TIISTAI 24.07.2018

TIISTAI24.07.2018
01. Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov ja Venäjän armeijan komentaja Valery Gerasimov tekivät maanantaina yllätysvierailun Israelissa keskustellen Iranin sotilaallisista tukikohdista Syyriassa.
Pääministeri Benyamin Netanyahu ilmoitti hallituksen maanantain viikkokokouksessa, että hän tapaa Venäjän korkeantason delegaation myöhemmin päivällä. Delegaatio matkusti Israeliin presidentti Vladimir Putinin kehotuksesta.
Netanyahu kertoi ministereilleen, että pari päivää aiemmin hän oli korostanut puhelinkeskustelussa Putinin kanssa, että Israel edellyttää v.1974 sopimuksen noudattamista puskurivyöhykkeenä Israelin ja Syyrian välillä, ja ettei Israel salli Iranin rakentavan tukikohtia Syyrian alueelle. Israel tulee toimimaan estääkseen Iranin tai sen liittolaisten linnoittautumisen Syyriaan.
Venäjän delegaation Israelin vierailusta ei ilmoitettu etukäteen Moskovassa, kerrottiin vain sen lähdöstä kiireelliselle diplomaatti
matkalle ilmoittamatta matkan kohdetta.
Jännitys on noussut suuresti raja-alueella, jossa Assadin joukot puhdistavat viimeisiä kapinallisten pesäkkeitä Quneitran alueella.

Raporttien mukaan IAF:n koneet iskivät sunnuntai-iltana
sotilaallisen tukikohtaan, jota Iran käytti ohjusten rakentamiseen.
Sunnuntaina Israel havaitsi ohjuksia Syyrian ilmatilassa, ja ensimmäistä kertaa käytti David Sling torjuntaohjuksia niitä vastaan.
Syyria ja Israel ovat molemmat hyväksyneet 1974 armeijoiden etääntymisvyöhykkeen (puskurivyöhykkeen) sopimuksen olevan edelleen voimassa. Israelin pelkona on, etteivät Assadin joukkojen rinnalla taistelevien Hizbullahin ja shia-militaristien taistelijat kunnioita sopimusta.
Venäjän suurin huoli on varmistaa, ettei viime päivien jännitys kehity avoimeksi sodaksi Israelin ja Syyrian välillä. https://www.timesofisrael.com/russia-foreign-minister-makes-surprise-visit-for-talks-on-syria/,

02. IDF havaitsi maanantaina Syyrian kaakkoisosasta kahden SS -21 ballistisen ohjuksen lentoreitin osoittavan niiden kohteen olevan
Kinneretin lähellä Israelin pohjoisosassa (Golanilla).
IDF teki nopean päätöksen käyttää uutta David Sling torjuntaohjusta niiden estämiseksi. Ensimmäinen SS-21 tuhoutui luultavasti torjuntaohjuksella, mutta toinen putosi Syyrian alueelle km:n päässä rajasta. IDF jatkaa tutkimuksia, voidaanko David Sling torjuntaa pitää onnistuneena.
Hälytyssireenit soivat monin paikoin maanantaiaamuna, ensiksi Safedissa 10.05, seuraavaksi Katzrinissa Golanilla, ja uudelleen Galileassa ja Golanilla vähän myöhemmin. Sireenit soivat ilmeisesti sotivien osapuolten ampumien ohjusten vuoksi Syyrian alueella niiden pommittaessa toisiaan.
Israel on aiemmin käyttänyt Patriot ohjuksia Syyriasta lähetettyjä Drone koneita vastaan Israelin ilmatilassa. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/In-a-first-Israel-fires-two-David-Sling-interceptor-missiles-563179,

03. Jerusalem Post kertoo venäläisen delegaation ja pääministeri Netanyahun välisen tapaamisen taustoista.
Artikkelissa todetaan Venäjän olevan nyt vastuussa Syyrian tapahtumista, mutta Netanyahu halusi korostaa hallituksen jäsenille, että Israelin läheisin ystävä on kuitenkin USA.
Hän aloitti hallituksen istunnon kehuen Trumpin ja Pompeon aloittamaa kampanjaa, jonka tarkoituksena on maailman huomion kääntäminen Iranin shia-muslimihallituksen hyökkäävään asenteeseen.
Seuraavaksi Netanyahu kertoi puhelinkeskustelustaan Putinin kanssa, jossa hän toisti vaatimuksensa 1974 allekirjoitetun sopimuksen noudattamista edelleen koskien Golanin ylänköä ja armeijoiden välille muodostettua etääntymisvyöhykettä.
Hän vakuutti toistavansa vaatimuksensa uudelleen tavatessaan Venäjän lähettämän ulkoministeri Sergey Lavrovin johtaman delegaation myöhemmin maanantaina. https://www.jpost.com/Israel-News/Before-meeting-again-with-Russians-Netanyahu-stresses-close-US-ties-563191,

04. Assadin johtama Syyrian hallitus tuomitsee "Valkoisten Kypärien", syyrialaisen vapaaehtoisten muodostaman sosiaalityöntekijäin, evakuoimisen salaisesti Quneitrasta sunnuntain vastaisen yön aikana Jordaniaan, josta he jatkavat matkaansa Kanadaan, Saksaan ja Englantiin, jotka maat osallistuivat YK:n ohella evakuointiin. Assad pitää operaatiota rikollisena.
Israel sanoo halunneensa avustaa evakuoinnissa, koska "Valkoiset Kypärät" pelkäsivät henkensä puolesta, jos he joutuvat Assadin joukkojen käsiin. 800 siviilipuolustus-järjestön ja heidän perheensä jäsentä kuljetettiin minibusseilla Quneitrasta Jordanian rajan yli.
Syyrian hallitus pitää heitä lännen sponsoroimana terrori-järjestönä, Syyrian Al-Qaida järjestön alajärjestönä.

Jordanian hallitus ilmoitti, että Syyriasta tuotiin Jordaniaan 422 ihmistä, joten 800 on liioiteltu luku. Toisen lähteen mukaan heitä oli 800, mutta hallituksen ja ISIS:n tarkastuspisteissä osa heistä seulottiin pois.
https://www.jpost.com/Middle-East/Damascus-condemns-White-Helmet-evacuation-as-criminal-operation-563203,

05. Tisha B`Av päivänä 1440 juutalaista nousi Temppelivuorelle. Jerusalemin poliisin ja Jordanian wagf vartijat Vuorella pitivät tarkoin silmällä, ettei vain kukaan yritä rukoilla tai muulla tavoin osoittaa kunnioitustaan Israelin Jumalalle. Pelkkä kumartuminen riitti joutumiseen poliisin kuulustekuihin ja potentiaalisiin rangaistustoimiin, joista yleisin on porttikielto määräajaksi.
Poliisi pidätti 15 Vuorelle nousseitten joukosta. Poliisin mukaan heidät poistettiin Vuorelta, koska "he eivät noudattaneet hallituksen päätöstä pidättyä juutalaisen aktiivisuuden osoittamisesta Vuorella".
Jordanian lausunnossa tuomitaan "juutalaisten ryntääminen Al-Aksa moskeijaan Länsirannan keskiosan miehitetyn Jerusalemin alueella". PA:n lausunto on samanmuotoinen.
Jordanian hallituksen tiedottaja Jumana Ghneimat "tuomitsee mitä voimallisimmin sanoin Israelin rikokset ja provokaatiot Al-
Haram Al-Sharif aluetta vastaan, etenkin ääriainesten ja setlerien provosoivat tunkeutumiset, joita tehtiin pyhän paikan etupihoille".
Ghneimat, Jordanian valtion media ministeri, sanoi juutalaisten vierailun alueelle, joka suoritettiin Israelin poliisin suojelussa, rikkovan pyhän paikan pyhyyttä vastaan, provosoiden palvojien ja muslimien tunteita kaikkialla maailmassa, ja rikkovan Israelin vastuun miehitysvaltana kansainvälisiä ja humanitäärisiä lakeja vastaan. Jordanian lähetystö Ramat Ganissa laati kirjeen Israelin ulkoministeriölle, jossa "tuomitaan nuo rikokset ja vaaditaan niiden välitöntä lopettamaista".

Temppelivuoren kysymys olisi sukuhupaisa sen pyhyydestä huolimatta, ellei se olisi niin vakava, sillä Vuori on Israelin omistuksessa, vain sen päivärutiinin hoito uskottiin Jordanian wagfin, islamsäätiön huoleksi, joka on suorittanut suuria muutos- ja rakennustöitä laittomasti ilman Jerusalemin kaupungin lupaa ja arkeologien valvontaa tuhoten mittaamattoman arvokkaita arkeologisia kalleuksia pyrkiessään tuhoamaan kaikki juutalaisen historian ja uskonnon jäljet Temppelivuorelta. Tämä tehdään Israelin hallituksen seuratessa sivusta tekemättä mitään asialle.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Jordan-condemns-Jewish-ascent-to-Temple-Mount-by-occupying-power-563144.

06. Suuri kalkkikivenlohkare irtosi yllättäen Länsimuurista pudoten alueelle, joka on tarkoitettu reformijuutalaisten kokoontumista varten. Ketään ei ollut paikalla eikä kukaan haavoittunut, mutta se antaa varoituksen, että samaa voi sattua missä tahansa Länsi-muurin alueella, jossa tavallisesti on runsaasti ihmisiä. Rabbit uskovat sen ilmaisevan vakavan varoituksen Israelin kansalle, https://www.timesofisrael.com/ancient-boulder-dislodges-from-western-wall-crashes-onto-egalitarian-plaza/

07. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan lupasi vaalipuheissaan poistavansa maahan kapinayrityksen seurauksena julistamansa hätätilan. Maan siviilijärjestöt, jotka ovat jäljellä muutamista harvoista elimistä, joilla on mahdollisuus valvoa, ettei maa joudu täydellisen diktatuurin alaiseksi, ovat kuitenkin syvästi huolissaan presidentin lisätessä otettaan maan hallinnosta.

Uuden poliittisen järjestelmän myötä presidentin valta kasvaa edelleen. Lakiluonnokset antavat hänelle oikeuden rajoittaa yleisiä mielenosoituksia; pidättää joistakin rikoksista epäiltyjä 12 päivän ajaksi; asettaa rajoituksia matkustaa määrätyille alueille maassa; sekä erottaa valtion virkailijoita viroistaan kolmen vuoden ajaksi.
Lakiluonnos esitettiin vain muutamia tunteja ennen Turkin 2 vuotta kestäneen hätätilan umpeutumista keskiyöllä 18. 07. 2018.

"Jos lakiesityksen sallima vallansiirto toteutuu, hätätilan poistaminen on puhtaasti kosmeettinen toimenpide" sanoo Amnesty Internationalin Andrew Gardner hallituksen esityksestä.
Hätätilan umpeutuminen toteutti Erdoganin antaman lupauksen, jonka hän asetti hätätilan välittömänä seurauksena v. 2016 epäonnistuneesta kaappausyrityksestä, josta hän syyttää Turkista maanpakoon Yhdysvaltoihin muuttanutta uskonnollista auktoriteettia Fetullah Gulenia. Erdogan vaatii hänen välitöntä luovuttamistaan vastaamaan oikeudessa rikoksistaan.

Turkin uusi presidentillinen hallintojärjestelmä antaa Erdoganille auktoriteetin antaa uusia määräyksiä hätätilan poistuttua, vaikka hallitus selittää, että niiden merkitys on voimaltaan rajoitettu. Uusi järjestelmä antaa presidentille suuremman oikeuden erottaa ja nimittää tuomareita sekä hajottaa parlamentin, mikä kylläkin vaatii uusia vaaleja.
Erdoganin haaliessa yhä suurempaa valtaa maassa, vain kansan siviilijärjestöillä on mahdollisuuksia valvoa Erdoganin nousua rajattomaan yksinvaltaan Turkissa. Yksi merkittävimmistä järjestöistä on naisten toiminta. Maaliskuussa tuhansittain järjestön aktivisteja kokoontui Istanbulin keskustan tärkeimmälle jalankulkukadulle kansainvälisenä naisten päivänä – jota pidetään harvinaisena ilmiönä Turkissa poliisin tai lain estämättä sitä.

Naisten NGO järjestön Istanbulin jäsen Dilara Gevrek osallistui naisten päivän tilaisuuteen, jolla ei ollut ongelmia poliisin kanssa, minkä Gevrek arvioi vaivan johtua siitä, että naisten toiminnalla on vankka kannatus parlamentissa. "Me voimme nostaa äänemme ja voittaa oikeutemme takaisin, joita menetämme joka päivä" Gevrek sanoi kuitenkin uskoen toimintansa oikeuteen.

Erdogan on aloittanut kampanjan naisten aseman palauttamiseksi yhteiskunnassa siihen, missä se oli alun perin, eli naisten tulee äidin roolissaan pysytellä kotonaan osallistumatta koulutuksen tai työelämään. Gevrek kertoo muutamista voitoista poliisista.
Harriyet Daily kertoi yliopiston opiskelijasta, joka putosi - tai pudotettiin - pomonsa toimiston 20. kerroksesta. Hän oli aiemmin lähettänyt tekstiviestin: "En pääse pois täältä. Tällä miehellä on pakkomielle minusta."
Autopsin mukaan tyttöä oli seksuaalisesti pahoinpidelty. Pomon DNA:ta löytyi hänen kynsiensä alta. Epäilty mies pidätettiin mutta vapautettiin myöhemmin. Naisten aloittamien mielenosoitusten ja mediakampanjan vuoksi mies pidätettiin uudelleen. Tytön tueksi tuli työn veli, joka perusti Twitter-tilin vaatien oikeutta, mikä levisi julkisuuteen. Lopputulos on vielä auki.

Toinen este Erdoganin tiellä ehdottomaan itsevaltiuteen on maan talouden pysähtyminen.
https://www.jpost.com/Middle-East/Turkey-Is-President-Erdogan-the-new-state-Of-emergency-563248,
Seuraamani artikkelin loppuosassa kerrotaan, miten talouden kehitys voi vaikuttaa Erdoganin yksinvallan estämiseksi.

Uskonnolliset järjestöt ja viimeisten aikojen tapahtumia seuraavat ja mahdollisia suuntaviivoja etsivät ovat yhä epäluuloisimin seuranneet Erdoganin nousua: Onkohan meillä tässä lopun aikojen potentiaalinen peto ja petovalta? Monet merkit todella puoltavat tällaista näkemystä, joista muutamia ohessa:
• Naton jäsenenä Turkilla on immuniteetti hyökkääjää vastaan, mutta ei, jos se itse hyökkää.
• Erdogan on sunni-muslimi, mutta ei uskonnollinen, hänellä voi olla vaikeuksia taivutella Iranin shia-muslimeja mukaan,
• Osa Turkkia kuului Assyrialaiseen imperiumiin, joten Erdogania voidaan kutsu assyrialaiseksi,
• Asiaa koskevien Raamatun profetioitten aikana silloin tunnetun maailman pohjoisraja kulki Mustan- ja Kaspianmeren tienoilla, joten Turkki oli ääri-pohjolassa.
• Erdogan on hyvin läheisesti seurannut Israelin ja PA/PLO:n arabien välisiä suhteita, etenkin Gazan kaistalla, ja vakuuttaa suojelevansa palestiinalaisia.
• Erdogan kuulutti Islamin miljoona-armeijan perustamiseksi vapauttamaan Jerusalem ja Temppelivuori.
• Tilanteen kärjistyminen Temppelivuorella muslimien syyttäessä juutalaisia "Al-Aksa moskeijan saastuttamisesta tukeutuessaan sinne likaisine saappaineen". Toinen PA:n ja mullahien esittämä syyte koskee Jerusalemin ja Temppeli-vuoren juutalaistamista, ikään kuin ne tarvitsisivat sitä.
Yhtäläisyyksiä Erdoganin ja pedon väillä löytyy varmaan enemmänkin. Hänen vihansa juutalaisia ja Israelia kohtaan on todistettu hänen lukuisissa puheissaan.
08. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas vakuutti taas kerran, että PA on valmis maksamaan marttyyrien (terroristien) ja Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien muslimien perheille vaikka viimeisen pennin PA:n kassasta.
Abbas viittasi puheessaan Israelin Knessetin äskettäin hyväksymään "pay to slay" (maksa tappamisesta) lakiin, jonka mukaan Israelin hallitus voi pidättää kokoamistaan arabityön-tekijöitten vero- ja tullivaroista samansuuruisen summan, kuin mitä PA maksaa terroristien perheille.
USA:sa hyväksyttiin samansuuntainen Taylor Force laki, jolla USA lopettaa tuen maksamisen PA/PLO:lla niin kauaksi aikaa, kuin PA maksaa terroristeille onnistuneista murhista.
Abbas osallistui Jibril Rajoubin kanssa tilaisuuteen, jossa asiaa pohdittiin. Abbas viittasi puheessaan Jasser Arafatiin, joka 1965 teki päätöksen korvausten maksamiseksi terroristien omaisille. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-We-wont-stop-payments-to-maryrs-and-prisoners-563250,

09. UUTISIA LYHYESTI
Israelissa maanantaina vierailleet Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov ja Venäjän armeijan komentaja Valery Gerasimov kertoivat Netanyahulle työskentelevänsä periaatteen hyväksi, jolla Iranin ja Hizbullahin joukot pidetään 100 km:n päässä rajasta.
Israelin edustajat sanoivat vierailleen, että Venäjän antama tuki 1974 etääntymisvyöhykkeelle on oikein, mutta Israel ei salli Iranin joukkoja missään Syyrian alueella. Toiseksi Iranilla on Syyriassa ohjuksia, joilla se yltää pitkälle luvatun 100 km:n raja-alueen yli. Netanyahu vihjaili aiemmin, että Israel voisi hyväksyä iranilaisia joukkoja määrätyn vyöhykkeen pohjoispuolella, jos Iran poistaa kaikki ballistiset ohjuksensa Syyriasta.
Netanyahu (Bibi), Liberman (Libi) ja Eisenkot (Kot) näyttivät tuomistaan kartoista, missä iranilaisilla oli tukikohtia Syyriassa ja rajan tuntumassa. He korostivat vierailleen, että nyt Assadin armeijan tullessa Israelin pohjoisrajan taa, on syytä tarkoin seurata, ettei Hizbullahin joukkoja jää Syyrian ja Israelin välisen rajan tuntumaan. Israel syyttää kaikista rajaloukkauksista Syyrian armeijaa, jonka tulee valvoa rajaansa.

"Syyriasta ei saa tulla uutta Libanonia, jossa Hizbullah määrää kaikesta ja voi vapaasti rakentaa tukikohtiaan ja varastoida ohjuksiaan valmiina laukaustaviksi Israeliin", he painottivat.
Bibi painotti Venäjän merkitystä Syyrian ja Israelin turvallisuudelle.
Hän varmisti ennen vieraitten tuloa maahan, ettei Trump vastustanut tapaamista venäläisten kanssa. https://www.jpost.com/Israel-News/Russia-working-to-move-Iranians-100-km-from-Golan-Heights-border-563224.

Israel sallii kaasu- ja öljytuotteiden viemisen Gazan kaistalle, mutta kaupallisten artikkeleitten vieminen on edelleen kielletty, kunnes Hamas lopettaa kaikenlaisen väkivaltansa Israeliin. Libi vieraili Kerem Shalomin terminaalissa Gazassa todeten, että 140 rekkaa oli päästetty Gazaan viime viikolla. Huippuhetkinä rekkoja oli yli 1000. Hän paljasti, ettei Hamas ollut täysin lopettanut häirintäänsä, vaan sitä tapahtuu edelleen turva-aidan lähellä, ja toiseksi ilmapallo-terrorismi jatkuu. IAF on muuttanut taktiikkaansa, ja varoituksen asemesta iskee ohjuksillaan ilmapalloja lähettäneen miehistön eliminoimiseksi.
https://www.jpost.com/Israel-News/Gas-and-fuel-allowed-back-into-Gaza-while-commercial-goods-still-banned-563258,

"Kiittämättömyys on maailman palkka", voisi sanoa Israelin avustaessa 422 Syyrian Valkoisen Kypärän aktivistin ja heidän perheittensä pakomatkaa Syyriasta Jordaniaan osan reitistä kulkiessa Israelin Golanin kautta. Valkoisen Kypärän virallisessa lausunnossa Syyriassa todetaan: "98 mies-ja nais puolista Valkoisen Kypärän vapaaehtoista, mukaan lukien 324 perheen jäsentä – enimmäkseen naisia ja lapsia – saapuivat Jordaniaan miehitettyjen Golanin kukkuloitten kautta. UNHRC osallistui sopimuksen koordinointiin 422 pelastustyöntekijän ja heidän perheen jäsentensä uudelleen asuttamiseksi ". Lausunnossa ei kertaakaan mainittu Israelin osaa pelastusoperaatiossa, kuten ei myöskään Ranskan ulkoministeriön julkistamassa tiedotteessa. https://www.jpost.com/Middle-East/White-Helmets-fail-to-acknowledge-Israels-part-in-their-rescue-from-Syria-563253,

Israelissa on 825 tunnettua miinakenttää, mutta sen lisäksi maassa on 9 000 hehtaaria epäiltyä miinoitettua maa-aluetta.
IDF järjesti tiistaina hyvin kontrolloidun ja valvotun 250 miinan tuhoamisoperaation 11.30 – 12.00 välisenä aikana. Räjäytys kestänee jotain 15 sekuntia. Saman kaltaisia tuhoamisoperaatioita on järjestetty Golanilla osana 3-vuotista "miinoista vapaata" kampanjaa. Vuosittain on tuhottu 150 -200 hehtaarin alueilla olevat miinat, kertoo Mine Action Authority (INMAA). https://www.jpost.com/Israel-News/WATCH-LIVE-Huge-controlled-explosion-of-350-mines-in-the-Golan-Heights-563256,

Israel tarjoaa apuaan Kreikassa Ateenan lähellä raivoavien pensas- ja metsäpalojen sammuttamiseksi ja uhrien auttamiseksi.
Mati-kylässä 29 km Ateenasta itään, raivoava tulipalo on Kreikan pahin - liekkien tuhottua Peloponnesen eteläosan elokuussa 2007. Palossa on kuollut ainakin 50 ihmistä ja yli 170 haavoittunut, useitten jouduttua liekkien saartamiksi paetessaan. Israelin ulkoministeriö tarjosi välitöntä apuaan, mutta Kreikan viranomaiset sanoivat palon olevan hallinnassa.
Israel pitää kuitenkin avustustiiminsä valmiina kaiken varalta.
Israel lähetti juuri aiemmin avustustiiminsä Japaniin, jossa on valtavia tulvia, joissa on menehtynyt runsaasti ihmisiä. https://www.jpost.com/International/Israel-offers-aid-to-Greece-as-wildfires-rage-near-Athens-563251, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249432.


IDF:n hyväksytyn uuden taktiikan mukaisesti IDF on iskenyt
toistamiseen tulipaloja aiheuttavia tai myrkytettyjä ja räjähteillä
varustettuja ilmapallomiehistöjä vastaan aiheuttaen uhreja.
Israel on pyrkinyt väheksymään leija-terroria, mutta räjähteillä varustettujen ilmapallojen osuttua koulun pihalle ja jopa Jerusalemin Kilon lähiöön kerrostalon pihalle, IDF on koventanut otteitaan palloja lähettäneitä miehistöjä vastaan. https://www.timesofisrael.com/air-force-shoots-at-gazan-arson-squad-as-liberman-threatens-war/.

Israelilaisten ollessa matkalla Luvattuun Maahansa vakoiluretkelle Israeliin lähetetyt vakoilijat kertoivat, että maa on rehevä, hyvin istutettu ja ihana, mutta ihmiset asuvat linnoitetuissa kaupungeissa ja olipa siellä jättiläisiäkin, mitä sai kansan pelon valtaan valmistautuakseen kivittämään Mooseksen ja Aronin, sekä palatakseen uuden johtajan johdolla Egyptiin. Tämä jättiläisten pelko aiheutti sen, että Israelin Jumala vihastui kansaansa ja uhkasi tuhota koko kansan ja kasvattaa uuden Moseksesta. 40 vuotta Israelin kansa joutui samoilemaan asumattomissa, autioissa erämaissa, jotta Egyptissä syntynyt kapinallinen sukupolvi ehtisi kuolla, sillä heille ei annettu lupaa päästä lepoon omaan kotiinsa oman viini- ja viikunapuunsa alle.

Tämä jättiläisten pelko on saastuttanut aikamme Israelin johtajien mielet, jotka eivät voi uskoa, että "Israelin Pyhä taistelee heidän puolestaan, ja heidän tulee olla hiljaa".
"Tottelemattomuus on taikuuden syntiä ja niskoittelu on valhetta ja kuin epäjumalain palvelemista". (1.Sam.15:23. )
(Sillä kapina on taikuuden syntiä, ja uppiniskaisuus on vääryyttä ja kuin kotijumalain (teraphim) palvelemista. engl. käännös)

Israel kutsui kansainvälisen järjestön TIPH (tilapäinen kv. läsnäolo
Hebronissa, josta on tullut jatkuva) edustajat ulkoministeriön
puhutteluun sen yhden jäsenen puhkottua juutalaisasukkaan autonrenkaita Hebronissa. Tilanne tallentui videolla. Kehotuksen puhuttelusta antoi pääministeri, kuten TV-2 raportoi. TIPH johtaja on prikaatinkenraali Einar Johnsen. Aiemmassa tilanteessa TIPH:n
jäsen läimäytti 10-vuoden ikäistä lasta Hebronissa.
Tämä järjestö on yksi turhimpia, mitä voi ajatella, joka toimii veronmaksajain varoilla.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-summons-head-of-Hebron-observers-after-tire-slashing-video-563266,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem -39; Suolameri 28 -39; Eilat 29 -42 +C-astetta, huomenna lämpötila nousee pari astetta. Aurinkoista.

Lämpöaalto on iskenyt Ruotsiin hallitsemattomien metsäpalojen raivotessa arktisella vyöhykkeellä. Eikä Ruotsi ole tässä yksin, sillä pitkin Eurooppaa raportoidaan lähes ennätyshelteistä. Se on tullut jäädäkseen myös Israeliin, sillä ennusteet lupaavat rajulla lämpötilan nousulla. Helteen ohella kuivuus tuntuu joka paikassa. https://www.nytimes.com/2018/07/19/world/europe/heat-wave-sweden-fires.html,













Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021