Posts

Showing posts from April 15, 2018

PERJANTAI 20.04.2018

PERJANTAI 20.04.2018
01. Juhlat on juhlittu ja edessä on paluu karuun arkeen, eikä se näillä raukoilla rajoilla ja näissä olosuhteissa ole aina suinkaan miellyttävää. Kohottavien ja ylevien juhlapuheitten jälkeen on varottava jokaista sanaansa, sillä Israelin vasemmistoviritteinen media kaivaa jokaisen kolon ja syvennyksen löytääkseen lisää skandaalinkäryisiä todisteita tai vain huhuja, jotka nekin kelpaa paremman puutteessa.
Pääministeri Netanyahun ja Knessetin puhemiehen Yuli Edelsteinin välinen kiista itsenäisyyspäivän soihdun sytyttämis-oikeuden yhteydessä pitämistä puheista lienee vain oire syvemmästä eri-mielisyydestä maan korkeimpien johtajien välillä.
Perinteisesti Knessetin puhemies pitää siinä tärkeimmän puheen, mutta kulttuuriministeri Miri Regevin innostamana Netanyahu halusi myös puhua tilaisuudessa. Regev johtaa ministerikomiteaa, joka vastaa maan symboleista ja seremonioista.
Edelstein katsoo pääministerin rikkoneen allekirjoitetun sopimuksen, jonka mukaan Netanyahu …

KESKIVIIKKO 18.04.2018

KESKIVIIKKO 18.04,2018
01. Eilen tiistai-iltana juutalaisen päivän vaihtuessa sireenit soivat maassa surullisesti kaatuneitten muistopäivän alkamisen merkiksi. Sitä seuraa torstaina Israelin 70-vuotisjuhlapäivä. Nämä kaksi merkittävää muistopäivää haluttiin sitoa toisiinsa kuin osoitukseksi, että maan itsenäisyys on ostettu kallein uhrauksin. Toiseksi kaatuneitten uhrauksilla halutaan muistuttaa, ettei maasta ole vielä tullut rauhan ja turvallisuuden tyyssija, vaan että Israelin tulee edelleen valmistautua taistelemaan saavuttamastaan itsenäisyydestä vihamielisisessä ympäristössä, jonka 350 miljoonaa arabimuslimia ja yli 1,6 miljardia muslimia maailman laajuisesti vannovat tuhoavansa juutalaisen kansan ja hävittävänsä sen asukkaat.
Perustamisestaan lähtien juutalaiset ovat joutuneet toteamaan, ettei Luvattuun Maahan perustetun maan säilyminen olisi ollut mahdollista ilman Israelin Jumalan apua, kuten maan ensimmäinen pääministeri Ben Gurion totesi: "Israelissa ei voi ajatella jä…

SUNNUNTAI 15.04.2018

SUNNUNTAI 15.04.2018
01. "Mission accomplished" (tehtävä suoritettu) totesu presidentti Trump presidentti Bushin tapaan tämän lopetettua – kuten hän oletti –Irakin sodan. vuosia sitten. Yhtä vähän kuin Irakin sota ratkaisi alueen ongelmia, yhtä vähän USA:n johtaman länsimaiden liittoutuman suorittamat rangaistusiskut ratkaisevat edes Syyrian myrkkyaseongelmaa, sillä raporttien mukaan Syyrialla on tarpeeksi niitä varastoituina uusia hyökkäyksiä varten.
Israelissa seurataan syvästi huolestuneina, mitä Trump lopulta aikoo tehdä. Hän halusi pois Syyriasta ja haluaa sitä edelleen, mutta mikä on Israelin asema tässä kuviossa. Jäävätkö sodan jälkisiivoukset pienen juutalaisvaltion tehtäviksi? Liittoutuman ohjusiskut saivat alueen muslimimaat entistä vihaisemmiksi ja päättäväisemmiksi Israelin tuhoamiseksi ja juutalaisten karkottamiseksi lopullisesti Lähi-Idästä.
Tätä juutalaisongelman lopullista ratkaisua johtavat Iran ja Turkki. Molempien maiden johtajat puhuvat avoimesti julkis…