Posts

Showing posts from July 22, 2018

PERJANTAI 27.07.2018

PERJANTAI 27.07.2018, uutiskatsaus
01. 17-vuotias arabiterroristi Mohammad Yusuf, kotoisin Koberin arabikylästä, onnistui huomaamatta kiipeämään Adamin lähiötä ympäröivän sähköistetyn turva-aidan yli ja tunkeutumaan lähiön kadulle. Hän puukotti ensimmäistä henkilöä, joka tuli vastaan, ja jatkaen siitä seuraavalla kadulla puukottaen Yotam Ovadia kuolettavasti sekä kolmatta vaarallisesti, mutta hän jäi henkiin.

Paikalle tullut Adamin asukas yritti mennä väliin, mutta terroristi puukotti häntäkin ennen kuin hän sai pistoolinsa esiin ja ampui terroristia, kuten myös toinen asukas. Paikalle ajanut autoilija törmäsi tarkoituksella terroristiin kaataen hänet. Terroristi Mohammed Yusuf tuli samasta arabikylästä, josta tuli rabbi Salomonin ja hänen perheensä murhannut terroristi.
Jostain syystä turva-aidan hälytyslaitteet eivät toimineet, tai terroristi osasi eliminoida ne päästäkseen aidan yli.
Kolmas puukotuksessa haavoittunut sai lievempiä vammoja.
Adamin lähiö sijaitsee Jerusalemin pohj…

TORSTAI 26.07.2018

TORSTAI 26.07.2018
01. Maailmaa näyttävät kohtaavan sekä useat luonnolliset katastrofit että ihmisen aiheuttamat onnettomuudet. Siksi on syytä käydä läpi muutamia Jeesuksen antamia koskien tätä aikaa:
"Kun kuulette sotien ja kapinain melskettä, älkää pelästykö, sillä näitten täytyy tapahtua, mutta loppu ei ole vielä heti.
Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, Ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä"
(Lk.21.9 -11).
Ja on oleva merkit auringossa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat, Ja monet ihmiset menehtyvät peljätessään sitä, mikä maanpiiriä kohta, sillä taivaitten voimat järkkyvät". (Lk.21:25 -26)

02. Syyriassa 11 vuotta raivonnut sisällissota, jota sen loppuaikoina käytiin kansainvälisin voimin, alkaa olla lopuillaan.
Presidentti Bashar Assad on Venäjän uskollisella tuella saamassa entisen valt…

TIISTAI 24.07.2018

TIISTAI24.07.2018
01. Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov ja Venäjän armeijan komentaja Valery Gerasimov tekivät maanantaina yllätysvierailun Israelissa keskustellen Iranin sotilaallisista tukikohdista Syyriassa.
Pääministeri Benyamin Netanyahu ilmoitti hallituksen maanantain viikkokokouksessa, että hän tapaa Venäjän korkeantason delegaation myöhemmin päivällä. Delegaatio matkusti Israeliin presidentti Vladimir Putinin kehotuksesta.
Netanyahu kertoi ministereilleen, että pari päivää aiemmin hän oli korostanut puhelinkeskustelussa Putinin kanssa, että Israel edellyttää v.1974 sopimuksen noudattamista puskurivyöhykkeenä Israelin ja Syyrian välillä, ja ettei Israel salli Iranin rakentavan tukikohtia Syyrian alueelle. Israel tulee toimimaan estääkseen Iranin tai sen liittolaisten linnoittautumisen Syyriaan.
Venäjän delegaation Israelin vierailusta ei ilmoitettu etukäteen Moskovassa, kerrottiin vain sen lähdöstä kiireelliselle diplomaatti
matkalle ilmoittamatta matkan kohdetta.
Jännity…

SUNNUNTAI 22.07.2018

SUNNUNTAI 22.07.2018
01. Hamasin suostumista perjantai-iltana Egyptin ja YK:n välittämään tulitaukoon, jonka oli määrä alkaa keskiyöllä, edelsi tapausketju, jossa Hamasin koulutettu sala-ampuja surmasi IDF:n sotilaan Aviv Levin, joka oli IDF:n ensimmäinen menetys 2014 kesäsodan jälkeen. Israel vastasi siihen tiedotteensa mukaan iskemällä tankkitulella ja IAF:n ohjuksilla lukuisiin Hamasin kohteisiin.

Perjantain tapahtumat saivat Khaled Abu Toamehin raportin mukaan Hamas-johtajat ymmärtämään, että tilanne oli kehittynyt lähemmäksi IDF:n ja puolustus-ministerin lupaamaa todellista suurhyökkäystä Gazan kaistalle kuin koskaan aiemmin, joka olisi voinut lopettaa Hamasin 11 vuotta kestäneen vallan väärinkäytön Gazan kaistalla.
Toameh kertoo artikkelissaan, että Hamasin todettua IDF:n kärsivällisyyden loppuneen, se suostui nopeasti tulitaukoon. Vaikka lähteet Gazassa väittävät, että sala-ammunta oli Hamasin sotilaallisen siiven, Izza din al-Qassam Prikaatin, paikallinen toimi, Hamas väitti…