TORSTAI 21.02.2019

TORSTAI 21.02.2019
01. Koko yön kestäneiden maratonkeskustelujen jälkeen kahden gallupeissa johtavan keskustapuolueen johtajaa Benny Gantz ja Yair Lapid ilmoittivat torstaiaamuna sopineensa voimiensa yhdistämisestä voidakseen haastaa pääministeri Benyamin Netanyahun johtaman Likudin ja sen kanssa koaliittiossa olevat pienet puolueet huhtikuun 9. päivän parlamenttivaaleissa.

Gantzin ja Lapidin aamun sarastaessa julkistamassa lausunnossa todetaan, että jos he voittavat vaalit ja saavat tehtäväkseen hallituksen muodostamisen, Gantz tulee toimimaan pääministerinä ensimmäiset 2 vuotta, jolloin Lapid ottaa valtion johdon käsiinsä seuraaviin vaaleihin saakka.

Julkilausumassa todetaan myös, että IDF:n entinen yleisesikunnan komentaja Gabi Ashkenazi suostui liittymään ehdokkaaksi Gantzin ja Lapidin johtamaan ”kenraalien koaliittioon” vahvistaakseen sen keskustalaista imagoa.

Gantzin, Lapidin ja Moshe Yaalonin yhteisessä lausunnossa todetaan, että ”kansallisesta vastuuntunnosta johtuen me olemme päättäneet muodostaa yhteisen listan Israelin uuden hallitsevan puolueen muodostamiseksi”.
Moshe Yaalon liitti aiemmin perustamansa Telem-puolueen Resilience puolueeseen.

”Tämä uusi hallituspuolue tulee esittämään uuden turvallisuustiimin ja sosiaaliset johtajat, jotka varmistavat kansan turvallisuuden ja yhdistävät Israelin yhteiskunnan hajaantuneet elementit”.

Siinä mainitaan myös Gantzin ja Lapidin vuorottelevan pääministerinä, ja että Ashkenazi päätti liittyä siihen ”tärkeän hetken ja kansallisen tehtävän johdosta”. Keskusteluja viivyttivät sovittelut Yesh Atidin puolueohjelman liittämisestä unionin puolueohjelmaan. Gantz halusi toimia unionin johtajana koko vaalikauden ajan.

”Uuden hallituspuolueen” johtajat lupaavat antaa täydellisemmän lausunnon ja unionin uuden nimen myöhemmin päivän kuluessa.

Ynetnews.com raportoi, että yölliset keskustelut sujuivat hyvin, mutta Yesh Aytidin taholta kerrotaan sen haluavan tarkennuksia Resilience puolueelta useissa kysymyksissä, mukaan lukien Knessetin hyväksymä Kansa-valtio laki, uskonnollinen vapaus, sekä Gantzin päätös siinä tapauksessa, että voittoisa Netanyahu tarjoaisi Gantzille tärkeän ministeripaikan.

Gantz tyynnytteli tilannetta tiistaina sanoen Lapidille: ”Et voi heikentää tätä historialista tilannetta keskustelemalla paikkamahdollisuuksista. Noustaan noiden yläpuolelle ja voittakaamme”. Esittäessään omat ehdokkaansa Lapid vastasi: ”Emme jätä yhtään kiveä kääntämättä, teemme kaikkemme varmistaaksemme, ettemme menetä tätä historiallista tilaisuutta nykyisen hallituksen korvaamiseksi”.

Orly Levy-Abekasisisin perustaman Gesher-puolueen lausunnossa todetaan, että keskustelut Gantzin kanssa katkesivat Gantzin aloittaessa keskustelut Yair Lapidin kanssa. Ehkä Orly ei halua samaan hallitukseen Läpidin kanssa.

Resilience puolue julkisti ehdokaslistansa tiistaina. 23 ensimmäisen nimen joukossa on kuusi Yaalonin Telem-puolueesta, naisehdokkaita on 5.
https://www.timesofisrael.com/after-marathon-talks-gantz-lapid-agree-party-merger-in-challenge-to-netanyahu/,

02. Orly Levy-Abekasis kertoi medialle keskiviikkona, että hänen Gesher-puolueensa menee vaaleihin yksin. Hän sanoo keskustelujen Gantzin kanssa hajonneen huolimatta siitä, että hänellä oli kirjoitettu sopimus Gantzin kanssa, jossa Resilience-puolue olisi liittänyt hänen Gesher-puolueensa laatiman sosiaalistaloudellisen ohjelman keskeiseksi osaksi Gantzin vaalikamppailua, kuten myös, mitä paikkoja Gesher saisi allianssissa.

”Hämmästyksekseni sopimuksen jälkeen kummallinen hapuilu alkoi Israel Resiliencen sisällä, mukaan lukien väärän informaation ja yksipuolisten tietojen levittäminen medialle, eräänlainen piiloudu- ja – etsi leikki, ikään kuin emme olisi keskustelleetkaan”.

Orly Levy-Abekasis sanoi Gantzin persoonasta näin: ”Hän ei läpäissyt luotettavuus-testiä, hänen käyttäytymisensä on outo ja harhainen. On ikävää, että mies, josta odotettiin Israelin johtajaa, osoittautui toisten ohjailtavaksi”.

Resilience puolueen vastauksessa pahoitellaan, että Levy katkaisi keskustelut.
”Levy on tärkeä johtaja, mutta valitettavasti hän keskeytti kaksinpuhelun yksipuolisesti. Kunnioitamme hänen päätöstään”.
Orly Levy luovutti ehdokaslistansa keskiviikkoa useitten muitten puolueitten tavoin keskusvaalilautakunnalle.
https://www.timesofisrael.com/levy-abekasis-no-merger-with-gantz-after-his-weird-hallucinatory-behavior/,

03. Kenraali (res.) Amos Yadlin Israelin Kansallisesta turvallisuusinstituutista (INSS) pyrkii artikkelissaan opastamaan äänestäjiä, mitä heidän tulee pitää mielessään ennen kuin raaputtavat ehdokkaansa kirjaimet vaalilippuunsa.

Yadlin toteaa aluksi, että ”Trumpin valitseman rauhantiimin rauhansuunnitelman kootessa höyryä, on syytä huomioida alueellisesta monimutkaisuudesta huolimatta, että status quo tulee johtamaan lopulta joko juutalaiseen tai demokraattiseen valtioon”.

”Meidän tulee vaatia johtajiltamme selkeää näkyä Israelin tulevaisuudesta, joka on turvallinen, juutalainen ja demokraattinen”, hän jatkaa.

”Kerryn laatiman rauhansuunnitelman epäonnistuttua diplomaattinen prosessi keskeytyi ja kysymys siirtyi sivuraiteelle. Nyt 5 vuotta myöhemmin kysymys näyttää nousevan uudelleen valokeilaan, kuten Varsovasta, Washingtonista, Moskovasta ja Riyadista tulleista suuntaviivoista voidaan päätellä” Yadlin sanoo.

Yadlin varoittaa, että tasapainotilanne on kuvitteellinen, sillä todellisuudessa tapahtumat ovat dynaamisia, jotka voivat aiheuttaa vakavan räjähdyksen Gazassa tai Juudeassa ja Samariassa lyhyellä tähtäyksellä, mikä voi puolestaan johtaa bi-kansalliseen valtioon juutalaisen valtion asemesta.

Hän jatkaa todeten, että toisaalta harjakuva Israelin ja palestiinalaisten väliseen sopimukseen pääsy keskustelujen kautta ei huomioi todellista tilannetta palestiinalaisten kannalta katsoen.

Tumpin tiimin jäsenet Kushner ja Greenblatt yrittivät Varsovan konferenssissa huonolla onnella saada paikalla olleet maltilliset arabimaat kiinnostumaan suunnitelmastaan.

”Arabit näyttävät olevan haluttomia ottamaan aloitteen käsiinsä.
PA/PLO:n johtaja Abbas kieltäytyi menemästä Varsovaan, vaan valitsi kolme muuta kanavaa. Gazassa hän kiihdyttää sotaa Hamasin ja Israelin välille; Moskovassa Putin yritti lahjoa Islamic Jihadia ja Hamasia, jotka eivät tunnusta Israelin oikeutta olla olemassa edes 1949 aselepolinjoilla; Riyadissa Abbas yritti epätoivoisesti saada kuningas Salmanin hylkäämään USA:n laatiman aloitteen.”

”Netanyahu lensi Varsovaan, jossa hänellä olisi ollut tilaisuus käyttää puhelahjojaan selvittääkseen rauhanprosessin tilannetta, mutta sen sijaan hän keskittyi Iranin kysymykseen, vaikka hyvin tietää bi-kansallisen valtion vaarasta”, kuten Yadlin toteaa.
Yadlin valittaa sitä, että kysymys Palestiinasta tulee esiin ainoastaan puoluejohtajien keskittyessä syyttämään toisiaan sen sijaan, että he pystyisivät esittämään käytännöllistä ohjelmaa, millaista valtiota he haluavat.

Yadlin suosittelee hyväksymään Trumpin tiimin laatiman rauhansuunnitelman, vaikka sen sisällöstä on julkisuudessa esitetty vain huhuja, maltillisten arabimaiden tuella. Hän vaatii, että Israelin tulee pystyä muotoilemaan tulevaisuutensa geograafisesti, demograafisesti ja etnisesti ja turvallisuutensa huomioiden, jota 70 % israelilaisista haluaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467365,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5465229,00.html,

04. PA/PLO:n ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas julkisti taas kerran sen, jonka Jasser Arafat aikoineen julkisti puhuessaan Etelä Afrikassa, etteivät arabit tule koskaan solmimaan rauhansopimusta Israelin kanssa. Ainoa, mihin he voivat suostua, on Muhammedin aikoinaan solmima aselepo Mekkan johtajien kanssa, jonka hän rikkoi sopimuksen puolivälissä katsoessaan saaneensa tarpeeksi aseita ja taistelijoita miehittääkseen Mekkan.

Tri Harold Rhode selittää kysymystä omassa artikkelissaan: ”Peace? Islam ei hyväksy sitä”. Hän esittää teemojaan Josh Hastenin haastattelussa. Rhode on yksi maailman johtavista Islamin tutkijoista. Hän palveli USA:n puolustus-ministeriön Islamin asiain neuvonantajana, ja kirjoitti kirjan ”Modern Islamic Warfare”. Siinä hän kertoo, että Islamin tarkoituksena on aiheuttaa pelkoa vihollisessaan, olkoot ne muslimeja, juutalaisia, kristittyjä tai muita päämääränsä saavuttamiseksi.

Mahmoud Abbas ei tule koskaan suostumaan USA:n neuvottelemaan rauhansopimukseen; eikä muslimeilla ole pysyvää rauhaa, he suostuvat vain aselepoon ollessaan heikko, mutta rikkovat sen katsoessaan sen soveltuvan strategisiin suunnitelmiinsa.

”On kohtalon ivaa, että vuosia kestänyt Islamin terrori juutalaista valtiota vastaan on saanut yhä useammat israelilaiset voimistumaan ja juurtumaan entistä tukevammin Israelin maahan”, kuten Rhode analysoi tilannetta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259374,

05. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas esitti kovakasvoa PLO:n keskuskomitean kokouksessa Ramallahissa keskiviikkona, kuten AFP raportoi.

”Me emme hyväksy (Israelin keräämiä) verovaroja, ellemme saa niitä kokonaan.
Israelin turvallisuuskabinetti päätti sunnuntain kokouksessaan pidättää PA:n puolesta keräämistään verovaroista 140 350 300 USD (507 697 000 NIS), mikä määrältään vastaa suunnilleen PA:n maksamia stipendejä Israelissa tuomittujen tai operaatiossa surmansa saaneiden terroristen omaisille.

Abbas esittää kovanaamaa kansalaistensa kustannuksella todetessaan: ”Jokainen käytettävissä oleva penni maksetaan marttyyrien ja vankien omaisille”. Hän on toistellut tätä useaan kertaan eri muodossa.

”Israel väittää PA:n siirtävän varoja terroristeille ja siksi pidättää ne varat. Sanon, ettemme halua noita varoja, ja jokainen käytössämme oleva penni siirretään marttyyrien omaisille”. Abbas sanoi TV-kanava 13 mukaan.

Abbasin neuvonantaja ja tiedottaja Nabil Abu Rudeineh varoitti seurauksista päätöksestä varojen pidättämiseksi.
Abbas päätteli keskiviikkona, että tällä pyritään taivuttamaan PA:n johtoa suostumaan USA:n johtamiin rauhanneuvotteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259385,

06. Israelin reserviläiset ovat koonneet todisteita kymmeniltä sotilailta, joissa he esittelevät Hamasin tekemiä kansainvälisen ihmisoikeuslain vastaisi rikoksia Israelia vastaan käymiensä sotien aikana.

He tulevat esittämään todistusaineistonsa Haagin kansainväliselle oikeudelle ICC torstaiaamuna. Todisteisiin liittyy runsaasti allekirjoitettuja kertomuksia, valokuvia ja muuta todistusaineistoa, joiden perusteella he esittävät syytöksiä Hamasia ja sen johtajaa Ismail Haniyehiä vastaan.
He kutsuvat esitystä nimellä ”Human Shield Project”, projekti inhimillinen kilpi.

Jerusalemin Oikeusinstituutin asianajaja Ori Morad tulee esittelemään ICC:n oikeudelle kysymyksen pääkohdat, ja oikeuden uskotaan kuulevan valituksia ennen päätöstään, aloittaako se viralliset rikostutkimukset asiassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259392,

07. USA:n Rannikkovartijajoukkojen luutnantti, joka kuvaili itseään valkeaihoiseksi nationalistiksi, vangittiin federaation tutkijoitten löydettyä hänen Marylandissa sijaitsevasta kodistaan mahtavan asekätkön, jonka hän oli viranomaisten mukaan koonnut aloittaakseen massiivisen kotimaisen terroriaallon, joka kohdistuisi poliitikkoja ja journalisteja vastaan.

Luutnantti Christopher Paul Hasson halusi suorittaa kohdistettuja iskuja perustaakseen valkoihoisten asuman kotimaan, ja unelmoi tavoista surmatakseen lähes jokaisen ihmisen maan päällä. Oikeusdokumentit eivät kerro, koska hänen oli tarkoitus aloittaa projektinsa.

Viranomaisten mukaan hän oli aloittanut tarvikkeitten ja aseitten kokoamisen v. 2017. Hänen iskukohteittensa listan kärjessä oli mm. kongressin vähemmistöjohtaja Nancy Pelosi, (D-CA), ja hän etsi internetistä aiheita käyttäen fraaseja ”paras paikka seurata kongressin jäseniä”, ja ”korkeimman oikeuden suojatut tuomarit”.

Hän halusi tapaa ennen näkemättömän määrän ihmisiä. Hänet pidätettiin perjantaina laittomien aseitten ja huumeiden hallussapidosta, mutta ne ovat vain jäävuoren huippu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

08. Israelin ensimmäinen kuuluotain, Beresheet, alussa, lähtee torstaina matkalleen kohti kuuta Cape Canaveralin ilmavoimien lentokentältä Falcon 9 raketin kärjessä usean muun luotaimen kanssa Elon Muskin Space X yhtiön tilaamana.

585 kg:n painoisen luotaimen vesialtaan muotoinen osa laskeutuu omille jaloilleen. Sen rakensi NGO yritys SpaceIL ja valtion omistama Aerospace Industries 100 miljoonalla USD, jonka yksityiset rahoittivat lähes kokonaan.

Se on Israelin ensimmäinen projekti kuussa, ja jos se onnistuu, Israel on neljäs maa, joka on lähettänyt luotaimiaan kuun pinnalle, USA:n Venäjän ja Kiinan jälkeen. Se tekee muutaman kierroksen maapallon ympäri ennen jatkamistaan matkaansa kuuhun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

09. Raportin mukaan juutalaisten ote Galileasta on heikkenemässä. Antisionistiset ryhmät, joiden päämääränä on poistaa Israelin asema juutalaisena valtiona, rohkaisevat arabeja muuttamaan juutalaisten asuttamiin yhteisöihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259376,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -12; Tiberias 08 -19; Suolameri 11 -20; Eilat 11 -21 +c-astetta, tänään ja ylihuomenna puolipilvistä huomenna sataa osissa maata. Lämpötila ei muutu.
Israelweather.co.il

Jännitys on noussut USA:n Kiinan ja Venäjän välillä, eikä ole ihmeteltävää seurata Venezuelan tilanteen kehittymistä. Trump ei laske pois sodan mahdollisuudesta siellä, mutta USA voi joutua taistelemaan venäläisiä ja kiinalaisia vastaan, joilla on öljyintressejä Venezuelassa. http://www.alt-market.com/articles/3662-is-venezuela-on-the-verge-of-becoming-another-syria, https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/venezuela-closes-air-space-from-dutch-antilles-moves-troops-to-border,









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021