Posts

Showing posts from March 31, 2019

TORSTAI 04.04.2019

TORSTAI 04.04.2019
”Miksi Herra seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina? Jumalattomien ylpeyden tähden kurja kärsii, takertuu heidän punomiinsa juoniin. Sillä jumalaton kerskaa omista himoistaan ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa sanoen sydämessään: ”Ei Hän kosta, ei ole Jumalaa” – siinä kaikki hänen ajatuksensa.” (Ps10:1 -4)
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu on matkalla Moskovaan, sovittuun kiireiseen tapaamiseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tänään torstaina.

”Olen menossa uuteen tapaamiseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Me keskustelemme Syyrian tapahtumista ja niiden kasaantumisesta, säännöllisestä erityisestä koordinoinnista armeijoittemme välillä, ja muista Israelia koskevista tärkeistä kysymyksistä” pääministeri sanoi ennen nousemistaan Moskovaan lentävään koneeseensa.

”Netanyahu puhui Putinin kanssa puhelimessa maanantaina, keskustellen Iranin armeijan joukkojen tulevista suunnitelmista Syyriassa, yhteyksistä Israelin ja Venäjän a…

TIISTAI 02.04.2019

TIISTAI 02.04.2019
01. ”Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt; kuinka usein Minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä suojaan, mutta te ette ole tahtoneet. Katso teidän huoneenne on jäävä hylätyksi, sillä Minä sanon teille: tästedes ette näe Minua, ennen kuin sanotte: Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. (Mt23:37 -39)

02. Tuo muinainen jebusilaiskukkula Jerusalem, jonka Israelin kuningas David valloitti tehden siitä valtakuntansa pääkaupungin, jonne Salomo rakensi juutalaisten Temppelin ja joka on valloitettu ja tuhottu ainakin pariin kertaan ja jonka yli eri valtioitten armeijat ovat vyöryneet kymmeniä kertoja, ”jonka pakanat ovat murskanneet kiviraunioksi”, kuten Ps.79:1 toteaa, on nousemassa maailman tietoisuuteen.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, mikä olisi Jerusalemin asema tänä päivänä, jos juutalaiset eivät olisi 1800-luvun jälkipuoliskolla alkaneet suurin joukoin muu…

SUNNUNTAI 31.03.2019

SUNNUNTAI 31.03.2019
01. Lauantaipäivän maanpäivän mielenosoitukset Gazan turva-aidan varrella sujuivat IDF:n tiedotuksen mukaan hyväksyttäväksi, millä ei tarkoiteta, että IDF hyväksyy laittomat mielenosoitukset, vaan sitä, että suurelta konfliktilta IDF:n ja Hamasin aktivistien välillä vältyttiin. IDF oli todella varustautunut pahimman varalle tuomalla sotilaitten vahvistukseksi pari panssari-ja jalkaväkipataljoonaa.

Lauantaina kokoontui Gazan turva-aidan varteen viiteen eri kohteeseen n.
41 000 gazalaista. Hamas oli lähettänyt oranssin värisiin liiveihin pukeutuneita aktivistejaan varmistamaan, että valtaosa kansasta pysyi turvallisen välimatkan päässä aidasta.
TV-kuvien perusteella arvioiden muutamat (15 -20) nuoret pääsivät kuitenkin aidan varteen aloittaen sieltä aidan takana olevien sotilaitten kivittämisen sekä lingoilla ammutuilla kivillä että kotikoisin pommein.

IDF vastasi niihin ”mellakan hajottamismenetelmin”, mutta turvautui myös kyynelkaasuun, kumipäällysteisiin ja …