Friday, May 18, 2012

PERJANTAI 18.05.12


PERJANTAI 18.05.12

1. PAHOJA aavistuksia Likudin sisällä, voisi otsikoida INN:n julkistamassa artikkelissa esitettyjä huhuja, joiden Netanyahun kanssa oppositiossa toimiva Moshe Feiglin sanoo olevan enemmän kuin pelkkiä huhuja. Hän vakuuttaa, että jotain muhii Netanyahun ja Kadiman puheenjohtajan Shaul Mofazin pikaliitossa, joka yllätti kaikki. Kadiman tiedettiin gallupien perusteella olevan vaikeuksissa, jos vaalit olisi pidetty syyskuussa tänä vuonna – joskin gallupit kertovat, että Kadiman suosio toisi nyt vain kolme Knessetin paikkaa kun ennen pikaliittoa luvattiin 12 nykyisestä 28:stä  - , mutta viimeiset tiedot vihjaavat, että taustalla oli raaka poliittinen kamelikauppa, jota ei ole paljastettu kansalle.

HUHUJEN mukaan vihjeitä tällaisesta salaisesta sopimuksesta ja suunnitelmasta antoi Netanyahun ilmoitus, ettei hän kannata lakiesitystä, jolla juutalaisten etäyhteisöt laillistettaisiin, vaan vaati äänestyksen siirtämistä keskiviikosta. Samalla hän vaati, etteivät hallitusyhteistyössä olevien puolueiden kansanedustajat saa äänestää vapaasti tahtonsa mukaan, mikä käytännössä tarkoitti sitä, ettei lakiesitys saisi enemmistöä Knessetissä. 
Vaaravyöhykkeessä ovat ensimmäiseksi Ulpanan etäyhteisön 5 asuinrakennusta ja niiden 30 juutalaisperhettä. Sekä Shaul Mofaz että  ministeri Dan Meridor vaativat Ulpanan rakennusten kuten muittenkin vastaavassa tilanteessa olevien juutalaisten etäyhteisöjen tuhoamista.
Kuin enteenä tulevasta poliisi perusti muutama päivä sitten uuden erikoiskoulutetun yksikön, jonka tehtävänä on etäyhteisöjen tuhoaminen.

LIKUDIN alaisen ryhmittymän Manhigut Yehudit (Juutalainen johtajisto) puheenjohtaja Moshe Feiglin sanoi Arutz Shevan haastattelussa, että huhuilla Likudin hajottamisesta on todellisuus-pohja. Hän epäilee, että Netanyahu pyrkii muodostamaan uuden ryhmittymän, joka eroaa Likudista ja voi mahdollisesti yhdistyä Kadimaan.
”Likudin sisällä on ollut huhuja sellaisesta repeämästä”, Feiglin toteaa. ”Tämä on yleinen tuntuma, joka on levinnyt osastoihin ja ryhmittymiin Likudin sisällä. Netanyahu voi johtaa Likudin samanlaiseen tilanteeseen kuin Sharon (ennen Gazan karkotuksia). Toivon olevani väärässä, mutta meidän tulee valmistautua. Meidän ei tule antaa yllättää itseämme.”
Sharonin suorittama Likudin hajottaminen antoi sille 2006 vaaleissa vain 12 kansanedustajaa, kun Netanyahun johtama Likud sai 2009 vaaleissa 27 kansanedustajaa. Syyskuun vaaleissa Likudille luvattiin gallupeissa 31 kansanedustajaa.

FEIGLIN kehotti Likudin kansanedustajia pysymään valppaina ja seuraamaan tarkoin, mitä kulissien takana tapahtuu, ja heidän tulee antaa lupauksia, että he pysyvät Likudissa; ja samoin Likudin johtajien tulee tiedostaa, että he saivat paikkansa puolueelta. Hän antoi tunnustusta Netanyahulle kutsuen häntä eteväksi ja lahjakkaaksi, että hänellä on oikeutensa, mutta muistutti, että samaa uskottiin Sharonista, kunnes hän alkoi seota.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155940#.T7XcYDJHTFw

2. EURO-parlamentaarikot olivat innostuneita Shomronin alueneuvoston johtajan Gershon Mesikan vierailusta ja puheesta parlamentin istunnossa Brysselissä eilen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Juudean ja Samarian  juutalaisyhteisöjen edustaja kutsuttiin EU-parlamentin istuntoon. Hänen mukanaan oli sekä juutalaisia että arabiasukkaita alueelta.
Vierailu oli seurausta EURO-parlamentin ulkopoliittisen valiokunnan varapuhemiehen tri Fiorella Proveran vierailusta Samarian juutalaisyhteisöissä neljä kuukautta sitten.

Eurokansanedustaja Belgiasta Frank Creyelman totesi vierailun tärkeäksi, koska se antoi tilaisuuden tarkastella tilannetta molempien osapuolten kannalta. Hän tunnusti kannattavansa Israelin oikeutta Juudeassa ja Samariassa, mutta oli kiitollinen voidessaan kuulla myös arabiasukkaitten mielipiteitä. Hän katsoi tämän sitäkin tärkeämmäksi, koska hänen omassa maassaan on paljon muslimeja, jotka usein ovat jyrkempiä kuin Lähi Idässä.
Toinen kansanedustaja Belgiasta Tanguy Veys lisäsi, että Belgiassa ja Euroopassa muslimien kannattajat ovat useimmiten äärimuslimeja tai äärivasemmistolaisia poliitikkoja. Ensimmäisen kerran hän sanoi saaneensa tunnun, että on mahdollista myös rauhanviestiin.
Samaa toistivat muutkin kansanedustajat, jotka vakuuttivat, että Israelilla on runsaasti kannattajia Euroopassa, ja jotka tiedostavat yhteisen kamppailun ääri-islamia vastaa.

GERSHON MESIKA sanoi puheessaan, että ne, jotka haluavat perustaa Palestiinan valtion,
heidän toimensa tarkoittavat maan sydämen leikkaamista ja kuolemanvaaraa Israelille. ”Jos meidät karkotetaan, terrorismi tulee valtaamaan meidän paikkamme.”
Puheensa lopussa Mesika kehotti EURO-parlamentaarikkoja vahvistamaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä.
”Euroopan kansojen tulee tiedostaa, että ilman Israelin valtiota mikään ei estä islamin hyökyaallon huuhtovan Eurooppaa, ja että Ilman Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä ei ole olemassa elinkelpoista Israelin valtiota.”

MESIKAN puhe EURO-parlamentin istunnossa sai raikuvat suosionosoitukset parlamentin jäseniltä, joista monet olivat vierailleet Juudeassa ja Samariassa ja alueneuvostossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155946#.T7XnWzJHTFw

3. YLI 10 000 opiskelijaa kaikkialta Israelista osallistui torstaina ”Jerusalem päivän” kunniaksi järjestettyyn kiertokävelyyn pääkaupungissa opetusministeriön pääsihteerin Dalit Stauberin opastuksella. Jerusalem-päivän viralliset juhlallisuudet pidetään sunnuntaina.
Pääsihteeri Stauber kertoi tärkeimpiin kohteisiin tehdyn tutustumiskävelyn yhteydessä Israelin ja juutalaisten sekä erityisesti Jerusalemin historiasta.
Tutustumiskävelyn päätteeksi opiskelijoille oli järjestetty nuorisobileet Sultanin altaan äärellä.

OPISKELIJAVIERAILU Jerusalemissa on osa opetusministeri Gideon Saarin ohjelmaa, jolla hän pyrkii lisäämään opiskelijavierailuja Jerusalemiin ja vahvistamaan heidän yhteyttään maan pääkaupunkiin. Saarin näyn mukaisesti ohjelmaa toteutetaan tänä vuonna iskulauseella ”Going up to Jerusalem”, joka pitäisi suomentaa ”Nousten ylös Jerusalemiin”, sillä juutalaiset ovat kautta vuosisatojen aina sanoneet hepreaksi ”nousevansa ylös” mennessään Jerusalemiin, ei van siksi, että se rakennettiin kukkuloille, vaan siksi, että Jerusalem on aina merkinnyt juutalaiselle hengellistä keskusta erotukseksi kaikista muista kaupungeista.
Millään muulla kaupungilla ei ole samaa ”hengellistä imagoa” kuin Jerusalemissa, jonka tuntee noustessaan ylös tähän ikuiseen kaupunkiin.

Opetusministeriön ohjelman ansiosta yli 500 000 opiskelijaa on vieraillut Jerusalemissa tänä vuonna. Sen eteläisen osan edustaja Itzik Ross pitää vierailuja tärkeänä, koska niiden kautta nuoret saavat kosketuksen Jerusalemiin ja sen historiaan ensimmäisistä siirtolaisista lähtien ja aina vuoden 1967 pääkaupungin yhdistämiseen saakka. ”Jerusalem on ikuinen kaupunkimme riippumatta poliittisesta kannasta. Emme sekaannu politiikkaan, tämä on pääkaupunkimme. Yksikään vanhempi tai opiskelija ei ole vastustanut ohjelmaamme, vaan kaikki ovat olleet innostuneita siitä.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155945#.T7XvqDJHTFw

4. REUTERS on ottanut tehtäväkseen selvittää, mikä on Israelin päättäjien asenne Iranin ydin-laitoksia vastaan mahdollisesti tehtäviin sotilaallisiin iskuihin, jos sellaista on yleensä löydettävissäkään. Uutistoimiston parissa ihmetellään, miksi Israelin päättäjät, Netanyahu ja hänen hallituksensa, ovat aivan hiljaa asiasta hiiskumatta mitään puolesta tai vastaan. Tietenkin puolustusministeri Ehud Barak toistelee, ettei Iranin sallita saada ydinasetta ja Netanyahu puolivillaisesti vihjailee samaa, mutta kuten Reuters kertoo, monet uskovat sen tarkoituksena olevan saada maailman valtiot näkemään uuden ”natsismin” ja uuden ”Hitlerin” nousevan samaan tapaan kuin kävi Saksassa vuosikymmeniä sitten maailman pyöritellessä peukaloitaan tai epäuskoisena päätään todistellen: Eihän Euroopan edistynein ja sivistynein maa, jollaisen Saksaa pidettiin, voi suunnitella hyökkäyksiä naapurimaihin.

Ja aivan samoin kuin Englannin edustajana Chamberlain vakuutti tavattuaan Hitlerin Euroopassa, että rauhantila on saavutettu tuleviin sukupolviin, yhtä vakuuttavasti nykyiset rauhan emissaarit vakuuttavat, ettei ikivanha kulttuurimaa Iran, jonka alueilla sivistys sai alkunsa, voi millään pyrkiä toteuttamaan kauheita tuomiopäiväaseita, joilla se voisi ruhjoa ei vain ”moskiiton”, pikku saatanan eli Israelin kuten Ahmadinejad sitä nimittää, vaan myös sen ”suuren saatanan” eli Yhdysvallat, ja siinä ohessa miehittää Persianlahden öljyalueet, lopullisena päämääränään toteuttaa islamin haave maailmanlaajuisesta kalifikunnasta.

REUTERSIN journalisti kävi tutkimassa Netanyahun vallan pesäpaikkaakin, voidakseen sieltä löytää vinkkejä, mihin suuntaa tuuli puhaltaa, mutta ainoita todisteita ovat vain suuri Lähi Idän kartta sekä Churchillin suurikokoinen kuva pääministerin tuoli takana. Todisteeksi ei kelpaa edes Kadiman puheenjohtaja Shaul Mofaz, joka syntyi Iranissa, joka toistaa, ettei hänellä ja hänen sopimuksellaan Netanyahun kanssa ole mitään yhteyttä sotaan Irania vastaan.
Netanyahun kanslian virkailijat kehottavat panemaan jäitä hattuun; ei toivoa sieltäkään. Reuters muistuttaa seuraavaksi, että Iranin käskyläiset Hizbullah&co ovat uhanneet sytyttää koko Lähi Idän tuleen, jos Iraniin hyökätään, teki sen kuka tahansa.
Monet ovat vakuuttaneet, että Iranin uhkaamisesta sodalla 98 % siitä on osa sisäpolitiikkaa, loput kuuluvat jollekin kuumakallelle. ”Israel on nyt takalukossa”, Reuters toteaa.
Hyvistä yrityksistä huolimatta Reuters joutuu toteamaan, että yhtenä aamuna voimme herätä uutisiin, joissa kerrotaan Israelin yllätysiskuista Iranin ydinlaitoksiin. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4230878,00.html

5. UUTISOTSIKOITA
-          Czekin pääministeri Petr Necas vakuuttaa maassaan vierailevalla pääministeri Benyamin Netanyahulle torstaina, että hänellä on aivan erityinen tunne suhteestaan Israeliin. Israelin pääministeri matkusti sinne aiemmin päivällä 7 muuna ministerin kanssa, heidän mukanaan ulkoministeri Avigdor Lieberman, joka ei juuri ole osallistunut Netanyahun seurueisiin. ”Meillä on erittäin syvä ymmärrys Israelin asemasta, pienestä demokraattisesta maasta erittäin vaarallisessa ympäristössä”, Necas totesi journalisteille ennen tapaamista. Hän sanoi maansa puolustavan Israelia EU-maitten joukossa, ja sanoi olevansa huolissaan Iranin ydinaseesta. Necas muistutti, miten hänen maansa oli yksin ylivoimaisen vihollisen kourissa 1930-luvulla, ja miten Saksa miehitti maan 1939. Mutta hän haluaa valvoa maan vähemmistöjen oikeuksia maassa, myös saksaa puhuvien. Netanyahu ilmaisi kiitollisuutensa Necasin ilmaisemasta tuesta aikana, jolloin Euroopan juutalaisten asema heikkenee varsinkin Espanjassa ja Italiassa, eikä vielä tiedä, miten Ranskan vasemmisto suuntautuu uuden presidenttinsä myötä maassa asuviin juutalaisiin. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=270499
-          Palestiinalaiset heittivät palopommeja IDF:n sotilaita kohti, jotka oli komennettu suojaamaan 1500:n juutalaisen vierailua Josefin hautakammiolla Sikemissä. Sotilaat suorittivat etsintöjä palopommien heittäjien löytämiseksi, mutta he olivat paenneet Nablusiin. PA asetti pysyvästi 10 poliisia vartioimaan hautakammiota. Oslon sopimusten mukaan israelilaisilla on esteetön pääsy haudalle, mutta käytännössä sinne voi mennä vain IDF:n luvalla ja suojeluksessa. Paikalla on tapahtunut useita väkivaltaisuuksia palestiinalaisten vastustaessa juutalaisten vierailuja. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=270505
-          Jasser Arafatin entinen neuvonantaja talousasioissa Mohammed Rashid, jota pidetään yhtenä maailman rikkaimmista muslimeista, sanoo PA:n lähettämään kutsuun antautua kuulusteluihin, että hän suostuu kuulusteltavaksi vain eurooppalaisten viranomaisten edessä, ei PA:n, joita hän pitää korruptoituneina. PA syyttää, että hän on varastanut PA:n varoja satojen miljoonien USD arvosta. Hänen syytetään myös antaneen PA:n varoja israelilaisten puolueitten vaalitaisteluihin, mutta ei maininnut niiden nimiä. Sen sijaan hän kehotti tutkimaan Mahmoud Abbasin varain alkuperää, kuten myös hänen kahden poikansa, todeten, että Abbas on hankkinut palatseja Länsirannalla, Jordaniassa, Tunisiassa ja muualla, joissa hänellä on liiketoimia. Rashid, joka on Irakin kurdi, antoi paljastuksensa saudien omistamalle al-Arabiya TV-yhtiölle. Hän sanoi, että korruptiota tutkiva PA:n komitea havaitsi kahden Salaam Fayadin hallituksen ministerin syyllistyneen korruptioon, mutta ei syyttänyt heitä. Hän kertoi antaneensa Abbasille 1993 Oslon sopimusten jälkeen 25 000 USD Arafatin käskystä. ”Tänään Abbas ja hänen poikansa omistavat palatseja ja kiinteistöjä arvoltaan 15 miljoonaa Jordanian dinaaria (21 miljoonaa USD) Palestiinassa, Jordaniassa, Tunisiassa ja muualla.” Analysaattori Nabil Batrawi ihmettelee, kuinka monta muuta ”rashidia” toimii PA:n johdossa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=270411


Thursday, May 17, 2012

TORSTAI 17.05.12


TORSTAI 17.05.12

1. ISRAELIN ilmavoimien eroava komentaja kenraalimajuri Ido Nehustan kertoi JP:n haastattelijalle, että ilmavoimat ovat valmistautuneet kaikkiin niille asetettuihin tehtäviin, myös Iranin ydinlaitoksia vastaan tehtäviin iskuihin, jos niin päätetään. Hänen haastattelunsa julkaistaan kokonaisuudessaan perjantain JP Magazine lehdessä perjantaina.
Nehustan on johtanut ilmavoimia IAF neljän vuoden ajan ja siirtää muutaman päivän sisällä vastuun uudelle komentajalle kenraalimajuri Amir Eshelille.
Hän vakuuttaa IAF:n käyttäneen kaiken käytettävissä olleen ajan kouluttaakseen henkilö-kuntaa ja lentäjiä kaluston uusimisen ja kunnostamisen ohella tehtäviä varten, jotka voidaan asettaa sille ilman varoitusta poliittisen päätöksen myötä.

NEHUSTAN sanoi olevansa huolissaan jatkuvasta julkisesta keskustelusta Iranin ympärillä ja varsinkin koskien sitä vastaan mahdollisesti tehtäviä hyökkäyksiä todeten, että perusfaktat puuttuvat keskusteluista. Hän tarkoittanee tällä sitä, että keskustellaan väärin perustein, mikä voi johtaa kansan harhaan ja aiheuttaa tarpeettomia ja jopa vaarallisia mielikuvia.
Israelin valtamedia on viime viikkojen julkistanut aikana useita johtavien sekä sotilas- että siviilijohtajien haastatteluja ja lausuntoja, jotka usein ovat keskenään ristiriitaisia.
IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Benny Gantz antoi useita lausuntoja itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien aikana todeten, että IDF on valmis mihin tahansa operaatioon.
Puolustusministeri Ehud Barak on toistanut IDF:n iskujen tarpeellisuutta Iranin ydinlaitoksia vastaan, kun aika on siihen sopiva, kuitenkin varoen esittämästä aikataulua.
Entiset turvallisuusjohtajat Meir Dagan ja Yuval Diskin puolestaan ovat varoitelleet, ettei ole mitään aihetta kiirehtiä, koska Iran on vielä kaukana varoituslinjasta, eli ydinpommista.

Nehustan otti esimerkin Irakin ydinvoimalasta, josta tiedettiin vuosikaudet ilman julkista keskustelua, ennen kuin IAF:n koneet kävivät yllätysiskulla tuhoamassa vielä keskeneräisen Osirakin ydinvoimalan vuonna 1981, eikä sen rakentamista ole jatkettu.
Nehustan opasti seuraajaansa kenraalimajuri Amir Esheliä, että IAF:n ilmaherruus Syyrian ja Libanonin sekä Gazan ja Siinain ilmatilassa on suuresti pienentynyt uusien tehokkaiden ilmatorjunta-järjestelmien yleistymisen myötä.
Hän luonnehti IAF:n tulevia tehtäviä entistä vaarallisemmiksi, koska ne joudutaan suorittamaan vihamielisessä ilmapiirissä. Ennakkotiedustelu on avainasemassa, jolla haarukoidaan mahdolliset vaara-alueet, minkä pohjalta laaditaan koneitten lentoreitit annettujen tehtävien suorittamiseksi menetysten minimoimiseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=270306

2. USA:n kongressi valmistautuu äänestämään senaatin enemmistöjohtajan Harry Reidin tekemästä päätösesityksestä, jolla nostetaan entisestään Iranin vastaisten sanktioitten purevuutta. Uudet pakotteen koskevat Iranin öljyteollisuutta sekä sen öljytankkereita omistavien yhtiöitten pankkiyhteyksiä ja rahoitusjärjestelmiä.

Lakiesitys oli esillä jo maaliskuussa, mutta republikaanien vaatimuksesta siihen lisättiin pakotteita yhtiöitä vastaan, jotka suorittavat välitystehtäviä Iranin öljy- ja tankkeriyhtiöille.
Näillä toimenpiteillä pyritään sulkemaan vielä avoimiksi jääneet aukot voidakseen taivuttaa Iranin johdon alistamaan ydinteollisuutensa avoimeen kansainväliseen valvontaan.

Amerikan Israelin julkisten asiain neuvosto (AIPAC) kannattaa Reidin ilmoituksen mukaan hänen lakiesitystään. Iranin vastaiset edelliset sanktiot liitettiin USA:n lakiluetteloon presidentti Obaman allekirjoitettua sen joulukuussa. Iran on maailman kolmanneksi suurin raakaöljyn tuottajamaa. Iran rahoittaa öljytuloilla ydinsuunnitelmaansa.
Lakiesitys annettiin sopivasti ennen toukokuun 23. ja 24. päivinä käytäviä P5+1 ja Iranin välillä käytäviä neuvotteluja Bagdadissa Irakissa. Iranin neuvottelijat ovat esittäneet toiveikkuutta, että näissä neuvotteluissa voitaisiin löytää järjestelmä, jolla vuosia käyty keskustelu Iranin ydinteollisuuden rauhanomaisesta käytöstä voitaisiin lopettaa yhteiseen julkilausumaan suhteiden normalisoimiseksi. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=270304

3. LÄNSIMAISET diplomaatit toteavat, että kovennettujen sanktioitten ja Bagdadin neuvottelujen kynnyksellä Iran on lisännyt sentrifugien määrää maanalaisiin rikastustiloihin.
He myös toteavat, että Iranin kaksi vuotta sitten aloittama uraanin rikastaminen 20 %:n tasoon on jatkunut ja saavuttanut normaalitason. Diplomaatit pyrkivät seuraamaan tiiviisti Iranin ydinteollisuuden kehitystä, mutta Iranin kieltäydyttyä avaamaan laitoksensa avoimeen valvontaan, heidän tulee arvioissaan rajoittua sieltä tihkuviin tiedustelu- ja hallitusta vastustavien järjestöjen antamiin tietoihin, joiden verifioiminen on vaikeaa.

LÄNSIMAAT ovat pyrkineen rajoittamaan Iranin uraanin rikastustoimet alle 20 %:n tasoon tärkeimpänä päämääränä, jota seuraa toinen, jonka mukaan myös 5 %:n tasoon rikastetun uraanin tuotannolle tulee asettaa katto. Lisäksi kaikki ydinvoimalan polttoaineeksi sekä lääkinnälliseen tarpeeseen rikastetun uraanin ylittävä määrä tulee siirtää ulkomaille.
Nämä ovat perusvaatimuksia, joita P5+1 maat tarjoavat Iranille Bagdadin neuvotteluissa.
Iran on tiettävästi valmistellut omaa tarjoustaan, jolla se pyrkii hajottamaan P5+1 maiden yhtenäisyyden. Tätä leikkiä on jatkettu vuodesta toiseen ja jatkunee edelleen.

4. Iranin armeijan erikoisjoukkojen yksiköt yhdessä vallankumouskaartin (IRGC)  aloittivat tiistaina 14.05. ensimmäiset laskuvarjo- ja maahanlaskujoukkojen kaksipäiväiset harjoitukset. Debkafile kertoo artikkelissaan, että tämä on ensimmäinen kerta, kun Iran harjoittelee hyökkääviä toimia, sillä tähän saakka suoritetuissa harjoituksissa on keskitytty puolustus-toimiin. Harjoituksissa lähdetään päämäärästä siirtää nopeasti joukko-osastoja vihollisen rintamalinjojen taakse. Artikkeli painottaa Iranin suoritus- ja hyökkäyskykyä tällä alueella.
Harjoitukselle annettiin nimeksi Jafar Tayyar, ja niitä suoritettiin etäisellä Khorazanin alueella lähellä Afganistanin rajaa.
Hämätäkseen tarkkailijoita IRGC:n maajoukkojen apulaiskomentaja Gholam-Ali Gholamian kutsui ilmoittaessaan harjoituksista niitä rutiiniharjoituksiksi valmiuden varmistamiseksi.

DEBKAFILE kertoo artikkelissaan omiin sotilaallisiin asiantuntijoihinsa perustuen, etteivät harjoitukset olleet lähelläkään rutiinia. Joukot lennätettiin paikalle erikoiskuljetuksin eivätkä paikalliset joukot osallistuneet niihin. Länsimaiset tarkkailijat totesivat samoin niiden hyökkäävän luonteen. Ilmavoimat pommittivat valittuja kohteita ja helikopterit kuljettivat paikalle erikoisjoukkoja, joita laskettiin maahan testatakseen nopean toiminnan joukkoja. Harjoituksissa testattiin myös ilma- ja maavoimien yhteistoimintaa hyökkäyksen aikana.

Saudi Arabian kuningas Abdullah kutsui Persianlahden GCC maat neuvotteluun Riadiin, jossa keskusteltiin Iranin sotauhasta ja sen hyökkäysjoukkojen kouluttamisesta nopeisiin iskuihin Persianlahden pienvaltioita kuten myös saudien öljyalueita vastaan Persianlahden rannikolla miehittääkseen ne nopeilla iskuilla, mikäli  EU-maitten boikottiuhka toteutuu kesällä.
DF arvioi, että Iranin viimeiset harjoitukset ovat vastauksena USA:n johtamille 17 maan
12 000 miehen erikoisjoukkojen harjoituksille Jordaniassa lähellä Syyrian rajaa.
DF muistuttaa Iranin ja Syyrian johtajien huomioineen, että harjoituksille annettiin enteellinen nimi ”Eager Lion” (kiihkeä leijona) ehkä viittauksena Assadiin, joka arabiankielellä tarkoittaa leijonaa. http://www.debka.com/article/22005/

5. UUTISOTSIKOITA
-      Turvallisuusjoukot kävivät viime yön aikana tuhoamassa kaksi rakennuskohdetta Ramat Migronissa ja Oz Zionissa. Joukot pidättivät kuusi asukasta, joiden he väittivät häirinneen yleistä rauhaa ja rikkoneen yksityissuojaa. Rakenteet sijaitsivat aukeilla asumattomilla kukkuloilla, joten niiden asukkaitten rauhan häiritseminen on vähintään kyseenalainen, mutta joukkojen tunkeutuminen luvatta asuntoihin keskellä yötä sopii mainiosti tähän kategoriaan. Mutta kun sitä harjoitetaan puolustus-ministeriön suojeluksessa rauhan ja lain noudattamisen varjolla, mitkään normaalit käyttäytymissäännöt eivät päde.
-          IDF:n komentaja Benny Gantz tekee historiallisen vierailun Kiinaan. Israelin puolustusministeriö hyväksyi matkan ja siitä ilmoitettiin USA:n johdolle. USA jatkaa edelleen aseitten vientikieltoa Kiinaan. Yksi matkan tarkoituksista on varmaan Kiinan kiinnostus Israelin kehittämiin sotilaskäyttöön tarkoitettuihin järjestelmiin. Gantzin retkikunnan tulee edetä hyvin varovaisesti, sillä USA seuraa kovin mustasukkaisesti Israelin asemyyntiä ulkomaille ja puuttuu asiaan heti, jos se huomaa omien intressiensä kärsivän siitä. Gantz tapaa Kiinan sotilasjohtoa ja vierailee useissa tukikohdissa.
-           Alon USA öljy-yhtiö, joka on Alon Israel öljy-yhtiön sisaryhtiö, sanoo löytäneensä Kaliforniasta öljyalueita, joiden kapasiteetti on 35 miljardia tynnyriä, eli yhtä suuri kuin Nigerian öljyvarat, jotka ovat 10:ksi suurimmat maailmassa. Alon USA:n omistamat öljy-löydöt tuottavat yhteensä 20 000 tynnyriä päivässä. Sen jalostamot tuottavat markkinoille monenlaisia öljytuotteita ja kaasua lentobensiinistä asvalttiin saakka. http://www.jpost.com/Business/BusinessNews/Article.aspx?id=270290
-           PA:n uusi Salaam Fayadin johtama hallitus vannoi eilen virkavalansa Abbasin edessä. Talousasiat otettiin pois Fayadin käsistä, mikä voi nostattaa joittenkin länsivaltojen johtajien kulmakarvoja, jotka panivat luottamuksensa Fayadiin ehkä ainoana palestiinalaisena poliitikkona ,johon voi luottaa. Tämän uskotaan ainakin toistaiseksi haudanneen kaikki toiveet ja odotukset Hamasin ja Fatahin yhteis-hallituksesta. Hallituksessa on mukana puolenkymmentä naisministeriä. Hamasin edustaja Fawzi Barhoum syytti Abbasia Dohan sopimuksen mitätöimisestä ja totesi toiveiden rauenneen sovusta Fatahin ja Hamasin välillä. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=270259
-           IDF:n uuden projektin mukaan Israelin raja-alueita tulevat valvomaan siihen kehitetyt robotit, joiden toimintaa seurataan valvomosta käsin. Robottien käyttö sotilaallisiin tarpeisiin on nopeasti kasvamassa, mistä miehittämättömät pienkoneet ovat tunnetuin esimerkki, mutta valikoimaa laajennetaan teknisen kehityksen mukana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155894#.T7S4PzJHTFw
-           PA:n alueilla asuvat arabit tekivät useita hyökkäyksiä israelilaisia vastaan keskiviikkoiltana, raportoi Tazpit-järjestö. Kivityksiä ja petrolipommi-hyökkäyksiä tehtiin useilla teillä israelilaisia autoilijoita vastaan. Useilla tarkastusasemilla löydettiin veitsiä ja putkipommeja, joita arabit yrittivät muiluttaa tarkastuspisteitten kautta. Arutz Shevan artikkelissa esitetään luettelo eilisistä hyökkäyksistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155893#.T7S5EjJHTFw


Wednesday, May 16, 2012

KESKIVIIKKO 16.05.12


KESKIVIIKKO 16.05.12

1.IRANIN nykyinen ulkoministeri Ali Akbar Salehi oli aktiivisesti mukana innostamassa maansa ydinteollisuuden kehittämistä esittäen erillisen sotilaallisen ydintutkimuksen aloittamista päämääränään ydinpommin rakentaminen. Tämä tapahtui hänen toimiessaan yliopiston johtajana Iranissa 1980- ja 1990-luvulla. Tähän tulokseen päätyi perustamansa Tieteen ja Kansainvälisen Turvallisuusinstituutin (ISIS) johtaja Davit Albright kahlattuaan läpi 1600 telexiä ja muuta käsiinsä samaa materiaalia sekä Salehin allekirjoittaman kirjeen Sharifin yliopiston johtajana 1991. Kirje toimi käyttäjän antamana vakuutena toimittajille materiaalista, jota voitiin käyttää kahteen tarkoitukseen ydinohjelmassa. Sharifin yliopisto toimi kuitenkin tarvittavana peittona Iranin sotilaallisen hankintamenettelyn verkostossa.

ALBRIGHT selitti Reutersin toimittajalle, että ulkoministeri Salehi oli tietoinen rinnakkaisesta armeijan ydinohjelmasta - ellei peräti osallistunut siihen. IAEA on nyt erittäin kiinnostunut selvittämään juuri tätä sotilaskäyttöön tarkoitettua ydinohjelmaa, kertoo JP:n artikkeli.
”Tämän ohjelman päämääränä oli kehittää ydinpommi, mukaan lukien korkealle rikastetun uraanin tuottaminen,” Albright tiivistää.
Vaikka IAEA:n tutkijat ovat jo aiemminkin epäilleet Salehin ja Sharif-yliopiston osuutta Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisessa, Albrightin saamat telexit ja kirje ovat ensimmäinen julkinen todiste tällaisen yhteyden todellisuudesta.
ISIS suunnittelee julkistavansa joitain tutkimistaan telexistä 1980- ja 1990-luvuilta web-sivullaan tällä viikolla. Iran ei ole virallisesti ottanut kantaa Albrightin paljastuksiin.
Niiden julkistaminen tulee kuitenkin sopivasti ennen Iranin ja IAEA:n edustajien kesken käytäviä neuvotteluja Bagdadissa 23. ja 24.-päivinä, joita edelsivät kaksipäiväiset keskustelut Viinissä ja joita jatketaan ensi viikolla.

USA:n tiedustelujärjestöt julkistivat yhteisen lausunnon 2003, jossa ne vakuuttivat Iranin lopettaneen väitetyn ydinpommin rakentamiseen tähtäävän ydinaseohjelmansa, mutta jatkavan tutkimuksiaan ja polttoaineeksi tarvittavan uraanin rikastamista. Israelin asian-tuntijat ja tiedustelujärjestöt protestoivat silloin lausunnon oikeellisuutta, minkä USA:n viranomaiset ovat joutuneet myöntämään virheelliseksi. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=270144

2. YK:n alainen toimisto ”Office for the Coordination of Humanitarian Affairs” (OCHA) apulais-pääsihteeri Catherine Bragg lensi Israeliin tutustuakseen toimiston toimintaan täällä sekä tutkiakseen yksityistapausta, jossa OCHA:n paikallistyöntekijän todetaan antaneen valheellista materiaalia IDF:n julmuudesta palestiinalaisia kohtaan. OCHA:n työntekijä oli Gazan rajalla puhjenneen väkivallan aikana maaliskuussa linkittänyt raporttiinsa kuvan verta-vuotavasta lapsesta isänsä käsivarsilla varustettuna tekstillä: ” Palestiina vuotaa verta. Taas yksi Israelin surmaama lapsi. Taas yksi isä kantaen lastaan hautaan Gazassa.”
Kuva tunnistettiin kuitenkin Reutersin 2006 julkistamaksi kuvaksi onnettomuuden surmaamasta lapsesta, eikä sillä ollut mitään yhteyttä kuvaan liitetyn tekstin kanssa.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Ron Prosor otti asian esille YK:ssa vaatien, että valheellisen raportin antanut työntekijä Kuhlood Badawi tulee erottaa YK:n palveluksesta, kuten hän kirjeessään OCHA:n ihmisoikeusasiain apulaispääsihteerille Valerie Amosille esitti.
Mitään ei kuitenkaan ole tehty asian suhteen.
OCHA:n uskotaan joutuneen arabimaitten kovan painostuksen alaiseksi vaatien, ettei valheellisen raportin antanutta työntekijää saa erottaa.
Catherine Bragg vieraili Israelissa kuin varkain. Hän saapui maahan sunnuntaina ja lensi pois tiistaina tapaamatta ulkoministeriön tai hallituksen muitakaan edustajia, eikä hän antanut mitään lausuntoa vierailunsa havainnoista. Pieni joukko mielenosoittajia oli kokoontunut OCHA:n toimiston eteen kannattaen sen epärehellistä työntekijää. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=270136

3. IDF kertoo JP :n artikkelin mukaan aloittavansa harkinnan, täytyykö sen asentaa Iron Dome torjuntapatteristo Eilatin hotellialueen suojaksi.
Aiheen tähän harkintaan antoi huhtikuussa ammuttu raketti – kolme, kuten räjähdysten perusteella arvioitiin, mutta vain yhden jäännökset löydettiin - , joka putosi hotellialueen lähettyville aiheuttamatta mitään vahinkoa. IDF on oikeassa siinä, että vain epäilys uhan
mahdollisuudesta voi tehdä pahaa jälkeä kukoistavalle turismiteollisuudelle, mutta toisaalta jos raketteja alkaa putoilla taivaalta, ei hetkessä ehditä saada patteristoja käyttökuntoon.
Huhtikuussa ammutun raketin ampujaa ei ole pystytty selvittämään. Ensiksi uskottiin, että se oli ammuttu Siinailta, mikä on johdonmukaisin viime aikojen tapahtumien valossa, mutta toisena vaihtoehtona oli Jordania, josta niitä on ammuttu ennenkin. Kolmanneksi epäiltiin, että raketin ampui terrorijengi Gazasta. Löydetty raketti oli Katjusha-mallinen.

IDF on asentanut neljä Iron Dome ohjusten torjuntaan suunniteltua Iron Dome torjunta-patteristoa ja suunnittelee kahden uuden asentamista, yksi ehkä Tel Avivin ja toinen pohjoisen kaupungin suojaksi.
IDF:n arvioiden mukaan Gazan terrorijärjestöt ovat voineet perustaa oman yksikkönsä Siinaille, tai ovat liittoutuneet siellä toimivien al-Qaidan tai Islamic Jihadin kanssa. Siinain beduiinit toimivat siellä aseitten ja ohjusten salakuljettajina ja he myös tarjoavat suojaa Egyptin etsintäpartioita vastaan, kaikki sopivaa maksua vastaan.

IRON DOME torjuntapatteristot onnistuivat eliminoimaan 85 % Gazasta ammutuista raketeista, eli yli 90 sen jälkeen kun patteristoja asennettiin huhtikuussa 2011.
IDF suunnittelee nostavansa Iron Dome patteristojen lukua siten, että Libanonista ja Syyriasta mahdollisesti ammuttavia ohjuksia ja raketteja torjuu 13-14 Iron Dome patteristoa, joissa kussakin on oma monitoiminen tutkajärjestelmänsä ja 20 Tamir-ohjusta.
Yksi Tamir-torjuntaohjus maksaa 50 000 USD, ja niitä ammutaan usein 2 yhtä lähestyvää rakettia kohti. Summa on kuitenkin pieni verrattuna asuin- tai teollisuusalueelle ammutun ohjuksen tai raketin aiheuttamaan aineelliseen tuhoon ja ihmisuhreihin.
USA:n kongressi esitti äskettäin 680 miljardin USD tuen Israelin torjuntaohjus-järjestelmien, Iron Dome, Davidin Linko ja Arrow III, edelleen kehittämiseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=270145

4. EILEN 15.05.12 oli Israelissa länsimaiden kalenterin mukainen itsenäisyyspäivä, jota muutamat juutalaisetkin muistivat yhdessä palestiinalaisten kanssa ”nagba” eli katastrofi-päivänä. Yksittäiset palestiinalaisryhmät hyökkäilivät IDF:n sotilaita ja poliiseja vastaan eri puolella maata mutta varsinkin Juudean ja Samarian alueilla sekä Jerusalemin itäosissa. Kalandian tarkastusasema Ramallahin ja Jerusalemin välisellä tiellä on yksi rauhattomuuksien kohde, jossa nujakoidaan lähes päivittäin, eikä eilinen ollut poikkeus.
Poliisi ja sotilaat käyttivät kyynelkaasua ja muita menetelmiä massojen rauhoittamiseksi.
JP:n artikkelin mukaan yksi sotilas ja kaksi rajapoliisia haavoittuivat, palestiinalaisten vammautuneita sanotaan olleen 270.
Mitään fyysisiä massahyökkäyksiä juutalaisia vastaan ei ollut, mutta puheet olivat sitäkin myrkyllisimpiä. PA:n pääministeri Salaam Fayad totesi, ettei palestiinalaisten paluuoikeus ole neuvoteltavissa, tarkoittaen niitä nopeasti kasvavia massoja, jotka asuvat YK:n kustannuksella ”pakolaisleirin” nimellä tunnetuissa yhteisöissä. Kukaan ei tiedä, ketkä heistä ovat aitoja pakolaisia, ketkä heihin liittyneitä paikallisia tai arabimaista muuttaneita asukkaita.
YK itse sekoitti korttipakan hyväksyessään leireihin pyrkivät tutkimatta heidän taustojaan, kuten eräs YK:n virkailija totesi: Ihmisen tarvitessa ruokaa ja suojan, miksei häntä otettaisi?

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jota edelleen kutsutaan presidentiksi, vaikka hänen vikakautensa päättyi tammikuussa 2009, puhui Ramallahissa järjestetyssä tilaisuudessa ”marttyyri Jasser Arafatin aukiolla”, jonne oli kutsuttu joukoittain lapsiesiintyjiä ja muita hauskuttajia tämän ”mustan onnettomuuden” vuoksi.
Muslimeille musta tarkoittaa sodan väriä, ja se oli ”profeetta” Muhammedin sotalipun väri hänen aloittaessaan Arabian niemimaan ja koko Lähi Idän valloittamisen. Ramallah oli liputettu mustin lipuin ja ilmapalloin, joita lapset myös päästivät ilmaan.
Abbas syytti Ramallahin puheessaan Israelia etnisestä puhdistamisesta Jerusalemin itäosissa. Hän sanoi Israelin rakentaneen ”setlementtejä” Jerusalemiin ja sen ympärille jo vuosikymmenen ajan. ”Tätä tehdään arabitalojen tuhoamisella ja asukkaitten karkottamisella lähes päivittäin”, hän julisti. Toiseksi tämä kristittyjen ja juutalaisten pyhien paikkojen suojelija väitti, että Israel tarkoituksellisesti tuhoaa islamin ja kristittyjen pyhiä paikkoja, esittämättä kuitenkaan yhtään esimerkkiä. ”Al-Aksaa vastaa hyökätään”, hän syytti vastoin tosiasioita.
Hänen nähdäkseen tämä on suurin syy rauhattomuuteen ja sotiin Lähi idässä, ja vakuutti, ettei hän jätä yhtään hiekkasirua ja kiveä kääntämättä voidakseen pysäyttää Jerusalemin miehityksen ja juutalaistamisen. Hän kutsui Jerusalemia Palestiinan pääkaupungiksi.
Abbas vannoi, ettei mitään rauhansopimusta allekirjoiteta, ellei siihen sisälly Palestiinan valtio pääkapunkinaan Jerusalem. Hän uhkaili, että elleivät neuvottelut pysty etenemään hänen esittämällään tavalla, Israel tulee kärsimään seuraukset, jotka voivat johtaa yhden valtion periaatteeseen, jota kumpikaan osapuoli ei halua.

Abbas ei maininnut mitään siitä, että Israel suostui palauttamaan vankiloissaan tuomioitaan kärsivien terroristien ja rikollisten etuisuudet, joiden vuoksi eräs Syyrian vankilaoloihin tutustunut journalisti kutsui Israelin vankiloita ”viiden tähden hotelleiksi”.
Netanyahu lähetti Abbasin mielialan parantamiseksi hänelle sadan terroristin ruumiit.
Sopiva muistutus, mihin sotainen ja valheellinen retoriikka voi johtaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155852#.T7NX8jJHTFw

5. UUTISOTSIKOITA
-          Jerusalem-päivän, eli Jerusalemin yhdistämispäivän, lähestyessä on paikallaan seurata Torontosta kotoisin olevan laulajan ja laulujen sepittäjän Dovidin (David Green) päivän kunniaksi julkistamaa levyä ”Jerusalem – maailmankaikkeuden silmä”. Hän selitti Arutz Shevan toimittajalle, että laulu on ”Jerusalemin keskeisyydestä maailmassa, sen historiassa, hengellisyydessä ja omassa sydämessäni ja hengessäni. Hän vakuuttaa, että laulun kuoroesitykset ilmentävät selittämätöntä rakkautta, mitä hän tuntee kaupunkia kohtaan. ”Kuten laulussa sanotaan: En pysty selittämään tätä, mutta olen aina tuntenut tällä tavoin.” Hän sanoo laulun syntyneen itsestään hänen saapuessaan Jerusalemiin ja osallistuessaan Hol Hamoed Succotiin Jerusalemissa. ”Me tanssimme Shimhat Beit Hashoeva (vedenhakuseremonia), kävelimme Kotelille, nousimme katoille ihaillaksemme kaupungin ihanuutta täynnä elämää. Olimme mykkinä näkymän kauneudesta ja maagisesta ilmapiiristä uskonnollisen näkemyksemme erosta huolimatta.” Hän sanoo olevansa kuin ”avioon kautta Jerusalemiin liittynyt, jossa menneisyytemme, nykyisyytemme ja tulevaisuutemme ovat nivoutuneet yhteen kaikissa näkymissä ja kaarikäytävissä. Koskettaessani kiveä tunnen sen osaksi luitani ja kevyesti suudellen tunnen: olen tullut kotiin.”  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155853#.T7NiSTJHTFw
-          PA:n arabi, joka järjesti Beit HaMachbela kolmi-kerroksisen asuintaloin myynnin juutalaisille on vaarassa menehtyä PA:n pidätettyä hänet ja uhatessa teloittaa hänet, kertoo ministeri Aoub Kara. Hän on saanut useita sydänkohtauksia ja hän on varassa menehtyä jatkuvan painostuksen ja uhkailun alla.  ”PA uhkaa teloittaa Abu Shahalan siksi, että hän järjestin rakennuksen myynnin. Israelin velvollisuutena on puuttua asiaan ja pelastaa hänen henkensä”,  Kara kiirehti puhuessaan Akkossa järjestetyssä Likudin aktivistien kokouksessa. Hallitus ei kuitenkaan hiisku sanaakaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155848
-          Rajapoliisi pidätti eilen kaksi palestiinalaista Tapuahin risteyksessä. Miehillä oli 4 putkipommia, tuliase ja suuri määrä räjähteitä. Rajapoliisin epäilykset heräsivät näiden 20-vuotiaiden miesten lähestyessä tarkastuspistettä ja alistivat heidät tarkempaan tarkastukseen. Heidät luovutettiin kuulusteltaviksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155844#.T7No_zJHTFw
-          USA johtaa Jordanian ja Syyrian rajan tuntumassa suurta sotaharjoitusta, joihin osallistuu 12 000 erikoiskoulutettua miestä useista eri maista, sekä arabimaista että Euroopasta, Ranskasta, Italiasta, Englannista ja Australiasta. Jordanian armeijan operaatioitten ja harjoitusten komentaja kenraali Awni Adwan vakuutti, etteivät harjoitukset ole mitään maata vastaan eivätkä joukot jää asemiin rajalle. USA on antanut Jordanialle 2.4 miljardia USD viiden vuoden aikana. Israelia ei kutsuttu mukaan harjoituksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155840#.T7Np9DJHTFw
-          Pennsylvanian kongressin edustaja Joe Pitts taisi olla juovuksissa tai muuten poissa normaaliraiteiltaan esittäessään ulko- ja asevoimien valiokunnan kokouksessa, että Israelin pääministeri Ariel Sharonin ja PA:n puheenjohtaja Jasser Araftin tulee aloittaa neuvottelut välittömästi. Taitaa tulla kiire, sillä Arafat kuoli 11.11.2004 ja Ariel Sharon on maannut koomassa 2006 alusta lähtien Tel Avivin sairaalassa. Sattuuhan sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155859#.T7NrZjJHTFw
Tuesday, May 15, 2012

Uutistaustoja XV


Uutistaustoja XV

1. Israelilaiset arkeologit kaivoivat arkeologi Carfinkelin johdolla esiin uskonnollisen reliikin, jota he kutsuvat ainutlaatuiseksi todistukseksi juutalaisen uskonnon harjoittamisesta 3000 vuotta sitten, eli kuningas Davidin aikoihin. Kolmen vuoden ajan Yosef Carfinkelin tiimi on kaivanut linnoitetun kaupungin raunioita kukkulalla vastapäätä muinaista filistealaista Gathin kaupunkia, josta Raamatussa kerrottu jättiläinen Goljat oli kotoisin. Paikka tunnetaan nykyisin nimellä Khirbet Qeiyafa, 30 km Jerusalemista lounaaseen Elah-laakson kupeessa.
CARFINKEL tunnustaa, ettei hän ole löytänyt todisteita Davidin ja Goljatin kaksintaistelusta, jonka David, silloin vielä nuori paimenpoika, kaatoi kivilingollaan ja hakkasi Goljatin pään poikki hänen omalla raskaalla miekallaan. Mutta sen hän pystyy todistamaan, että kukkulalla muinoin sijainnut kaupunki oli varuskuntakaupunki. Sieltä on löytynyt runsaasti jäänteitä aseista ja muista sotilastarvikkeista. ”Se ei ollut rauhallinen kaupunki”, hän toteaa.
Carbon-tutkimuksiin perustuen kaupunki eli vain n. 40 vuotta, vuodesta 1020 vuoteen 980 eKr., jolloin se tuhottiin, ehkä egyptiläisten toimesta Salomonin jälkeen.
Joittenkin tutkijoitten mukaan kaupunki oli kanaanilainen kylä, eikä kertomukset Davidista ja Salomosta ole heidän mukaansa kansantarinoita kummempia. Mutta arkeologit löysivät kylän alueelta runsaasti eri eläinten luita, mutta ei yhtään sianluuta, tai kaiverrettuja kuvia ihmisestä, mitkä juutalainen uskonto kieltää. Molempia esiintyi pohjoisessa Israelin kuningaskunnassa.

Arkeologien esiin kaivamat kulttiesineet käsittivät viisi pystykiveä, kaksi basalttialttaria, kaksi poltetusta savesta valmistettua juomauhriuurnaa ja kaksi koristeltua pyhäinjäännöslipasta. Carfinkel arvioi, että lippaan koristeellinen etuosa on saanut vaikutteita Mesopotamiasta, ja että myös Salomon otti Jumalan Temppelin esikuvansa sieltä eikä kanaanilaisista arkkitehtonisista aiheista. Hän sanoo, että juutalaiset kuljettivat näissä lippaissa, joita he kutsuivat nimellä ”arkki”, jumalanpalvelus elämäänsä liittyviä symboleja. Löydöt todistavat paitsi Davidin ja Salomonin todellisuudesta myös siitä, miten juutalaisten Jumalan palvelus poikkesi täysin kanaanilaisten ja filistealaisten harjoittamista uskonnoista. http://cosmiclog.msnbc.msn.com/_news/2012/05/08/11605245-3000-year-old-artifacts-reveal-history-behind-biblical-david-and-goliath?lite

2. MAAILMANKUULUN evankelista Billy Grahamin poika Franklin Graham sanoo, että USA:n presidentti Barack Hussein Obama on heristänyt sormeaan Jumalaa vastaan.
Hän perustaa sanomansa tapaan, millä Obama on pyrkinyt murentamaan USA:n kristillisiä perinteitä ja pilareita, joille maa ja valtio aikoinaan perustettiin.
Tällaisia ovat hänen aktiivinen toimintansa aborttioikeuden takaamiseksi jokaiselle naiselle, jonka hänen aloittamansa terveydenhoitojärjestelmä sallii ja myös rahoittaa verovaroilla. Viimeinen on kuitenkin Obaman avoin tuki samaa sukupuolta olevien avioliitolle.
Obama sanoo tulleensa tähän päätökseen ”evoluution kautta”, keskusteltuaan useitten ihmisten ja viimeksi oman Michelle vaimonsa kanssa, jotka antavat tukensa homoliitoille oikeudenmukaisena järjestelmänä. Obama kannattaa myös adoptio-oikeutta tällaisille liitoille.
Homoliittojen kannattajat ovat innoissaan ja sanovat, että tällä teolla Obama täyttää Raamatun ennustuksia ymmärtämättä, että Obama lukeutuu kuuluvansa niihin Sodoman ja Gomorran kuninkaisiin, jotka Jumalan enkelit tuhosivat niin perinpohjaisesti, ettei edes niiden kaupunkien tarkkaa sijaintia tiedetä.

Franklin Graham sanoi asian näin: ”Presidentti Obama on ymmärtääkseni heristänyt sormeaan Jumalalle, joka loi ja yksilöi avioliiton. Minua surettaa se, että Presidentti Obama nyt tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoa, joskin uskon sen surettavan Jumalaa vielä enemmän.” Franklin Graham kritisoi aiemmin Obaman hengellisiä aloitteita aiemminkin. Helmikuussa hän epäili julkisesti Obaman kristillisyyttä ja sanoi, että ”Islam on saanut vapaan pääsyn Yhdysvaltoihin”. Hän myöhemmin pyysi anteeksi sanojaan.
Franklin Graham lopetti sanansa näin: ”Tämä on surullinen päivä Amerikalle. Jumala meitä armahtakoon.”

3. Homojen oikeuksien puolustajat ovat pitkin maailman sivua innostuneina ottaneet vastaan Obaman tuen homoliitoille. Homous on useissa maissa kielletty, mutta siitä huolimatta sen kannattajia löytyy mielenosoituksia myöten. Uutiset kertovat monien maitten johtajien ja vaikuttajien rohkaistuneen Obaman päätöksestä ja sanovat seuraavansa hänen esimerkkiään. Paitsi Euroopan maissa, joissa useimmissa homoutta ei ole kielletty, myös Uusi Seelanti, Kuuba, Nepal, Tanska, Australia ja Colombia harkitsevat homoliittojen sallimista.
Venäjällä homous on kielletty virallisesti, mutta taistelua käydään sen hyväksymiseksi.
Kiinassa homoutta ei virallisesti tunnusteta olevankaan. Homous ja sodomia olivat lailla kiellettyjä 1997 saakka, mutta sen jälkeen sitä pidetään tunnehäiriönä vuoteen 2001. Julkisesti Kiina suhtautuu vihamielisesti homouteen.
Useissa Afrikan maissa homous on rikos, paitsi Etelä Afrikassa, jossa se sallitaan. Afrikan maissa kielteinen suhtautuminen perustuu vuosisataisiin perinteisiin.
Intiassa homouteen suhtaudutaan vihamielisesti.
Obaman avoin tuki homoliitoille on rohkaissut monia sen puolesta kamppailleita uusiin ponnistuksiin.

Homoliittojen kannattajat vakuuttavat usein, ettei kysymys ole uskonnollinen, vaan se liittyy siviilioikeuteen. He myös katsovat, että siksi sen tulee saada samat oikeudet kuin perinteinen avioliitto miehen ja naisen välillä verohelpotuksia myöten.
Perulainen kansanedustaja Martha Chavez sanoo, että presidentti Obama on eettisesti ja filosofisesti sekasortoinen (confused). ”Hänen tulisi tiedostaa, ettei avioliitto ole vain tradition ja uskonnon sanelema, vaan luonnollinen instituutio, koska se tukee kahden eri sukupuolta olevan ihmisen liittoa, jolla on luova päämäärä”.
Vatikaani on avoimesti asettunut vastustamaan Obaman terveydenhuoltoa, koska se pakottaa sen harjoittajat toimimaan uskontonsa vastaisesti esim. abortin ja raskauden estämisen suhteen. Vatikaani oli kuitenkin kovin hiljaa Obaman päätöksestä tukea homoliittoja ehkä siksi, että se voi sattua omaan nilkkaan. Evankeliset näyttävät menettäneen selkärankansa jo kauan sitten, ja vaikenevat täysin. http://hosted.ap.org/dynamic/stories/L/LT_OBAMA_GAY_MARRIAGE_WORLD_REAX?SITE=NCAGW&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2012-05-09-21-18-24

4. IHMISEN  perimän peukaloiminen geeniteknologian keinoin on ollut tähän saakka enemmän tieteiselokuvien ja romaanien aiheena, mutta nykyisin siihen suhtaudutaan hyvin vakavasti. Tämän tekee mahdolliseksi useitten maitten lainsäädännön helpottaminen, jolla kokeet ja tutkimukset alueella sallitaan.
Tieteellinen kehitys yhdessä sallivan lainsäädännön kanssa ovat asettaneet kirkolliset teologit ja päättäjät vaikeitten moraalisten, eettisten ja uskonnollisten ongelmien eteen.
Paitsi sen tulkitseminen, onko ihmisen luonnollisen perimän muuttaminen yleensä uskonnon kannalta sallittua, ja jos onkin, mikä sellainen olento tulisi olemaan?
Varsinkin kloonattu ihminen, joka olisi isäntäyksilönsä täysi kopio, perisikö se myös isäntänsä sielun, joka jokaisella ihmisellä on?

Edelleen kysymyksiä herättävät tiedemiesten suunnitelmat, joiden mukaan ihmisen sukusolujen geenit tutkitaan etukäteen ennen siitosta, ja niistä poistetaan mutaation kautta tai muuten virheelliset geenit ja korvataan terveillä. Tässä piilee se vaara, että pyritäänkin tällaisen teknologian kautta joko kehittämään superyksilöitä, jotka muodostaisivat uuden yhteiskunnan eliitin; tai muodostetaan vaillinainen, älyllisesti tai muuten heikosti kehittynyt yhteiskuntaluokka, joka palvelee vain manuaalisissa töissä, sotilaallisissa operaatioissa tai urheilukilpailuihin kehitettyinä ali-ihmisinä Rooman areenoitten tapaan.
Vatikaani on joutunut tämän visaisen kysymyksen eteen aivan eri tasolla kuin evankeliset kirkot, sillä roomalaiskatolisilla on pitkät perinteet ja käytäntö sekä tarvittava teologijoukko asioita tutkimaan ja tekemään esityksiä päättäjille. 
Katolinen kirkko katsoo, että geeniterapia, jolla nostetaan molekyylin elintasoa, on hyväksyttävä, mutta geneettinen muuntelu ei sitä ole. Tämä siksi, että geeniterapian tarkoituksena on palauttaa ihminen takaisin normaalielämään, kun taas geneettisessä muuntelussa katsotaan ihmisen vaurioituneen siinä määrin, että luonnollinen biologia kaipaa muutosta, parantelemista. Sen katsotaan katolisen katsomuksen mukaan muuttavan ihmisen joksikin toiseksi, mikä ei ollut Jumalan tarkoitus.
Samoin perimän geneettinen peukaloiminen ihmisen sairauden parantamiseksi on hyvä, mutta sen käyttäminen ihmisen muuttamiseksi joksikin yli-ihmiseksi on paha. http://www.ncregister.com/daily-news/human-or-superhuman/


TIISTAI 15.05.12


TIISTAI 15.05.12

1. P5+1 maat ja Iran aloittavat tänään alustavat keskustelut Viinissä ennen 23.05. alkavia ratkaisevia neuvotteluja Bagdadissa, Irakissa, jossa toivotaan voitavan löytää formula maailmaa uhkaavan öljykriisin ja sodanvaaran poistamiseksi. IAEA on pyrkinyt saamaan Iranilta luvan suorittaa tarkastusmatkoja Parchin sotilastukikohtaan, jossa Iranin epäillään kokeilleen atomipommin vaikutusta painesylinterissä, mutta Iran viivyttelee, vaikka on periaatteessa suostunut vaatimukseen. Iranin epäillään viivyttelyllään saavan lisäaikaa raskauttavien todisteiden siivoamiseksi pois ennen tarkastuskäyntejä.

JP kertoi 12.05.12 artikkelissaan Iranin oppositioryhmän Mujahedi e-Khalq (MEK) laatimasta raportista, jossa kerrottiin Iranin kiihdyttävän ydinsuunnitelmansa toteuttamista. JP oli saanut raportin käsiinsä ja julkisti sen pääkohdat. Die Welt julkisti raportin ennen sitä, josta Brysselissä toimiva Iran asiantuntija Emanuele Ottolenghi toimitti arvion JP:lle.
Raportissa kerrotaan, että Iran on kytkenyt yli 60 johtajaa ja asiantuntijaa työskentelemään seitsemässä eri osastossa, joilla kullakin on vastuualueensa suunnitelman edistämiseksi. Seitsemännen lohkon tehtävänä on valmistaa eri osastojen toimintojen pohjalta lasertoiminta, joka tarvitaan ydinpommin rakentamiseksi.
Arviossa todetaan, että raportti on jyrkässä ristiriidassa päätelmien kanssa, joiden mukaan ylin kaitsija Ali Khameney ei olisi tehnyt päätöstä ydinpommin rakentamiseksi, koska se on synti, kuten hänen kerrotaan tulkinneen islamin sharia-lakia. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=269634

IAEA:n apulaispääsihteeri Herman Nackaerts sanoi eilen saavuttuaan Viiniin, että Iranin keskustelutiimin olisi syytä keskittyä käsittelemään keskeisiä kysymyksiä. Hän toteaa, ettei IAEA ole hyväksynyt Iranin vakuutuksia ydinsuunnitelmansa tähtäävän pelkästään sähkön tuottamiseen, koska kasvava määrä todisteita kertoo sitä vastaan.
IAEA haluaa kuitenkin saada omakohtaisia todisteita ja siksi vaatii, että Iran antaa sen tarkastajille vapaan pääsyn epäilemiinsä uraanin rikastus- ja muihin sen parissa työskenteleviin laitoksiin. Parchin sotilastukikohta on se, mistä IAEA haluaa aloittaa tarkastus-matkansa, mutta myös muut laitokset ovat ohjelmassa, kuten pääsihteeri Yukio Yamano sanoi. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=269853

DENNIS ROSS, joka toimi Valkoisen Talon neuvonantajana Iranin asioissa viime vuoden loppuun saakka, sanoi maanantaina keskustelutiimiin osallistuessaan, että voidakseen vakuuttaa länsimaille ydinsuunnitelmansa rauhanomaisuuden, sen tulee toimittaa 20 %:n tasoon rikastamansa uraani ulkomaille, mutta sen lisäksi suuri määrä alempaan tasoon rikastamaansa uraania. Paneelikeskustelu tapahtui Bipartisan Policy Center järjestämässä tilaisuudessa. Ross vierailee varsin usein Israelissa, juutalaisuus vetää häntä tänne, mutta ei ole pystynyt ratkaisemaan muuttamista tänne kokonaan.

ROSS arvioi, ettei Bagdadin neuvotteluissa, jotka alkavat 23.05, pystytä pääsemään sopimukseen, jolla ongelma ratkaistaisiin. Hän esitti, että keskusteluista tulisi kehittää säännöllisesti ja usein tapahtuva toimintomalli. Hän kehotti Yhdysvaltoja tekemään Iranille houkutteleva tarjous, jotta epäonnistuminen neuvotteluissa ja mahdollinen sotilasisku kaatuisi Iranin päälle, eikä niistä voitaisi syyttää Yhdysvaltoja.
Ross katsoi, ettei Iranin ydinaseongelman ratkaisemiseksi ole muita keinoja kuin sopimukseen pääsy, sillä vaikka sotilasiskut pystyisivät viivyttämään ydinaseen valmistumista, ne eivät pystyisi lopettamaan sitä kokonaan.
Hän arvioi, että Iran pyrkii alustavissa keskusteluissa hajottamaan länsimaitten rintaman. Kovanaamana tunnetun Ranskan presidentti Nicolas Sarcozyn väistyminen ruodusta heikentää pehmeämmän ja kokemattoman Francois Hollanden ottaessa hänen paikkansa.
Ross antoi kiitosta Netanyahun ja Barakin esittämistä vihjauksista iskeä Iraniin vaikka yksin, sillä vaikka hän ei uskonut niiden tehokkuuteen, ne taivuttivat Iranin neuvottelupöytään. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=269974

2. EU:n ulkoministereitten kokouksen laatima ja eilen julkistama raportti osoittaa taas kerran, että Israelin ja USA:n viranomaiset ovat edelleen talvihorroksessa kevään edistymisestä huolimatta. Raportin sisällön ja hengen katsotaan edustavan Saksan näkemystä tilanteesta Israelin ja palestiinalaisten välillä, sekä EU:n uuden Lähi Idän lähettilään, ammattidiplomaatin
Andreas Reinicken yksipuolisia ja Israelin toimia tuomitsevia näkemyksiä, joiden hän katsoo vaikeuttavan kahden valtion periaatteen toteuttamista. Raportin pääkohdat ovat:
-          Kahden valtion perustamisen todellisuus tulee säilyttää. EU osoittaa suuren huolensa kehitystoimista, jotka tulevat estämään sen toteutumisen. Luettelo niistä alla.
-          Rakentaminen on selvästi lisääntynyt rakennuskiellon päätyttyä syyskuussa 2010.
-          Kolmen juutalaisen etäyhteisön, Rehalim, Bruchin ja Sansana, laillistaminen sekä Migronin asukkaitten siirtäminen ”toiselle kukkulalle miehitetyllä alueella”.
-          Karkotukset ja talojen tuhoaminen Itä Jerusalemissa sekä Givat Hamatos ja Har Homan lähiöitten laajentaminen, sekä palestiinalaisten taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen estäminen.
-          C-alueella asuvien palestiinalaisten elinolojen huonontaminen ja siellä tapahtuvan kehityksen estäminen.

C-alueen ottaminen noin näyttävästi raportin sisältöön katsotaan edustavan Reinicken esittämiä ajatuksia tuntematta todellisuutta ja tunnustamatta Israelin ja PA/PLO:n välillä solmittuja sopimuksia, joilla Israelilla on C-alueilla täysi siviili- ja turvallisuusvastuu. Raportin vaatimus, että Israelin tulee sallia PA:n ulottavan käyttösuunnitelmiensa toteuttaminen C-alueille on vastoin tehtyjä sopimuksia. Niiden muuttaminen edellyttää neuvotteluja ja uusia sopimuksia, joista PA:n johto kieltäytyy.
C-alueet ovat n. 62 % Juudean ja Samarian alueista, mutta 82 % palestiinalaisista asuu A- ja B-alueilla, joissa PA:lla on täysi vastuu A-alueilla ja siviilivastuu B-alueilla IDF:n hoitaessa turvallisuusvastuun.
Raportissa painotetaan EU:n vastuuta kehityksen tukemiseksi C-alueilla ja vaaditaan, että Israel huolehtii otollisesta ympäristöstä ja tuesta tukijamaiden kehitysprojekteille siellä.

Israelin ulkoministeriö julkisti lausuntonsa, jossa se voi vain valittaa näin yksipuolisen ja Israelia tuomitsevan raportin julkistamisesta.
Raportissa tosin mainitaan kauhistuksella rakettituli Gazasta Israeliin ja palestiinalaisten kiihotus julkisissa instituutioissa, mediassa ja laitoksissa, mutta tuomitaan ”setlereitten” harjoittama hyökkäävyys ja väkivalta, vaikka muutaman tunteenomaisen nuoren suorittamat ”hintalaput” ja muut yksittäiset teot ovat lähes kokonaan loppuneet.

PLUS-puolelle tunnustetaan raportin maininta, että EU-maiden tulee yhdessä pyrkiä lopettamaan aseitten salakuljetus Gazan kaistalle.
JUUDEAN, Samarian ja Gazan kaistan neuvoston puheenjohtaja Danni Dayan totesi, että raportti ei huomioi ollenkaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä asuvaa 360 000 juutalaista, mikä on peruuttamaton tosiasia. Alueella on 4 kaupunkia, 6 alueneuvostoa, 13 paikallisneuvostoa ja yli 120 juutalaisyhteisöä. Dayan selitti, että palestiinalaisilla on täysi oikeus rakentaa A- ja B-alueilla, kuten juutalaisilla on yksinoikeus C-alueen rakentamiseen. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=269957

3. PALESTIINALAISTEN terroristivankien syömälakko Israelin vankiloissa päättyi eilen tehtyyn sopimukseen, jolla monet vankien vaatimat etuisuudet palautettiin. Pääministerin kanslian lausunnossa todetaan, että Israel suostui sopimukseen myönnytyksenä PA:lle.
Tämä on sitä israelilaista politiikkaa, jossa ei näytä olevan päätä eikä häntää. Miksi pahimmalle Israelin tuomitsijalle ja sen maineen tahraajalle ulkomailla pitäisi siitä hyvästä antaa lahjoja? Israelin johtajat eivät näytä oppivan yhtään mitään. Sama kieroutunut käsitys, että lahjuksilla asioita hoidetaan, jatkuu Jasser Arafatin ajoista saakka ja jo ennen sitä.

Ei silti, etteikö lahjusten vastaanotto olisi tunnettu ja yleinen tapa palestiinalaisten kuten arabimaitten keskuudessa yleensä, mutta jos jotain annetaan, voisi kuvitella jotain saatavan sitä vastaan. Palestiinalaiset vastaavat Netanyahun myönnytyksiin ja lahjoihin kiihtyneellä väkivallalla, hyökkäyksiin juutalaisia vastaan veitsin ja kivin sekä petrolipommein, sekä entistä julkeammalla kiihotuksella lastentarhoista lähtien ylimpiin laitoksiin ja instituutioihin saakka.
Tämäkö on sitä Netanyahun kuuluttamaa vastavuoroisuutta?
Muutamat syömälakkolaiset paastosivat 76 päivää, valtaosa 1600:sta 40 päivää. Vangit sitoutuivat siihen, ettei väkivaltaa harjoiteta muurien sisäpuolella.
Toiseksi Netanyahu suostui luovuttamaan sadan terroristin ruumiit Abbasin kunniaksi.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155809#.T7IJCzJHTFw

4. UUTISOTSIKOITA
-          Tänään on länsimaisen kalenterin mukainen Israelin itsenäisyyspäivä, jota arabit ja muslimit pitävät katastrofina, nagba, jolloin tavallisesti järjestetään rajuja mielen-osoituksia ja hyökkäillään Israelia vastaan, ainakin elehtien siten. Tänä vuonna Israelin arabit eivät jaksaneet innostua edellisvuosien tapaan, vaikka päivä on vielä nuori. Jokunen väkivalta-hyökkäys sentään rekisteröitiin. Gazasta ammuttiin Kassam-raketti lähelle Sderotia, mutta sihti oli metsässä. Palopommeja heitettiin sotilaita vastaan El-Aroub arabikylän lähellä, runsaan kilometrin päässä Gush Etzionin risteyksestä tiellä no 60, joka johtaa Kiryat Arbaan Hebronin kupeessa. IDF odottaa kuitenkin levottomuuksia sekä Libanonin että Egyptin ja Jordanian rajoilla. IDF vahvisti joukkojaan Siinain vastaisella rajalla, mihin vaikuttavat terrorijengien vahvistuminen Siinailla, jota Egyptin armeija ei pysty valvomaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155814#.T7INgjJHTFw
-          Israelilaisten tukijoitten pystyttämä koju Siegenin kaupungissa Saksassa joutui neo-natsien hyökkäyksen kohteeksi. Israelia tukevat aktivistit haavoittuivat naamioitujen miesten hyökätessä heidän kimppuunsa pahoinpidellen heitä. Kojussa esitettiin Israelin lippuja ja muuta rekvisiittaa tunnuksen ”ei koskaan enää” alla. Poliisi pidätti yhden hyökkääjistä. Kojussa työskennellyt aktivisti sanoi, että hyökkääjiä oli 4 tai 5, ja he iskivät heidän ollessa purkamassa kojuaan. Se oli ainoa välikohtaus. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155817#.T7IP7zJHTFw
-          IDF seuraa tarkoin Syyrian joukkojen tunkeutumista Libanonin alueelle hillitäkseen siellä puhjenneita taisteluja alawiittien ja sunnimuslimien välillä. IDF kutsui 22 pataljoonaa aseisiin mahdollisten levottomuuksien varalta sekä Libanonin että Siinain vastaisella rajalla. Kuusi pataljoonaa aktivoitiin välittömästi. Varsinkin Tripolin kaupungissa aseelliset yhteenotot vaativat kulonuhreja. Hizbullah, jonka jäsenet ovat pääasiassa shia-muslimeja, eivät ottaneet osaa taisteluihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155813#.T7IRmjJHTFw
-          Kadiman puheenjohtaja Shaul Mofaz nimitti Ronnie Bar-Onin johtamaan Knessetin ulko- ja puolustusvakiokuntaa siirryttyään itse hallituksen varapääministeriksi. Bar-On toimi aiemmin yksityis-asianajajana ja tuomarina ja hänellä on kunnioitettava perinne kansanedustajana. Nimityksen uskotaan rauhoittavan Kadiman sisäistä kuhinaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155804#.T7IS_DJHTFw
-          Egyptin turvallisuusjoukot oivat tehostaneet toimiaan, joilla pyritään estämään palestiinalaisten laiton bensiinin salakuljetus Siinailta Gazan kaistalle. Eilen he pysäyttivät neljä öljyrekkaa matkalla Gazan rajalle. Salakuljetus tunnelien kautta on tuottanut runsasta tuloa Hamasin kassaan, mutta Egypti pyrkii saamaan öljykaupan Egyptin viranomaisten valvontaan ja kerättyjen tullimaksujen siirtämiseksi Fatahille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155801#.T7IULTJHTFw
-          Gazan pankit valittavat käteisen valuutan puutetta, ja joutuvat siksi ojentamaan käteistä haluaville usean maan valuuttaa. Palkkojen maksuhäiriöitten ohella ongelmia tuottavat toistuvat sähkökatkokset Gazan kaistalla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155803#.T7IVNjJHTFw
-          Debkafile kertoo, että Syyrian johto on antanut Libanonin armeijalle suoran käskyn estää aseitten kuljettaminen Libanonin kautta Assadin armeijaa vastaan taisteleville kapinallisille uhaten, että muuten Syyrian armeija tulee puuttumaan asiaan.  http://www.debka.com/article/22001/
-          Poliisi pidätti Samariasta kotoisin olevan arabin epäiltynä parkkihallissa tehtyyn raiskaukseen. Poliisi pidätti neljä muuta arabia rikokseen osallisuudesta. 21-vuotias mies raiskasi julmasti 18-vuotiaan naisen Tel Avivin keskustan paikoitushallissa. Tapaus sattui lauantai-iltana.Monday, May 14, 2012

MAANANTAI 14.05.12


MAANANTAI 14.05.12

1. EGYPTIN presidentinvaalien toinen johtavista ehdokkaista Abdel Moneim Abul Fotouh sanoo AP:n artikkelissa, jonka se julkaisi 13.05.12/ Israel News, että Israel on rasistinen valtio. Toiseksi hän vakuuttaa CBC:n haastattelussa, kuten hän sanoi CBS:n julkistamassa TV-väittelyssä toisen johtavan ehdokkaan arabiliiton entisen pääsihteerin Amr Moussan kanssa, v. 1979 solmittu rauhansopimus Israelin kanssa on turvallisuusriski Egyptille ja se tulee uudistaa. Hän otti esimerkiksi Siinain tilanteen, jonne Egypti voi siirtää joukkojaan vain rauhansopimuksessa määrätyn määrän, eikä siten voi turvata lakia ja järjestystä siellä.
”Israelilaiset voivat matkustaa Siinaille (lomailemaan) ilman viisumia, mutta tarvitsevat viisumin vieraillessaan Kairossa,” hän kuvaili tilannetta. Israelissa on jopa esiintynyt vaatimuksia Siinain miehittämiseksi, koska terrorijärjestöt pesiytyivät sinne.

ARTIKKELI antaa ymmärtää, että Fotouh olisi gallupien mukaan johtava ehdokas, mutta sikäli kuin olen voinut seurata niitä, Moussa johtaa kansansuosiossa ja Fotouh on kakkosena.
Presidentinvaalit pidetään 23. ja 24. päivinä toukokuuta, ja jos kukaan 13:sta ehdokkaasta ei saa määrättyä enemmistöä äänistä, kahdesta johtavasta ehdokkaasta äänestetään uudelleen kesäkuussa.
Fotouh kuului Muslimiveljeskuntaan, mutta hänet erotettiin, jonka jälkeen esiintyy riippumattomana ehdokkaana, mutta radikaalinen al-Nour puolue tukee häntä nostaen hänen mahdollisuuksiansa.

Abul Fotouh sanoo, että Israel on rasistinen valtio, joka sortaa muiden rotujen edustajia. Toiseksi hän vakuuttaa, että Israelilla on 200 ydinpommia, joita se ei ole suostunut alistamaan IAEA:n tarkastusten alaisiksi.
Hän katsoo, että tapa, millä USA:n erikoisjoukot teloittivat al-Qaidan perustajan ja kiistattoman johtajan Osama bin Ladenin epäselvissä olosuhteissa Pakistanissa ilman sen lupaa, edustaa valtion harjoittamaa terrorismia. Hän sanoo USA:n kutsuvan bin Ladenia terroristiksi lyödäkseen sillä muslimeja. Hänen mielestään bin Laden ei ollut terroristi, vaikka hän käytti väkivaltaa. Hän katsoo, että vain oikeuden päätös oikeuttaa hänen kutsumistaan terroristiksi.

KUTEN artikkelissa todetaan, tuli kummasta johtavasta ehdokkaasta tahansa Egyptin presidentti, sen ja Israelin välinen rauhansopimus joutunee uuteen tarkasteluun. Fotouh kutsui CBS:n väittelytilaisuudessa Israelia viholliseksi, Moussa vastustajaksi.
Kumpikin halunnee maitten välisen kaasutoimitussopimuksen uusimista, koska he katsovat Mubarakin hallituksen myyneen kaasua alle markkinahintojen runsaitten lahjusten siivittämänä. Vallasta syösty presidentti Mubarak ja hänen poikansa odottavat vankilassa oikeustoimien edistymistä syytettyinä raskaista rikoksista.

2. EGYPTIN viranomaiset ovat osallistuneet aktiivisesti Israelin ja PA:n välisiin neuvotteluihin saadakseen 26 päivää kestäneet syömälakkolaiset lopettamaan vaarallisen leikkimisen terveytensä kustannuksella. Egyptin antamien tietojen mukaan sopimus on jo valmis, vaikka Israelin viranomaiset ovat vielä hiljaa. Kaksi vankia aloitti syömälakkonsa jo 76 päivää sitten, ja heidän säilymisensä hengissä on enää arvailujen vallassa, vaikka lääkärit seuraavat heidän tilaansa kaiken aikaa. Palestiinalaiset, sekä Hamas että PA, ovat uhanneet vakavilla vastatoimilla, jos joku kuolee nälkään Israelin vankilassa, vaikka ei ruuan puutteeseen, vaan siksi, että käyttää sitä hyväkseen saavuttaakseen etuisuuksia vankilassa.

EGYPTIN neuvottelijat sanovat, että Israel hyväksyi Egyptin välitysesityksen, mutta että n. 1550 syömälakossa olevan vangin edustajien tulee vielä hyväksyä se. Asiasta kertonut viranomainen ai halunnut kertoa nimeään asian arkaluonteisuuden vuoksi. Ehkä eniten vankeja vaivannut asia on Israelin harjoittama ”hallinnollinen pidätys” menetelmä, jolla epäiltyjä on voitu pitää vankiloissa epämääräisen ajan ilman syytteitä, ja sitä on voitu jatkaa ilman takarajaa. Vankien ”vankiklubin” edustaja Kadura Fars totesi, että vankilapalvelun (IPS) vastaus Egyptin esitykseen saataneen maanantaina. Vankien ja IPS:n edustajat tavannevat toisensa maanantaina sopiakseen syömälakon lopettamisesta välittömästi. 15 syömä-lakkolaista on viety sairaalaan IPS.n omaan lääkintäkeskukseen, kolme Assaf Harofeh lääkintäkeskukseen ja loput on eristetty muista vangeista.
OIKEUSISTUIN katsoi tehdyn kanteen vuoksi, että IPS on vastuussa vankien terveydentilasta, eikä siten anna aihetta siirtää syömälakkolaisia siviilisairaaloihin.
Vangit vaativat ainakin seuraavia etuja: Eristysrangaistukset lopetetaan; Perheiden vierailut sallitaan Gazasta; oikeus opiskella vankilassa; Lopettaa hallinnollinen pidätysmenetelmä; sallia TV:n katselu sekä lisätä kuukausittaista osto-oikeutta vankilan kanttiinissa.

3. MINISTERIKOMITEA  lainopillisissa asioissa hylkäsi alun perin enemmistön saaneen kansanedustaja Miri Regevin tekemän esityksen, jolla Israelin laki olisi ulotettu Juudeaan ja Samarian juutalaisyhteisöihin, mikä käytännössä olisi asettanut ne osaksi Israelia. Komitean käsittelyn aikana ilmeni, että pääministeri Netanyahu kuten myös Benny Begin ja Dan Meridor vastustivat esitystä. Oikeusministeri Yaacov Neeman esitti silloin äänestyksen siirtämistä, mutta kun Miri Regeville vakuutettiin, ettei esityksen läpimenosta voi olla varmuutta, hän kieltäytyi äänestyksen siirrosta.
KOMITEAN 20:stä jäsenestä 9 äänesti esitystä vastaan, mutta kaksi heistä sanoi uskoneensa, että äänestys koski asian siirtämistä. Viisi pidättyi äänestyksestä ja yksi  Staz Miseznikov äänesti lakiesityksen puolesta.

Neeman sekä Begi ja Meridor selittivät, että asia on arkaluonteinen ja siksi tärkeä, että se tulee ensimmäiseksi käsitellä hallituksen kokouksessa. Apilaisoikeuskansleri Orit Koren selitti myös, että laki tarkoittaa käytännössä noiden juutalaisyhteisöjen liittämistä Israeliin, jonka poliittiset seuraukset - varsinkin kansainvälisesti - voivat olla arvaamattomat.

4. ISRAELIN oikeuskansleri harkitsee ja harkitsee uudelleen, syyttääkö ”Jenin, Jenin” elokuvan tekijää Mohammed Bakria Israelin valtion ja IDF:n maineen häpäisemisestä ja dokumenttina mainostetun filmin perustamisesta pelkkiin valheisiin. ynetnews.com artikkelin kirjoittaja Noah Klieger sanoo, että on korkea aika oikeuskanslerin tehdä päätös asiassa.

ARTIKKELISSA todetaan, että Bakri perusti filminsä pelkästään pakolaisleirin asukkaitten kertomuksiin tarkistamatta niiden oikeellisuutta tai hankkimatta muita todisteita. Bakri julkisti 10 vuotta sitten elokuvansa ”Jenin, Jenin”, jota hän väittää dokumentiksi operaatio Defensive Shield taisteluista Jeninin pakolaisleirissä. 10 vuotta oikeuskansleri on harkinnut, miten menetellä elokuvaa vastaan esitettyihin syytöksiin. Bakri puolustaa filminsä oikeutta, vaikka sekä kansainväliset NGO- ja ihmisoikeusjärjestöt suorittivat tutkimuksia ja tulivat loppu-tulokseen, että elokuvan tapahtumat eivät vastaa todellisuutta. Bakrin kannattajat ovat silloin vedonneet Israelin väljään sanan vapauslakiin, joka sallii suuren liikkumavapauden.

Klieger vakuuttaa, että yleisinhimillisten järjestöjen tekemien paljastusten ja tutkimusten mukaan elokuva on dokumenttina ”epäluotettava”, mikä tarkoittaa ”valheellisuutta”.
Hän viittaa toiseen tapaukseen, jossa entinen SS-upseeri mutta kaunokirjailijaksi muuntunut Gynter Grass julkaisi Israelin häpäisevän riimityksen. Grass ei katso syyllistyneensä mihinkään lainavastaiseen, mutta hänen kannattajansa viittaavat siinäkin sananvapauteen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4228290,00.html
Asiaa käsiteltiin korkeimman oikeuden kuulemistilaisuudessa maaliskuussa 2011. Oikeudelle näytettiin pätkä filmistä, jossa ”palestiinalaiset” oli pakotettu kädet selän taakse sidottuina makaamaan maahan, ja näytettiin IDF:n tankkia, joka lähestyi maassa makaavia. Joku huusi silloin: ”Ne ajavat ihmisten yli”, ja sen jälkeen näytettiin, miten ”ruumiita” kannettiin pois paikalta. Sen jälkeen esitettiin asukkaitten todistuksia, miten sotilaat ampuivat naisia, lapsia ja vanhuksia, taustamusiikin säestämänä, sekä näkymiä raunioista.
Bakri kutsui IDF:n sotilaita ”koiriksi”, ja myös ”natseiksi”, eikä suostunut pyytämään anteeksi väittäen sitä tavaksi, jolla turvallisuusmiehet häntä kohtelivat. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4041127,00.html

5. UUTISOTSIKOITA
-          PLO:n hallitus (executive committee) sanoi vastauksena Netanyhaun Abbasille lähettämään kirjeeseen, jonka hän laati vastauksena Abbasin vastaavaan, ettei Netanyhaun viesti anna selkeää kuvaa, mikä hänen asenteensa on Abbasin vaatimuksiin. WAFA:n antamien tietojen mukaan komiteassa katsottiin, ettei Netanyahu vastaa vaatimuksiin tärkeimmistä kohdista: Setlementtitoiminnan lopettaminen ja 1949 linjat rajoiksi sekä terroristi-vankien vapauttaminen Israelin vankiloista, mitä Abbas vaati uutena kysymyksenä. Komitean lausunnon mukaan päätös antaa Abbasille vapauden sopia vankien vapauttamisesta. Komitea esittää lisäksi, että kvartetin tulee välittää osapuolten välisten kysymysten ratkaisemisessa. Sekä Molcho että Abbas vakuuttivat rauhantahtoaan tavattuaan toisensa Ramallahissa tilaisuudessa, jossa Molcho luovutti Netanyahun kirjeen Abbasille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155771#.T7C3-zJHTFw
-          AP julkisti saamansa graafisen esityksen ja piirroksen, jonka sanotaan esittävän Iranin Parchin sotilastukikohdassa olevaa suurta painesylinteriä, jolla voidaan testata ydinräjäytystä laboratorio-olosuhteissa. Israelin asiantuntijat katsovat tämän todistavan ilman epäilyksiä, että Iran kehittää atomiasetta, vain sen rakennusvaihe on epäselvä. Piirroksen väitetään tulleen Teheranista ja sen on laatinut henkilö, jolla on ollut mahdollisuus nähdä kyseinen sylinteri. Iran on kieltänyt tekevänsä ydinräjäytystä vastaavia kokeita, mutta ei kiellä eikä myönnä sylinterin olemassaoloa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155761#.T7C4LTJHTFw
-          Egyptin presidentin vaalien ehdokas Hisham Bastawisi kertoi al-Ahram web-sivun mukaan, että hän kannattaa liittoa Iranin kanssa, sekä Camp Davidin sopimusten uudelleen arviointia. Hän vakuutti, että ”liittosopimus Iranin kanssa on Egyptin yksi tärkeimmistä kysymyksistä”. Tämä tulisi huomattavasti laajentamaan ns. ”Pahaa akselia”, johon kuuluvat Iran, Syyria ja Libanon. Koska Hamas on Muslimi-veljeskunnan haaraosasto, Gaza tulisi liittymään Israelin saartorenkaaseen. Vain Jordanian suunta on toistaiseksi epävarma, mutta Muslimiveljeskunta on nousussa sielläkin, mikä voi ennustaa Abdullah II:n monarkialle vaikeita aikoja.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155749#.T7C6AjJHTFw
-          Syyrian levottomuudet ovat levinneet Libanoniin. Eilen Tripolissa alawite-vähemmistön ja sunni-enemmistön välisissä taisteluissa kolme ihmistä kuoli. Taistelu alkoi aamuhämärissä ja jatkui sala-ampujien toimesta pitkin päivää surmaten yhden sotilaan. Sotilaat eristivät alawite-asukkaat muusta kaupungista, mutta tulitaisteluja käytiin sunnien asumilla alueilla muuallakin maassa. Pääministeri Najib Mikati tapasi Tripolin johtajia kotikaupungissaan ennen tapaamistaan presidentti Suleimania. Libanonissa jatkuu Syyriaa puolustavien ja sitä vastustavien välinen kiista. Syyria veti joukkonsa Bekaan laaksosta v. 2005, mutta sen vaikutus tuntuu vahvasti Libanonissa. http://www.jpost.com/VideoArticles/Video/Article.aspx?id=269777
-          IDF valmistautuu tilanteeseen, jossa sen asevarikot ja tukikohdat voisivat joutua massiivisten ohjushyökkäysten kohteiksi, ja rakentaa korvaavia laitoksia eri puolille maata. Ongelmana on maan pienuus, koska koko maa joutunee sotatilanteessa raketti- ja ohjushyökkäysten alaisiksi. Hallitus hyväksyi budjetin asian hoitamista varten, sillä asialla on kiire, jos Iranin tilanteen hoito kehittyy sodaksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=269828
Sunday, May 13, 2012

SUNNUNTAI 13.05.12


SUNNUNTAI 13.05.12

1. NETANYAHU lähetti erikoisneuvottelijansa Yisrael Molchon viemään hänen laatimaansa kirjelmää PA:n puheenjohtajalle Mahmoud Abbasille Ramallahiin. Kirjeen sisällöstä ei ole annettu tietoja, mutta pääministerin oletetaan paljastavan siinä omat rauhansuunnitelmansa. Tämä piiloleikki johtajien kesken jatkunee edelleenkin. Abbas soittaa vanhaa rahisevaa levyään ilman minkäänlaista kehitystä ja suuntaa parempaan, eivätkä johtajat voi olla puheyhteyksissä, vaikka asuvat vain 20 minuutin päässä toisistaan. Ehkäpä tämä on lopulta molemmille sopivaa, Netanyahu odottaa Obaman siirtymistä syrjään ja myötämielisemmän kipparin nousemista USA:n uppoavaan alukseen, ja Abbasia kauhistuttaa tilanne, jossa hän toden teolla joutuisi ottamaan kaiken vastuun ”palestiinalaiseksi” itseään kutsuvasta kansasta, jonka lukumäärä Länsirannalla heittelee artikkeleissa 1.4:stä miljoonasta 2.4:än miljoonaan.
PA:n johto mielellään suurentelee lukuja saadakseen lisää liksaa länsimailta, ja Israelin vasemmistolaisesti suuntautuneet toimittajat kuuliaisesti käyttävät liioiteltuja lukuja.

JP:n asiaa tarkastelevassa artikkelissa kerrotan USA:ssa toimivan painostusjärjestön JStreetin  delegaation Lähi Idän matkasta, joka johtajansa Jeremy Ben-Amin johdolla kävi Jordaniassa ja myös Ramallahissa, jossa Abbas informoi heitä tilanteen nykyvaiheesta, jos siinä oli mitään informoitavaa, mitä he eivät jo tienneet. Abbas pani soimaan vanhan rahisevan levynsä, jota Ben-Ami siteerasi journalisteille kertoen jo jokaisen ulkoa osaaman litanian ”setlementtitoiminnan” lopettamisesta Juudeassa ja Samariassa ja Itä Jerusalemissa, sekä sen, että Netanyahu hyväksyy kahden valtion periaatteen – jonka hän hyväksyi jo kuukausia sitten – ja että rauhankeskustelut perustetaan 1949 aselepolinjojen mukaan pienin tarkistuksin. Ben-Ami vaati toimintaa odottelun sijaan.
USA:n ulkoministeri Hillary Clinton soitti myös Abbasille kuulostellen mielialoja siellä. Häntä kiinnostavat myös syömälakon aloittaneiden 1500 terroristivangin kohtalo. Yksi heistä on ollut syömättä jo 70 päivää, ja vietiin sairaalaan, toinen samoin, mutta korkein oikeus päätti, ettei heitä voi päästää vapaaksi, ei tuollaisessa kunnossa, johan siinä maan maine kärsisi. Sitkeitä poikia nuo ”palestiinalaiset”, sillä lääkärit sanovat, ettei ihminen voi elää syömättä yli 60 vrk.
YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon ja Venäjän tuore/vanha presidentti Vladimir Putin olivat enemmän kiinnostuneita Netanyahun hallituksen aluevaltauksesta Kadiman aluevesillä.

2. VARAPÄÄMINISTERI Moshe Yaalon sanoi puhuessaan Ness Zion tilaisuudessa lauantaina, että Ulpanan viiden asuinrakennuksen tuhoaminen, joissa asuu yhteensä 30 perhettä, on epäoikeudenmukaista. Yaalon on jäämässä vähän kuin jyrän alle Netanyhaun solmiessa hallitusyhteistyön Kadiaman kanssa, mikä nosti Kadiman puheenjohtajan Shaul Mofazin toiseksi varapääministeriksi ja parrasvaloihin.
JP:n Tovah Lazaroffin artikkelin mukaan talot rakennettiin palestiinalaisten yksityismaalle, mikä on kiistanalainen lausunto. Korkein oikeus teki tuhoamispäätöksen kesäkuun alkuun mennessä antamatta siihen lisäaikaa huomioimatta, että epäselvän omistusoikeuden vuoksi asia olisi pitänyt palauttaa alueoikeuteen, koska korkein oikeus ei suorita tutkimuksia siitä.

NETANYAHU oli kutsunut suuren joukon tärkeitä henkilöitä päättämään toimenpiteistä Ulpanan suhteen, mutta päätöksiä ei saatu aikaan. Mukana oli puolustusministeri Barak, varapääministerit Yaalon ja Mofaz, salkuton ministeri Begin, salkulliset ministerit Saar ja Landau, oikeuskansleri Weinstein sekä Juudean ja Samarian siviilihallinnon edustajat.
Ministerit kannattavat voittopuolisesti ideaa, että Knesset laillistaisi nuo viisi asuinrakennusta, koska ne rakennettiin alun perin valtion aloitteesta ja suostumuksella. Knessetissä on kaksi aloitetta, joilla ilman lupaa kukkulanlaille kyhätyt yhteisöt laillistettaisiin ja lopetettaisiin tarpeeton ja kaikkia vahingoittava spekulointi niiden kohtalosta.
Kansainliiton päätöksen mukaan vuonna 1922 koko alue Jordanjoesta Välimereen kuuluu alueeseen, jolle juutalaisten kansallinen koti oli rakennettava, joten puheet juutalaisten laittomasta rakentamisesta ovat poliittisia kannanottoja ilman todellisuuspohjaa. Eri kysymys on tietenkin se, ettei yksityinen saa rakentaa toisen yksityisen omistamalle maalle ilman sopimuksia, olkoon kysymyksessä arabi tai juutalainen. Tästä päättävät alueoikeudet.

3. KIBBUTZIM-järjestön yli 500 jäsentä teki tutkimusmatkan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin saadakseen omakohtaisen kuvan tilanteesta. INN:n David Levin laatiman
artikkelin mukaan suurin osa heistä kuuluu oman todistuksensa mukaan vasemmistoon. Useimmat heistä olivat lisäksi ei-uskonnollisia ja useimmat ensimmäistä kertaa usein toistetun 1949 aselepolinjan itäpuolella. Lev jopa kutsuu joitakin ”kovanlinjan vasemmistolaisiksi”.
Heidän tutkimusmatkansa kohdistui muiden kohteitten ohella Barkanin teollisuusalueelle, Itamariin, Elon Morehiin ja Gerizimin vuorelle.

Tutustumismatka päättyi yhteiseen kokoontumiseen Samarian alueneuvoston järjestämään tilaisuuteen, jossa osanottajia informoivat neuvoston puheenjohtaja Gershon Mesika, IDF:n entinen  päärabbi Avichai Ronski Itamarin Yeshivasta, ja IDF:n kenraali Uzi Dayan. Mesika sanoi, että kaikki vieraat ovat tervetulleet tutustumaan yhteisöihin, myös ne, jotka voimallisesti vastustavat niiden rakentamista. Hän muistutti, ettei Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä voida enää kohdella yliolkaisesti, sillä niissä asuu runsaat 340 000 juutalaista ilman Jerusalemin ympäristöä, jota valtio ei lue Länsirantaan kuuluvaksi.

VIERAILU kuuluu kolme vuotta sitten aloitettuun ohjelmaan ”Oppia tuntemaan Samaria”, jonka puitteissa lukemattomia delegaatioita, sekä uskonnollisia että ei-uskonnollisia, on vieraillut alueilla. Alueneuvoston tilastojen mukaan vierailuja on tehty 400 bussilastillisen voimalla, jotka ovat kuljettaneet Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin yli 20 000 vierasta.
Näillä järjestetyillä matkoilla on tarkoitus ohittaa median usein värittyneet esitykset Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöistä, ja antaa ihmisten muodostaa oma mielikuvansa siitä, mistä näissä yhteisöissä on kysymys. Yksi vääristelty näkemys, jota maan vasemmistolaiseen ajatteluun kiintynyt lehdistö toistaa, on käsitys, että niiden asukkaat ovat joitain uskonnollisia kiihkoilijoita, haihattelijoita, oman messias-ajattelunsa harhaan johtamia. Useille ensimmäistä kertaa juutalaisyhteisöissä vierailleille on yllätys todeta, että niiden asukkaat edustavat kaikkia kansankerroksia, oikeistolaisia, vasemmistolaisia, uskonnollisia ja ei uskonnollisia, mutta heillä kaikilla on lähtökohdista riippumaton usko juutalaisten oikeuteen maahansa.
”Parasta tässä ohjelmassa on havainto, miten monenlaisia ihmisryhmiä vierailijat edustavat”, sanoo Samarian alueneuvoston neuvonantaja Yossi Dagan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155723#.T69NBDJHTFw

4. IDF:n antamassa lausunnossa valitetaan, että Israelin valtamedia ei tunne tarvetta kertoa kansalle useimmista terrorihyökkäyksistä maassa. Koska useat ulkomaiset median edustajat perustavat artikkelinsa israelilaisiin lähteisiin, niistä ei kerrota myöskään ulkomailla.
Arutz Sheva nostaa tässä oman kissanhäntänsä pystyyn todeten, että se on yksi harvoista ellei ainoa, joka katsoo tärkeäksi raportoida kansaa vastaan tehdyistä iskuista.
IDF luettelee yhdeksän hyökkäystä, jotka eivät ole saaneet niille kuuluvaa julkisuutta. Artikkelissa todetaan, että kun valtamedia julkistaa jotain, se useimmiten kutsuu hyökkääjiä ”aktivisteiksi” tai ”PA:n hallitseman alueen asukkaiksi”. Artikkelin mukaan tällaisella asiattomalla vaikenemisella halutaan korostaa PA:n uskottavuutta hiipuvien rauhankeskustelujen johdosta.
Artikkelissa ei haluta osoittaa mitään mediaryhmää erityisesti.

IDF:n lausunnossa kerrotaan yhdeksästä hyökkäystilanteesta, joista suuri yleisö, joka seuraa valtamediaa, ei ole saanut mitään tietoa. 1. Tammikuun 2.päivänä sotilaat pidättivät kaksi terroristia laittomien aseiden kanssa, M-16 kivääri ja Uzi. Heidät vietiin kuulusteluihin. 2. kaksi viikkoa myöhemmin sotilaat löysivät metsästyskiväärin ja ampuma-aseen arabitalosta Hebronin lähellä. Miehet olivat entuudestaan tunnettuja rikollisia. 3. Helmikuussa sotilaat löysivät voimakkaan pommin sisältävän laukun Siinain rajan tuntumassa. Pommi oli tarkoitus räjäyttää jonkun asutuskeskuksen alueella. 4. Viisi terrorihyökkäystä sivuutettiin kokonaan valtamediassa huhtikuun aikana. IDF pysäytti pommeja kantavan terroristin Sikemissä pääsiäisen aikaan. Miehellä oli kotitekoisia pommeja, kolme veistä ja 50 patruunaa. 5. Huhtikuun 21. päivänä sotilaat pidättivät kaksi alaikäistä terroristia, joilla oli pommeja ja aseita, Tapuachin risteyksessä Samariassa. 6. Kolme päivää myöhemmin sotilaat pidättivät kaksi miestä Jerikon pohjoispuolella, kummallakin oli pommeja. 7. Viikkoa myöhemmin sotilaat pidättivät palestiinalaisia, jotka yrittivät salakuljettaa putkipommeja tarkastuspisteen läpi Samarian pohjoisosassa. 8. Viime viikolla sotilaat pidättivät 17-vuotiaan palestiinalaisen, jolla oli kolme putkipommia, sekä kaksi muuta, joilla oli pommeja ja palopommeja.
IDF:n lausunnossa todetaan, että monet merkittävät tapaukset jätetään julkistamatta valta-mediassa, vaikka ne ovat tärkeitä ja kansan tulisi olla tietoinen niistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155731#.T69b9TJHTFw

5. UUTISOTSIKOITA
      -      Presidentti Shimon Peresille suoritettiin viime viikon lopulla hernialeikkaus, mutta hän uhkaa tulla töihin jo tänään. Hernia on ihmisen jonkun sisäisen osan tunkeutuminen suojaseinämän läpi, kuten suolen tunkeutuminen vatsaonteloa suojaavan kerroksen läpi. Ongelma ei aina ole hengenvaarallinen, mutta voi pahentua hoitamattomana, joka nykyisin tarkoittaa leikkausta.
-          Sosiaaliset protestoijat palasivat talvitauon jälkeen kaduille ja aukioille Tel Avivissa ja muissakin kaupungeissa. Tel Avivissa laskettiin 3 500 ihmisen kokoontuneen varsin loman-tuntuisen tilaisuuteen. Virallisten puheitten sijaan mikrofoni kiersi kansan parissa antaen tilaisuuden halukkaille esittää ex tempore puheensa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155727#.T69i9TJHTFw
-          Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät tai odottavat palestiinalaiset terroristit uhkaavat aloittaa juomalakon, kunnes heidän vaatimuksiinsa suostutaan. Syömä-lakossa heitä on ollut 1 500, jotkut heistä jo sairaalakunnossa. Muurien ulkopuolella palestiinalaiset ovat järjestäneet myötätuntomarsseja, joissa uhkaillaan vakavilla seurauksilla, jos joku syömälakossa oleva kuolee. Heidän vaatimuksiinsa kuuluu oikeus tavata vieraita, saada puhelinoikeus, oikeus opiskella aina yliopistotutkintoon saakka, oikeus erikoisannoksiin, eristyskäytännön lopettaminen ja muita vaateita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155726#.T69kJDJHTFw
-          Gazan terroristit ampuivat Kassam-raketin lauantai-iltana Ashkelonin liepeille. Se putosi aukealle alueelle aiheuttamatta vahinkoa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155712#.T69mAzJHTFw
-          Iranin pääoppositioryhmittymä Mujahedin e-Khalk (MEP/PMOI) julkisti lauantaina 12. toukokuuta 60 Iranin ydinteollisuuden parissa työskentelevän tiedemiehen nimet ja osoitteet yli 11 eri järjestön palveluksessa, joiden toimintaa Iranin puolustusministeriö valvoo. Debkafile kertoo artikkelissaan, että ensimäistä kertaa paljastetaan kiinteän, hyvin salaisen, keskistetyn organisaation toimintaperiaate ja järjestelmä, jota valvoo Iranin vallankumouskaarti, joka puolestaan valvoo myös Foydown rikastuslaitosta. Artikkelin mukaan USA keskustelee salaisesti Iranin kanssa sopimuksesta, jonka mukaan Iran saa rikastaa uraania 5 %:n tasoon, mutta ei sen yli. DF vakuuttaa, ettei mitään sellaista sopimusta ole näköpiirissä eikä käsitellä 23. alkavissa Iranin ydinteollisuutta koskevissa  keskusteluissa Bagdadissa Irakissa. Iran haluaa rikastaa uraania 20 %:n tasoon, eikä vain lääkinnällisiin tarpeisiin tarkoitettujen isotooppien valmistamista varten. http://www.debka.com/article/21999/
-          Presidentti Sarcozyn tappio Ranskassa ei hälyttänyt vain Euroopan keskeisiä valtioita Saksaa ja Englantia, vaan myös USA ja Kiina ovat esittäneet huolestuneisuutensa vasemmistolaisen Francois Hollanden vaalivoiton johdosta. Hollanden kohdalla kysytään, käyttäytyykö hän ideologiansa vai pragmatismin, käytännöllisyyden mukaan? Saksan liittokansleri Merkel ja Ranskan presidentti Sarcozy olivat sopineet kirjoittamattomasta yhteistoimintaperiaatteesta, jolla asioita hoidettiin. Nyt se yhteys katkesi, eikä kukaan tiedä, miten edetään. Euroopan valtioitten sisällä on ollut erimielisyyttä talouden suunnasta, eivätkä kaikki ole hyväksyneet Merkelin ajamaa talouspolitiikkaa, vaan vaatineet enemmän kilpailua. Kiinan  huoli Hollanden suhteen koskee lähinnä hänen ajamaansa ihmisoikeuksien toteuttamista, missä Kiinalla on paljon vielä tekemättä. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=269696
-          USA:n entinen presidentti Bill Clinton luonnehtii Obaman presidentti kautta pätemättömäksi. Hän ei anna hyväksyttävää arvosanaa nykyisestä viran käyttäjästä, Bill haluaa, että Hillary Clinton asettuu demokraattien ehdokkaaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155733#.T69zyjJHTFw