Posts

Showing posts from October 1, 2017

PERJANTAI 06.10.2017

PERJANTAI 06.10.2017
01. MEINAA tässä mennä päivät sekaisin, kun aina on pyhäpäivän tai sapatin aatto. Mutta hyvä se vain on, ettei pääse jämähtämään paikoilleen, kun aina on oltava varpaillaan, ettei töppää. Elämme siis keskellä succot-viikkoa, joka jatkuu vielä useita päiviä päättyäkseen korkeasti pyhään päivään ensi viikolla.

02. Eipä näytä olevan helppoa USA:n presidentti Donald Trumpillakaan, joka joutuu toistuvasti selvittelemään maataan kohdanneita katastrofisia luonnononnettomuuksia ja sen ohessa tekemään koko maailmaa koskevia päätöksiä, usein vastoin läheisten ministeriensä ja neuvonantajiensa suosituksia.

Trumpin tulee ennen 15.lokakuuta esittää kongressille, onko Iran noudattanut JCPOA:n nimellä kulkevan kansainvälisen sopimuksen Irania koskevia velvoitteita. Jon hän katsoo, ettei Iran ole elänyt niiden mukaan, kongressi voi määrätä uusia Iranin vastaisia pakotteita, ja Iran voi toteuttaa uhkaksensa vetäytyä pois sopimuksesta ja jatkaa kesken jääneitä uraanin rikastusto…

KESKIVIIKKO 04.10.2017

KESKIVIIKKO 04.10.2017
01. JUUTALAISTEN pyhät juhla-ajat jatkuvat Mooseksen kirjoissa annettujen ohjeitten ja lakien mukaan. Juutalaiset ovat viettäneet niitä vuosisadasta toiseen myös karkotuksessa (galut) eläessään, mutta ne ovat saaneet aivan toisenlaisen merkityksen Israelin maassa, jossa koko kansa pyrkii noudattamaan niitä.
Tänä iltana kukon hätistellessä kanojaan yöpuulle alkaa Lehtimajanjuhla (Succot); sen ensimmäinen ja seitsemäs päivä ovat korkeasti pyhiä, eikä silloin sallita minkään työn tekemistä. Näitä päiviä vietetään Herran kunniaksi, joka suojasi juutalaisia matkalla Pyhään Maahan päivällä pilvillä ja yöllä tulen loisteella.
"Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: Puhu israelilaisille ja sano: Tämän seitsemännen kuun (Tishdey) viidentenätoista päivänä on Lehtimajanjuhla Herran kunniaksi; se kestää seitsemän päivää. Ensimmäisenä päivänä pidettäköön pyhä kokous, älköön yhtäkään askaretta toimitettako sinä päivänä". (3Ms23:34 -35) Muistona siitä, että juutalaine…

SUNNUNTAI 01.10.2017

SUNNUNTAI 01.10.2017
01. JOM KIPPUR, juutalaisen kansan suuri sovituspäivä, sujui ilman terrori-iskuja, joita aina pelätään juhlapäivien aikana, mutta lääkintäjoukot joutuivat silti työskentelemään koko päivän ajan. 2229 ihmistä hoidettiin syistä, jotka tavalla tai toisella liittyivät paastopäivän viettoon. 1355 ihmistä jouduttiin kuljettamaan ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoa varten
134 raskaana olevaa naista joutuivat synnytyspolttoihin ja paramedics (avustavat lääkintämiehet) avustivat seitsemää heistä synnytyksessä kodeissa tai ambulansseissa ennen sairaalaan kuljettamista.
Perjantai-iltana 75-vuotias mies hukkui uidessaan meressä, eikä häntä saatu virkoamaan. Runsaasti pienempiä loukkaantumisia tuli lasten ajaessa pyörillä, rullaluistimilla. ja muilla liikuntavälineillä, joita etenkin lapset käyttivät leikkiessä autoista vapailla kaduilla.
Lääkintämiehet hoitivat 34 ihmistä Kamanneh-kylässä syntyneen käsikähmän seurauksena, jossa 33-vuotiasta miestä puukotettiin yläruumiis…