Posts

Showing posts from June 24, 2018

TORSTAI 28.06.2018

TORSTAI 28 .06.2018
01. SuurBritannian kruunun perimysjärjestyksessä toinen, Cambridgen ruhtinas (duke) pyrki aikaisin keskiviikkoaamusta lähtien saamaan tuntumaa juutalaisten vapaa-ajan viettoon. Hän käveli vaaleassa blaserissa kovasta helteestä ja kosteudesta välittämättä Rothshild Bulevardilla saaden seurakseen EuroVision tämän vuoden voittajan Netta Barzilain pysähtyen hetkeksi nauttimaan kevyttä juomaa Tel Avivin vanhimmassa kioskissa, joka nykyisin on osa Expressobaari-ketjua.
Hän antautui keskustelemaan baarissa aamukahviaan nauttivien kanssa, joista yksi oli 1.5 vuoden ikäisen vauvan äiti Yael – suunnilleen saman-ikäisen kuin Williamin oma poika, Cambridgen prinssi Louis. He keskustelivat hetken lapsistaan.
Yaelin sisko Yifat kysäisi prinssiltä, nauttiko hän Israelista, johon prinssi vastasi myönteisesti ihaillen erinomaista säätä.
Yifat oli otettu: "Hän on superihana, hyvin luontevan tuntuinen. Tunsin oloni hyvin kotoisaksi puhuessani hänelle, hän on hyvin vaikuttav…

TIISTAI 26.06.2018

TIISTAI 26.06.2018
01. Englannin prinssi, Cambridgen herttua, vieraili lauantaina Jordaniassa, josta hän matkusti myöhään sunnuntai-iltana Israeliin nukkuen yönsä King David hotellin kuninkaallisessa sviitissä. Hän on ensimmäinen Englannin kuningashuoneen jäsen, joka virallisesti vierailee Israelissa. Hänen isänsä prinssi Charles vieraili kahdesti, mutta hän osallistui Yitzhak Rabinin ja myöhemmin Shimon Peresin hautajaisiin. William jätti vaimonsa Katen, Catherine, Cambridgen herttuattaren, kotiin, koska hän on toipilaana huhtikuun lopulla synnyttämänsä lapsen jälkeen.
Israelissa Williamin vierailuohjelma noudattelee totuttuja polkuja. Hän vierailee myös Ramallahissa, joka brittien oikeustajun mukaan sekin sijainnee Israelin miehittämällä alueella.

Williamin vierailu sai ikävää sivumakua Englannin ulkoministeriön esitettyä, että "hänen kuninkaallinen korkeutensa vierailee miehitetyllä Palestiinan territoriolla Öljyvuorella, jossa prinssi Philipin äiti prinsessa Alice on hauda…

SUNNUNTAI 24.06.2018

SUNNUNTAI 24.06.2018
01. On alkamassa mielenkiintoinen ellei peräti kohtalokas viikko, jonka aikana tapahtuu useita merkittäviä toimia, ei välttämättä siinä järjestyksessä kuin niitä tässä esitän.
02. "Ääniä arabimediasta" kertoo Qatarin kostosta Saudi Arabialle, joka hävisi avausottelun Venäjälle peräti 5 -0, eivätkä muutkaan muslimimaat onnistuneet paljoa paremmin – hävisivät jokainen.
Al Jazeeran julkiasemassa artikkelissa Qatarin kosto saudeille ei suoranaisesti liity pallon potkimiseen vastapuolen verkkoon, vaan se koski kilpailua FIFA:n sponsorisopimuksesta, jonka Qatar voitti Saudi Arabian mieliharmiksi. Siten Qatarin kansallisen airlines logo on ylväästi esillä globaalin tapahtuman pelikenttiä ympäröivillä mainostauluilla. Artikkelissa kehotetaan lukijoita nauttimaan peleistä, vaikka kilpailu ulottuukin pelikentän ulkopuolelle.
https://www.jpost.com/Magazine/VOICES-FROM-THE-ARAB-PRESS-QATARI-REVENGE-AT-THE-FIFA-WORLD-CUP-560469.

03. USA:n presidentti Donald Trum…