Posts

Showing posts from April 19, 2015

PERJANTAI 24.04.15

PERJANTAI 24.04.15 1.JUHLAT on juhlittu ja vähitellen palataan normaaliin arkirytmiin, onneksi kuitenkin kuin pehmeällä laskulla, onhan tänään aattopäivä ja illalla alkaa sapatti. Jerusalem Postin pojat olivat myös kunnostautuneet ja saaneet kasattua viikonvaihteen lehden, joka kaikkine liitteineen on tavallista muhkeampi. SÄÄ ei juuri suosinut juhlallisuuksia, sillä ilman lämpötila pysytteli tavanomaista alhaisempana, joskin sateita oli vain siellä täällä, mikä hillitsi juhlamieltä pystymättä kokonaan estämään juhlien viettoa. Israelilaiset ovat perinteisesti käyttäneet juhlapyhiään menemällä puistoihin ja metsiin, mikä nyt oli hillitympää. Juhlamieltä hillitsi myös se, että 67 itsenäisyysvuottaan juhliva kansa oli edellisenä päivänä hiljentynyt suremaan henkensä menettäneitä sisariaan ja veljiään puolustaessaan maataan. Juutalaisilla suru ja ilo ovat usein toisiinsa kietoutuneita.
2.ISRAELIN juhlanviettoon kuuluu oleellisesti se, ettei se järjestä mahtavia paraateja aseitaan ja o…

KESKIVIIKKO 22.04.15

KESKIVIIKKO 22.04.15. 1.TÄNÄÄN keskiviikkona, kaatuneitten muistopäivänä, Israelissa hiljennytään muistamaan ja kunnioittamaan niitten kansalaisten veriuhria, jotka antoivat kaikkensa, myös henkensä, juutalaisille luvatun maan puolustamiseksi rajojen takaa ja myös sen sisäpuolelta hyökkääviä vihollisjoukkoja vastaan, joiden perimmäisenä päämääränä oli tuhota 1948 itsenäisyytensä julistanut nuori juutalainen valtio, ajaa juutalaiset mereen tai massamurhata heidät viimeistä myöten. Arabiliiton pääsihteeri Azzam Pasha julisti radiossa 1948 sodanaattona lähettäessään viiden arabimaan joukot hävittämään itsenäistynyt juutalaisvaltio: ”Tämä tulee olemaan hävityksen ja kohtalokkaan massamurhan sota”.
Huonosti aseistautuneet juutalaisjoukot löivät koko maailman hämmästellessä viiden arabimaan hyvin aseistautuneet vakinaisten armeijoitten joukot. Juutalaiset ovat joutuneet sen jälkeen torjumaan toistuvat arabimaitten hyökkäykset, joita nyt ajoi loputtoman vihan ohella myös niille aiheutetun…

SUNNUNTAI 19.04.15

SUNNUNTAI 19.04.15 1.VIIKON ENSIMMÄINEN päivä alkoi säteilevän aurinkoisena. mikä tuntuu ihanalta harmaiden ja pilvisten päivien jälkeen. Sää pysytellee ennusteiden mukaan aurinkoisen aja lämpimänä lähipäivien aikana lämpötilan noustessa merkittävästi. Myös pienet ja isommatkin laululinnut tervehtivät kevään lämpöisiä päiviä kiitollisin ja riemullisin mielin, missä mustarastaan selkeät ja kuuluvat huiluäänet erottuvat muitten laulajien joukosta. Tulee mieleen erään kitaraa rämpyttävän ja kouliintumattomalla äänellään laulavan esiintyjän toteamusta: ”Kukin laulaa tyylillään”, lisäten siihen kuin jälkihuomiona; ”Mutta lintuhan se on variskin”.  Sisätiloissa tuntuu vielä sadepäivien kosteus ja viileys – 16 asteen tieloilla aamulla – mutta se noussee sitä mukaan, kuin ulkoinen lämpö ehtii lämmittää ja kuivattaa kiviset rakenteet.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 12 -22: Tiberias 16 -28; Suolameri 22 -32; Eilat 19 -33 +C-astetta. Ilman lämpötila nousee ennusteen mukaan tiistaihin saakka, jol…