alussa, lähtee torstaina matkalleen kohti kuuta Cape Canaveralin ilmavoimien lentokentältä Falcon 9 raketin kärjessä usean muun luotaimen kanssa Elon Muskin Space X yhtiön tilaamana.

585 kg:n painoisen luotaimen vesialtaan muotoinen osa laskeutuu omille jaloilleen. Sen rakensi NGO yritys SpaceIL ja valtion omistama Aerospace Industries 100 miljoonalla USD, jonka yksityiset rahoittivat lähes kokonaan.

Se on Israelin ensimmäinen projekti kuussa, ja jos se onnistuu, Israel on neljäs maa, joka on lähettänyt luotaimiaan kuun pinnalle, USA:n Venäjän ja Kiinan jälkeen. Se tekee muutaman kierroksen maapallon ympäri ennen jatkamistaan matkaansa kuuhun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

09. Raportin mukaan juutalaisten ote Galileasta on heikkenemässä. Antisionistiset ryhmät, joiden päämääränä on poistaa Israelin asema juutalaisena valtiona, rohkaisevat arabeja muuttamaan juutalaisten asuttamiin yhteisöihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -12; Tiberias 08 -19; Suolameri 11 -20; Eilat 11 -21 +c-astetta, tänään ja ylihuomenna puolipilvistä huomenna sataa osissa maata. Lämpötila ei muutu.
Israelweather.co.il

Jännitys on noussut USA:n Kiinan ja Venäjän välillä, eikä ole ihmeteltävää seurata Venezuelan tilanteen kehittymistä. Trump ei laske pois sodan mahdollisuudesta siellä, mutta USA voi joutua taistelemaan venäläisiä ja kiinalaisia vastaan, joilla on öljyintressejä Venezuelassa. http://www.alt-market.com/articles/3662-is-venezuela-on-the-verge-of-becoming-another-syria, https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/venezuela-closes-air-space-from-dutch-antilles-moves-troops-to-border,

Tuesday, February 19, 2019

TIISTAI 19.02.2019

TIISTAI 19.02.2019
01. PA antoi maanantaina varoituksen Israelille, että se leikkii tulella sen jälkeen, kun oikeuden päätöksellä 2017 suljettu Golden Gate (Kultainen Portti), joka tunnetaan myös nimellä Gate of Mercy (Armoportti), aiheutti Jerusalemin poliisin ja muslimi-palvojien välille väkivaltaisia yhteenottoja.

Portin läheisissä tiloissa toimi aiemmin Islamilaisen perintökomitea, mutta poliisin huomattua komitean osallistuneen poliittiseen aktiivisuuteen, tilat suljettiin v. 2003, jonka oikeus vahvisti v. 2017 todeten päätöksessään, että ne pysyvät kiinni, kunnes toisin päätetään.

Viime viikolla joukko muslimeja tunkeutui tiloihin pitäen rukouskokouksen siellä, jonka jälkeen poliisi sulki portin läheiset tilat riippulukolla. Poliisi epäili muslimien
pyrkivän muodostamaan tiloista pysyvän kokoustilan. Muslimit sanoivat, että he haluavat varmistaa, etteivät juutalaiset käytä tiloja rukoustiloinaan.

Maanantaiaamuna tusinoittain Jerusalemin itäosan arabimuslimeja, joiden mukana oli muslimisäätiön wafkin virkailijoita, pyrkivät väkivalloin tunkeutumaan vapaina olleisiin tiloihin. Muslimiaktivistit kutsuivat paikalle Jerusalemin itäosan muslimiasukkaita tukemaan protestiaan.

Poliisin ja muslimien välisten yhteenottojen vuoksi poliisi pidätti viisi muslimiaktivistia, joita syytetään Temppelivuoren tasapainotilan häiritsemisestä. Poliisin vakuutuksen mukaan palvojien nouseminen Temppelivuorelle jatkuu normaalikäytännön mukaan.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin uskonnollisten asiain neuvonantaja Mahmoud Habbas tuomitsi – kuten hän sanoi – ”miehittäjän rikolliset toimet Al-Aksa moskeijaa ja sen portteja, erityisesti Baba al-Rahma (Armoporttia) vastaan,
sekä poistaen palvojat väkivalloin aseitten uhalla”.

Habbas sanoi, että ”hyökkäys portin lähellä oli sota islamia vastaan” syyttäen Israelin leikkimisestä tulella. ”Palestiinalaiset puolustavat kallista ja siunattua Al- Aksa-moskeijaa”. Hän sanoi PA:n seuraavan tilannetta ja olevan yhteydessä kansainvälisten kumppaniensa kanssa painostaakseen Israelia perumaan päätöksensä tilojen sulkemisesta.

Jordanian hallitus on ollut yhteydessä Israelin virkailijoiden kanssa kehottaen avaamaan tilat muslimeille uhaten samanlaisilla protesteilla kuin v. 2017 Israelin asetettua metalinpaljastimet Temppelivuoden sisäänkäynteihin.

Jordanian lausunnossa Israelia syytetään ”räikeistä historiallisten ja laillisten sopimusten rikkomuksista ja vastuista kansainvälisen ja humanitäärisen lain vastaisesti”. Jordanian ulkoministeriön tiedottaja sanoi ”ministeriön seuraavan tätä vaarallista kehitystä eri kanavien kautta varmistaakseen tilojen avaamisen ja tasapinotilanteen palauttamiseksi pyhälle vuorelle”. https://www.jpost.com/Breaking-News/Police-chase-suspect-onto-Temple-Mount-developing-report-580994,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259235,

02. Gazan arabit mellakoivat maanantaina turvallisuusaidan varrella, heitellen sotilaita kohti tusinoittain kotitekoisia pommeja sekä aiheuttaen väärän syytöksen kranaatti-iskusta.

Ainakin 7 arabia haavoittui sotilaitten avattua tulen heitä kohti, raportoi Hamasin terveysministeriö Gazassa.

Kymmeniä mellakoitsijoita – hämminkiyksiköiden jäseniä, kuten he itseään nimittävät – ottivat osaa mellakoihin Gazan kaupungin itäpuolella, polttaen autonrenkaita, sytyttäen kymmeniä kotitekoisia pommeja ja häikäisten laserilla sotilaita pyrkien sokeuttamaan heidät tunkeutuessaan aidan läpi.

Mellakoiden aikana n. 09.00 aikaan Shaar HaNegevin alueneuvosto raportoi, että Gazasta ammuttiin raketti Israelin puolelle, se putosi aukealle pellolle ilman vahinkoja. Raportti peruttiin myöhemmin IDF:n toimesta.

Gazan arabien hämminkiyksiköt ovat palanneet turva-aidan varrelle aiemmin tässä kuussa muutaman kuukauden tauon jälkeen pidättyen päivällä tehdyistä mellakoista keskittyen öiseen mellakointiin IDF:n sotilaitten kanssa pyrkien hämmentämään heitä tulipaloilla, pommeilla, laserilla ja yrityksillä soluttautua aidan läpi Israelin puolelle.

Öiset hyökkäykset alkoivat Hamasin sala-ampujan haavoitettua IDF:n sotilasta, ja 2 päivää sen jälkeen, kun rajapoliisi haavoittui lievästi hyökkäyksessä.

IDF uskoo, että joko Hamas tai Islamic Jihad voi pyrkiä vetämään Israelin – Iranin kehotuksesta – sotaan johtaen hyökkäyksiä aidan tuntumassa, iskemällä sotilaita pst-ohjuksilla, järjestämällä väijytyksiä käytössä olevan tunnelin kautta, tai joillain muilla samantapaisilla alemman tason mutta merkittävillä iskuilla.

IDF:n uusi komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi, jonka virkakausi alkoi viime kuussa, kehotti armeijan suunnittelijoita uusimaan operatiiviset suunnitelmansa Gazan kaistan taisteluihin.

Maaliskuun lopusta lähtien Gazan arabit ovat järjestäneet jokaisena perjantaina ja joskus muinakin viikon päivinä kuten tiistaina - ajoittaisia yhteenottoja tilanteen kiihdyttämiseksi, kuitenkin ilman sotaa. Hyökkäysten tarkoituksena voi olla IDF:n huomion hämääminen, kuten Egypti teki ennen 1973 Jom Kippursodan alkamista ennen massahyökkäystä Israeliin.

Usean kuukauden aikana Egypti ja YK:n erityiskoordinaattori Nicholai Mladenov ovat ponnistelleet estääkseen toistuvien yhteenottojen kehittymisen avoimeksi sodaksi, sekä peläten Gazan tilanteen kehittymistä sisäiseksi kansannousuksi, mikä voisi saattaa koko kaistan kaaokseen vetäen mukaan muita arabimaita.

Hamasille on tehty houkuttelevia tarjouksia lentokentästä, satamasta Kyproksessa, edellisten sodan tuhojen korjaamiseksi rakentamalla uutta, sekä alueen infrastruktuurin uudistamiseksi Qatarin anteliaalla tuella ja YK/EU:n valvonnassa, mutta ne ovat rauenneet PA/PLO:n kateellisen johtajan Abbasin vastustukseen, joka jätettiin näiden projektien ulkopuolelle.

Israelin toivoma pitkäaikainen tulitauko Gazan terrorijärjestöjen ja Israelin välillä ei ole pystynyt toteutumaan. IDF vaatii ”paluumarssi” mellakoiden loppumista edellytyksenä tulitauolle. PA kuristaa Gazaa omilla sanktioillaan kieltäytymällä maksamasta virkailijoittensa palkkoja Gazassa.

Israel aloitti pitkän harkinnan ja suunnittelun jälkeen uuden 6 metriä korkean turvallisuusaidan rakentamisen estääkseen soluttautumisyritykset. Aita varustetaan nykyaikaisin hälytys- ja varoitusmonitorein ja valoilla. Se pystytetään maanalaisen betonimuurin päälle koko 65 km pitkän rajan pituudelta.
https://www.timesofisrael.com/amid-border-clashes-idf-denies-mortar-shell-fired-from-gaza/,

03. Alez Fishman varoittaa Israelin hallitusta, että nälkiintyneet PA/HAMAS:in arabit voivat aiheuttaa Israelille paljon enemmän tuhoa, kuin ne miljoonat, jotka se erottaa kokoamistaan Israelissa työssäkäyvien arabien palkkojen veroista.
PA syyttää Israelia sille kuuluvien varojen varastamisesta.

Hän ottaa esimerkin: 30 vuotta sitten 1. intifadan aikana Juudean ja Samarian arabit hirttivät yhteistyössä IDF:n kanssa epäilemänsä arabin sähköpylvääseen. Sen vastapainoksi IDF:n komentaja antoi käskyn poistaa kaikki sähköpylväät.
Se tuntui kätevältä vastavedolta, mutta IDF joutui uusimaan kaikki sähköpylväät alueella aiheuttaen hallitukselle miljoonien menetykset.

Fishman esittää, että ne 500 miljoonaa NIS, jotka hallitus pidättää kokoamistaan veroista, ja jotka vastaavat suuruudeltaan määrää, jonka PA maksaa terroristeille Israelin vankiloissa tai surmansa menettäneiden omaisille, ovat sähköpylväs-projekti uudelleen, koska ne täytyy lopulta maksaa PA:lle korkojen kanssa.

En ole aivan samaa mieltä, koska hallituksen päätös perustuu ns. Taylor act lakiin, USA:n kongressin säätämään lakiin, joka kieltää maksamasta terroristeille.

Fishman selittää.
PA aloittaa 2019 vuosibudjettinsa 3 miljardin NIS vajauksella 18.5 miljardin vuosi-budjetistaan. Vajaus johtuu pääosin USA:n kieltäydyttyä maksamasta aiempaa 1 miljardin USD suoraa tai epäsuoraa lahjoitustaan PA/PLO:n tileille. Tämä voi rampauttaa PA/PLO:n toiminnan kokonaan, ellei löydy muita yhtä päättömiä mesenaatteja. USA:n tuen loppuminen aiheuttaa 30 -40 % vajauksen budjettiin.

Artikkelin kirjoittaja käy läpi sen jälkeen, mitä vaikutuksia USA:n avun poistaminen aiheuttaa PA:n toiminnalle, kun lisäksi huomio, että UNRWA, joka ylläpitää kouluja, lastentarhoja ja muita laitoksia, ilmeisesti pyrkien osoittamaan USA:n moraalisen vastuun kaikkien niiden toiminnan jatkumisesta.

Fisman ei huomioi ollenkaan, ettei USA:lla ole mitään velvoitteita, jotka pakottaisivat sen jatkamaan päätöntä avustustaan huomioiden, että USA:n velka on nyt yli 22 triljoonaa USD, ja sen puolustuslaitos on kuralla presidentti Barak Hussein Obaman USA:n pelotusvoiman 8 vuoden määrätietoisen ajasajon vuoksi.

Presidentti Donald Trump pyrkii kaikin tavoin korjaamaan syntyneitä vuotokohtia vaatien liittolaismaitaan NATO:ssa täyttämään 2 %:n osuutensa kansan-tuotteestaan sotilasliiton nostamiseksi sille kuuluvaan arvoon, kuten myös Kiinan kanssa käymänsä kaupan luonteen muuttamiseksi edes tasapuoliseksi.

Oma lukunsa on Euroopan maiden puolustus, joka on levännyt USA:n antaman sotilaallisen mahdin suojassa, mutta jonka Trump pyrkii muuttamaan USA:lle edullisemmaksi vihoittaen samalla entiset liittolaisensa.

USA:n suurimmat velkojat ovat Kiina, Venäjä ja Japani sekä arabimaat. USA on pystynyt elämään turvautuen oikeuteensa painattaa tarvitsemansa dollarimäärän ilman vakuuksia, mutta se on menettämässä sen. Trump pyrkii muuttamaan valuuttansa kultapohjaiseksi. Täytyykö USA:n turvautua menetelmään, jossa se sanoutuu irti kaikista veloistaan ja vapauttaa vankinsa juutalaisen lain riemuvuoden mukaisesti?

Olemmeko me todistamassa yhden maailmanvallan, imperiumin, kuolemaa, kuten jotkut ennusatavat?
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465725,00.html,

04. UUTISIA LYHYESTI

Israelin vaalikuume alkaa polttaa yhä useampia, mutta saaden samalla entistä ikävämmän henkilökohtaisen sävyn, jossa puututaan ehdokkaan yksityiselämään.
Pienet puolueet, joiden kannatus heiluu vaalikynnyksen 3.25 % tienoilla, pyrkivät liittymään suuremmiksi kokonaisiiksi, mutta siinä tulevat vastaan inhimilliset heikkoudet vallan ja johtamisen muodossa.

Hatnua-puolueen puheenjohtaja Tzipi Livni sanoo luopuvansa politiikasta kokonaan, koska kukaan ei huoli häntä.
Netanyahun ainoa pelko on Gantz, otsikoi ynetnews.com artikkelinsa.
Bibi kuvittelee edelleen, että hän tulee voittamaan vaalit ja johtamaan oikeisto-liittoa kuten tähänkin asti. Hän pitää epäilyjä syytteistä harhaanjohtavina.

Artikkelin mukaan Bibi käy täydellistä tuhoamissotaa, jossa ei oteta vankeja, vaan tuhotaan jokainen potentiaalinen vihollinen. Gantz on päävihollinen, joka on luokiteltu vasemmistolaiseksi, koska hän kannattaa kahden valtion muotoa, ja tunnustaa suosittelevansa Juudean ja Samarian luovuttamista ja juutalaisen kansan karkottamista niistä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465928,00.html,

Gennessaretin järven vedenkorkeus on hieman alle punaista varoitusrajaa, mutta se ennustetaan ylittävän sen lumien alkaessa sulaa pohjoisessa ja Hermonilla. Talven alkamisesta lähtien pinta on noussut 1.405 metriä.
Vedenpinta on nyt 23 sm alle alemman punaisen rajan. Torstaista lähtien vedenkorkeus nousi 10.5 sm, mutta useita metrejä, 4.435 m, tarvitaan lisää. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465928,00.html,

Israelissa pidettäväksi suunniteltu Israel-KeskiEurooppa huippukokous jouduttiin peruuttamaan Puolan ja Tsekin ilmoitettua, etteivät ne voi osallistua.
Sekä Netanyahu että uusi ulkoministeri vt. Israel Katz tulivat käyttäneeksi kieltä, mikä e sopinut niiden hienolle hipiälle, luonnehtiessaan Puolan suhtautumista holokaustiin ja osuutta natsihallintoon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465664,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465491,00.html,

Englannin 7 Labor-puolueen kansanedustajaa erosi vastalauseena puolueen sisällä rehottavaan antisemitismiin sekä brexitin, EU:sta eroamisen hoitoon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465609,00.html,

Antisemitismi rehottaa myös Australiassa. Sydneyn hiekkarannalta löydettiin kymmenittäin hakaristejä Bondi lähiön beachiltä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5461039,00.html,

Kahane puolue ja sen tukisieluinen johtaja rabbi Meir Kahane, jonka rasistiset mielipiteet olivat liikaa perinteisille puolueille. Ne boikotoivat sitä ja jäivät joukolla pois istuntosalista Kahanen puheen aikana.

Lopulta ne saivat säädettyä lain, jonka varjolla Kahanen osallistuminen 1988 vaaleihin estettiin, vaikka se olisi gallupin mukaan saanut 11 edustajaa.

Kahanen perintö kuitenkin elää Israelissa, vaikka sen perustaja Meir Kahane sai surmansa New Yorkissa salamurhaajan kädestä.
Ynetnews.com mukaan Natanyahu on eniten huolissaan äänten joutumisesta hukkaan, kuin ideologiasta, ja siksi hän kutsuu kahanistien Otzma-puolueen Likudiin, kuten myös Beit Yehudi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5461039,00.html,

Eräs NGO-ryhmä aikoo nostaa syytteen Mahmoud Abbasia vastaan Haagin kansainvälisessä oikeudessa syytettynä massakidutuksista. Abbasin sanotaan oikeuttaneen poliisinsa kiduttamaan 180 kansalaistaan vuodessa heidän arvosteltuaan Abbasia. Etenkin journalistit ovat olleet hänen kynsissään.
(JP 19.02.2019 Jonah Jeremy Bob).

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -12; Tiberias 11 -16; Suolameri 13 -21; Eilat 11 -21 +C-astetta tänään sataa Arielissa ja Tel Avivissa, muualla puolipilvistä kuten huomennakin.
https://www.Israelweather.co.il,


Sunday, February 17, 2019

Sunnuntai 17.02.2019

SUNNUNTAI 17.02.2019
01. Life Magazine julkaisussa vuodelta 1965 todistetaan, että ihmisen elämä alkaa munasolun hedelmöitymisessä. WND:n julkaisemassa artikkelissa vedetään - tuo ihmisen elämän kehitystä hedelmöitymisestä lähtien 28 viikon ajalta unohtumattomin kuvin esittelevä artikkeli ”Drama of Life Before Birth” - uudelleen päivänvaloon.

V.1973 USA:n korkein oikeus ei ollut tietoinen, milloin ihmisen elämä alkaa, mutta siitä huolimatta se teki abortin oikeuttavan lisäyksen USA:n perustuslakiin. Heidän olisi pitänyt tutustua 1965 julkaistuun artikkeliin ennen lain käsittelyä. Life Magazine Artikkelissa todetaan:
”Inhimillinen elämä alkaa todella tilanteessa, jossa munasolu hedelmöittyy yhdestä isän siittiösoluista.” Tiede on vahvistanut tämän, artikkelissa todetaan.

Presidentti Bill Clintonin 1994 nimittämä neuvoa-antava elin ”Liberty Councel” vahvisti: ”Ihmisalkion kehitys yhdestä solusta (zygote) oikeuttaa vakavaan moraaliseen harkintaan ihmiselämästä kehittyvänä muotona. Tosiasia, että ihmiselämä alkaa hedelmöittymisestä, on myös vahvistettu lääketieteen ammattilaisten toimesta vuosien ajan.” https://www.wnd.com/2019/02/flashback-1965-life-magazine-showed-life-begins-at-conception/,

Englannissa lapsen synnyttänyt nainen esitti vaatimuksen, että hän on itse asiassa isä, ja että hänet tulee tunnustaa synnyttämänsä lapsen isäksi.
Länsimainen kulttuuri on muuttumassa irvokkaaksi pelleilyksi.
https://www.wnd.com/2019/02/mom-gives-birth-then-claims-shes-actually-father/,

02. Hamasin arabit kokoontuivat perjantaina tavanomaisiin viikoittaisiin mielen-osoituksiinsa Gazan ja Israelin välisen turva-aidanvarrelle. Tällä kertaa heidän lukumääräkseen arvioitiin 11 000.

Hamasin terveysministeriön mukaan ainakin 20 arabia haavoittuivat IDF:n joutuessa turvautumaan mellakantorjuntavälineittensä lisäksi kumiluoteihin ja koviin ammuksiin saadakseen Israelin puolelle aitaa murtautuneet karkotetuiksi omalle puolelleen. Israel aloitti entistä tehokkaamman aidan rakentamisen.

IDF:n tiedottajan mukaan arabit heittivät kivien lisäksi kotitekoisia pommeja ja kranaatteja sotilaita kohti. Hän myös vahvisti, että sotilaat käyttivät mellakantorjunta välineistöä avaten tulen vakiintuneen käytännön mukaisesti.
Hamasin arabit polttivat myös autonrenkaita, jotka aiheuttavat palaessaan mustaa kitkerää savua, joka mereltä puhaltavan tuulen mukana leviää rajan tuntumassa asuviin juutalaisyhteisöihin aiheuttaen ilkeän ympäristöongelman.

Arabit lähettivät myös syttyvällä materiaalilla tai pommeilla varustettuja ilmapalloryppäitä, jotka sytyttävät tulipaloja jo valmiiksi poltetuille alueille.
He lisäävät ilmapalloterrorismin vaikutusta pyrkien osumaan palloillaan juutalaisten rakennuksiin. Iran ja Hizbullah tukevat tätä terrorismia.

Sotilaat pidättivät ainakin yhden turva-aidan läpi Israelin puolelle tulleen arabin lähettäen hänet Israelin turvallisuusjoukkojen kuulusteltavaksi.
Perjantaiaamuna ilmapallorypäs löydettiin lähellä Netivotin kaupunkia. IDF:n pioneerit kävivät neutraloimassa sen ilman vahinkoja.

Gazan terrorijärjestöt julkistivat keskiviikkona yhteisen varoituksen Israelille, että ”raja-aidalla tapahtuneet väkivaltaiset mielenosoitukset voivat edelleen pahentua ja johtaa tilanteen kiihtymiseen lähelle sotaa”.

”Järjestöt eivät salli Israelin vahingoittavan protestoijia ”Paluumarssin” yhteydessä. Sionistinen vihollinen on vastuussa palestiinalaisten millaisten tahansa oikeuksien vahingoittamisesta” lausunnossa todetaan. ”Kaikki merkit viittaavat tilanteen eskaloitumiseen. Emme voi hyväksyä tosiasiaa, että kansamme kärsii nälkää ja janoa”, lausunnossa uhataan pahaenteisesti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5464219,00.html,

03. ”Miksi Israelissa valmistetut ruokatarvikkeet ovat suosittuja Gazassa?” kyselee Layla Abd al-Nur JP:n artikkelissaan.
Gazan talousministeriön mukaan 65 % kaikista Gazaan tuotetuista tarvikkeista ovat Israelissa valmistettuja.

Gazan vaikeutuneet talousongelmat ovat antaneet useille erityisille intressi-ryhmille Gazassa tilaisuuden käyttää kaikkia keinoja asiakkaittensa pettämiseksi.
Jokaisen kriisin jälkeen ruokateollisuudessa Gazassa, asiakkaat aloittavat väistämättömän vertailun Gazassa valmistettujen ruokatarpeitten ja Israelista tuotettujen tuotteiden välillä.

Viimeisin kiivas sanaota käytiin paikallisasukkaitten FB:n sivuilla. Niihin kuuluivat kehotukset ostaa israelilaisia tuotteita niin kauan, kuin Gazassa valmistetut tuotteet eivät täytä Hamasin hallituksen asettamia standardeja.

Viime viikolla Rola Ravi, 37-vuotias gazalainen, kuljeskeli laajan supermarketin käytävillä keskellä Gazan kaupunkia. Marketin hyllyt olivat täynnä Israelissa valmistettuja tuotteita. Kysymykseen, miksi hän ostaa Israelissa valmistettua Elite kahvia, hän vastasi: ”10 vuoden ajan käytin suosittua paikallista Badri&Hania kahvia, mutta nyt tuli ongelmia. Yhtiötä syytetään valmistus-ja vanhenemispäivien väärentämisestä. Menetin kaiken uskoni paikalliseen ruokateollisuuteen. Pidän parempana maksaa hieman enemmän Israelin tuotteista. ”

Rola Ravi antoi esimerkin. ”Ostin tavallisesti 250 gramman purkin paikallista kahvia 10 NIS. Nyt maksan 8 NIS 100 gramman Elite kahvipurkista.
Laatu on tärkeä minulle”. https://www.jpost.com/Magazine/Why-are-Israeli-food-products-so-popular-in-Gaza-580561,

04. Israelin ulkoministeri virka on ollut täyttämättä viime vaaleista 2015 lähtien. Pääministeri Netanyahu piti sekä sen että toisen tärkeän1 ministeriön suorassa valvonnassaan.
Nyt pääministeri kuitenkin alkoi harkita tilannetta uudesta näkökulmasta vihjaillen, että hän nimittää uuden ulkoministerin kahdesta ehdokkaasta: Liikenneministeri Ysrael Katz ja vesi- ja energiaministeri Yuval Steinitz.

Tänään aamun raportit kertovat, että Netanyahu nimitti Ysrael Katzin tilapäisesti apulaisulkoministeriksi. Raportit eivät kerro, miksi vain apulaisulkoministeriksi, sillä kyllä maa tarvitsisi koko-aikaisen ulkoministerin nopeasti muuttuvassa Lähi-Idässä. Nimitystä käsitellään hallituksen istunnossa tänään, minkä jälkeen Bibi informoi korkeinta oikeutta Katzin nimittämisestä.

Netanyahulla on pitänyt hallussaan pääministerin kanslian ohella myös ulko- ja puolustus- sekä terveysministerin salkkuja. Korkein oikeus kehotti Netanyhua luopumaan ainakin yhdestä ministerin salkustaan.
Ysrael Katz pitää apulaisulkoministerin salkkua hallussaan, kunnes uusi hallitus muodostetaan huhtikuun 9. päivän vaalien jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259163, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259153,

05. Puhuessaan Mynchenin turvallisuuskonferenssissa Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi sanoi, että Israelin ja Palestiinan arabien välinen konflikti on suurin syy Lähi-Idän tasapainottomuuteen, kuten Ha´aretz raportoi.

Egyptin hallitsija, jonka hallintokautta pyritään jatkamaan ainakin vuoteen 2024 saakka, sanoi edelleen, että hänen maansa kannattaa kansainvälisiä ponnisteluja kahden valtion periaatteella 1967 sotaa edeltävillä tulitaukolinjoilla Palestiinan valtion rajoiksi, pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Egypti ja Jordan solmivat rauhansopimuksen Israelin kanssa ainoina arabivaltioina.

Israelin ja PA/PLO:n väliset rauhankeskustelut katkesivat 2014 Abbasin aloitettua keskustelut Hamasin kanssa.
Egypti ilmoitti 2016 halunsa osallistua tärkeimmässä roolissa Israelin ja PA/PLO:n välisissä rauhankeskusteluissa, ja toisti kehotuksensa keskustelujen aloittamiseksi vuonna 2018.

Abdel Fattah al-Sisi paljasti CBS 60 minuutin ohjelmassa, että Israel ja Egypti operoivat kiinteässä yhteistyössä Siinain niemimaalla. ”Ilmavoimiemme koneet joutuvat joskus ylittämään Israelin rajan. Sen vuoksi meillä on yhteistyötä laajalla alueella israelilaisten kanssa” hän selitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259153,

06. UUTISIA LYHYESTI

40-hengen israelilaisryhmä pidätettiin Kievin lentokentällä perjantaiaamuna, mutta heidät vapautettiin saman päivän iltapäivällä ennen sapatin alkamista.

Ukrainan hallitus on aloittanut pidätyskampanjan vastauksena sille, että Israelin maahantuloviranomaiset ovat pidättäneet Ukrainan kansalaisia Ben Gurionin kansainvälisellä lentokentällä.

Israelin Ukrainan lähettiläs Kievissä Yoel Leon kertoi apulaisopetusministeri Meir Porushille, joka pyrki välittämään asiassa, että 130 ukrainalaista on pidätetty Ben Gurionin kentällä, mihin Ukraina vastaa samalla mitalla. Porushin vaatimuksesta otettiin yhteys Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoon, jonka vaikutuksesta matkalaiset vapautettiin ennen sapattia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259144,

Kansallisten Turvallisuustutkimusten instituutin johtaja kenraalimajuri Amos Yadlin evp. sanoi Reshet Bet haastattelussa sunnuntaiaamuna, että Bibin mukaan Varsovan konferenssin salaisessa osassa keskusteltiin USA:n tuntemattomasta rauhan suunnitelmasta.

”Emme hyväksy arabien rauhansuunnitelmaa, joka on mahdoton, eikä meidän tarvitse hyväksyä el-Sisin esittämiä näkökohtia Mynchenissä, mutta Israelin hallituksen 4 viimeisen vuoden aikana esittämät asemat tekevät mahdottomaksi edetä arabien kanssa” Yadlin selitti.

”Uskon Bibin kokeneena valtiomiehenä ymmärtäneen, että hän tulee saamaan USA:n rauhansuunnitelman – ei kesällä, vaan heti vaalien jälkeen. Uskon heidän päätelleen – ja tämä on olettamus, eikä toteamus – amerikkalaiset näkevät olevan hyödyllistä vaikuttaa, millaisen hallituksen Israel saa vaalien jälkeen”.

Vastauksena kysymykseen, tarkoittiko hän hallitusta Gantzin eikä Bennettin kanssa Yadlin vastasi: ” Se on heidän tarkoituksensa, muuttaa Israelin valtion uutta hallitus-koaliittiota keskusta-oikealle, eikä äärioikeistoon päin.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259161,

Tämä on juuri sitä, mistä sekä presidentti Trump että hänen nimittämänsä rauhantiimin johtaja Jared Kushner ovat varoitelleet, ettei suunnitelma kaikilta osiltaan miellytä kumpaakaan osapuolta, ja että Israel joutuu tekemään myönnytyksiä PA/PLO:n hyväksi.

Oikeusministeri Ayelet Shaked (Uusi Oikeisto) sanoi Israel Hajom lehdelle, että ”Jos Israel toteuttaa C-alueen liittämisen Israeliin, hän on valmis hyväksymään sen, että 400 000 -500 000 PA:n arabia saavat Israelin kansalaisuuden. C-alue Juudeassa ja Samariassa on n. 60 % alueen kokonaispinta-alasta. Israelilla on siellä täysi sekä siviili. että turvallisuusvalvonta Oslon sopimusten nojalla.

Israelin rakentamat asutukset, kylät ja kaupungit sijaitsevat C-alueella; PA:n rakentaminen tapahtuu A- ja B-alueilla, joskin ne ovat pyrkineet EU:n ja YK:n rohkaisemina ja avustamina asuttamaan laittomasti myös C-aluetta, jossa asuu arviolta 100 000 PA:n arabia vastoin Oslon sopimuksia.

Shaked olettaa, että Trumpin suunnitelma tulee nostamaan hallitukseen Ganztin johtaman Resilience puolueen, jota pidetään vasemmistoon nojautuneena. Siksi Shaked sanoo, Uusi Oikeisto puolueen tulee päästä osaksi uutta hallitusta vahvistamaan sen oikeistolaista luonnetta.

Shaked selittää, etteivät Jerusalemin itäosan 400 000 arabia saa kansalaisuutta, vaan asumisoikeuden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259137,

Gantzin potentiaaliset äänestäjät ilmoittavat heidän suosittelevan Resilience puolueen pysymistä oppositiossa, jota Gantz johtaa.
Mikäli olen ymmärtänyt oikein Gantzin tulevaisuuden suunnitelmat, jääminen oppositioon tuskin tyydyttää hänen tavoitteitaan. Hän haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Direct Polls tiedustelun mukaan 55 % äänestäjistä ei halua Gatzin osallistuvan Netenyahun hallitukseen; 21 % haluaa hänet puolustusministeriksi, 24 % ei osaa sanoa. Puolueiden kannatus: Likud 30 edustajaa; Resilience 20; Labor 11; Yesh Atid 11; Beit Yehudi, National Unioni ja Hatnua eivät ylitä vaalikynnystä.

Entinen pääministeri Ehud Barak ja IDF:n entinen komentaja Gabi Ashkenazi eivät usko keskusta-vasemmiston pystyvän haastamaan Likudin voittoa.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Gantz-voters-want-him-to-head-opposition-580654,

Englantilainen lentoyhtiö Flybmi romahti taloudellisiin vaikeuksiin ja peruutti kaikki lentonsa, joita se järjesti 24 kohteeseen Britanniassa ja Euroopassa.
Syyksi yhtiö ilmoittaa Brexitin, sekä nousevat carbon ja polttoainehinnat. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6712695/British-airline-FlyBMI-cancels-flights-company-files-administration.html,

Presidentti Trump vaatii Eurooppa ottamaan takaisin 800 ISIS taistelijaa, jotka pidätettiin Syyriassa, tai USA tulee vapauttamaan heidät. Hän vaatii Englantia, Saksaa ja Ranskaa muiden liittolaisten kanssa ottamaan vastaan 800 Syyriassa pidätettyä ISIS taistelijaa yli 40 maasta, ja syyttämään heitä oikeudessa. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6713599/Trump-demands-Europe-lock-800-ISIS-fighters-captured-Syria.html,

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Sharif syytti Israelia tahallisesta sodan lietsomisesta Irania vastaan. ”Kyllä, muutamat ihmiset pyrkivät aloittamaan sodan Israelia vastaan” hän sanoi Mynchenin turvallisuuskonferenssissa.
Zarif syyttä Israelia ja Yhdysvaltoja kansainvälisen lain rikkomisesta, kritisoiden samalla Euroopan, että ne antavat sen tapahtua. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5464925,00.html,

Resilience puolueen puheenjohtaja entinen IDF:n komentaja Benny Gatz sanoi puheessaan Mynchenin turvallisuuskonferenssissa, että Hizbullah on vaarallisin terrorijärjestä maailmassa.
Han varoitti myös Iranin ulkoministeri Zarifista: ”Älkää antako hänen elegantin puheensa pettää itseänne. IDF:n entisenä komentajana näin omin silmin informaatiota siitä, mitä todella tapahtuu Iranissa. Voin ehdottomalla varmuudella kertoa, että Mr. Zarifin edustama hallitus on todella paha”.

”Se vaatii julkisesti maani tuhoamista;
Se hirttää homot; ja sortaa naisia;
Se vainoaa vähemmistöjä ja polkee ihmisoikeuksia;
Se horjuttaa tasapainoa kaikkialla Lähi-Idässä ja sponsoroi terrorismia kaikkialla maailmassa; se merkitsee suurta vaaraa Lähi-Idälle ja maailmalle;
Se merkitsee tuhoa (nemesis) kaikelle, jota tässä salissa istuvat arvostavat ja pitävät arvokkaana.”

Gantz jatkoi edellisen jälkeen todeten, että ”hän ja Bibi ovat kilpailijoita, ja ovat eri mieltä monissa asioissa, mutta älkää erehtykö: olemme saman kansan uskollisia poikia. Kun Israelin turvallisuudesta on kysymys, olemme samalla viivalla. Siinä kysymyksessä ei ole oikeistoa ja vasemmistoa, ei oppositiota; me olemme siinä yhtä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259168, https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-rejects-antisemitism-allegation-by-US-Vice-President-Mike-Pence-580850,

PA/PLO:n elähtänyt puheenjohtaja Mahmoud Abbas antoi ”käskyn Fatahin jäsenille katkaista yhteydet Islamic Jihadin kanssa, koska se ei tunnusta PLO:ta kaikkien palestiinalaisen seka-kansan edustajana”.

Islamic Jihad anoi vastauksessaan: ”Jos PLO toteuttaa Azzam al Ahmedin kriteerejä, silloin emme tule sen jäseniksi. Tämä on asenteemme, kuten sanoimme Moskovassa ja kaikkialla maailmassa”.

Jihad viittaa viime viikolla Moskovassa pidettyyn konferenssiin, jossa oli tarkoitus allekirjoittaa kaikkien terrorijärjestöjen yhteinen julkilausuma sovinnon merkiksi. Jihad kieltäytyi allekirjoittamasta, koska siinä mainitaan Palestiinan valtion rajoiksi 1949 tulitauko-linjat. Jihad sanoo, että se olisi Palestiinan asian pettämistä, koska koko Palestiinan alue on vapautettava kokonaisuudessaan voidakseen perustaa islamilaisen kalifaatin Israelin raunioille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259157, https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-claims-Israel-sent-bugged-shoes-to-spy-on-them-580897,

Israelin luonto herää pitkän kuivan kauden jälkeen uuteen loistoonsa, myös Hamasin polttamat vainiot Gazan turva-aidan varrella ovat täynnä kukkia ja pensastoa. 60 000 ihmistä meni hämmästelemään ihmettä polkien samalla maanviljelijöiden peltoja ja puutarhoja ja jopa kasvihuoneita farmarien harmiksi. https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-is-blooming-the-flowers-have-returned-for-spring-580455,

43-vuotias israelilainen mies haavoittui vakavasti puukotuksessa, joka tapahtui Gilon lähiössä Jerusalemin eteläpuolella sunnuntaiaamuna. Puukottaja pääsi pakoon. Uhri vietiin tajuttomana Shaare Zedek-sairaalaan. Hänen tilansa on vakava. Syyllisen etsimistä jatketaan. Tekoan murha kannustaa uusia yrittäjiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259156,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 02 -11; Tiberias 08 -18; Suolameri 12 -21; Eilat 11 -21 +C-astetta, huomenna sadetta, muuten puolipilvistä, lämpötila laskee hieman.

IsraelWeather,co.il,