TIISTAI 02.04.2019

TIISTAI 02.04.2019
01. ”Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt; kuinka usein Minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä suojaan, mutta te ette ole tahtoneet. Katso teidän huoneenne on jäävä hylätyksi, sillä Minä sanon teille: tästedes ette näe Minua, ennen kuin sanotte: Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. (Mt23:37 -39)

02. Tuo muinainen jebusilaiskukkula Jerusalem, jonka Israelin kuningas David valloitti tehden siitä valtakuntansa pääkaupungin, jonne Salomo rakensi juutalaisten Temppelin ja joka on valloitettu ja tuhottu ainakin pariin kertaan ja jonka yli eri valtioitten armeijat ovat vyöryneet kymmeniä kertoja, ”jonka pakanat ovat murskanneet kiviraunioksi”, kuten Ps.79:1 toteaa, on nousemassa maailman tietoisuuteen.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, mikä olisi Jerusalemin asema tänä päivänä, jos juutalaiset eivät olisi 1800-luvun jälkipuoliskolla alkaneet suurin joukoin muuttaa lähes unohduksiin jääneeseen pääkaupunkiinsa, josta he uneksivat asuessaan ahdistettuina ja pelokkaina hajotettuina maailman kansoihin?

”Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni, ja tarttukoon kieleni suuni lakeen, ellen minä sinua muista ja pidä sinua ylimpänä ilonani”. (Ps:137:5 -6) Tällä sanalla juutalaiset rohkaisivat toisiaan eläessään pakanakansojen erämaassa.

03. Roomalaiskatolisen kirkon paavi Francis I vieraili Marokon kuningas Mohammed VI:n kutsumana lauantaina Marokon kuningaskunnassa, joka on 99 % islamilainen. Mitä yhteistä näillä kahdella uskonnollisella ja valtiollisella johtajalla on toistensa kanssa?

Yhteisenä tekijänä heillä oli julkisen lausunnon laatiminen Jerusalemista.
Ennen tätä vierailua paavi oli tehnyt virallisia vierailuja toisiin muslimimaihin, viimeiseksi Persialahden maihin, joissa hänet otettiin vastaan innokkaina.

Miksi paikalliset muslimit virtaavat suuren joukoin kuulemaan tätä suurimman kristillisen kirkon johtajaa, jota he Koraaninsa perusteella kutsuvat väärä-uskoiseksi, infidel, jonka kanssa ei saa luoda ystävyyssuhteita, myös Marokossa, vaikka sadesää ei suosinut juhlallisia seremonioita? (Palaan asiaan alempana)

Virallisesti paavi Francis kutsuttiin Marokkoon ”uskontojen välisen keskustelun” vuoksi, jossa 1.3 miljardin katolisten johtaja esitti uskontonsa näkemykset. Julkaistussa lausunnossa keskityttiin Jerusalemiin. Miksi näin?
Yhteisessä julkilausumassa kuningas Mohammed VI ja paavi Francis I toteavat, ”ettei Jerusalem voi olla pelkästään juutalaisten valvonnassa, vaan se tulee säilyttää yhteisen rinnakkainelon symbolina, jossa juutalaiset, muslimit ja kristityt voivat palvoa jumalaansa vapaasti”.

Kuten Times of Israel artikkelissa todetaan, Jerusalem on ”Suuren kuninkaan kaupunki”, jota Joel 2:1-2 mukaan ei saa jakaa. Se ei kuulu millekään uskonnolle. Kuten ToI:n artikkelissa todetaan, paavi puhuu usein Jerusalemista, mutta missään yhteydessä hän ei mainitse, että se on ”Israelin jakamaton pääkaupunki”.

Yhteisessä lausunnossa Muhammed VI ja Francis I toteavat, että Jerusalem on humanismin ja kolmen monoteistisen uskonnon yhteistä isänperintöä. ”Jerusalemin monen uskonnon karaktääriä, sen erityitä kulttuuri-identiteettiä, tulee suojella ja edistää” todetaan Vatikaanin julkistamassa versiossa.

Marokon kuninkaan ja paavin julkistama julkilausuma on räikeässä ristiriidassa Kuningas Mohammed VI:n ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n torstaina julkistamassa tiedotteessa he ”vakuuttavat suojelevansa Jerusalemia pyrkimyksistä muuttaa sen islamilaista tai kristillistä identiteettiä”.

Vastaanottoseremoniassa, jota todisti 25 000 ihmistä, paavi painotti fanatismin vastustamisen tärkeyttä. Hän painotti myös tulevien uskonnollisten ohjeitten tarkoituksenmukaista valmistelemista.
https://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-meets-with-muslim-king-morocco-declares-jerusalem-should-never-belong-solely-to-jews-end-times/,

Paavi Francis I:n lausunnoissa on nähtävänä humanismin painottaminen sekä hänen Uudelle maailmanjärjestykselle (NWO) antamansa tuki, jossa sovitaan uudesta maailmanuskonnosta ilman kilpailevia häiriötekijöitä.

Paavi uskoo YK:n muodostuvan sellaiseksi liimaksi, joka pystyy pitämään koossa ”uljaan uuden yhteiskunnan”, joka perustuu marxilaisuuden periaatteille.
Virallisesti Jerusalem on edelleen YK:n valvonnassa, jonka päämaja sijaitsee kaupungin itäpuolella ”pahan neuvon vuorella”.

Tältä pohjalta on ymmärrettävä paavin vaatimus, ettei rakenneta uusia muureja ja entisetkin hajotetaan, mikä on suora hyökkäys Tumpin suunnitteleman muurin rakentamista vastaan Meksikon rajalle, josta kutsumattomien siirtolaisten tulva nousee vuosittain miljooniin. USA lähetti satoja virkailijoita rajalle. https://www.newsmax.com/newsfront/homeland-security-officers-border/2019/04/01/id/909623/?ns_mail_uid=943583f4-9d5d-41ce-9f45-96e68ba05c46&ns_mail_job=DM22145_04012019&s=acs&dkt_nbr=01010243u2nr,

04. Miksi katolinen kirkko pyrkii saamaan yhteyksiä islamin maitten kanssa?
Vatikaanin äskettäin paljastettujen tietojen mukaan Rooman kirkolla on ollut suuri, ellei keskeinen rooli Islamin syntymän vaiheilla Arabian niemimaalla.

Aiemmassa artikkelissani ”Arabian juutalaiset” kerrotaan jotain islamin perustajan Muhammedin yhteyksistä kristittyihin, mutta uudet tiedot kertovat, että katolinen kirkko ohjasi ja koulutti Muhammedia, joka aiempien tietojen mukaan oli kouluttamaton ja orpo menetettyään molemmat vanhempansa.

Kirkon tähtäimessä oli uusien tietojen mukaan kehittää salainen ”armeija”, ja sen luomiseksi se tarvitsi sopivan henkilön, joka toimisi uuden uskonnon johtajana. Muhammed sopi kirkon näkemyksen mukaan hyvin tähän tehtävään, hän oli herkkä, vaikutuksille altis ja meditoi salaisesti syrjäisessä luolassa Medinassa.

Kuten tunnettua, Muhammedin vaikutus ja valta kasvoivat, kunnes hän sai tarvittavan suuren ja luotettavan armeijan valvontaansa. Hänen aluksi myönteinen suhtautuisensa alueella asuviin juutalaisiin muuttui, koska he eivät voineet hyväksyä hänen saamiaan ”ilmestyksiä” aidoiksi.

Puuttumatta yksityiskohtiin uuden Islamin nimellä kulkevan uskonnon kiihkeät ”sotilaat” valtasivat koko Arabian niemimaan ja siirtyivät sieltä Persianlahden maitten kautta Bysantin imperiumin alueille, miehittäen myös Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin, ja sieltä edelleen Egyptiin ja PohjoisAfrikkaan.

Käyttämäni lähteen mukaan katolinen kirkko käytti islamin armeijaa hävittämään kilpailevat kristilliset seurakunnat ja järjestöt Lähi-Idässä, mutta ei koskenut roomalais-katolisiin kirkkoihin eikä sen laitoksiin ja omaisuuksiin. Islamin uskonnon perusteet on kirjattu Koraaniin, joka vaatii ehdotonta kuuliaisuutta.

Rooman kirkolla oli sopimus islamin kanssa, joka salli islamin miehittää Palestiina ja Afrikan pohjoisosa, sekä levittäytyä sieltä Espanjaan ja Turkkiin. Sopimuksen mukaan islam sai Bysantin alueet, ja Rooman kirkko sai Libanonin. Toinen sopimusehto oli se, että Rooman kirkko saisi Jerusalemin.

Islamin kenraalit kuitenkin havaitsivat Jerusalemin strategisen aseman Kairon ja Damaskoksen välisen tien varrella, eivätkä suostuneet sopimusehtoon, mikä oli suuri menetys Vatikaanille, mutta se pyrkii edelleen saamaan Jerusalemin. Juutalaiset ovat taas kerran pahana kantona kaskessa, joka täytyy poistaa.
http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/arabian-juutalaiset/, http://revelation12.ca/?p=1992,

05. Taistelu Gazan rintamalla ovat toistaiseksi laantuneet hermostuneeksi rauhan-tilaksi, jossa IDF pitää rajalle kokoamiaan joukkojaan edelleen rajan tuntumassa. Tällainen epätietoinen odottelu ei ole hyväksi armeijan sotilaille, joitten keskuudessa on alkanut esiintyä kurittomuutta ja hiljaista murinaa.

Viime viikon lopulla Gazan turva-aidan varteen sijoitetuista Golani-prikaatin sotilaista 9 kieltäytyi tottelemasta ja heidät vietiin putkaan 20 päivän ajaksi, koska he kieltäytyivät osallistumasta sotilaallisen operaation valmisteluihin Gazan kaistalla.

IDF sijoitti myös sala-ampujia strategisiin kohtiin Hamasin sala-ampujia ja pommeja heitteleviä Gazan arabeja vastaan.
Israelin poliitikot ovat seuranneet osin kovin kriittisesti pää- ja puolustusministeri Netanyahun antamia lausuntoja, joiden mukaan suuri sotilasoperaatio on viimeisenä Israelin optiona.

Hamas sanoo odottavansa, minkä vastauksen Israel antaa Egyptin valvonnassa laaditun Hamasin antamasta esityksestä. YK:n edustaja Niclas Mladenov on myös tiiviisti mukana sopimustekstin laatimisessa. On outoa, ettei Hamas suostu sille edullisiin sopimusehtoihin, joilla kansa elinolosuhteita parannetaan tuntuvasti. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-Israels-preparing-for-a-broad-campaign-in-Gaza-585040,

06. Israelin ja Hamasin välinen tulitaukosopimus näyttää yllättävästi heiluttavan 20 vuotta Jordanian kuningaskuntaa johtaneen 57-vuotiaan monarkin yksinvaltaa.

Median edustajat huomioivat kuningas Abdullah II:n kehonilmeistä tavatessaan USA:n johtoa Washingtonissa, että hän on huolestunut ja masentunut.

DebkaFile kertoo artikkelissaan, että Jordanian vahvan muslimiveljeskunnan johtajat seuraavat tiukasti Gazan muslimiveljiensä menestystä, jolla he sitoivat IDF:n vahvan armeijan päiviksi ja ehkä viikoiksi lopputalven tuulien ja sateitten riepoteltaviksi, mikä vaikuttaa huonosti sotilaan moraaliin.

Jordanian veljet suunnittelevat seuraavansa gazalaisten veljien esimerkkiä antaakseen ratkaisevan sysäyksen maansa horjuvalle hallitukselle.

Kuningas Abdullah II torjui Valkoisen Talon laatiman Lähi-Idän projektin, jota hänelle tarjottiin, kuten myös ilman keskustelua Jared Kushnerin johtaman rauhantiimin laatiman suunnitelman, jonka sisällöstä liikkuu ristiriitaisia versioita mediassa, mutta jotka tiimi torjuu väärinä.

DF kertoo, että kuninkaan hallituksen vahvimmat tukijat ovat tulleet keskiluokasta, mutta tämä linnake osoittaa hajoamista. Mikä pahinta maan hallintoa perinteisesti tukeneet Beduiinit ovat joukolla liittymässä veljenkunnan hallitusta vastustavien joukkoon.

Kuningas Abdullahin hallitus on luottanut armeijaan, tiedusteluun ja maan ulkopuoliseen tukeen, mikä on sille elintärkeä, koska maassa on 1.5 miljoonaa Syyrian pakolaista.
https://www.debka.com/egypts-israeli-hamas-deal-further-shakes-jordans-hashemite-throne/,

07. DebkaFile kertoo, että Netanyahu pyysi kiireistä audienssia Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, jonka hän tapaa torstaina 04.04.2019 Moskovassa.

Kiireisen tapaamisen aiheena muutama päivä ennen Israelin vaaleja, on Iranin Damaskoksen komennuskunnan siirto Damaskoksesta Aleppoon.

DF arvioi, että IRGC:n taktiseen siirtoon on vaikuttanut IAF:n koneitten pyrkimys välttää Venäjän S-300 ja S-400 IT-ohjusten todellisia kykyjä, joita on asennettu Khmeimimin lentotukikohdan läheisyyteen. Pelkona on joutua vastatusten Venäjän koneitten kanssa, eikä ole viisasta kokeilla onneaan toistamiseen, kuten INRC arvioi.

Tämä Iranin arvio osoittautui vääräksi, sillä IAF suoritti yhden suurimmista ilmauskuista iranilaisiin kohteisiin Syyriassa 27. maaliskuuta. DF:n mukaan uhreja oli useita ja tuhot suuria ennalta valituissa kohteissa.

Toisena arviona on mainittava Iranin päättäväisyys rakentaa ”maasilta” Teheranista Välimeren rannikolle. Aleppo toimii siten maayhteyden yhtenä puolustuspilarina.
Iranin toimet merkitsevät sitä, että Libanon on Iranin täydessä valvonnassa. Seuraava siirto koskenee Syyrian alueen jakamista Iranin, Venäjän, Turkin ja USA:n valvomiin vyöhykkeisiin.

Tältä pohjalta arvioiden USA:n presidentti Trumpin tunnustus Golanin kukkuloiden pysymisestä edelleen Israelin täydessä valvonnassa oli tärkeä turvallisuussiirto.
https://www.debka.com/netanyahu-putin-meet-urgently-over-irans-new-command-hub-in-aleppo/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 15 -23; Eilat 14 -34 +C-astetta. Pohjoisessa sataa tänään muualla maassa puolipilvistä, kuten huomennakin koko maassa. Lämpötila nousee, Jerusalemin lämpötila huomenna 07-17.


















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019