Posts

Showing posts from November 13, 2011
PERJANTAI 18.11.11

1. ELÄMME aikaa, jolloin tiedot sodan melskeistä ja huhuista sodista tai niihin valmistautumisesta ja niiden uhkista täyttävät tiedostusvälineet. Näin ainakin täällä maailman navassa, keskipisteessä. Näin on ilmoitettu ja näin tulee tapahtumaan, kunnes ”rauhan ruhtinas” tulee ja lopettaa sotimiset, ja miekat taotaan vantaiksi ja keihäät vesureiksi. (Jes.2:4)

2. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kertoo tiedostusvälineille, että hän tapaa Hamasin ”ulkoministerin” Khaled Mashaalin Kairossa keskiviikkona 23.11.keskusteluissa, joissa annetaan lopullinen silaus ja vahvistus Fatahin ja Hamasin väliselle sopimukselle. Päämääränä on muodostaa yhtenäishallitus Länsirantaa Ramallahissa hallitsevan Fatahin ja Gazan kaistaa hallitsevan Hamasin välillä, sekä sopia Palestiinan lakia säätävän neuvoston ja PA:n puheenjohtajan vaaleista ensi vuoden alkupuolella.
ABBASIN tarkoituksena lienee osoittaa maailmalle, että palestiinalaiset ovat yhdistäneet voimansa ”Israelin vastaisessa ta…
TORSTAI 17.11.11

1. IDF uskoo, että Iran on kouluttanut Gazan terroristeja, Hamasin ja Islamic Jihadin pyssymiehiä panssarintorjunta-ohjusten erikoismiehiksi. Uutiset ovat jo aiemmin kertoneet, että Libyasta presidentti Muammar Gaddafin asevarikoista varastettiin tuhansia nykyaikaisia ohjuksia, sekä ilmatorjunnan että panssarintorjunnan käyttöön tarkoitettuja. Näistä uskotaan jopa tuhansien ohjusten kulkeutuneen Gazan kaistalle, kuten Egyptin viranomaisten takavarikoima ohjuserä osoitti muutamia viikkoja sitten. Niiden kuljettaminen edelleen Gazaan on helpottunut Egyptin periaatteessa avattua Siinain ja Gazan välisen terminaalin liikenteelle lähes kokonaan, vain islamin paastokuukauden aikana kerrotaan valvonnan kiristyneen.

IDF:n asiantuntijat selventävät, että Hamasilla oli pieni määrä pt-ohjuksia jo cast lead operaation aikana vuonna 2009, mutta etteivät he osanneet käyttää niitä oikein.
Nyt tilanne on kuitenkin aivan toinen, todetaan IDF:n taholta. Osoituksena siitä on aiemmin …
KESKIVIIKKO 16.11.11

1. PA:N puheenjohtaja Mahmoud Abbas kertoo ilmoittavansa tänään yhtenäishallituksen muodostamisesta Fatahin ja Hamasin kesken. Hän kertoi samalla, että PA:n lakiasäätävän neuvoston ja ”presidentin” (puheenjohtajan) vaalit pidetään toukokuussa ensi vuonna. Järjestöt sopivat jo toukokuussa 2011 yhteistoiminnassa Kairossa päättyneissä neuvotteluissa, mutta sitä ei ole käytännössä toteutettu.
Yhtenäishallituksen muodostamisen pahimpana esteenä on pidetty sitä, että Fatah vaatii nykyisen pääministerin Salaam Fayadin pysyttämistä edelleen pääministerinä, mitä Hamas ei ole voinut hyväksyä. Nyt Fayad sanoo siirtyvänsä syrjään, mikä poistaa yhden esteen.

FATAHIN korkea virkailija Azzam al-Ahmed sanoo neuvotelleensa Kairossa Hamasin Damaskossa toimivan ”ulkoministeriön” kakkosmiehen Musa Abu Marzoukin kanssa viikkojen ajan tasoittaakseen ”presidentti” Abbasin ja Hamasin ”ulkoministerin” Khaled Mashaalin tapaamista Kairossa ensi viikon aikana. Varsinkin Fatahin parissa el…
TIISTAI 15.11.11

1. IRANIN sotilaallisissa laitoksissa tapahtuneet räjähdykset ovat kiihdyttäneet spekulaatioita, mitä tämän jälkeen? Miten Iran tulee toimimaan, jos se saa pitäviä todisteita, että Mossad oli räjähdysten taustalla – jos ei fyysisesti niiden suorittajana, kuitenkin hoitaen iskujen suunnittelun ja yleisjohdon? Iranin alkuperäisen ilmoituksen mukaan räjähdyksen aiheutti työtapaturma sotilaitten siirtäessä räjähteitä laitoksesta toiseen.

IRANIN uskonnollista johtoa lähellä oleva taho kertoo sen saaneen luotettavia tietoja, joiden mukaan Mossad oli Teheranin lähistöllä sattuneiden räjähdysten aiheuttaja. Tiedon Teheranin uskonnollisen johdon mielenmuutoksesta julkisti the Guardian artikkelissaan maanantaina. Lehti kertoo saaneensa tiedot Iranin valvoman yhtiön entisen johtajan kautta, joka haluaa pysyä nimettömänä. Tämä anonyymi henkilö sanoo, että räjähdys muistuttaa sitä, mikä tapahtui lokakuussa 2010 vallankumousarmeijan Khorramabadin tukikohdassa. Hän vakuuttaa, että …
MAANANTAI 14.11.11

1. IRANIN vallankumouskaartin laitoksissa tapahtuneet räjähdykset ovat aiheuttaneet spekulaatioita, mikä ne aiheutti. Oliko kysymys työtapaturmasta, kuten Iranin virallinen uutistoimisto ilmoitti, vai maan sisällä toimiva oppositio, joka on voimakkainta maan itä- ja pohjoisosissa. Kolmantena vaihtoehtona on väläytelty, että Mossadin agentit olivat taas asialla. Jos Mossad teki sen taas, se on ihan hiljaa ja hykertelee salaa käsiään.
IRANIN ydinteollisuus on saanut kohdata useita vastoinkäymisiä. Sen johtavia tutkijoita on murhattu, sen tietokoneisiin pesiytynyt Stuxnet-virus aiheutti pahaa jälkeä jopa Busherin juuri valmistuneessa ja käynnistymistään aloittelevassa ydinvoimalassa, ja nyt Iran tunnustaa, että toinen virus, nimeltä ”Duqu”, on iskeytynyt sen tietokoneisiin.

REUTERSIN julkistaman uutisen mukaan uuden viruksen havaitsi ensimmäisenä ATK-ohjelmien laatija SYMANTEC corp. selittäen, että se muistuttaa kodiltaan Stuxnet-virusta. Uusi virus ei artikkelin mu…
SUNNUNTAI 13.11.11

1. ARABILIITTO teki ratkaisun, jollaisia se on tehnyt vain kahdesti 66-vuotisen taipaleensa aikana perustamisensa jälkeen 1945. Arabiliiton 22:sta jäsenmaasta 18 äänesti päätöslauselman puolesta, jolla Syyria suljettiin liiton toiminnan ulkopuolelle sen siviili-asukkaitaan vastaan harjoittamansa verisen politiikan vuoksi. Päätöslauselman mukaan liitto asettaa myös pakotteita Syyriaa vastaan, mutta niistä päätetään erikseen. Päätöslauselmaa vastustivat Libanon ja Jemen, Syyria suljettiin pois äänestyksestä ja Irak pidättyi. Mielenosoituksissa on kuollut yli 3 500 siviiliä. Myös sotilaita on menehtynyt taisteluissa.

ARABILIITON päätös aiheutti vihaisia vastalauseita ja mielenosoituksia arabimaitten lähetystöjen ulkopuolella presidentti Bashar Assadin kannattajien taholta. Qatarin pääministeri sheikki Hamad bin Jassim al-Thani totesi äänestyksen jälkeen, että ratkaisun tekeminen viivästyi näin myöhään, koska he tunsivat huolta Syyrian kansasta ja että he halusivat mah…