SUNNUNTAI 15.04.2018

SUNNUNTAI 15.04.2018
01. "Mission accomplished" (tehtävä suoritettu) totesu presidentti Trump presidentti Bushin tapaan tämän lopetettua – kuten hän oletti –Irakin sodan. vuosia sitten. Yhtä vähän kuin Irakin sota ratkaisi alueen ongelmia, yhtä vähän USA:n johtaman länsimaiden liittoutuman suorittamat rangaistusiskut ratkaisevat edes Syyrian myrkkyaseongelmaa, sillä raporttien mukaan Syyrialla on tarpeeksi niitä varastoituina uusia hyökkäyksiä varten.
Israelissa seurataan syvästi huolestuneina, mitä Trump lopulta aikoo tehdä. Hän halusi pois Syyriasta ja haluaa sitä edelleen, mutta mikä on Israelin asema tässä kuviossa. Jäävätkö sodan jälkisiivoukset pienen juutalaisvaltion tehtäviksi? Liittoutuman ohjusiskut saivat alueen muslimimaat entistä vihaisemmiksi ja päättäväisemmiksi Israelin tuhoamiseksi ja juutalaisten karkottamiseksi lopullisesti Lähi-Idästä.
Tätä juutalaisongelman lopullista ratkaisua johtavat Iran ja Turkki. Molempien maiden johtajat puhuvat avoimesti julkisuudessa, että Hitlerin natsit jättivät tuhoamissuunnitelmansa kesken, ja että heidän on suoritettava se loppuun. Turkin diktaattori Recep Tayyup Erdogan puuhaa kaikkien 57 muslimimaan yhteistä armeijaa, jossa palvelisi 1,5 miljoonaa miestä. Sen tärkein tehtävä olisi vapauttaa Israelissa Jerusalem ja sen "muslimeille tärkeät pyhät paikat". Iranin korkein johto esittää toistuvia uhkauksia tuhota ballistisilla ohjuksillaan Haifa ja Tel Aviv, Iranin korkein kaitsija Ali Khamenei vaatii Israelin täydellistä tuhoamista, sen hävittämistä pois maan päältä.
Jos USA vetäytyy lopullisesti Lähi-Idästä, Israel joutuu täysin tämän susilauman saartamaksi, mikä voi pakottaa IDF:n ja puolustusministeriön suunnittelijat turvautumaan ennalta ehkäiseviin iskuihin, sillä aika ei ole sille myönteinen arabimaitten saadessa vähitellen keskinäiset asiansa selvitettyä ja alkaessa kiinnittää enemmän huomiota ulkonaisiin kysymyksiin. Psalmin 83 kuvaamat näkymät ovat entistä selvemmin muotoutumassa Lähi-Idässä.
ToI:n artikkelin mukaan Trump aikoisi sittenkin pysytellä Syysiassa toistaiseksi, mikä aiheuttaa hämminkiä hänen tukijoissaan. https://www.timesofisrael.com/trump-wanted-out-of-syria-but-is-now-firmly-back-in/

02. Suuri räjähdys raportoitiin Iranin rakentamassa tukikohdassa Syyriassa lauantai-iltana.
Arabilähteet raportoivat, että tunnistamattomat koneet iskivät tukikohdan asevarastoihin Aleppossa. Hizbullah kieltää tiedot, että räjähdyksen aiheuttivat ilmaiskut pian liittoutuneitten iskujen jälkeen.
Azzanvuorilla sijaitseva asevarasto lähellä Aleppoa in yksi Syyrian suurimmista, ja sen aseita käyttävät Hizbullah ja muut Iranin valvomat sotilaalliset järjestöt Syyriassa.
Huzbullahin kanssa läheisissä suhteissa oleva libanonilainen Al-Mayadein rapoprtoi, että Hizbullah kieltää tiedot suuresta räjähdyksestä, mutta sanoo alueella tapahtuneen. pienempiä räjähdyksiä selvittämttä, mikä ne aiheutti. https://www.timesofisrael.com/large-scale-explosion-reported-at-iranian-base-in-syria/

03. Syyria, Iran ja Hizbullah tuomitsevat "barbaariset ilmaiskut kemiallisiin kohteisiin Syyriassa".
USA:n, Ranskan ja Englannin suorittivat useita ohjusiskuja Damaskoksen ympäristöön ja keskellä maata sijaitsevan Homsin alueelle aikaisin lauantai-aamuna. Raporttien mukaan maat ampuivat 103 0hjusta. 19 niistä ammuttiin B1 pommittajasta. Venäläisissä lähteissä kerrotaan, että sen S-300 torjuntaohjukset pudottivat alas suuren osan ohjuksista, mutta USA:n Pentagonin mukaan vastaohjukset eivät aiheuttaneet suuria ongelmia, vaan tehtävä suoritettiin suunnitelmien mukaan. Kysymys on kansallisesta kunniasta, sillä Venäjän toimittamien torjuntaohjusten tehokkuudesta on kielteisiä raportteja. https://www.timesofisrael.com/syria-iran-and-hezbollah-slam-barbaric-strikes-on-chemical-sites/http://www.dailymail.co.uk/news/article-5614707/Syrian-air-defenses-shoot-13-missiles-fired-led-attack-country.html. https://americanmilitarynews.com/2018/04/breaking-pentagon-calls-out-russian-disinformation-trolls-gives-details-on-syrian-missile-strike/?utm_source=quayle&utm_campaign=alt&utm_medium=facebook

04. Venäjä katsoo olevansa uhattuna, ja sen vuoksi ennalta suunniteltu näkymä tullaan toteuttamaan.
WND:n artikkelissa arvioidaan, miksi Venäjä ei ole reagoinut liittoutuman ilmaiskuihin, ja jos on, millä tavalla..Syyrian ilmavoimat ampuivat alas pari Tomahawk ohjusta, mutta mikä on Venäjän vastaus? Vääristeltyjä uutisia risteilee internetissä. Venäjän lähettiläs Yhdysvaltoihin Anatoly Antonov antoi oman lausuntonsa FB:ssä, mitä pidetään varsin erikoislaatuisena tällä tasolla. Antonov varöittaa, että Venäjän varoitukset jätettiin taas kerran huokiotta, mutta ettei Venäjä voi jättää sitä ilman seurauksia. Hän sanoi, että presidentti Putinin loukkaaminen vaatii vastatoimia. Hän sanoo, ettei maailman suurin kemiallisten aseitten varastoija USA voi syyttää toisia maita.
USA ei ollut informoinut Venäjää, joka toimii useilla sektp eilla Syyriassa, ennen ilmaiskuja. Venäjän tulkinnan mukaan se on suuri lpikkaus, jolla tulee olemaan seurauksensa. https://www.infowars.com/russia-responds-we-are-being-threatened-a-predesigned-scenario-is-being-implemented/

05. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov esitti varoituksen perjantaina, että lännen suunnitelmat puuttumisesta Syyrian tilanteeseen tulee aiheuttamaan uudet muuttoaallot Eurooppaan antaen ymmärtää, että valtameri estää sen vyörymisen Yhdysvaltoihin.
Lavrov kertoi perjantaina, että väitetty kemiallinen hyökkäys Syyriassa oli Englannin suunnittelema ja johtama.. Venäläisen kaksoisagentin Skripalin teloitusyrityksessä käytetty hermomyrkky oli valmistettu USA:ssa, eikä Venäjällä, sanotaan puolueettoman sveitsiläisen laboratorion tutkimus-raportissa. http://www.atimes.com/article/russia-warns-new-waves-migrants-europe-follow-intervention-syria/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -25; Tiberias15 -31, Suolameri 21 -33; Eilat 21 -33 +C-astetta. Aurinkoinen lämmin sää jatkuu lähipäivien aikana.
Keskiviikon raportti on vielä avoin, sillä minulla on silmäleikkaus huomenna eikä ole varmaa, voinko jatkaa raportoimista entiseen tapaan. Pyydän anteeksi lyöntivirheitä, joita tulee ehtimiseen.

IDF tuhosi äskettäin pisimmän ja syvimmälle Hamasin kaivaman hyökkäystunnelin, joita kaivetaan lisää ja tuhotaan sitä mukaa, kuin niitä löydetään. https://www.timesofisrael.com/idf-destroys-hamas-cross-border-attack-tunnel-extending-into-israel/

4 Islamic Jihadin jäsentä saivat surmansa lähellä Rafahia kuljettaessaan räjähteitä henkilö-autossaan, joka räjähti hajoten alkutekijöihinsä.
Https://www.timesofisrael.com/at-least-4-palestinians-reported-killed-in-explosion-in-gaza/
.




.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019