Posts

Showing posts from June 4, 2017

PERJANTAI 09.06.2017

PERJANTAI 09.06.2017
01. NÄIN tämä viikko alkaa olla pientä yhteenvetoa myöten paketissa. Kaikenlaista on tapahtunut viikon aikana, ja paljon avoimia kysymyksiä jää odottamaan seuraavaa viikkoa. Jokunen esimerkki:

02. Englannissa käytiin parlamenttivaalit, joissa ovensuukyselyjen mukaan pääministeri Thereza May voi menettää enemmistön säilyttäen kuitenkin johtoaseman Labourin yllättäessä ennusteet.
USA:n oikeusministeriö pidätti kaksi Hizbullahin jäsentä miestä, jotka suunnittelivat iskuja amerikkalaisia ja israelilaisia vastaan Yhdysvalloissa ja Panamassa. Yksi pidätettiin Bronxissa, toinen New Yorkissa. Heidän tarkoituksenaan oli tukea "Hizbullahin islamilaista Jihad-järjestöä". He saivat aseita ja koulutusta pommin tekemiseksi Libanonissa toimivalta järjestöltä. http://www.timesofisrael.com/us-busts-hezbollah-plot-to-attack-israelis-in-new-york-panama/,

03. Presidentti Trumpin erottama FBI:n entinen johtaja James Comey antoi todistaja-lausuntonsa USA:n senaatin valint…

KESKIVIIKKO 07.06.2017

KESKIVIIKKO 07.06.2017
01. Tarpeeksi on tarpeeksi (enough is enough) sanoi Englannin pää-ministeri Thereza May Lontoon sillalla tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa 7 siviiliä kuoli ja 48 haavoittui. Totesin heti otsikon luettuani, että se oli turhan miedosti sanottu, koska se sisältää ajatuksen, että viattomien siviilien murhaaminen määrättyyn rajaan saakka on hyväksyttävissä, kunhan vain ei ylitetä kohtuuden rajoja.
Aamun JP:ssä erään artikkelin otsikko totesi. "Tarpeeksi on tarpeeksi ei ole tarpeeksi" (enough is enough is not enough).
Vuosikymmenet tai – sadat rauhassa asuneiden läntisten demokratioiden näyttää olevan vaikea tunnustaa tosiasiat, että ajat ovat muuttuneet, eikä maailma ole enää sama kuin aiemmin. Länsimaita vastaan on hyökätty, julistamaton sota on aloitettu niitä vastaan. Rauhanajan inhimilliset säännöt ja sopimukset eivät ole enää voimassa, sodat noudattavat omia sääntöjään, joilla pyritään kuitenkin säilyttämään edes jonkinasteinen inhimillisyys ja he…

SUNNUNTAI 04.06.2017

SUNNUNTAI 04.06.2017
01. MAAILMA on tulossa entistä vaarallisemmaksi paikaksi asua, mutta onko meillä muita mahdollisuuksia?
Lontoon suositulla London Bridge alueella ja läheisellä markkina- paikalla terroristit surmasivat ainakin 6 – ehkä 7 – viatonta siviiliä ja haavoittivat ainakin 20 muuta sunnuntain vastaisena yönä.
Poliisi ampui kolme terroristia kuoliaaksi, joista kahdella oli vaarattomat pommivyöt yllään. Lontoon Sillalla terroristit ajoivat henkilöautollaan yleisö-joukkoon lähettäen heidät suin päin pakoon, ja romutettuaan autonsa siitä hyppäsi ulos kolme terroristia, jotka alkoivat huitoa puukoillaan kaikkia eteensä joutuneita siviilejä. Haavoittuneiden joukossa oli poliisiupseeri, joka sai pahoja mutta ei hengen-vaarallisia iskuja päähänsä, kasvoihinsa ja jalkaansa.
Tämä muistuttaa toukokuussa sattunutta terrori-iskua samalla sillalla, jossa 6 ihmistä sai surmansa.
Poliisi tutkii mahdollisuutta, että osa terroristeista on edelleen vapaalla jalalla etsien tilaisuutta iske…