Posts

Showing posts from October 14, 2007
TIISTAI 16.10.07
1. PÄÄMINISTERI Ehud Olmert lupailee, että Jerusalem voidaan jakaa. Hän ei sano sitä suoraan, vaan asianajajan kiertelevin sanankääntein kyselee: ”Oliko tarpeellista lisätä Shuafatin pakolaisleiri, Sawakra, Walaje ja muut kylät osaksi Jerusalemia?” Olmert lisää, ettei hän ole ollenkaan vakuuttunut asiasta. Hän esitti mielipiteensä tästä JP:n haastattelussa jo kesäkuussa 2004, jossa hän esitti, että Jerusalemin etäiset lähiöt Isawiya lähellä Ranskalaista kukkulaa, Shuafatan pakolaisleiri, Anata lähellä Kafr Akabia sekä eteläiset lähiöt Sur Bahir ja Umm Tuba lähellä Rachelin kibbutsia, ovat alueita, joita hän silloin oli valmis luovuttamaan PA:lle.
OLMERTIN LUPAUKSET Knessetin kokouksessa maanantaina, joita edellä lainattiin, herättivät huomiota siksi, että Jerusalemin kohtalo on nyt Abbasin vaatimuslistalla.
RICE EI suoraan ole puuttunut Jerusalemin kysymykseen, mutta tavatessaan Abbasin eilen Ramallahissa hän totesi: ”Todellakin, on tullut aika perustaa Palesti…
MAANANTAI 15.10.07
1. USA:N ULKOMINISTERI Rice saapui eilen Israeliin tarkoituksenaan sovitella Israelin ja PA:n välisiä erimielisyyksiä yhteisen julkilausuman runnomiseksi, jota voitaisiin esittää marraskuun lopussa Annapoliksen rauhankokouksessa. Tämä etukäteislausuma määritellee myös arabimaitten osallistumisen kokoukseen. Varsinkin Saudi Arabia ja Egypti ovat epäilleet kokouksen onnistumista ja haluavat tietää ennakkoon, mistä siellä puhutaan ja päätetään. Jopa palestiinalaisetkin ovat uhkailleet jäävänsä pois, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta.
RICE OLI KUITENKIN varsin pidättyväinen vierailunsa ensimmäisenä päivänä, mikä voi olla taktista. Hän laulaa epäilevät Tuomakset uneen ja sitten tekee omat tarjouksensa, joita ei voi hylätä, kuten amerikkalaiset mafiapomot aikoinaan.
www.worldnetdaily.com kertoo artikkelissaan, että Rice on kaikessa hiljaisuudessa esittänyt vaatimuksen kaiken rakentamisen lopettamisesta Jerusalemin itäpuolella. Hän voi tarkoittaa tällä E-1 alueen …
SUNNUNTAI 14.10.07
1. KÄDENVÄÄNTÖ USA:N ULKOMINISTERI Gondoleezza Ricen ja Israelin johtajien kesken alkaa tänään Ricen laskeutuessa koneestaan Ben Gurionin lentokentälle. Etukäteistietojen mukaan Rice tulee esiintymään enemmän raivokkaana naarastiikerinä, joka taistelee pentujensa puolesta, kuin diplomaattisena ja ystävällisenä kumppanina.
RICE PAHOITTI mielensä pahan kerran Israelin iskettyä Syyriaan ja sotkettua Ricen suunnitelmia suorien keskustelujen aloittamiseksi Syyrian kanssa ohi Annapoliksen keskustelujen, joko ennen niitä tai niiden jälkeen. USA:n ulkoministeriö on rauhoitellut Olmertin hallitusta, että keskusteluissa Syyrian kanssa keskitytään Irakin ja Iranin asioihin sekä tilanteeseen Libanonissa eikä kosketella Golanin ylänköä.
RICE ALOITTANEE viisipäiväisen vierailunsa keskustelemalla Shasin puheenjohtajan Eli Yishain ja Israel Beiteinun puheenjohtajan Avigdor Liebermanin kanssa, jotka molemmat ovat pessimistisiä Annapoliksen kokouksen suhteen. Jossain välissä…