Thursday, April 04, 2019

TORSTAI 04.04.2019

TORSTAI 04.04.2019
”Miksi Herra seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina? Jumalattomien ylpeyden tähden kurja kärsii, takertuu heidän punomiinsa juoniin. Sillä jumalaton kerskaa omista himoistaan ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa sanoen sydämessään: ”Ei Hän kosta, ei ole Jumalaa” – siinä kaikki hänen ajatuksensa.” (Ps10:1 -4)
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu on matkalla Moskovaan, sovittuun kiireiseen tapaamiseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tänään torstaina.

”Olen menossa uuteen tapaamiseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Me keskustelemme Syyrian tapahtumista ja niiden kasaantumisesta, säännöllisestä erityisestä koordinoinnista armeijoittemme välillä, ja muista Israelia koskevista tärkeistä kysymyksistä” pääministeri sanoi ennen nousemistaan Moskovaan lentävään koneeseensa.

”Netanyahu puhui Putinin kanssa puhelimessa maanantaina, keskustellen Iranin armeijan joukkojen tulevista suunnitelmista Syyriassa, yhteyksistä Israelin ja Venäjän armeijoitten välillä estääkseen tahattomat yhteenotot Syyriassa, sekä kahdenkeskisistä kysymyksistä” kerrotaan Kremlin julkaisemassa tiedotteessa.

Venäjän hallituksen tiedottaja kertoi TASS uutistoimistolle, että ”Netanyahu ja Putin keskustelivat kiireellisistä kahdenkeskisista kysymyksistä, mukaan lukien sotilaalliset yhteydet ja tilanteesta yleensä Lähi-Idän alueella”.

Netanyahu tapasi Putinin viimeksi 27. helmikuuta peruuttaen osallistumisensa kokoukseen, jossa oli tarkoitus varmistaa allianssi Jewish Home, National Union ja Otzma puolueitten ja Likudin välillä ennen Knessetin rekisteröimisen loppumista huhtikuun 9. päivän vaaleihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261382, https://www.debka.com/netanyahu-putin-meet-urgently-over-irans-new-command-hub-in-aleppo/,

02. Times of Israel, ToI, toteaa vaalitaistelun analyysissaan, että vastoin edellisiä vaaliteemoja harhakuvitelmien särkyminen epäonnistuneesta rauhanprosessista on siirtänyt palestiinalaiskysymyksen syrjään puolueitten vaaliteemoissa.

Analyysissä todetaan, että vaalikampanjaa käydään ilman todellista sisältöä, ja sen sijaan keskitytään toistensa herjaamiseen hyvinkin henkilökohtaisella tasolla.

Pääministeri Netanyahun johtaman päähallituspuolueen Likudin taholta ei ole esitetty mitään suunnitelmaa siitä, mitä kansan enemmistö pitää olemassa-olonsa keskeisenä ongelmana.

Netanyahu puhuu epämääräisesti ”erottautumisesta”, hänen kovaa linjaa edustavat sopimuskumppaninsa puhuvat avoimesti ja entistä laajemmin ”aiemmin mahdottomasta ideasta liittää koko Juudea ja Samaria tai suurin osa niistä kiinteästi Israeliin”.

Puhuminen Palestiinan valtiosta, jota kansainvälinen yhteisö suositteli parhaana ratkaisuna, tuskin edes esiintyy johtajien vaalipuheissa, mikä aiemmin oli keskeisin vaaliteema.

Tämän on saanut aikaan – paitsi surkeasti epäonnistunut ja 1 500 juutalaista uhria vaatinut Oslon sopimus, joka toi Israeliin Libanonin ja Syyrian taisteluissa karaistuneet PLO:n pyssymiehet aseineen johtajansa Jasser Arafatin johdolla Israelin vasemmiston suosiollisella avustuksella – lukuisat onnettomat yritykset löytää yhteistä kerää, johon juutalaisten ja arabien väliset jyrkästi toisistaan poikkeavat toiveet ja vaatimukset voitaisiin keritä.

Itse asiassa unohdetaan kokonaan PLO:n Kairossa tekemä vaiheittain toteutettava suunnitelma, jolla Israelin maa pyritään asteittain riistämään pois juutalaisilta, ja sen lopullinen tuhoaminen, jonka raunioille rakennettaisiin Islamin kalifikunta.

Analyysissa mainitaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin itsepäinen torjunta kaikkiin sovitteluyrityksiin, joista viimeinen on vielä julkistamaton presidentti Trumpin nimittämän rauhantiimin laatima suunnitelma.
Israelin kansa on aivopesty vuosikymmenien aikana odottamaan illuusion toteutumista, jolla ei ole mitään perustaa Lähi-Idän raa`assa todellisuudessa.

Arabikäsityksen mukaan aseeton mies on alaston, mikä jo sellaisenaan sulkee pois haihattelut itsenäisestä aseettomasta valtiosta, joka elää rauhassa ja turvallisena Israelin rinnalla.
Netanyahu sanoi Herzlian konferenssissa 2009 tukevansa kahden valtion periaatetta, mihin hän suostui silloisen presidentin Obaman painostuksesta – tosin ehdollisesti.

Gazan kaistan ja sitä hallitsevien terrorijärjestöjen Hamasin ja Islamic Jihadin eroaminen PA/PLO:n kytkyestä on tehnyt lähes mahdottomaksi yritykset saada Gazan kaista yhteen ruotuun PA/PLO:n kanssa ja sen potentiaalisesta yhdistämisestä samaan valtioon.

IDF poisti joukkonsa ja samalla karkotti Gush Katifissa asuneet n. 8 500 juutalaista v. 2005, ja Hamas otti vallan PA/PLO:ta v. 2007, jonka jälkeen se on hallinnut kaistaa saattaen sen lähes asumattomaan kuntoon huolehtimatta infrastruktuurin kehittämisestä ja työpaikkojen luomisesta keskittyen sen sijaan valmistautumiseen aina uuteen sotaan Israelia vastaan.

”Analyysin” raportin mukaan Gazan arabit tekivät yli 2000 väkivaltaista hyökkäystä turva-aidan varrella viime viikon aikana viikoittaisissa ”paluumarssi” mellakoissaan. Gazan arabit ampuivat 1 233 rakettia Gazasta Israelin siviilikohteisiin, heittivät 94 palopommia ja 600 molotovin koktailia aidan yli Israelin puolelle ja sytyttivät 152 tuhopolttoa IDF:n joukkoja vastaan.

Raportin mukaan Hamasin rakettituli surmasi yhden israelilaisen ja haavoitti 126.
Gazan arabien hyökkäykset turva-aitaa vastaan surmasivat yhden IDF:n sotilaan ja haavoittivat 16. Ilmapalloterrorin aiheuttamissa tuhopoltoissa paloi tuhansia eekkereitä suojeltua luonnonmetsää ja maatalousmaata aiheuttaen yli 9.5 miljardin USD menetykset viikon aikana.

Kansainvälisissä yhteisöissä Israelia syytetään ”suhteettoman voiman käyttämisestä rauhallisia ja aseettomia mielenosoittajia vastaan”, mikä tosiasioitten valossa on täysin suhteeton syytös. IDF on antanut joukoilleen tarkat käyttäytymisohjeet, joiden mukaan kovilla ammuksilla tulen saa aloittaa vain silloin, kun on kysymyksessä henkensä puolustaminen.

Näissä hyödyttämissä ”paluumarssi” mellakoissaan Gazan arabit ovat menettäneet 200 henkeä haavoittuneiden määrän noustessa tuhansiin. Hamasin tunnustuksen mukaan mellakoihin ovat osallistuneet suurelta osin sen aktiivijäsenet.
Trumpin tiimin laatima rauhansuunnitelma julkistettaneen Israelin vaalien jälkeen.

Surraamassani artikkelissa analysoidaan, että jos juutalaisen ja arabiväestön erottautuminen omaksi hallintoyksikökseen ei onnistu, ainoa vaihtoehto on yksi valtio, joka ”ei ole juutalainen eikä demokraattinen”. Siinä unohdetaan kokonaan, että Israelin nykyvaltio on sekä juutalainen ja demokraattinen, jossa jokaisella kansalaisella ovat samat oikeudet, joskin arabeilla vähemmän velvollisuuksia, koska heillä ei ole asepalvelua.

Demografian pelkoa kiihdytetään väittämällä, että arabien suuremman lisääntymisen vuoksi heidän lukumääränsä ylittää juutalaisten määrän vuosikymmenessä. Viimeiset tilastot kuitenkin kertovat arabien syntyvyyden laskevan ja juutalaisten nousevan ja piankin ylittävän arabien määrän. PA:n pitämä väestörekisteri on virheellinen, kuten on osoitettu. Siinä ei huomioida maasta muuttaneita, ja toiseksi esim. Jerusalemin arabiasukkaat lasketaan mukaan kahdesti.

Edelleen on huomioitava, että vain n. puolet rekisteröidyistä juutalaisista on muuttanut Israeliin ja että on kansoja, kuten pastut Afganistanissa ja Pakistanissa, jotka ovat osa hävinneistä kymmenestä sukukunnasta. Heidän muuttonsa Israeliin muuttaisi koko näkymän. Heidän yhteinen lukumääränsä on lähes 40 miljoonaa.
https://www.timesofisrael.com/in-upcoming-elections-palestinian-issue-nowhere-to-be-found/,

03. Egyptin valvomien tulitaukoneuvottelujen edistyessä lähelle läpimurtoa Hamas ja muut terrorijärjestöt Gazassa ovat opastaneet jäseniään keskeyttämään palopommien lähettämisen ilmapalloilla Israelin puolelle sekä yöllisten partioitten hyökkäileminen IDF:n sotilaita vastaan Gazan alueelta Israelin puolelle, kuten ne tiedottivat medialle.

Ilmeisesti terrorijärjestöt katsovat tämän hyödyttävän niitä, sillä mistään inhimillisestä tai ihmisystävällisestä muutoksesta parempaan ei liene kysymys. Terrorismi ei ole missään pyrkinyt esiintymään inhimillisyyden esikuvana, eikä ihmisen kärsimys merkitse niille mitään.

Päivittäin ilmestyvä Al-Quds Daily raportoi luotettaviin lähteisiinsä vedoten, että myös pienemmät terrorityhmät Gazan kaistalla ovat suostuneet lopettamaan ilmapalloterrorisminsa Israeliin tulitaukoneuvottelujen kriittisessä vaiheessa.
On kuitenkin muistettava, että arabimuslimien tulitauko- ja rauhansopimus merkitsevät Muhammedin esikuvan mukaan Hudaybiyyan sopimusta, jonka ne voivat halutessaan rikkoa.

Israelin ja Hamasin välisiä epäsuoria tulitaukoneuvotteluja käydään Kairossa Egyptin ja YK:n suojeluksessa ja valvonnassa, joihin Qatar on liittynyt neuvotteluihin kuuluvien rakennus-kohteiden suurimpana rahoittajana.

IDF on pidättäytynyt omissa operaatioissaan rajan tuntumassa – joskin se pitää sinne siirtämänsä panssari- ja jalkaväkijoukot asemissaan – ja on avannut sulkemiaan rajanylitys paikkoja ja jatkaa tarvikkeiden kuljettamista rekka-autoillaan Gazaan jopa silloinkin, kun raketit lensivät niiden yläpuolella israelilaisiin siviilikohteisiin.

Hamasjohtaja Ismail Haniyeh ilmoitti saaneensa aikataulun, jonka mukaan sopimusta tullaan toteuttamaan. Hamas esitti vielä äskettäin, että hän haluaa sopimukseen artiklan, jolla helpotetaan Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien terroristien asemaa, ja vilautti myös vankienvaihdon mahdollisuudesta, mutta niitä ei huomioitane tässä sopimuksessa.

Hamasin toinen johtaja Yahya Sinwar kärsi vuosikausia Israelin vankiloissa tuomittuna terrorismista ja muista rikkomuksista, ja vapautettiin vankienvaihdon yhteydessä. Vankiloissa tuomioitaan kärsivät Hamasin jäsenet ovat mellakoineet vankilan sääntöjä vastaan puukottaen vartijoita kotitekoisilla puukoillaan.
https://www.timesofisrael.com/hamas-other-groups-said-to-order-halt-to-arson-balloon-launches/,

04. Netanyahu ottaa kunnian Libanonin sodassa Sultan Yacoubin taistelussa surmansa saaneen IDF:n sotilaan ruumiin palauttamisesta. Se on ollut kateissa 37 vuotta.
Bibi sanoo nyt vaalikamppailussaan, että hän pyysi Putinia avustamaan Zachary Baumelin jäännösten palauttamiseksi kaksi vuotta sitten.

Venäjän ja ISIS-joukkojen katkeranmakean yhteistoiminnan ansiosta Libanonista palautettiin Israeliin 20 lähetystä, joita geenitutkijat löysivät Baumelin jäännökset, jotka tuotiin Israeliin.
Israelissa toivotiin, että myös samassa taisteluissa kadonneitten sotilaitten Zvi Feldmanin ja Yhuda Katzin jäännökset olisivat lähetettyjen näytteiden joukossa, mutta forensic tutkijat pystyivät varmistamaan vain Baumelin jäännökset.

Operaatio suoritettiin Venäjän kanssa yhteistyössä ja se kesti kaksi vuotta. Avigdor Liberman, joka puhuu sujuvasti venäjää ja jolla on suhteita Moskovan kanssa, oli yksi operaation onnistumisesta. Syyskuussa operaatio keskeytyi venäläiskoneen alas ampumisen johdosta, josta Venäjä syytti Israelia, mutta suhteiden selvittyä se jatkui suotuisaan loppuun saakka.

Libanonin Al-Mayadeen uutistoimiston mukaan Baimelin jäännökset löydettiin Yarmuqin pakolaisleiristä ISIS-joukkojen vetäydyttyä sieltä. Operaatiossa Peace for Galilee IDF menetti 20 sotilasta kaatuneina ja tusinoittain haavoittuneina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489393,00.html,

Jotkut voivat miettiä mielessään, miten on ymmärrettävä, että yhden kaatuneen sotilaan jäännösten siirtämiseksi Israeliin tehdään töitä vuosikaudet, kun tiedostaa, että samaan aikaan Etiopian kokoamisleireissä 7 000 juutalaista asuu kurjissa olosuhteissa odottaen, että joku poliitikko ottaisi kunniakseen - tai poliittinen puolue vaaliohjelmaansa - heidän siirtämisekseen muinaiseen kotimaahansa.

Täytynee vain todeta elämän karut tosiasiat, ettei politiikka ole samaa kuin ihmisystävällisyys. Omaisten kannalta rakkaansa jäännösten hautaaminen on tietenkin tärkeää, ja tämäkin esimerkki osoittaa, miten Israel huolehtii myös kaatuneista sotilaistaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489475,00.html,

05. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro vieraili 4 päivän aikana Israelissa osoittaakseen hyvää tahtoaan juutalaisvaltiota kohtaan ja samalla vahvistaakseen maitten välisiä liikesuhteita varsin runsaslukuisen delegaationsa kanssa.

Israelin toivomaa Brasilian lähetystön siirtoa Jerusalemiin saadaan kuitenkin odottaa, sillä Brasilialla on miljardien arvoiset liikesuhteet arabimaihin hallal-lihan viennin vuoksi, eikä Bolsonaro voinut häiritä tätä kylmää liikeasiaa.

Sen sijaan hän päätti avata Jerusalemissa kaupallisen toimiston kuin esiasteena lähetystölle. Toimisto saanee joitain lähetystölle kuuluvia tehtäviä.

Vierailtuaan Jad VaShem holokaust-museossa hän aiheutti pienen häiriön todetessaan, että ”ilman epäilystä natsismi oli vasemmistolainen liike”.
Museon virallisen sivun mukaan natsismi nousi valtaan radikaalisista oikeistoryhmistä vasta-painona kommunismille.

Tiistaina televisioidussa tilaisuudessa Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo viestitti samaa näkemystä, että natsit olivat vasemmistolaisia.
Ehkä tämä määritelmä sopii paremmin Brasilian poliittiseen ilmapiiriin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489196,00.html,

PA/PLO:n johto tuomitsi presidentti Bolsonaron päätöksen kaupallisen toimiston perustamiseksi Jerusalemiin.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kiidätettiin Ramallahin sairaalaan, josta hänet ehkä siirretään Israelin sairaalaan, koska juutalaiset hoitavat peremmin riippumatta siitä, onko potilas ystävä vai vihollinen. Jos näin käy, hän joutuu syömään omat sanansa, sillä vain muutamia päiviä aiemmin hän kielsi maksamasta PA:n arabien hoitoa Israelin sairaaloissa.

Abbas kärsii pneumaniasta ja hengen ahdistuksesta, joista hän on valittanut aiemminkin.
Tämä oli toinen kerta tämän päivän aikana. Lauantaina suoritettujen testien mukaan hänen kuntonsa oli hyvä ja rohkaiseva. Ehkä lääkäri ei uskaltanut kertoa todellista tilannetta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5265849,00.html?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terveysministeriö sanoo hakemusten lisääntyneen suuresti oikeudesta kasvattaa cannabista lääkinnälliseen tarpeeseen. Sadat farmit ovat esittäneet anomuksensa luvan saamiseksi.
Sadat lääkärit saavat jatkokoulutusta luvallisesti kasvatetun cannabiksen käyttämiseksi hoitotoimissaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488873,00.html,

PA/PLO:n arabi yritti puukottaa autossa istunutta nuorta naista keskiviikkona lähellä Huwaraa Samariassa. Arabi avasi pysähtyneen auton oven yrittäen osua autossa istuneeseen, mutta auton kuljettajalla oli pistooli lähellä, jolla hän ampui miestä kuten myös toisen auton kuljettaja.
Arabi haavoittui vaikeasti ja hän menehtyi sairaalaan vietynä. Kukaan muu ei haavoittunut.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488827,00.html,

IDF:n suorittaessa yöllistä ratsiaa Qalandian arabikylässä arabit yrittivät vastustaa sotilaita, jotka turvautuivat koviin ammuksiin surmaten heistä yhden, ja haavoittaen kolmea.
IDF pidätti yön aikana tehdyssä ratsiassa 12 PA:n arabia. Heitä syytetään terrorismista ja väkivaltaisesta rauhan rikkomisesta. Yksi pidätetystä oli Hamasin jäsen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488213,00.html,

Brunei vahvisti keskiviikkona uuden islamilaisen sharialain, jolla homoseksuaalit ja avion-rikkojat voidaan tuomita kuolemaan kivittämällä.
Brunei on öljystä rikas 430 000 asukkaan monarkki, jota hallitsee sulttaani Hassanai Bolkiah islamilaisen sharia penal code avulla. Asukkaista 2/3 ovat muslimeja.

Laki sai kiivaita vastaväitteitä eri valtioista, oikeustaistelijoilta ja merkkihenkilöiltä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488956,00.html,

IDF:n johdon parissa uskotaan, että merkeistä päätellen Islamic Jihad suunnittelee suurta operaatiota sotilaita vastaan tai useita pienempiä iskuja häiritäkseen Kairon tulitauko-neuvotteluja. Israelin puolella on havaittu epätavallista liikehdintää Jihadin valvomilla alueilla.

Heillä on käytettävissään olalta laukaistavia Kornet ohjuksia, joilla he voivat iskeä pahaa aavistamattomiin IDF:n ajoneuvoihin, tai asentaa tienvarsipommeja aidan varteen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5487781,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261392,

Raportin mukaan ”vuosisadan sopimus” julkistetaan 15.05.2019. Julkistamistilaisuudessa mukana olevat maat ovat Egypti, Jordania, Saudi Arabia ja UAE.
Hamasin korkea edustaja sanoo, että sopimusluonnoksen julkistaminen ”naqban”, PA:n arabien ”katastrofin” aattona, on isku vasten kasvoja. Arabit varoittavat, että luonnos hautaa lopullisesti PA/HAMASin haaveet valtiosta ja että arabit joutuvat luovuttamaan maata Israelin hyväksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261389,

Virtaheponaaras Rihanna synnytti toisen vauvan Ramat Ganin Safari eläinpuistossa. Emo on selvästi rauhaton ja huolestunut pikkuisesta pennustaan, joka sujuvasti hölköttelee emonsa perässä terhakkaana ja elinvoimaisena.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261387,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -19: Tiberias 13 -26; Suolameri 17 -28; Eilat 16 -29 +C-astetta, puolipilvistä, lauantaina täyspilvistä, vähän viileämpää.

Paavi Francis I varoittaa Marokon katolisia, etteivät nämä yrittäisi käännyttää muslimeja. Paavi esitti varoituksensa suurelle kuulijajoukolle St.Peters kirkossa Rabatissa 400 kristityn edessä.
Marokossa asuu 30 000 roomalaiskatolista ja 10 000 protestanttia. Yhteensä alle 1 % maan väestöstä. Hän puhui muureja ja nationalismia vastaan ja vaatii avoimia rajoja kansojen välille. https://neonnettle.com/news/7006-pope-francis-warns-catholics-in-morocco-not-to-convert-muslims-to-christianity,

Muslimi Kaliforniasta uhkaa murhata Texasin megakirkon pastorin Robert Jeffersin ja polttaa kristittyjen kirkkoja Allahinsa nimessä. Darnell Ray Owens, 32 pidätettiin viime viikolla Tulsassa.
https://www.faithwire.com/2019/04/02/man-threatens-to-kill-pro-trump-pastor-burn-down-christian-churches-in-the-name-of-allah/,Tuesday, April 02, 2019

TIISTAI 02.04.2019

TIISTAI 02.04.2019
01. ”Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt; kuinka usein Minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä suojaan, mutta te ette ole tahtoneet. Katso teidän huoneenne on jäävä hylätyksi, sillä Minä sanon teille: tästedes ette näe Minua, ennen kuin sanotte: Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. (Mt23:37 -39)

02. Tuo muinainen jebusilaiskukkula Jerusalem, jonka Israelin kuningas David valloitti tehden siitä valtakuntansa pääkaupungin, jonne Salomo rakensi juutalaisten Temppelin ja joka on valloitettu ja tuhottu ainakin pariin kertaan ja jonka yli eri valtioitten armeijat ovat vyöryneet kymmeniä kertoja, ”jonka pakanat ovat murskanneet kiviraunioksi”, kuten Ps.79:1 toteaa, on nousemassa maailman tietoisuuteen.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, mikä olisi Jerusalemin asema tänä päivänä, jos juutalaiset eivät olisi 1800-luvun jälkipuoliskolla alkaneet suurin joukoin muuttaa lähes unohduksiin jääneeseen pääkaupunkiinsa, josta he uneksivat asuessaan ahdistettuina ja pelokkaina hajotettuina maailman kansoihin?

”Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni, ja tarttukoon kieleni suuni lakeen, ellen minä sinua muista ja pidä sinua ylimpänä ilonani”. (Ps:137:5 -6) Tällä sanalla juutalaiset rohkaisivat toisiaan eläessään pakanakansojen erämaassa.

03. Roomalaiskatolisen kirkon paavi Francis I vieraili Marokon kuningas Mohammed VI:n kutsumana lauantaina Marokon kuningaskunnassa, joka on 99 % islamilainen. Mitä yhteistä näillä kahdella uskonnollisella ja valtiollisella johtajalla on toistensa kanssa?

Yhteisenä tekijänä heillä oli julkisen lausunnon laatiminen Jerusalemista.
Ennen tätä vierailua paavi oli tehnyt virallisia vierailuja toisiin muslimimaihin, viimeiseksi Persialahden maihin, joissa hänet otettiin vastaan innokkaina.

Miksi paikalliset muslimit virtaavat suuren joukoin kuulemaan tätä suurimman kristillisen kirkon johtajaa, jota he Koraaninsa perusteella kutsuvat väärä-uskoiseksi, infidel, jonka kanssa ei saa luoda ystävyyssuhteita, myös Marokossa, vaikka sadesää ei suosinut juhlallisia seremonioita? (Palaan asiaan alempana)

Virallisesti paavi Francis kutsuttiin Marokkoon ”uskontojen välisen keskustelun” vuoksi, jossa 1.3 miljardin katolisten johtaja esitti uskontonsa näkemykset. Julkaistussa lausunnossa keskityttiin Jerusalemiin. Miksi näin?
Yhteisessä julkilausumassa kuningas Mohammed VI ja paavi Francis I toteavat, ”ettei Jerusalem voi olla pelkästään juutalaisten valvonnassa, vaan se tulee säilyttää yhteisen rinnakkainelon symbolina, jossa juutalaiset, muslimit ja kristityt voivat palvoa jumalaansa vapaasti”.

Kuten Times of Israel artikkelissa todetaan, Jerusalem on ”Suuren kuninkaan kaupunki”, jota Joel 2:1-2 mukaan ei saa jakaa. Se ei kuulu millekään uskonnolle. Kuten ToI:n artikkelissa todetaan, paavi puhuu usein Jerusalemista, mutta missään yhteydessä hän ei mainitse, että se on ”Israelin jakamaton pääkaupunki”.

Yhteisessä lausunnossa Muhammed VI ja Francis I toteavat, että Jerusalem on humanismin ja kolmen monoteistisen uskonnon yhteistä isänperintöä. ”Jerusalemin monen uskonnon karaktääriä, sen erityitä kulttuuri-identiteettiä, tulee suojella ja edistää” todetaan Vatikaanin julkistamassa versiossa.

Marokon kuninkaan ja paavin julkistama julkilausuma on räikeässä ristiriidassa Kuningas Mohammed VI:n ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n torstaina julkistamassa tiedotteessa he ”vakuuttavat suojelevansa Jerusalemia pyrkimyksistä muuttaa sen islamilaista tai kristillistä identiteettiä”.

Vastaanottoseremoniassa, jota todisti 25 000 ihmistä, paavi painotti fanatismin vastustamisen tärkeyttä. Hän painotti myös tulevien uskonnollisten ohjeitten tarkoituksenmukaista valmistelemista.
https://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-meets-with-muslim-king-morocco-declares-jerusalem-should-never-belong-solely-to-jews-end-times/,

Paavi Francis I:n lausunnoissa on nähtävänä humanismin painottaminen sekä hänen Uudelle maailmanjärjestykselle (NWO) antamansa tuki, jossa sovitaan uudesta maailmanuskonnosta ilman kilpailevia häiriötekijöitä.

Paavi uskoo YK:n muodostuvan sellaiseksi liimaksi, joka pystyy pitämään koossa ”uljaan uuden yhteiskunnan”, joka perustuu marxilaisuuden periaatteille.
Virallisesti Jerusalem on edelleen YK:n valvonnassa, jonka päämaja sijaitsee kaupungin itäpuolella ”pahan neuvon vuorella”.

Tältä pohjalta on ymmärrettävä paavin vaatimus, ettei rakenneta uusia muureja ja entisetkin hajotetaan, mikä on suora hyökkäys Tumpin suunnitteleman muurin rakentamista vastaan Meksikon rajalle, josta kutsumattomien siirtolaisten tulva nousee vuosittain miljooniin. USA lähetti satoja virkailijoita rajalle. https://www.newsmax.com/newsfront/homeland-security-officers-border/2019/04/01/id/909623/?ns_mail_uid=943583f4-9d5d-41ce-9f45-96e68ba05c46&ns_mail_job=DM22145_04012019&s=acs&dkt_nbr=01010243u2nr,

04. Miksi katolinen kirkko pyrkii saamaan yhteyksiä islamin maitten kanssa?
Vatikaanin äskettäin paljastettujen tietojen mukaan Rooman kirkolla on ollut suuri, ellei keskeinen rooli Islamin syntymän vaiheilla Arabian niemimaalla.

Aiemmassa artikkelissani ”Arabian juutalaiset” kerrotaan jotain islamin perustajan Muhammedin yhteyksistä kristittyihin, mutta uudet tiedot kertovat, että katolinen kirkko ohjasi ja koulutti Muhammedia, joka aiempien tietojen mukaan oli kouluttamaton ja orpo menetettyään molemmat vanhempansa.

Kirkon tähtäimessä oli uusien tietojen mukaan kehittää salainen ”armeija”, ja sen luomiseksi se tarvitsi sopivan henkilön, joka toimisi uuden uskonnon johtajana. Muhammed sopi kirkon näkemyksen mukaan hyvin tähän tehtävään, hän oli herkkä, vaikutuksille altis ja meditoi salaisesti syrjäisessä luolassa Medinassa.

Kuten tunnettua, Muhammedin vaikutus ja valta kasvoivat, kunnes hän sai tarvittavan suuren ja luotettavan armeijan valvontaansa. Hänen aluksi myönteinen suhtautuisensa alueella asuviin juutalaisiin muuttui, koska he eivät voineet hyväksyä hänen saamiaan ”ilmestyksiä” aidoiksi.

Puuttumatta yksityiskohtiin uuden Islamin nimellä kulkevan uskonnon kiihkeät ”sotilaat” valtasivat koko Arabian niemimaan ja siirtyivät sieltä Persianlahden maitten kautta Bysantin imperiumin alueille, miehittäen myös Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin, ja sieltä edelleen Egyptiin ja PohjoisAfrikkaan.

Käyttämäni lähteen mukaan katolinen kirkko käytti islamin armeijaa hävittämään kilpailevat kristilliset seurakunnat ja järjestöt Lähi-Idässä, mutta ei koskenut roomalais-katolisiin kirkkoihin eikä sen laitoksiin ja omaisuuksiin. Islamin uskonnon perusteet on kirjattu Koraaniin, joka vaatii ehdotonta kuuliaisuutta.

Rooman kirkolla oli sopimus islamin kanssa, joka salli islamin miehittää Palestiina ja Afrikan pohjoisosa, sekä levittäytyä sieltä Espanjaan ja Turkkiin. Sopimuksen mukaan islam sai Bysantin alueet, ja Rooman kirkko sai Libanonin. Toinen sopimusehto oli se, että Rooman kirkko saisi Jerusalemin.

Islamin kenraalit kuitenkin havaitsivat Jerusalemin strategisen aseman Kairon ja Damaskoksen välisen tien varrella, eivätkä suostuneet sopimusehtoon, mikä oli suuri menetys Vatikaanille, mutta se pyrkii edelleen saamaan Jerusalemin. Juutalaiset ovat taas kerran pahana kantona kaskessa, joka täytyy poistaa.
http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/arabian-juutalaiset/, http://revelation12.ca/?p=1992,

05. Taistelu Gazan rintamalla ovat toistaiseksi laantuneet hermostuneeksi rauhan-tilaksi, jossa IDF pitää rajalle kokoamiaan joukkojaan edelleen rajan tuntumassa. Tällainen epätietoinen odottelu ei ole hyväksi armeijan sotilaille, joitten keskuudessa on alkanut esiintyä kurittomuutta ja hiljaista murinaa.

Viime viikon lopulla Gazan turva-aidan varteen sijoitetuista Golani-prikaatin sotilaista 9 kieltäytyi tottelemasta ja heidät vietiin putkaan 20 päivän ajaksi, koska he kieltäytyivät osallistumasta sotilaallisen operaation valmisteluihin Gazan kaistalla.

IDF sijoitti myös sala-ampujia strategisiin kohtiin Hamasin sala-ampujia ja pommeja heitteleviä Gazan arabeja vastaan.
Israelin poliitikot ovat seuranneet osin kovin kriittisesti pää- ja puolustusministeri Netanyahun antamia lausuntoja, joiden mukaan suuri sotilasoperaatio on viimeisenä Israelin optiona.

Hamas sanoo odottavansa, minkä vastauksen Israel antaa Egyptin valvonnassa laaditun Hamasin antamasta esityksestä. YK:n edustaja Niclas Mladenov on myös tiiviisti mukana sopimustekstin laatimisessa. On outoa, ettei Hamas suostu sille edullisiin sopimusehtoihin, joilla kansa elinolosuhteita parannetaan tuntuvasti. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-Israels-preparing-for-a-broad-campaign-in-Gaza-585040,

06. Israelin ja Hamasin välinen tulitaukosopimus näyttää yllättävästi heiluttavan 20 vuotta Jordanian kuningaskuntaa johtaneen 57-vuotiaan monarkin yksinvaltaa.

Median edustajat huomioivat kuningas Abdullah II:n kehonilmeistä tavatessaan USA:n johtoa Washingtonissa, että hän on huolestunut ja masentunut.

DebkaFile kertoo artikkelissaan, että Jordanian vahvan muslimiveljeskunnan johtajat seuraavat tiukasti Gazan muslimiveljiensä menestystä, jolla he sitoivat IDF:n vahvan armeijan päiviksi ja ehkä viikoiksi lopputalven tuulien ja sateitten riepoteltaviksi, mikä vaikuttaa huonosti sotilaan moraaliin.

Jordanian veljet suunnittelevat seuraavansa gazalaisten veljien esimerkkiä antaakseen ratkaisevan sysäyksen maansa horjuvalle hallitukselle.

Kuningas Abdullah II torjui Valkoisen Talon laatiman Lähi-Idän projektin, jota hänelle tarjottiin, kuten myös ilman keskustelua Jared Kushnerin johtaman rauhantiimin laatiman suunnitelman, jonka sisällöstä liikkuu ristiriitaisia versioita mediassa, mutta jotka tiimi torjuu väärinä.

DF kertoo, että kuninkaan hallituksen vahvimmat tukijat ovat tulleet keskiluokasta, mutta tämä linnake osoittaa hajoamista. Mikä pahinta maan hallintoa perinteisesti tukeneet Beduiinit ovat joukolla liittymässä veljenkunnan hallitusta vastustavien joukkoon.

Kuningas Abdullahin hallitus on luottanut armeijaan, tiedusteluun ja maan ulkopuoliseen tukeen, mikä on sille elintärkeä, koska maassa on 1.5 miljoonaa Syyrian pakolaista.
https://www.debka.com/egypts-israeli-hamas-deal-further-shakes-jordans-hashemite-throne/,

07. DebkaFile kertoo, että Netanyahu pyysi kiireistä audienssia Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, jonka hän tapaa torstaina 04.04.2019 Moskovassa.

Kiireisen tapaamisen aiheena muutama päivä ennen Israelin vaaleja, on Iranin Damaskoksen komennuskunnan siirto Damaskoksesta Aleppoon.

DF arvioi, että IRGC:n taktiseen siirtoon on vaikuttanut IAF:n koneitten pyrkimys välttää Venäjän S-300 ja S-400 IT-ohjusten todellisia kykyjä, joita on asennettu Khmeimimin lentotukikohdan läheisyyteen. Pelkona on joutua vastatusten Venäjän koneitten kanssa, eikä ole viisasta kokeilla onneaan toistamiseen, kuten INRC arvioi.

Tämä Iranin arvio osoittautui vääräksi, sillä IAF suoritti yhden suurimmista ilmauskuista iranilaisiin kohteisiin Syyriassa 27. maaliskuuta. DF:n mukaan uhreja oli useita ja tuhot suuria ennalta valituissa kohteissa.

Toisena arviona on mainittava Iranin päättäväisyys rakentaa ”maasilta” Teheranista Välimeren rannikolle. Aleppo toimii siten maayhteyden yhtenä puolustuspilarina.
Iranin toimet merkitsevät sitä, että Libanon on Iranin täydessä valvonnassa. Seuraava siirto koskenee Syyrian alueen jakamista Iranin, Venäjän, Turkin ja USA:n valvomiin vyöhykkeisiin.

Tältä pohjalta arvioiden USA:n presidentti Trumpin tunnustus Golanin kukkuloiden pysymisestä edelleen Israelin täydessä valvonnassa oli tärkeä turvallisuussiirto.
https://www.debka.com/netanyahu-putin-meet-urgently-over-irans-new-command-hub-in-aleppo/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 15 -23; Eilat 14 -34 +C-astetta. Pohjoisessa sataa tänään muualla maassa puolipilvistä, kuten huomennakin koko maassa. Lämpötila nousee, Jerusalemin lämpötila huomenna 07-17.


Sunday, March 31, 2019

SUNNUNTAI 31.03.2019

SUNNUNTAI 31.03.2019
01. Lauantaipäivän maanpäivän mielenosoitukset Gazan turva-aidan varrella sujuivat IDF:n tiedotuksen mukaan hyväksyttäväksi, millä ei tarkoiteta, että IDF hyväksyy laittomat mielenosoitukset, vaan sitä, että suurelta konfliktilta IDF:n ja Hamasin aktivistien välillä vältyttiin. IDF oli todella varustautunut pahimman varalle tuomalla sotilaitten vahvistukseksi pari panssari-ja jalkaväkipataljoonaa.

Lauantaina kokoontui Gazan turva-aidan varteen viiteen eri kohteeseen n.
41 000 gazalaista. Hamas oli lähettänyt oranssin värisiin liiveihin pukeutuneita aktivistejaan varmistamaan, että valtaosa kansasta pysyi turvallisen välimatkan päässä aidasta.
TV-kuvien perusteella arvioiden muutamat (15 -20) nuoret pääsivät kuitenkin aidan varteen aloittaen sieltä aidan takana olevien sotilaitten kivittämisen sekä lingoilla ammutuilla kivillä että kotikoisin pommein.

IDF vastasi niihin ”mellakan hajottamismenetelmin”, mutta turvautui myös kyynelkaasuun, kumipäällysteisiin ja koviin ammuksiin.

Gazan terveysministeriön mukaan lauantain mellakoissa sai surmansa neljä gazalaista ja 244 haavoittui eriasteisesti; heistä 65 oli lapsia ja 15 naisia.
Suurin osa haavoittuneista (139) olivat nuoria, viisi heistä on kriittisessä kunnossa sairaalassa.

IDF:n tiedottajan Manelisin mukaan suurin ansio tilanteen pysymiseksi rauhallisena olivat Hamasin antamat varoitukset itsehillintään. Varmaan yhtä suuri ansio on laskettava sille, että Taivaan Isä vastasi rukouksiin ja antoi sateensa langeta alueen ylle, mikä pakotti ihmiset valumaan hiljalleen koteihinsa.

Muutamia erityistilanteita rekisteröitiin mielenosoitusten aikana. Muutamia 8-vuoden ikäisiä poikia oli päässyt livahtamaan aidan läpi puukon kanssa. Heidät otettiin kiinni ja palautettiin Gazan puolelle Erez-terminaalin kautta, kuten myös eteläosassa muutamat aidan läpi päässeet gazalaiset nuorukaiset.

Kuuden maissa illalla mielenosoittajien määrä oli kutistunut 6 000:en; ehkä he olivat vain kiinnostuneita näkemään, mitä sitten seuraa.

IDF:n yleisesikuntakomentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochav piti tilanteen alkaessa rauhoittua tilannearvion operatiivisen haaran, sotilastiedustelun ja IDF:n eteläisen lohkon komentajien kanssa.
IDF:n tiedottaja Manelis sanoi, että IDF pitää turva-aidan varteen kokoamansa sotilasosastot toistaiseksi paikoillaan. Heidän lomansa myös peruutettiin.
Manelis kuvaa tilannetta herkäksi. ”Kaikki riippuu siitä, miltä yöajat näyttävät. Emme hyväksy sitä, etteivät Gazan aidan läheisyydessä asuvat siviilit pysty nukkumaan öisin.”

Maanpäivän muistoksi vuosittain järjestettävät mielenosoitukset alkoivat 30. maaliskuuta 1976 Galileassa järjestetyistä mielenosoituksista, joissa alimitoitetut poliisit hätääntyivät satojen mielenosoittajien lähestymistä ja aloittivat tulituksen kovilla patruunoilla aseettomia mielenosoittajia kohti surmaten kuusi ja haavoittaen satoja.

Hamas ja Islamic Jihad ilmoittivat lauantaina, että viikoittaiset perjantain ”paluu-marssit” jatkuvat Egyptin neuvottelemasta tulitausta huolimatta. https://www.jpost.com/Israel-News/Two-Palestinians-killed-in-Land-Day-protests-along-Gaza-border-585255,

02. Gazasta ammuttiin sunnuntaiaamuna viisi rakettia kohti Eshkolin alueneuvoston aluetta, ehkä siksi, että lauantain mielenosoituksissa kuoli neljä Gazan arabia. Hamasin johtaja Sinwar uhkasi lauantaina, että jos mielenosoituksissa tulee ihmisuhria, se merkitsee sodan julistamista.

IDF:n tiedostusyksikön edustaja sanoi IDF:n tankkien tulittaneen tykeillään useisiin tarkkailukohteisiin Gazassa vastauksena raketteihin, jotka putosivat aukeille alueille aiheuttamatta vahinkoa. Mikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta rakettien ampumisesta.

Raketti-iskuilla lienee tarkoitus häiritä Egyptin valvomia tulitaukoneuvotteluja Kairossa. Hamasin poliittisen johdon apulainen Saleh al-Arouri sanoi neuvottelujen edistyneen ja ennusti sen valmistuvan lähipäivien aikana.

IDF sulki Kerem Shalomin rajaterminaalin viime viikolla maanantaina Israelin keskiosaan ammuttujen rakettien vuoksi, jotka tuhosivat perheen omakotitalon ja haavoittivat seitsemää siviiliä.

IDF aikoo avata Kerem Shalomin terminaaliin liikenteelle tänään, ja lisäksi lisätä Gazan arabien kalastusoikeutta 12:en meripeninkulmaan. Gazan sähkönjakelua tullaan myös lisäämään tulitauko-sopimuksessa.

Hamasin korkea virkailija Gazassa Khalil al-Hayya kertoi ryhmänsä saaneen positiivisia viestejä Kairosta, ja sanoi egyptiläisen tiimin palaavan Israeliin sunnuntaina keskusteluja varten.

”Tulemme jatkamaan paluumarssejamme, kunnes kaikki vaatimuksemme on saavutettu” al-Hayya sanoi. Israel on käynyt Hamasin kanssa kolme sotaa ja useita pienempiä kahakoita, mutta molemmat haluavat rauhaa.

Pääministeri Benyamin Netanyahua, joka pitää sekä pääministerin että puolustusministeri salkkua, on syytetty siitä, ettei hänellä ole minkäänlaista suunnitelmaa Gazan kaistalle taistelujen loputtua. Siksi hän on lopettanut taistelut kesken kaiken saamatta selvää voittoa vihollisestaan.

Daniel Pipes, jota pidetään arabimuslimimaailman parhaana asiantuntijana, sanoo, ”ettei riitä vihollisesta saatu taisteluvoitto, vaan vihollinen on alistettava tilanteeseen, jossa se tunnustaa häviönsä ja pyytää rauhaa”.
”Tämä on edellytyksenä pysyvään rauhaan vihollisen kanssa”, hän vakuuttaa.

Netanyahun tulee edetä varovaisesti vaalitaistelujen riehuessa kiivaina, ja pahimpana kilpailijana pidetty Benny Gantz ja hänen johtamansa SiniVakoinen puolue johtavat Likudiin ja Bibiin nähden lähes kaikissa gallupeissa. Bibi vakuuttaa, että sota Hamasia vastaan on viimeisenä optiona.

Hamas ja sen johtajat Yehya Sinwar ja Ismail Haniyeh painiskelevat yhä pahenevien talouden, infrastruktuurin heikkouden ja toistuvien sähkökatkosten ongelmien ja työllisyystilanteen heikkenemisen parissa, mitkä ovat nostattaneet kansan mielenosoituksiin Hamasin hallintoa vastaan.

Hamasia syytetään kovien otteiden käyttämisestä etenkin journalisteja ja aktivisteja vastaan pidättäen ja piesten heitä ja katkoen heidän käsivarsiaan. Hamas syyttää PA:n johtoa saartotoimiin osallistumisesta omalla boikotillaan, sekä Israelin avustamisesta taistelussa Hamasia vastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5487052,00.html,

03. Opetusministeri, uusi Oikeisto-puolueen johtaja Naftali Bennett Ayelet Shakedin kanssa vaatii, että oikeuskansleri Avichai Mandelblit pakottaa pää- ja puolustusministeri Netanyahun huomioimaan myös toisten ministerien esittämät näkemykset Hamain hyökkäyksissä Gazan kaistalta Israeliin.

Nafteli Bennett vaatii, että niistä tulee keskustella turvallisuuskabinetissa. ”Ei ole hyväksyttävää se, että sellaisten tapausten johto on hoidettu vain pääministerin ja puolustusministeriön valvonnassa, vaikka lain mukaan sellaisten turvallisuus-kysymysten johto kuuluu poliittiselle turvallisuuskabinetille”.

Hamasin ja Israelin välinen tulitaukosopimus valmistunee lähipäivinä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261161,

04. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro saapui ensimmäiselle viralliselle vierailulle Israeliin. Pääministeri Netanyahu ja hänen Sara vaimonsa olivat häntä vastassa toivottaen hänet lämpimästi tervetulleeksi maailman ainoaan juutalaisvaltioon.

”Jair Bolsonaron noustessa Brasilian johtoon avautui uusi aikakausi maittemme välisissä suhteissa”, totesi Netanyahu. Hän sanoi vierailunsa aikana tunteneensa brasilialaisten rakkauden israelilaisia kohtaan, ja uskoo israelilaisten vastaavan siihen. Hän myös kiitteli presidentti Bolsonaron mukana seuraavaa suurta delegaatiota.

”3 kuukauden kuluttua ensimmäisessä vierailussa Amerikan ulkopuolelle sinä tulet Israeliin nostaaksesi maittemme väliset suhteet uudelle tasolle” Bibi hehkutti.

Bolsonaro vastasi puhuen portugalia: ”Olen innostunut ollessani täällä. Haluamme olla teidän kaltaisenne, kuten Raamatussa sanotaan. Ystävyys maittemme välillä on historiallinen. Meidän tulee ottaa vaarin maittemme välisen ystävyyden tarjoamasta potentiaalista”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261163

05. Davidin kaupungin arkeologisten kaivausten yhteydessä löydettiin harvinainen
2 600 vuotta vanha sinetti, jossa on kirjoitusta heprealaisin kirjaimin, nimiä, jotka on mainittu Raamatussa. Sinetti löydettiin julkisen rakennuksen raunioista. Rakennus tuhottiin Babylonian valloitettua Israelin ja tuhotessa Jerusalemin kaupungin ja sen ensimmäisen Temppelin v. 586 eKr.

Rakennuksen raunioista löydettiin suuria kivikasoja, palaneita puupalkkeja sekä useita ruukunkappaleita, mitkä kaikki todistivat, että ne olivat kaikki, mitä suuresta rakennuksesta oli säästynyt intensiiviseltä tuholta ja tulelta.

Rakennuksen merkitys voidaan arvioida esim. sen koosta, tarkoin leikatuista ashlar-kivistä, joista se oli rakennettu, sekä arkkitehtonisten elementtien laadusta, sekä kiillotetusta lattiasta, joka oli romahtanut alemmalle tasolle.

Sinetti on kooltaan 1 sm, sen kirjoituksen tulkitsi tri Anat Mendel-Geberovich Jerusalemin heprealaisesta yliopistosta. Hän ajoitti sen 6.-vuosidalle eKr.
Sinetin tekstissä lukee: ”(kuuluu) Nathan-Melekhille, kuninkaan palvelijalle”. Nimi Nathan-Melekh mainitaan 2. Kuningastenkirja 23:11., jossa hänet mainitaan kuningas Josian hovin virkailijana, joka otti osaa kuninkaan suorittamiin uskonnon elvyttämistoimiin.
”Ja hän poisti ne hevoset, jotka Juudean kuninkaat olivat auringon kunniaksi asettaneet, siitä, mistä mennään Herran Temppeliin, hoviherra Netan-Melekin kammion vierestä, joka on Parvarimissa, ja poltti auringonvaunut tulessa.”

Maininta ”kuninkaan palvelija” mainitaan useissa löydetyissä sineteissä. Tosiasia, että tämä hoviherra mainitaan etunimeltä todistaa, että hänet tunnettiin laajalti.
Sinetillä vahvistettiin dokumentteja ja kirjeitä, ja vaikka dokumentit eivät säilyneetkään tulelta, toiset tosiasiat osoittavat sinetin aitouden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261165,

06. INN on saanut uusia yksityiskohtia, joita Israelin ja Hamasin välinen tulitaukosopimus sisältää. (Hamas on kiirehtinyt vakuuttamaan, ettei tulitauko tarkoita rauhansopimusta.)

- Sopimuksella lopetetaan viikoittaiset väkivaltaiset mellakat Gazan ja Israelin välisellä turvallisuusaidalla
- Rakettien laukominen Gazasta Israeliin lopetetaan.
- Israel laajentaa gazalaisten kalastusoikeuksia Välimerellä 12 merimailiin.
- Israel avaa vähitellen Gazaan johtajat rajanylityspaikat.
- Israel sallii myöhemmin Qatarin myöntämien varojen pääsyn Gazaan. Niillä parannetaan Gazan veden, viemärivesien ja sähkön infrastruktuuria.
Hamasin apulaisjohtaja Saleh al-Arouri vakuuttaa sopimuksen valmistuvan allekirjoitettavaksi lähipäivien aikana, mutta ”se ei ole rauhansopimus”.
Israelista Gazaan johtavat tärkeimmät rajanylityspaikat ovat Kerem Shalom ja Erez. Egyptistä Gazaan johtava terminaali on Rafah, jota Egypti valvoo omalla puolellaan ja Hamas Gazan puolella PA/PLO:n jättäytyessä pois. Egypti pitää sen avoimena silloin, kun katsoo sen soveliaaksi, mutta sulkee niin halutessaan.
Gazan asukkaat kulkevat Rafahin kautta pyrkiessään pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan kerran vuodessa. Egypti avasi sen 2014 jälkeen Mekkan matkailijoille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261150,
07. UUTISIA LYHYESTI

Maariv-lehden suorittaman gallupin mukaan, joka julkistettiin perjantaina,
- Gantzin johtama SiniValkoinen saisi 30 edustajaa Knessetiin;
- Likud 29.
- Laborpuolue saisi 8 edustajaa,
- Israelin arabipuolueet Hadash-Taal 7;
- Uusi oikeisto 7;
- Oikeistopuolueiden Unioni 6;
- ITJ 6:
- Shas 6;
- Meretz 5;
- Kulanu, Israel Beitenu, Zehut ja Raam-Balad 4;
- Gesher, jota johtaa Orly Levy-Abekasis 3 %, ei ylitä vaalikynnystä 3.25 %.
Oikeistoblokki saa 66 edustajaa Knessetiin;
Vasemmisto-arabiblokki 54 edustajaa.
Oikeistoblokki johtaa kaikissa gallupeissa, mutta Likud jää SiniValkoisen jalkoihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261131,
Hamasin toinen johtaja Yehya Sinwar sanoo odottavansa tilaisuutta pommittaa Tel Avivia. Hamasilla on raketteja, joilla se hyvin yltää sinne, kuten Kibbuts Meshmeriin ammuttu raketti osoitti lennettyään n. 100 km. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261156,
Kuudennella vuosisadalla Negevin autiomaassa kukoisti hyvin toimeentulevia yhteisöjä, mutta miksi ne hävisivät ja mikä sen aiheutti?
Tutkijat ovat perinteisesti uskoneet, että Islamin invaasion länsimaihin aiheutti sen. Tutkijat, jotka ovat tonkineet noiden hävinneiden yhteisöjen jätekasoja, ovat alkaneet tulla johtopäätökseen, että se oli taloudellinen kriisi, joka tuhosi ne.
Yhteisöillä oli kukoistavaa maataloutta, sekä kaupungeilla että maaseudulla oli sitä. Gazasta alkaen Ahkelon, Eluza, ja Jordanian laakso olivat bysantilaisena aikana ne, joiden tuotteiden varassa silloinen kulttuuri pystyi elämään.
Islamilainen aika näkyy siinä, että saviastisin palaset muuttivat muotoaan ja alkuperäänsä, mutta yhteisöjen tuhoutuminen alkoi kauan ennen islamin valloitusta. Se alkoi suurista kaupungeista kuten Konstantinopoli ja siirtyi sieltä periferiaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5484945,00.html,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -09; Tiberias 12 -15; Suolameri 15 -21; Eilat 13 -21 +C-astetta, pilvistä ja sateista tänään ja huomenna, tiistaina taivas selkenee. Vähän lämpenevää.
Foreca.fi.
Venezuela on ajautunut täydelliseen anarkiaan. Sadat siviilit ryöstävät kauppoja ja liike-laitoksia. Siviilit elävät ilman perustarpeita: ruokaa, vettä ja sähköä. Vapaaehtoiset vartioivat liiketilojen ulkopuolella estääkseen avoimen varastamisen.
https://www.youtube.com/watch?v=7h4sq-WO8Ac&feature=youtu.be,
Australiassa rakeet tuhosivat 4 miljoonaa avokadopuuta kymmenessä minuutissa.
Aussie Orchads johtaja Colin Foyster sanoo: 80 % hedelmistä 12 000 hedelmäpuusta oli kaatunut maahan Pretty Gully farmilla. Rakeet olivat 7.6 sm:n kokoisia. Koska korjuuaika on vasta 3 kuukauden päästä, sadon menetystä ei pystytä enää korvaamaan. http://strangesounds.org/2019/03/australia-million-avocados-destruction-hailstorm.html,