Posts

Showing posts from August 20, 2017

PERJANTAI 25.08.2017

PERJANTAI 25.08.2017
01. Presidentti Trumpin nimittämä neuvottelutiimi matkusti keskiviikkona Egyptistä Israeliin ja tapasi eilen sekä pääministeri Netanyahun, että PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin, kunkin erikseen.
Netanayahu ilmaisi optimisminsa neuvotteluista.

Eilen liikkui internetissä tietoja, joiden mukaan PA harkitsee romuttavansa koko korruptoituneen ja vararikon partaalla heiluvan hallintonsa ja ojentavansa avaimet Israelille.
Abbas on käyttänyt samaa taktiikkaa useasti aiemminkin vain kiristääkseen länneltä myötätuntoa ja myönnytyksiä.
Samaan aikaan Abbas esitti epäilyksiä Trumpin hallituksen kyvystä johtaa rauhankeskusteluja, koska "Valkoinen Talo on kaaoksessa", kuten hän sanoi. Aiemmat keskustelut Abbasin tiimin ja Kushnerin johtaman tiimin välillä ovat päättyneet ilman tulosta löytämättä yhteistä johtolankaa Abbasin epäillessä USA:n tiimin suosivan yksipuolisesti Israelia.
Eilen torstaina Ramallahissa pidetyssä neuvottelussa Kushnerin tiimin ja PA:…

KESKIVIIKKO 23.08.2017

KESKIVIIKKO 23.08.2017
01. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu matkustaa tänään Mustanmeren rannalla sijaitsevaan lomanviettokeskukseen Sochiin, jossa hän tapaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Hän saa tuekseen Mossadin johtajan Yoram Cohenin ja äskettäin nimitetyn kansallisen turvallisuusneuvoton johtajan Meir Ben-Shabbatin. Netanyahu neuvotteli tiistaina ennen matkaansa Israelin korkeiden turvallisuusvirkailijoiden kanssa.

Israel on huolestunut USA:n ja Venäjän välillä solmitusta tulitauko-sopimuksesta Syyriassa, jossa ei huomioida tarpeeksi Israelin epäilyjä Iranin vaikutusvallan ja joukkojen ulottamisesta alueella ja etenkin Syyriassa Israelin pohjoisrajan tuntumaan.
Israelin lähettämä turvallisuusjohtajien valtuuskunta pyrki jokin aika sitten informoimaan Trumpin hallitusta huolestaan, mutta koska se ei tuonut toivottua tulosta. Israel yrittää vaikuttamaan Putiniin saadakseen äänensä kuuluviin.

Pääministerin kanslia julkisti lauantaina lausunnon, jossa todetaan: "Putin j…

VANHURSKAAN PORTTI

VANHURSKAAN PORTTI
Tarkoituksena oli suorittaa vuotta aiemmin tehdyn cardio-operaation vuosikatsastus. Kuten autokatsastuksessa usein käy, kaikki ei suju aivan nuottien mukaan, eikä sujunut tässäkään.
Tyttäreni Tarja Michal oli tilannut ajan Maccabin lääkäriltä, mutta koska perhelääkärit olivat kiireisiä, hän tilasi ajan sydänlääkäriltä. Tämä vanhanpuoleinen mies vaikutti kovin tympääntyneeltä – ehkä se oli vain opeteltu vakioilme, mutta puoli tuntia odoteltuamme hän vinkkasi meidän sisään. Olimme asialla koko perheen voimalla, kuten tavallista.
Aikansa papereita rutisteltuaan ja puhellen sujuvasti Tarjan kanssa, mitä en pystynyt seuraamaan, hän heitti minulle kysymyksen: Montako tyynyä sinulla on nukkuessasi? Vastasin yhtä huolettomasti: Kolme. Mies melkein pomppasi ylös tuoliltaan huudahtaen; Mihin mies tarvitsee kolme tyynyä? En viitsinyt korjata, että yhtä käytän ja kolme on varalla. Lääkäri mutisi itsekseen koko ajan jotain ja ehkä näki vielä unta miehestä, joka nukkuu kolmen ty…

SUNNUNTAI 20.08.2017

SUNNUNTAI 20.08.2017
01. VIIKON - juutalaisen aikataulun mukaan – ensimmäisen päivän uutisotsikot ennustavat varsin sekavaa viikkoa, vaikka tulevaisuus olisikin toivoa täynnä.
Huomenna maanantaina 21.08 kulkee koko USA:n mantereen poikki täydellinen auringon pimennys (solar eclipse), joka alkaa Oregonin osavaltíon alueella 9.06 pm EDT ja päättyy maanantaina osapimennyksenä Etelä Carolinen alueella 16.06 pm EDT. Tämä harvinainen ilmiö nähdään USA:n 14 osavaltion alueilla.
Edellinen täydellinen eclipse nähtiin USA:ssa kesäkuun 18. päivänä 1918, eikä täydellistä pimennystä ole nähty USA:n maankamaralla 1979 jälkeen. Seuraava täydellinen eclipse nähdään 7 vuoden kuluttua 2024 (12 osavaltion alueilla), ja sitä seuraava 2045 (10 osavaltion alueilla). Täydellisen eclipsen voimakkuus on 1.0306, ja se nähdään 110 km:n (70 mailin) levyisellä käytävällä. Osittainen auringonpimennys nähdään useissa ympäröivissä valtioissa pohjois- ja eteläAmerikassa, läntisessä Euroopassa sekä osissa Afrikkaa …