Posts

Showing posts from April 17, 2016

PERJANTAI 22.04.2016

PERJANTAI 22.04.2016 01.TÄNÄÄN perjantaina alkaa auringon laskiessa juutalainen pessah, jota jatketaan viikon verran. Sen tarkoituksena on muistuttaa juutalaista kansaa, miten se eli vuosisatoja Egyptin työorjuudessa. Tämän johdosta viikon kestävän lomakauden aikana syödään Israelissa happamatonta leipää muistuttamassa siitä, miten juutalaiset joutuivat lähtemään Egyptistä sellaisella kiireellä, ettei leipä ehtinyt hapantua, vaan taikinatiinuja kannettiin pään päällä. Juutalaiset oppineet myös muistuttavat, etteivät Egyptiä kohdanneet vitsaukset olleet faaraon rankaisemiseksi, vaan todisteiksi faaraolle, että on vain yksi Jumala. Israelin Jumala, jota he halusivat mennä palvomaan erämaahan. Vitsaukset loppuivat vasta, kun faarao, jota kansa palvoi jumalanaan, myöntyi tunnustamaan, että Israelin Jumala on ainoa Jumala, ja antoi juutalaisen kansan lähteä maasta karjoineen ja tavaroineen.  
EILEN kävimme retkellä Davidin kaupungissa Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Tarkoitukseni oli kuvat…

KESKIVIIKKO 20.04.2016

KESKIVIIKKO 20.04.2016 01.Eilen oli todellinen hellepäivä, mittarissa 33 astetta. Tänään hellittää vähän, lukemat vain 22 -32 astetta, mutta Suolamerellä ja Tiberiassa lukemat ovat 29 -37 astetta ja Eilatissa 40 +C-astetta. Lämpötila alkaa laskea tästä päivästä edelleen siten, että lauantain lukemat pääkaupungissa ovat enää 15 -26 astetta. Pilvisyys lisääntyy huomenna ja perjantaina, mutta aurinkoinen sää palautuu uudelleen lauantaista lähtien.
02.Maanantaina iltapäivällä terroristi sytytti pomminsa Egged kaupunkibussin takaosassa sytyttäen vaunun tuleen. Tuli levisi nopeasti toiseen bussiin ja lähelle pysäköityyn siniseen henkilöautoon. Autot paloivat pelkiksi rangoiksi sammutustoimista huolimatta.
Terrori-isku – jollaiseksi se lopulta poliisin jahkailun jälkeen tunnustettiin – oli ensimmäinen laatuaan puukkointifadan aikana. Iskussa ei kukaan kuin ihmeen kautta saanut surmaansa, mutta 21 henkilö haavoittui, heistä 2 vaikeasti, joista toisen epäillään olevan itsemurhaterroristin, vaik…

MAANANTAI 18.04.2016

MAANANTAI 18.04.2016 01. LÄMPÖMITTARI osoitti aamulla ennen seitsemää runsaat 18 astetta, ja ilma tuntui vähän raikkaan viileältä. Lämpötila noussee päivän mittaan lukemiin 15 -25 +C-astetta, ja huomenna pari astetta enemmän. Linnut laulelivat somasti ja vanha ystävämme mustarastas oli liittänyt aamulliseen esitykseensä uuden aiheen: Aiemman "big favour" asemesta se lauloi "biggist favour", suurin etuoikeus tai suosio.
02.Koska työskentelyajan säännöstely koskee edelleen työskentelyäni tietokoneen ääressä, pyrin edelleen käymään päivän uutisaiheita läpi valikoiden ja suurpiirteisesti ilman pitkiä kommentteja.
Pääministeri Netanyahu piti hallituksen viikkoistunnon Golanin kukkuloilla korostaakseen Israelin päättäväisyyttä pitää kukkulat pysyvästi hallussaan. Hän totesi, että Syyria hallitsi aluetta 19 vuoden ajan, mutta Israel 49 vuotta. Samaan aikaan Syyrian asioita käsittelevä rauhankonferenssi kokoontuu Genevessä, joten Netanyahun viesti lienee tarkoitettu sekä Ob…