Friday, February 13, 2015

PERJANTAI 13.02.15

PERJANTAI 13.02.15
1.       PERJANTAIAAMU valkeni lähes pilvettömänä neljänneskuun pilkistellessä lounaan suunnalla heikon pilviverhon takaa kuin häpeillen alastomuuttaan, mutta tuuli oli suhteellisen raaka ja viileä. Kaduilla ja pihateillä sekä kasvien lehdillä ja autojen katoilla on edelleen hienoa hiekkapölyä keskiviikon hiekkamyrskyn seurauksena. Eilen ihmisiä varoitettiin hiekkapölyn vaaroista kypsään ikään päässeille, hengitys-vaikeuksista poteville sekä lapsille ja odottaville naisille, mutta kovin myöhäisessä vaiheessa siitä varoitettiin.
Maan pohjoisosissa satoi lunta paikoin runsaastikin, mutta Jerusalemin alue säätyi siitä tällä kertaa.  Epävakainen säätila jatkuu kuitenkin ainakin sapattina ja sunnuntaina sateineen, joten siihenkin lienee syytä varautua. Onneksi keskus-lämmitys on toiminut tähän saakka, joten sisälämpötila on pysynyt 15 -16 asteen tienoilla. Voimakas tuuli tuntuu vetona sisätíloissa, mikä aiheuttaa nenän vuotamista ja lisää vilustumisen vaaraa. Flunssavaihe on kuitenkin jo voitettu.
Lämpötilat tänään: Jerusalem 03 -07; Tiberias 08 -14; Suolameri 10 -19; Eilat 11 -21 +C-astetta. Kinneretin pinta jatkaa nousemista vajaan sentin päivävauhtia ollen nyt 212.54 metriä Välimeren pinnan alapuolella.
Päivälämpötilat pysyttelevät 10 -11 asteen tienoilla välillä hieman nousten auringon paistaessa, mutta yöllä on edelleen viileää. Sateitten uskotaan loppuvan maanantaina ja lämpötilan alkaessa uudelleen nousta, kuten ennusteissa todetaan.

2.       ISRAELISSA keskustellaan edelleen, onko viisasta ja poliittisesti korrektia, että pääministeri Netanyahu vakuuttaa pysyvänsä päätöksessään puhua maaliskuun 3. päivänä USA:n kongressille puheenjohtaja John Boehnerin kutsun mukaisesti. Hän on kertonut saaneensa Boehnerin kutsun sanamuodosta varmuuden, että Obaman hallitusta oli informoitu ennen kutsun lähettämistä, minkä myös Boehner vahvistaa. USA:ssa arvaillaan, kuinka monta demokraattia ja hallituksen virkailijaa tulee kuulemaan Netanyahun puhetta, mutta Obama ja varapresidentti Biden pysyvät poissa, eivätkä halua tavata häntä vierailun aikana.
Tämä on tietenkin erittäin epätavallista, mutta kuten monet tarkkailijat toteavat, taustalla lienee Obaman hallituksen päätös estää Netanyahun uudelleen valinta, ja se tekee julkisuuden taustalla kaikkensa sen toteutumiseksi. Se tukee taloudellisesti vasemmistolaisia järjestöjä kuten V15 ja One Voice, jotka ovat saaneet tai ottaneet tehtäväkseen suorittaa kenttätyöt Israelin äänestäjien keskuudessa levittäen propagandaa ja kulkien ovelta ovelle hämmästellen, voiko joku todella vielä äänestää Netanyahua. Hänen yksityiselämäänsä repostellaan Israelin vasemmiston hallitsemassa mediassa kohdistaen hyökkäykset hänen Sara-vaimoonsa, joka tunnetaan äkkipikaisena ja jolla väitetään olevan ristiriitoja palveluskunnan kanssa.

PÄÄMINISTERI Netajyahu on toistanut päätöstään tehdä voitavansa, ettei Iran tule saamaan atomipommia, joka antaisi sille pelotteluaseen alueen maiden alistamiseksi vaikutusvaltansa alle ja mahdollisuuden toteuttaa uhkauksensa tuhota juutalainen valtio ja täydentää Saksan natsien kesken jäänyt juutalaisten hävittäminen maa-pallon pinnalta. Joku muslimisaarnaaja valittaakin, että ”juutalaisten polttaminen jäi kesken, sillä jos se olisi toteutunut, maailma olisi nyt paljon turvallisempi”.
Länsimaissa sen sijaan edelleen uskotellaan, että median välittämät muslimien hirmuteot ovat pienen vähemmistön suorittamia, ja että valtaosa heistä on aivan tavallisia rauhaa rakastavia ihmisiä, jotka haluavat kasvattaa lapsensa turvallisessa ilmapiirissä. Muslimit itse tyrmäävät tällaiset määritelmät heistä tukien saarnaajiaan, jotka päivästä päivään ja viikosta viikkoon todistelevat heikon itsetunnon omaaville kuulijoilleen islamin ylivertaisuudesta korruptoituneen länsimaailman rinnalla ja sharia-lain oikeudenmukaisuudesta verrattuna juutalais-kristilliseen lainkäyttöön, jossa heidän käsityksensä mukaan oikeus ja kohtuus jäävät saavuttamatta.

USA:ssa suoritetun gallupin mukaan selvästi yli puolet (58 %) kansalaisista katsoo, että Obaman tulisi kohdella Netanyahua korrektisti, kuunnella hänen puheensa ja tavata häntä Washingtonin vierailun aikana; 47 % katsoo, ettei häntä olisi pitänyt kutsua Amerikkaan ennen maaliskuun 17. päivän vaaleja.  http://www.timesofisrael.com/poll-most-americans-think-obama-should-meet-netanyahu-despite-planned-speech/
Nobelin palkinnon saaja, Holokaustista hengissä selvinnyt Elie Wiesel sanoo koko sivun ilmoituksessaan kannattavansa Netanyahun puhetta USA:n kongressille. Hän kysyy artikkelissaan: ”Tuletko liittymään minuun tullaksesi kuuntelemaan puhetta, joka vaatii pidättämään aseet niiltä, jotka saarnaavat Israelin ja Amerikan tuhoa?”
Reuters kertoi torstaina, että tunnettu USA:n rabbi Shmuel Boteah julkistaa Wieselin artikkelin kokosivun ilmoituksena New York Timessa ja Washington Postissa.
”Wiesel edustaa 6 miljoonan murhatun juutalaisen kasvoja”, Boteah sanoo. ”Hänen näkemyksensä pääministerin (Netanyahun) puheesta antaa hälytys Iranin ydinsuunnitelmasta omaa ainutkertaisen auktoriteetin, joka voittaa muutamat poliittiset sirkukset, jotka ovat vaikuttaneet puheeseen”.
Poliittinen kiehunta jatkuu edelleen USA:ssa, mustaihoisten lainlaatijoitten ilmoitettua jäävänsä pois tilaisuudesta. Republikaaniset lainsäätäjät osallistuvat, demokraateista osa jää pois todeten, että vierailu on virhe. Monet vastustavat katsovat, että vierailu loukkaa USA:n presidenttiä, mitä he eivät voi hyväksyä.

3.       PA:n rakennuttama uusi kaupunki Rawabi alkaa valmistua; ensimmäiset asunnot ovat valmiit, mutta asukkaat eivät ole päässeet muuttamaan, koska niissä ei ole vettä. Kaupunki on ensimmäinen alusta lähtien suunniteltu, 40 000 asukkaan kaupunki, jonka suunnittelu ja rakennustyöt aloitettiin ilman, että oli sopimusta viemäröinnin järjestämisestä ja veden saannista. Sinne johtava tie suunniteltiin C-alueen läpi ilman sopimusta. Kaupunki on Ramallahin ja Nablusin välisillä kukkuloilla, mitä sen nimikin tarkoittaa.
PA:n ja Israelin välisen sopimuksen mukaan PA:n rakennusten vesisuunnitelmat tulee hyväksyttää Israelin ja PA:n välisessä vesikomiteassa (JWC) joka ei ole kokoontunut viiteen vuoteen PA:n vastustuksen vuoksi.
Israelin infrastruktuuriministeri Silvan Shalom sanoo valittaen, ettei vettä voida yhdistää Rawabiin ennen kuin JWC on käsitellyt asian.
Turvallisuusvirkailijat sanovat, että Yaalon ja Mordechai yhdessä tutkivat, miten syntynyt ongelma pystyttäisiin ratkaisemaan. Kuitenkin ennen sitä olisi ratkaistava, miten PA aikoo maksaa laskunsa, sillä ei ole oikein, että samaan aikaan kuin PA saa ilmaista vettä ja sähköä Israelin veronmaksajain kustannuksella, PA nostaa syytteitä sotarikoksista Israelia vastaan kansainvälisissä elimissä.

PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon sekä hallituksen toimien koordinaattori Juudeassa ja Samariassa Yoav Mordechai päättivät veden kytkemisestä Rawabiin vastoin ministeri Shalomin päätöstä.
PA:lla on monia muita kohteita Juudeassa ja Samariassa, jotka seisovat, koska JWC ei ole käsitellyt asiaa.
Asiaa mutkistaa se, ettei PA ole maksanut käyttämästään vedestä eikä sähköstä vaadittavia maksuja, jotka sähkön osalta yksin nousevat yli 1.5 miljoonaan NIS. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Defense-Minister-pushes-for-water-hookup-so-the-new-Palestinian-city-of-Rawabi-can-open-390899

4.       SYYRIAN armeija yhdessä Hizbullahin taistelijoitten kanssa ovat aloittaneet Al-Qaidasta eronneiden Al-Nusran ja muiden ryhmittymien karkottamiseksi Israelin pohjoisrajan tuntumasta.
Onnistuessaan tämä operaatio tulee johtamaan siihen, että Hizbullah ja Iran tulevat valvomaan Syyrian puoleisen Golanin aluetta, joka on ollut aiemmin Syyrian armeijan valvonnassa. Syyria on estänyt eri ryhmittymien hyökkäykset rajan yli Israelin puolelle. Tämä tulee nyt muuttumaan.
IDF pommitti tammikuun 18.päivänä autiokolonnaa Syyriassa, jossa surmansa Hizbullahin korkeita upseereita – heidän joukossaan Jihad Mughniyeh – sekä Iranin vallankumouskaartin kenraali. He olivat tutkimassa Hizbullahin tukikohdan rakentamista Syyrian Golanille, josta oli suunniteltu tehtäväksi iskuja Israelin puolelle, kuten läntiset tiedustelulähteet todistivat.
Tarkkailijat varoittavat, että vaikka Hizbullah on nyt kiinni taisteluissa presidentti Bashar Assadin armeijaa vastaan taistelevien kapinallisten kanssa, eikä siten voi eikä halua suurta yhteenottoa IDF:n kanssa, kukaan ei valvo pienryhmiä tekemästä iskuja Israelin puolelle, kuten on jo tapahtunutkin. http://www.jpost.com/Middle-East/Analysis-Hezbollah-fighters-Iranian-operatives-flowing-into-southern-Syria-390922
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin druusit, joilla on yhteyksiä Syyriassa taisteleviin kapinallisiin, sanovat, että kapinalliset toivovat IAF:n pommittavan heidän karkottamisekseen taistelevia Syyrian armeijan ja Hizbullahin asemia ja joukkoja Syyriassa. Israelin tiedetään USA:n tavoin avustaneen salaa Assadia vastaan taistelevia kapinallisia, ja USA kouluttaa niiden taistelijoita Jordaniassa. ISIS esitti äskettäin varoituksen, että se tulee iskemään tukikohtiin, joissa heitä koulutetaan. Syyrian ihmisoikeus-järjestön mukaan Assadin ja Hizbullahin joukot ovat edenneet merkittävästi Golanin alueella. Assadin joukot valvovat alueita Syyrian länsiosissa, mutta itä- ja pohjoisosat ovat IS:n valvonnassa. IS joutui peräytymään Kobanin kurdikaupungista USA:n pommitusten ja kurdien Pesmerga-joukkojen ahdistamina. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Syrian-rebels-call-on-Israel-to-bomb-Hezbollah-Iran-Syria-positions-390896
·         Pääministeri Netanyahu joutui tyynnyttelemään uskollisinta liittolaistaan Jewish Home todetessaan puheessaan, että mieluummin hän näkee äänestäjien äänestävän Likudia kuin Bennettin puoluetta tai keskustapuolueita. Käyttäen kahta vesipulloa esimerkkinä hän sanoi niiden edustavan Likudia ja Labouria. Jos vesi nousee Labourin pullossa korkeammaksi, se nostaa valtaan ”faraon, joka ei tiennyt Josefista”, eli vasemmistohallituksen, joka luovuttaa Juudean ja Samarian ja jakaa Jerusalemin”. Bennett ei pitänyt vertauksesta, koska se vähätteli hänen puolueensa merkitystä. Presidentti Reuven Rivlin on jo aloittanut pohdiskelut, millä perusteilla hän antaa hallituksen muodostamisen: Eniten ääniä saaneelle puolueelle vai sille, jolla on parhaat mahdollisuudet muodostaa toimintakykyinen hallitus. Netanyahun venkoilut aiheuttivat sen, että Jewish Home putosi gallupeissa viidenneksi. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Syrian-rebels-call-on-Israel-to-bomb-Hezbollah-Iran-Syria-positions-390896
·         Tuoreen gallupin mukaan Likud saa 24 edustajaa Knessetiin: Labour 23; arabipuolueet 13; Yesh Atid 12: Jewish Home 11; Kulanu ja UTJ kumpikin 7; Shas, Israel Beitenu ja Meretz kukin 6; Yahad HaAm Itanu ja Otzma Yehidit 5 edustajaa Knessetiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191303#.VN2-UzAp6PY
·         USA:n presidentti Obama hakee kongressilta lupaa aloittaa kolme vuotta kestävä sota Syyrian kapinallisia vastaan mutta vain ilmaiskuina ilman maa-joukkojen käyttöä. Maajoukot hän kuvittelee saavansa Irakilta ja Jordanialta ja tarvittaessa Turkilta. Tarkkailijat varoittavat, että sopimusteksti on paljon väljempi ja epämääräisempi, kuin mitä odotettiin, ja jota voidaan tarvittaessa soveltaa tavalla, mikä ei sisältynyt alkuperäiseen tarkoitukseen. Obama haluaisi kaataa Assadin hallituksen, mikä antaisi hänelle vapaat kädet muotoilla Levantin tilanteen haluamallaan tavalla ja Iranin avustuksella. Obama haluaa kaataa Netanyahun hallituksen ja saada sen tilalle yhteistyö-haluisempi Herzog/Livni hallitus, joka tunnustaa Palestiinan valtion.

Tarkkailijat ovat havainneet, että Obaman kasvot ovat pöhöttyneet ja niissä on paniikin merkkejä, ikään kuin hän tietäisi jotain kamalaa tapahtuvaksi, mistä muut eivät tiedä. Hän joutui soittamaan Venäjän presidentti Putinille Minskissä pidetyissä Ukrainan tilaa kokevissa neuvotteluissa. Mistä he puhuivat, ei tiedetä, mutta Putinin uskotaan kertoneen Obamalle Venäjän valmiuden sotaan, jossa käytettäisiin ydinaseita, kuten hän varoitti jo kuukausia sitten, myös rajasodissa. Ukrainassa havaittu valtava räjähdys sienipilvinen ei ollut ydinpommi, vaan GBU-43 B massive ordinance air blast, jonka vaikutus ja teho jopa ylittävät ydinpommin, eräänlainen ilmatyhjiön aiheuttama pommi, joka voi olla 9 000 kg:n suuruinen, kaikkien pommien äiti. http://www.jpost.com/Middle-East/Obamas-war-against-ISIS-much-more-open-ended-than-meets-the-eye-390912


Wednesday, February 11, 2015

KESKIVIIKKO 11.02.15

KESKIVIIKKO 11.02.15
1.       KYLMÄ viimainen tuuli iski aamulla vastaan pistäytyessäni ulko-ovelta ulos. Voimakkaan ja viileän Välimereltä ja Euroopasta tulevan tuulen ennustetaan kehittyvät päivän mittaan myrskyiseksi lämpötilan edelleen laskiessa aamun neljästä asteesta lähellä nolla-astetta. Vesisateita ennustetaan paikoin, jotka tulevat myöhemmin lumensekaisena räntänä, mutta yleisiä lumisateita ei ennusteta, paitsi ehkä pohjoisen ylänköalueilla ja Hermonilla. Sää jatkuu tuulisena ja epävakaisena muutaman seuraavan päivän ajan. Kinneretin vedenpinta nousee hiljalleen.
Säätilat tänään: Jerusalem 04 – 08; Tiberias 12 -15; Suolameri 14 -19; Eilat 13 -19 +V-astetta. Talvi jatkuu vielä Israelissa viileänä ja tuulisena.

2.       Israelin sää näyttää seuraavan Euroopan valtioitten suhtautumista maailman ainoaan juutalaiseen valtioon. EU:n taholta varoitetaan, että sen virkailijat Brysselissä tai missä lienevätkin, valmistelevat uusia pakotteita Israelia vastaan, ja ne on tarkoitus julkistaa Israelin vaalien jälkeen, ettei sitä voitaisi syyttää sekaantumisesta vaalien kulkuun. Tämä on epärehellistä, sillä EU rahoittaa V15 ja One Voice kampanjaa, jonka tarkoituksena on estää Netanyahun (Bibin) uudelleen valinta. V15 agitaattorit kulkevat ovelta ovelle kysellen, ettehän vain halua Bibin jatkavan pääministerinä. Tämä on yhtä epärehellistä kuin Herzogin toiminta antautuessaan tällaisen ryhmän kynsiin, joka tulee vaatimaan palkkansa, jos Herzog valitaan pääministeriksi, mitä se haluaa. http://www.timesofisrael.com/inside-v15s-ground-game-to-unseat-netanyahu/

3.       EU haluaa antaa Israelille vielä yhden iskun, ennen kuin sen oma talorähjä kaatuu lopullisesti. Tätä kaatumista siivitti Kreikan talouden romahdus lähelle vararikkoa. mitä tullevat seuraamaan Italia, Espanja ja Portugali.
USA:n kongressissa viimeistellään lakia, jolla USA:n ja EU:n välisen suunnitellun maailman suurimman vapaakauppasopimuksen ehdoksi tulee luopuminen BDS-liikkeen tukemisesta. USA itse vastustaa Israelin taloudellista syrjintää.  http://www.timesofisrael.com/us-bill-seeks-to-link-massive-eu-trade-pact-with-bds-rejection/

4.       Kreikan syriza hallituksen tulevan ohjelman EU:ssa esitti sen talousministeri Yanis Varoufakis seuraavasti. ”Eroaminen Eurosta ei edes ajatuksena mahdu suunnitelmaamme yksinkertaisesti siksi, että Euro on heikoilla. Se on kuin korttitalo; jos vedät siitä ulos Kreikka-kortin, koko talo romahtaa”, hän selitti. ”Haluammeko me todella Euroopan kaatuvan? Sen, jolla on houkutuksena ajatella, että Kreikka voidaan amputoida EU:sta. tulisi olla varovainen, koska se on vaarallista. Ketä se iskisi meidän jälkeemme? Portugal? Mitä tapahtuu Italialle, kun se havaitsee, että on mahdotonta jatkaa sen yksinvallan pakkopaidassa?”, hän selitti jatkaen. ”tapasin virkailijoita Italiasta – en paljasta keitä – jotka sanoivat tukevansa meitä. Hän eivät pystyneet kertomaan totuutta, sillä Italia on konkurssitilassa, ja he pelkäävät seurauksia Saksasta. Pelon pilvi on leijunut Euroopan yllä viimeisten vuosien aikana. Tilanne on kehittymässä pahemmaksi kuin Neuvostoliitossa ennen romahdusta”, kuten hän kertoi italialaisen RAI-TV-yhtiön haastattelussa.
Italian talousministeri Pier Carlo Padoan vastasi Varoufakisin lausuntoon myrkyllisesti todeten: ”Nämä kommentit eivät vastaa todellisuutta. Italian velka on vakaa ja hallittavissa”, hän vakuutti.
 Mutta kysymyksen keskeinen kohta pysyy. Rahanarvon heitteleminen nostaa velkakorkoja nopeammin kuin bruttokansantuote Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa, artikkelissa todetaan. Tämä puolestaan nostaa yleistä korkotasoa. Kreikan pääministeri Alexis Tsipras tiedostaa tämän laskeskellen, että hänellä on avainkortti. Toisen maailmansodan jälkeen käytettyä MAD sanontaa (yhteisesti hyväksyttyä tuhoa) käyttäen hän toteaa, että EMU:n (Euroopan rahaliitto) uhkaukset ovat pelkkää hämäystä.

Tsiprisin uhkamielisen rohkea asettuminen EU:n johtoa vastaan iski päättäjiin Brysselissä, Frankfurtissa, Berliinissä kuten markkinoihin äkkiarvaamatta. ”He odottivat hänen luopuvan kohtuuttomista vaatimuksistaan sunnuntaina pitämässään linjapuheessaan, mutta sen sijaan he kuulivat sodanjulistuksen”. Pääministeri vakuutti hallituksensa toteuttavan jokaisen ennen vaaleja antamansa lupauksen ilman varauksia, joihin kuuluu 11 miljardin Euron sotakorvaukset Saksalta, 71 vuotta sen jälkeen, kun viimeinen saksalainen sotilas poistui Kreikasta.
Kreikan lunastamisen jatkosta ei ole mitään sopimusta EU:n ja IMF:n parissa.
Tsipris sanoi, että Kreikan kansa tuhosi sopimuksen, eikä se neuvottele itsenäisyydestään.

EU ja EMU ovat käymistilassa odottamattoman käänteen johdosta.
USA:n presidentti varoitti jo EMU:n johtajia kiristämästä maita, jotka ovat talous-laman kourissa. USA:n talousministeriön delegaatio saapui Ateenaan selvittelemään tulenarkaa tilannetta. Kukaan lännessä ei halua Kreikan muodostumista epäonnistuneeksi maaksi Balkanilla levittäen kaaosta alueella ja valumista Venäjän syliin. EMU:n virkailijoiden tulee viedä kysymys uudelleen piirustuspöydälle laatiakseen uuden suunnitelmat, sillä kysymys on poliittisesti liian arkaluonteinen, että se pystyttäisiin selvittämään pelkästään teknisin keinoin. http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11400778/Greeces-leaders-stun-Europe-with-escalating-defiance.html, http://themostimportantnews.com/archives/listen-carefully-bankers-actually-telling-us-going-happen-next,

5.       VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin sai kuninkaallisen vastaanoton saapuessaan Kairoon maanantai-iltana. Presidentti Abdel Fattah el-Sisi odotti häntä punaisella matolla. Media on kovin lyhytsanainen Putinin vierailusta, vaikka sillä tulee olemaan vaikutuksia koko Lähi-Idän politiikkaan. Tämä lienee länsimaisen lehdistön harjoittamaa boikottia Venäjää vastaan.
Putinin vierailu Kairossa on ensimmäinen Venäjän presidentin tekemä 2005 jälkeen, seuraten Venäjän ulko- ja puolustusministerien vierailua marraskuussa. Sisi vieraili Venäjällä elokuussa ja pääministeri Dmitri Medvedev Kairossa 2009. He keskustelivat alueen tilanteesta ja sen nopeasta vaihtelusta. Venäjä toimittaa Egyptille runsaasti aseita ja ohjuksia sekä kehittyneitä hävittäjäkoneita Saudi Arabian rahoittamana. USA:n kieltäydyttyä myymästä aseitaan Egyptille sisäisten levottomuuksien vuoksi ja siksi, että USA katsoo Sisin kaapanneen vallan maassa, Venäjä halukkaasti täyttää syntyneen repeämän.
Venäjä ja Egypti lupaavat tehostaa keskinäistä kaupankäyntiään, ja Venäjä suunnittelee ja rakentaa Egyptin ensimmäisen ydinvoimalan.
Putin vastaili myös journalistein kysymyksiin. Israelin ja arabien rauhan-ponnisteluista todeten, että Venäjä kannatti PA/PLO:n tekemää valtio-esitystä YK:ssa lisäten, että molempien tulee myönnytyksiä rauhan hyväksi.(JP.10.02.15)

6.       Egyptin ja Israelin tiedustelu paljastivat Siinailla toimivan Beit al-Maqdis järjestön suunnitteleman laaja-alaisen terrorihyökkäysten sarjan israelilaisia asemia vastaan Siinain rajalla sekä Egyptin armeijan tukikohtia ja asemia sekä kuljetuskolonnia vastaan Siinain alueella ulottuen myös Suezin kanavan ja Kairon alueille.
Viimeisessä iskussa Muqdis terroristit, jotka sulautettiin ISIL:n joukkoihin, iskivät koordinoidussa hyökkäyksessä kahta Egyptin armeijan tulikohtaa ja ajoneuvoja vastaan. Hyökkäys suoritettiin grad-ohjuksin, kranaatein ja itsemurha pommittajien toimesta. Iskun toisessa vaiheessa terroristit tunkeutuivat tukikohtien sisälle surmaten kaikki elossa löytämänsä, myös haavoittuneet, sytyttäen ne lopuksi tuleen.  
Samaa taktiikkaa he käyttivät myös armeijan kuljetusvälineitä vastaan. Hyökkäyksissä sai surmansa yli 40 armeijan sotilasta ja 100 haavoittui.  

Tiedustelujen mukaan Muqdis joukkojen seuraava hyökkäys oli lähellä toteutus-vaihettaan. Egypti syyttää, että Hamas on liittoutunut Al-Muqdis joukkojen kanssa ja pyrkii häiritsemään el-Sisin hallitusta viimeisenä päämääränä sen kaataminen.
El-Sisin hallitus ja oikeuslaitos julistivat Hamasin sotilaallisen siiven issa din al-Qassam terrorijärjestöksi, mitä Hamas vastustaa todeten, että ”sen aseita käytetään vain Israelia vastaan tehtävissä hyökkäyksissä”.  http://www.debka.com/article/24391/Israel-and-Egypt-forewarned-of-synchronized-ISIS-Sinai-assaults-in-both-countries

7.       UUTISOTSIKOITA
·         Arabilähteen mukaan Hizbullah suunnitteli Ehud Olmertin teloittamista kostoksi korkean virkailijansa Imaad Mughniyehin surmaamisen vuoksi, josta se syytti Israelia. Lontoossa toimiva Al-Sazera Al-Arabi raportoi maanantaina, että 2008 autopommilla Damaskoksessa teloitetun Mughniyhen kostoksi se suunniteli pääministeri Olmertin teloittamista. Yritys epäonnistui Israelin agentin estettyä sen. Imaad Mughniyen poika Jihad sai surmansa Syyriassa autokolonnaa vastaan tehdyssä ilmaiskussa, jossa kuoli myös Iranin vallankumouskaartin kenraali. Israelin agentti Muhammad Shurba pääsi soluttautumaan Hizbullahin sisäpiiriin estäen myös muidenkin Hizbullahin suunnitelmien toteuttamista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191201#.VNsTNVMp6PY
·         Sekä Obama että omaiset vahvistavat, että vuosikausia ISIS-joukkojen vankina ollut amerikkalainen Kayla Myller on surmattu, ja että terroristit lähettivät heille kuvia hänen ruumistaan. Hänen sanotaan kääntyneen muslimiksi ja joutuneen ISIS-terroristin vaimoksi. USA arvioi, että ISIS pitää ainakin yhtä toista amerikkalaista vankinaan. ISIS väitti Myllerin saaneen surmansa jordanialaisten ilmaiskussa. Kuvissa hänen kasvoillaan on pahoja ruhjevammoja. http://www.timesofisrael.com/white-house-at-least-one-more-american-held-hostage-in-syria/
·         USA:n tiedustelun mukaan 20 000 vierasmaalaista on matkalla Syyriaan liittyäkseen IS:n joukkoihin. 150 heistä on USA:n kansalaista. Valtaosa heistä tulee Länsi-Euroopasta, mutta heitä tulee 90 maasta, jopa Kiinasta. He matkustavat pääosin Turkin kautta, joka pyrkii minimoimaan Syyriaan pyrkivien määrää, mutta IS:llä on agentteja Turkissa ja monissa maissa. http://www.timesofisrael.com/us-20000-foreigners-heading-to-syria-to-join-islamic-state/
·         USA ja Englanti sulkevat lähetystönsä Jemenissä kapinallisten ottaessa vallan sen pääkaupungissa Iranin avustuksella. Iran pystyy näin halutessaan sulkemaan sekä Persianlahden että Punaisen meren kautta kulkevan laivaliikenteen, mikä tulisi kuristamaan länsimaiden tarvitseman öljyn ja kaasun toimitukset. http://www.timesofisrael.com/us-shutters-embassy-in-yemen-amid-rebel-takeover/
·         USA:n kongressin armeijanpalvelujen komitea suosittaa aseitten viennin lisäämistä Ukrainan hallitukselle, joka taistelee Venäjän tukemia kapinallisia vastaan. Venäjä toimittaa aseita kapinallisille Ukrainassa pyrkien salaamaan toimensa kuten myös vapaaehtoisten liittymisen heidän tuekseen. EU ja USA asettivat kovia sanktioita Venäjää vastaan, joka puolestaan vastasi niihin lopettamalla öljynviennin Ukrainan kautta EU-maihin. Sanktiot purevat pahoin Venäjän taloutta, joka on muutenkin taantumassa. USA:n toimitukset Ukrainaan sisältävät myös raskaita aseita.  http://www.timesofisrael.com/top-us-house-reps-back-1-billion-in-ukraine-lethal-aid/
·         John Kerry sanoo, että ISIS joukot häpäisevät islamia suorittaessaan kaikkia hirveyksiä, joita maailman media esittelee. Muslimit vastaavat, ettei Kerry eikä Obama ole islamin oppineita eivätkä siten tietoisia, mitä Koran opettaa eivätkä oikeutettuja arvostelemaan islamia. Turkin presidentti Erdogan puolusti IS:n joukkojen suorittamia massa- teloituksia ja naisten ja lasten kivityksiä ja hautaamista elävinä todeten, että on vain yksi islam ja yksi Koraani, jonka opetus ei ole muuttunut Muhammedin ajoista, koska siihen ei ole tarvetta. Islam on islam. hän sanoi. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/kerry-says-isis-insults-the-religion-they-falsely-represent/2015/02/10/
·         Muslimit sanovat, että naiset, jotka ajavat autoa, haluavat tulla raiskatuiksi. Hän sanoi, että naiset matkustivat kamelien selässä, mutta on eri asia sulkeutua yksikseen autonsa sisälle ilman läheistä miesseuralaista.  http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/saudi-historian-claims-women-should-not-drive-cars-unless-they-want-to-get-raped/2015/02/10/Sunday, February 08, 2015

SUNNUNTAI 08.02.15

SUNNUNTAI 08.02.15
1.       SUNNUNTAI, juutalaisen kalenterin mukaan viikon ensimmäisen päivän, aamu valkeni osittain sumuisena ja harmaana, viileän tuulisena. Viileä ja kostea ilma-virtaus levisi eilen iltapäivällä Välimereltä ja Euroopasta täyttäen hetkessä tämän kapean rantasuikaleen, jota kutsutaan Israeliksi, juutalaiseksi valtioksi, vaikka arabien kouluissaan käyttämissä karttakirjoissa sitä ei esiinny ollenkaan, sen tilalla lukee suurin kirjaimin Palestiina, joka käsittä koko alueen Jordanista Välimereen. Arabit ovat myös useita kertoja yrittäneet toteuttaa toivomuksensa Israelin hävittämisestä myös käytännössä huonolla menestyksellä ymmärtämättä, että he sotivat itse asiassa ainoaa todellista ja elävää, Israelin Jumalaa vastaan. Kun tämä totuus lopulta selviää heille, se tulee aiheuttamaan todellisen ”arabikevään” puhkeamisen, mutta sitä tullee edeltämään veriset selvittelyt, joissa ihmisiä surmataan massoittain ilman Jumalan välintuloa, koska Hän on ihmeitten Jumala. Mutta hänen Nimensä ei ole Allah eikä Muhammed ole Hänen profeettansa. Hänen nimensä on Jahve, Jehova Shebaot, El Shaddai, Sotajoukkojen Jumala.

2.       ENNUSTEIDEN mukaan puolipilvinen sää tulee jatkumaan tänään ja muutamien lähipäivien aikana. Vesisateita voi tulla paikoitellen ainakin tänään ehkä keskiviikon tai torstain tienoilla muuttuen lumeksi lämpötilan lähennellessä nollaa vuoristoalueilla. Talven selkä ei ole vielä taittunut runsaasta kukkamerestä huolimatta, mutta maailmankirjojen mukaan lämpimämpään aikaan ollaan menossa.
Säätilat tänään. Jerusalem 07 -14; Tiberias 12 -17; Suolameri 17 -24; Eilat 14 -24 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus nousi puoli senttiä.

3.       MYNCHENISSÄ pidettiin viime viikolla turvallisuuskonferenssi, mikä antoi valtioitten johtajille ja poliitikoille mahdollisuuden tavata toisiaan ja vaihtaa mielipiteitään tarvitsematta pelätä snoudenien tai muitten salakuuntelua, vaikka uudenaikaisilla mikrofoneille pystytään tallentamaan kahdenkeskisiä keskusteluja useiden metrien päästä, mitä monet varomattomat johtajat eivät aina muista. Koska Israelin edustajia oli paikalla, Turkin edustaja jättäytyi pois, ettei vain saisi sionistista tartuntaa.

Mynchenissä oli myös Sionistisen Unionin eli Labour-puolueen puheenjohtaja Isaac Herzog, joka tapasi ohimennen USA:n varapresidentti Joe Bidenin ja ulkoministeri John Kerryn keventäen heille sydämessään kantamaansa taakkaa pääministeri Netanyahun päätöksestä itsepäisesti pitää puheensa USA:n kongressille maaliskuun 3. päivänä, jota presidentti Onama vastustaa ja jota varapresidentti Biden ei halua kuulla, vaan matkustaa ulkomaille saadakseen sopivan verukkeen. Herzog sanoi puheessaan ennen amerikkalaisten tapaamista, että Netanyahun puhe kongressille on strateginen virhe, mitä hän ei tekisi pääministerinä.
Koska Israelin protokollan mukaan israelilaisjohtajat eivät saa kritisoida maansa hallitusta ja ministereitä ollessaan ulkomailla, Herzog muisti vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ole pääministerin kritisoiminen, vaan hallituksen kaataminen. Tämä on lähes suoraan otettu V15 järjestön ohjelmasta Israelin hallituksen vaihtamiseksi nimeämättä ketään. Herzogin lapsellinen yritys peitellä jälkiään ja omaa pyrkimystään ”nousta kalifiksi kalifin paikalle” ei hämää valistunutta äänestäjää.
Muutamia vuosia sitten toivottiin, että Herzogista kasvaisi Israelille uuden sukupolven kansanjohtaja, johon voisi asettaa luottamuksensa, mutta hän on pettänyt odotukset; hän on pehmeä, toisten ohjailtavissa, nyt Tzipi Livnin.

OPPOSITIOJOHTAJA Isaac Herzog viittasi verhotusti isäänsä Chaim Herzogiin,
joka toimi Israelin 6. presidenttinä, todeten, että hänen perheellään on historiallinen perintö työskennellä 13 USA:n presidentin kanssa. ”Selitän kansalleni ja kansalaisilleni, että USA on presidenttien johtama kansa, ja että he ovat aina seisoineet kansamme rinnalla historiamme aikana. Johtajina meidän tulee asettaa kansamme ja kansalaistemme intressit kauas ennen omaa poliittista intressiämme. Diplomaattinen taito ei ole puheissa vaan kyvyssä työskennellä läheisessä yhteistyössä liittolaistemme kanssa, joilla on yhteiset intressit kanssamme”.
Herzog totesi aiemmin journalisteille, että Netanyahun on korkea aika peruuttaa puheensa USA:n kongressille. ”Se puhe on syntynyt synnissä osana vaalikampanjaa, ja se vaarantaa Israelin turvallisuuden ja erikoissuhteemme USA:n kanssa”, hän sanoi mielistelevässä puheessaan, minkä kokenut journalisti haistaa jo kaukaa.

LIKUD-puolueen taholta annettiin välittömästi murskaava lausunto Herzogin Mynchenin puheista todeten, että Herzog asetti omat intressinsä ennen maansa ja kansansa intressejä kritisoidessaan Netanyahua kansainvälisellä forumilla heikentäen Israelin asemaa Iranin ydinasehaaveita vastaan. ”Tämä on vastuutonta, ja se ylitti kaikki punaiset varoituslinjat”. lausunnossa todetaan.

Netanyahun päätöstä hyväksyä republikaanien johtajan John Boehnerin kutsu puhua Kongressille vastoin presidentti Obaman tahtoa kritisoidaan laajalti siksi, että se asettaa hänet liittolaiseksi kongressin valtapuolueen kanssa presidenttiään vastaan. Netanyahun neuvonantajat ovat selittäneet, että hän uskoi Boehnerin kutsun saaneen sekä republikaanien että demokraattien kongressin jäsenten hyväksymisen, mikä näyttää olevan epäselvää. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Herzog-calls-on-Netanyahu-to-cancel-Congress-speech-meets-with-Kerry-390307

4.       LABOUR vaihtoi puheenjohtajansa Shelly Yechomovichin Isaac Herzogiin. v. 2013. Ennen äänestystä entinen puheenjohtaja Yechimovich kirjoitti Herzogista näin: ”Labourpuolueen jäsenet tulevat tekemään kaikkensa poistaakseen mies-vahvuudestaan Knessetin jäsenen Buji Herzogin, joka tuhosi satojen tuhansien perheiden aseman Israelissa, ja joka on myös havaittu sopimattomaksi pääministeriksi Movement for Quality Government (MQG, järjestö laadukkaan hallituksen hyväksi) toimesta. Puoleen johtajaksi? Kuvitelmissaan”. Yechimovich viittasi Facebook sivullaan journalistin Natan Zahavin kriittisiin artikkeleihin Herzogista syyttäen häntä epäonnistumisestaan terveysministerinä huolimatta vasemmistolaisen median suosiollisesta avusta häntä kohtaan. Hän tarkoitti Herzogin toimintaa ministerinä Ariel Sharonin hallituksessa v. 2005.
MQG otti yhteyttä Sharoniin todeten, ettei Herzog täytä laatuvaatimuksia tullakseen nimitetyksi rakennusministeriksi osallistumisensa vuoksi ”Amutot Barak (Barakin vaalitoiminnan hyväksi toimivat NGO-järjestöt) vaalilain vastaisesti v. 1999. Herzog toimi Barakin vaalien rahoittajana muodostaen yli 30 NGO-yritystä naamioiden osan niistä hyväntekeväisyys-järjestöiksi. Skandaali tuli julkiseksi, mutta valtionsyyttäjä Weinstein joutui sulkemaan jutun Herzogin kieltäytyessä puhumasta. Herzog käyttää nyt samaa taktiikkaa V15 järjestön laittomuuksissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191037#.VNcXeVMp6PY

5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n juutalaisjärjestöt ovat myös joutuneet harkitsemaan asemaansa Netanyahun kongressin puheen vuoksi. Useimmilla näyttää kuitenkin oma suu olevan tärkein ennen järjen käyttöä ja antautuvan negatiivisen virran vietäväksi varoittaen pääministeriä puheen vahingollisista seurauksista. http://www.timesofisrael.com/reform-head-joins-growing-jewish-american-chorus-against-pms-speech/
·         USA:n ulkoministeri John Kerry tapasi Iranin virkaveljensä Muhammad Javad Zarifin toistamiseen Mynchenissä olonsa aikana turvallisuuskonferenssin yhteydessä. P5 +1 maiden ja Iranin välisistä neuvotteluista on tulossa yhä selvemmin USA:n ja Iranin välinen, koska molemmat voivat joko saavuttaa tai menettää sopimustekstin puitteissa. Iran laajentaa keskusteluja myös muille aloille kuin ydinsuunnitelmaa koskeviksi, mikä enteilee maitten välisten suhteitten kehittyvän diplomaattiselle tasolle. Zarif varoittaa länsimaita, että sopimuksen epäonnistuminen voi johtaa presidentti Hassan Rouhanin syrjäyttämiseen kovemman linjan presidentin valitsemiseksi. Sopimuksen tulisi valmistua maaliskuun aikana. http://www.timesofisrael.com/kerry-zarif-meet-for-surprise-nuclear-talks/
·         WTC:n tuplatornien ja Pentagonin yhden osan tuhoaminen ja pommittaminen syyskuun 11.päivänä 2001 on taas uudelleen nousemassa median valokeilaan, kuten myös CIA:n mahdollinen osuus siihen. Ehkä Saudi Arabian kuninkaan vaihdos on tuonut uutta materiaalia julkisuuteen, mutta Saudi Arabian osallistuminen yli 3000 ihmisen hengen vaatineen terrorihyökkäyksen suunnitteluun, rahoitukseen ja toteuttamiseen näyttää varmistuvan entisestään. http://www.timesofisrael.com/new-allegations-renew-old-questions-about-saudi-arabia-911/
·         Israel Beitenu puolueen puheenjohtaja Avigdor Liberman vaatii, että puolueen tulee saada puolustusministeriön paikka uudessa hallituksessa, vaikka sen kansansuosio lupaa enää 6 -7 edustajaa maaliskuun 17 vaaleissa. http://www.timesofisrael.com/liberman-i-will-demand-defense-portfolio-in-next-coalition/
·         PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas valmistelee lainopillista hyökkäystään Israelia vastaan ICC:n avustuksella. Hän perusti uuden komitean, jota johtaa Saeb Erekat, ja jonka tehtävänä on johtaa käytännön toimia ja valvoa prosessin etenemistä. Koskahan Israelin hallitus havahtuu, mitä on tekeillä, koska näyttää että uneliaisuus vaalityön ohessa on vallannut koko ministeriön? Netanyahu reagoi vihaisesti ICC:n syyttäjien päätökseen aloittaa alustavat tutkimukset ”IDF:n suorittamista sotarikoksista Gazan kesäsodan aikana”. http://www.timesofisrael.com/abbas-forms-committee-to-oversee-palestinian-icc-cases/
·         Pääministeri Netanyahu määräsi armeijaa ja poliisia poistamaan EU:n rakentamat ”setlementit” Juudeassa ja Samariassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääministeri henkilökohtaisesti reagoi tähän EU:n harjoittamaan laittomuuteen, jota on kestänyt vuosikausia. Viimeinen ”setlementti”
pystytettiin äskettäin EU:n toimesta Maale Adumimin ja Jerusalemin väliselle E1 alueelle, joka on elintärkeä kaupunkien välisen yhteyden kannalta. EU on rakentanut ainakin 400 laitonta rakennusta Juudean ja Samarian alueille, monet niistä valtion tai yleiseen käyttöön tarkoitetulle maalle. EU ja USA katsovat, että Juudea ja Samaria ovat miehitettyä aluetta ja että Israelin rakentaminen sille ovat lainvastaisia ja häiritsee Palestiinan valtion perustamista vastoin Israelin turvallisuus- ja muita vaatimuksia. EU on käyttänyt 17 miljoonaa USD rakentaessaan näitä laittomia rakenteita. http://www.timesofisrael.com/pm-orders-demolition-of-eu-funded-palestinian-settlements-in-west-bank/
·         Labour lupasi ilmaisia appelsiineja äänestäjilleen vain muutama päivä sen jälkeen, kun oikeus kielsi sen Juutalaiselta Kodilta (Bait Yehuda). Labour ilmoitti myöhemmin, ettei se tarkoittanut sitä mitä lupasi.  Puolue selitti, että appelsiinit olivat vain niiden kuvia lapuissa, jotka oli liimattu appelsiineihin. Laput olivat ilmaisia, appelsiinit eivät. Labourin johdon lapsellisuus alkaa hipoa mielenhäiriötä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191051#.VNcvL1Mp6PY
·         Vain juutalaisten läsnäolo ja vierailu kuningas Davidin haudalla pitää sen juutalaisena.  Katolinen kirkko haluaa muodostaa yläsalista katolisen turismi-keskuksen, jossa järjestetään katolisia tilaisuuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191046#.VNcxbVMp6PY
·         Arabit olivat järjestäneet väijytyksen 300 metrin päässä Heprealaisesta yliopistosta. 25 arabia odottivat israelilaisautoilijaa hyökätäkseen hänen kimppuunsa. Koby Goldstein oli menossa kotiinsa Maale Zeitimiin, kun kääntyessään Abu Totiin johtavalle kadulle 25 arabia ympäröi hänen autonsa. Onneksi hänellä oli panssaroitu auto, mutta pahoja kolhuja se silti karsi arabimielenosoittajien kynsissä. Goldstein pystyi jatkamaan ajoaan, mutta vaara on jatkuva.  Syyllisiä ei ole vielä tavoitettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190995#.VNcyJFMp6PY
·         IDF:n sotilaat avasivat tulen arabia kohti, joka yritti heittää palopommeja heitä vastaan Kochav Yaacovissa Binyamin alueella torstaina. haavoittunut arabi vietiin sairaalaan hoidattamaan haavojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190992#.VNc0GVMp6PY
·         Sotilaat avasivat tulen arabia kohti, joka yritti varastaa heidän aseensa Kiryat Arbassa lähellä Hebronia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190978#.VNc00FMp6PY
·         Abbasin johtaman Fatahin alajärjestö Al-Aksa Marttyyrien Prikaati on uudelleen aktivoitumassa aloittaakseen terrorisodan Israelia vastaan. Järjestö päätti laskea aseensa v. 2007 ja myöhemmin vahvisti sen, mutta on nyt aivan ilmeisesti Abbasin hiljaisella tuella aloittamassa uuden kampanjan. USA:n kouluttamia ja aseistamia ”poliiseja”, joille on annettu länsimainen sotilaskoulutusta, on muutamia tuhansia. Heidän lojaalisuutensa on vielä testaamaton, mutta kun se tapahtuu, he muodostavat suuren uhkan IDF:n sotilaille ja siviileille. http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=23351&r=1