TORSTAI 04.04.2019

TORSTAI 04.04.2019
”Miksi Herra seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina? Jumalattomien ylpeyden tähden kurja kärsii, takertuu heidän punomiinsa juoniin. Sillä jumalaton kerskaa omista himoistaan ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa sanoen sydämessään: ”Ei Hän kosta, ei ole Jumalaa” – siinä kaikki hänen ajatuksensa.” (Ps10:1 -4)
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu on matkalla Moskovaan, sovittuun kiireiseen tapaamiseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tänään torstaina.

”Olen menossa uuteen tapaamiseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Me keskustelemme Syyrian tapahtumista ja niiden kasaantumisesta, säännöllisestä erityisestä koordinoinnista armeijoittemme välillä, ja muista Israelia koskevista tärkeistä kysymyksistä” pääministeri sanoi ennen nousemistaan Moskovaan lentävään koneeseensa.

”Netanyahu puhui Putinin kanssa puhelimessa maanantaina, keskustellen Iranin armeijan joukkojen tulevista suunnitelmista Syyriassa, yhteyksistä Israelin ja Venäjän armeijoitten välillä estääkseen tahattomat yhteenotot Syyriassa, sekä kahdenkeskisistä kysymyksistä” kerrotaan Kremlin julkaisemassa tiedotteessa.

Venäjän hallituksen tiedottaja kertoi TASS uutistoimistolle, että ”Netanyahu ja Putin keskustelivat kiireellisistä kahdenkeskisista kysymyksistä, mukaan lukien sotilaalliset yhteydet ja tilanteesta yleensä Lähi-Idän alueella”.

Netanyahu tapasi Putinin viimeksi 27. helmikuuta peruuttaen osallistumisensa kokoukseen, jossa oli tarkoitus varmistaa allianssi Jewish Home, National Union ja Otzma puolueitten ja Likudin välillä ennen Knessetin rekisteröimisen loppumista huhtikuun 9. päivän vaaleihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261382, https://www.debka.com/netanyahu-putin-meet-urgently-over-irans-new-command-hub-in-aleppo/,

02. Times of Israel, ToI, toteaa vaalitaistelun analyysissaan, että vastoin edellisiä vaaliteemoja harhakuvitelmien särkyminen epäonnistuneesta rauhanprosessista on siirtänyt palestiinalaiskysymyksen syrjään puolueitten vaaliteemoissa.

Analyysissä todetaan, että vaalikampanjaa käydään ilman todellista sisältöä, ja sen sijaan keskitytään toistensa herjaamiseen hyvinkin henkilökohtaisella tasolla.

Pääministeri Netanyahun johtaman päähallituspuolueen Likudin taholta ei ole esitetty mitään suunnitelmaa siitä, mitä kansan enemmistö pitää olemassa-olonsa keskeisenä ongelmana.

Netanyahu puhuu epämääräisesti ”erottautumisesta”, hänen kovaa linjaa edustavat sopimuskumppaninsa puhuvat avoimesti ja entistä laajemmin ”aiemmin mahdottomasta ideasta liittää koko Juudea ja Samaria tai suurin osa niistä kiinteästi Israeliin”.

Puhuminen Palestiinan valtiosta, jota kansainvälinen yhteisö suositteli parhaana ratkaisuna, tuskin edes esiintyy johtajien vaalipuheissa, mikä aiemmin oli keskeisin vaaliteema.

Tämän on saanut aikaan – paitsi surkeasti epäonnistunut ja 1 500 juutalaista uhria vaatinut Oslon sopimus, joka toi Israeliin Libanonin ja Syyrian taisteluissa karaistuneet PLO:n pyssymiehet aseineen johtajansa Jasser Arafatin johdolla Israelin vasemmiston suosiollisella avustuksella – lukuisat onnettomat yritykset löytää yhteistä kerää, johon juutalaisten ja arabien väliset jyrkästi toisistaan poikkeavat toiveet ja vaatimukset voitaisiin keritä.

Itse asiassa unohdetaan kokonaan PLO:n Kairossa tekemä vaiheittain toteutettava suunnitelma, jolla Israelin maa pyritään asteittain riistämään pois juutalaisilta, ja sen lopullinen tuhoaminen, jonka raunioille rakennettaisiin Islamin kalifikunta.

Analyysissa mainitaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin itsepäinen torjunta kaikkiin sovitteluyrityksiin, joista viimeinen on vielä julkistamaton presidentti Trumpin nimittämän rauhantiimin laatima suunnitelma.
Israelin kansa on aivopesty vuosikymmenien aikana odottamaan illuusion toteutumista, jolla ei ole mitään perustaa Lähi-Idän raa`assa todellisuudessa.

Arabikäsityksen mukaan aseeton mies on alaston, mikä jo sellaisenaan sulkee pois haihattelut itsenäisestä aseettomasta valtiosta, joka elää rauhassa ja turvallisena Israelin rinnalla.
Netanyahu sanoi Herzlian konferenssissa 2009 tukevansa kahden valtion periaatetta, mihin hän suostui silloisen presidentin Obaman painostuksesta – tosin ehdollisesti.

Gazan kaistan ja sitä hallitsevien terrorijärjestöjen Hamasin ja Islamic Jihadin eroaminen PA/PLO:n kytkyestä on tehnyt lähes mahdottomaksi yritykset saada Gazan kaista yhteen ruotuun PA/PLO:n kanssa ja sen potentiaalisesta yhdistämisestä samaan valtioon.

IDF poisti joukkonsa ja samalla karkotti Gush Katifissa asuneet n. 8 500 juutalaista v. 2005, ja Hamas otti vallan PA/PLO:ta v. 2007, jonka jälkeen se on hallinnut kaistaa saattaen sen lähes asumattomaan kuntoon huolehtimatta infrastruktuurin kehittämisestä ja työpaikkojen luomisesta keskittyen sen sijaan valmistautumiseen aina uuteen sotaan Israelia vastaan.

”Analyysin” raportin mukaan Gazan arabit tekivät yli 2000 väkivaltaista hyökkäystä turva-aidan varrella viime viikon aikana viikoittaisissa ”paluumarssi” mellakoissaan. Gazan arabit ampuivat 1 233 rakettia Gazasta Israelin siviilikohteisiin, heittivät 94 palopommia ja 600 molotovin koktailia aidan yli Israelin puolelle ja sytyttivät 152 tuhopolttoa IDF:n joukkoja vastaan.

Raportin mukaan Hamasin rakettituli surmasi yhden israelilaisen ja haavoitti 126.
Gazan arabien hyökkäykset turva-aitaa vastaan surmasivat yhden IDF:n sotilaan ja haavoittivat 16. Ilmapalloterrorin aiheuttamissa tuhopoltoissa paloi tuhansia eekkereitä suojeltua luonnonmetsää ja maatalousmaata aiheuttaen yli 9.5 miljardin USD menetykset viikon aikana.

Kansainvälisissä yhteisöissä Israelia syytetään ”suhteettoman voiman käyttämisestä rauhallisia ja aseettomia mielenosoittajia vastaan”, mikä tosiasioitten valossa on täysin suhteeton syytös. IDF on antanut joukoilleen tarkat käyttäytymisohjeet, joiden mukaan kovilla ammuksilla tulen saa aloittaa vain silloin, kun on kysymyksessä henkensä puolustaminen.

Näissä hyödyttämissä ”paluumarssi” mellakoissaan Gazan arabit ovat menettäneet 200 henkeä haavoittuneiden määrän noustessa tuhansiin. Hamasin tunnustuksen mukaan mellakoihin ovat osallistuneet suurelta osin sen aktiivijäsenet.
Trumpin tiimin laatima rauhansuunnitelma julkistettaneen Israelin vaalien jälkeen.

Surraamassani artikkelissa analysoidaan, että jos juutalaisen ja arabiväestön erottautuminen omaksi hallintoyksikökseen ei onnistu, ainoa vaihtoehto on yksi valtio, joka ”ei ole juutalainen eikä demokraattinen”. Siinä unohdetaan kokonaan, että Israelin nykyvaltio on sekä juutalainen ja demokraattinen, jossa jokaisella kansalaisella ovat samat oikeudet, joskin arabeilla vähemmän velvollisuuksia, koska heillä ei ole asepalvelua.

Demografian pelkoa kiihdytetään väittämällä, että arabien suuremman lisääntymisen vuoksi heidän lukumääränsä ylittää juutalaisten määrän vuosikymmenessä. Viimeiset tilastot kuitenkin kertovat arabien syntyvyyden laskevan ja juutalaisten nousevan ja piankin ylittävän arabien määrän. PA:n pitämä väestörekisteri on virheellinen, kuten on osoitettu. Siinä ei huomioida maasta muuttaneita, ja toiseksi esim. Jerusalemin arabiasukkaat lasketaan mukaan kahdesti.

Edelleen on huomioitava, että vain n. puolet rekisteröidyistä juutalaisista on muuttanut Israeliin ja että on kansoja, kuten pastut Afganistanissa ja Pakistanissa, jotka ovat osa hävinneistä kymmenestä sukukunnasta. Heidän muuttonsa Israeliin muuttaisi koko näkymän. Heidän yhteinen lukumääränsä on lähes 40 miljoonaa.
https://www.timesofisrael.com/in-upcoming-elections-palestinian-issue-nowhere-to-be-found/,

03. Egyptin valvomien tulitaukoneuvottelujen edistyessä lähelle läpimurtoa Hamas ja muut terrorijärjestöt Gazassa ovat opastaneet jäseniään keskeyttämään palopommien lähettämisen ilmapalloilla Israelin puolelle sekä yöllisten partioitten hyökkäileminen IDF:n sotilaita vastaan Gazan alueelta Israelin puolelle, kuten ne tiedottivat medialle.

Ilmeisesti terrorijärjestöt katsovat tämän hyödyttävän niitä, sillä mistään inhimillisestä tai ihmisystävällisestä muutoksesta parempaan ei liene kysymys. Terrorismi ei ole missään pyrkinyt esiintymään inhimillisyyden esikuvana, eikä ihmisen kärsimys merkitse niille mitään.

Päivittäin ilmestyvä Al-Quds Daily raportoi luotettaviin lähteisiinsä vedoten, että myös pienemmät terrorityhmät Gazan kaistalla ovat suostuneet lopettamaan ilmapalloterrorisminsa Israeliin tulitaukoneuvottelujen kriittisessä vaiheessa.
On kuitenkin muistettava, että arabimuslimien tulitauko- ja rauhansopimus merkitsevät Muhammedin esikuvan mukaan Hudaybiyyan sopimusta, jonka ne voivat halutessaan rikkoa.

Israelin ja Hamasin välisiä epäsuoria tulitaukoneuvotteluja käydään Kairossa Egyptin ja YK:n suojeluksessa ja valvonnassa, joihin Qatar on liittynyt neuvotteluihin kuuluvien rakennus-kohteiden suurimpana rahoittajana.

IDF on pidättäytynyt omissa operaatioissaan rajan tuntumassa – joskin se pitää sinne siirtämänsä panssari- ja jalkaväkijoukot asemissaan – ja on avannut sulkemiaan rajanylitys paikkoja ja jatkaa tarvikkeiden kuljettamista rekka-autoillaan Gazaan jopa silloinkin, kun raketit lensivät niiden yläpuolella israelilaisiin siviilikohteisiin.

Hamasjohtaja Ismail Haniyeh ilmoitti saaneensa aikataulun, jonka mukaan sopimusta tullaan toteuttamaan. Hamas esitti vielä äskettäin, että hän haluaa sopimukseen artiklan, jolla helpotetaan Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien terroristien asemaa, ja vilautti myös vankienvaihdon mahdollisuudesta, mutta niitä ei huomioitane tässä sopimuksessa.

Hamasin toinen johtaja Yahya Sinwar kärsi vuosikausia Israelin vankiloissa tuomittuna terrorismista ja muista rikkomuksista, ja vapautettiin vankienvaihdon yhteydessä. Vankiloissa tuomioitaan kärsivät Hamasin jäsenet ovat mellakoineet vankilan sääntöjä vastaan puukottaen vartijoita kotitekoisilla puukoillaan.
https://www.timesofisrael.com/hamas-other-groups-said-to-order-halt-to-arson-balloon-launches/,

04. Netanyahu ottaa kunnian Libanonin sodassa Sultan Yacoubin taistelussa surmansa saaneen IDF:n sotilaan ruumiin palauttamisesta. Se on ollut kateissa 37 vuotta.
Bibi sanoo nyt vaalikamppailussaan, että hän pyysi Putinia avustamaan Zachary Baumelin jäännösten palauttamiseksi kaksi vuotta sitten.

Venäjän ja ISIS-joukkojen katkeranmakean yhteistoiminnan ansiosta Libanonista palautettiin Israeliin 20 lähetystä, joita geenitutkijat löysivät Baumelin jäännökset, jotka tuotiin Israeliin.
Israelissa toivotiin, että myös samassa taisteluissa kadonneitten sotilaitten Zvi Feldmanin ja Yhuda Katzin jäännökset olisivat lähetettyjen näytteiden joukossa, mutta forensic tutkijat pystyivät varmistamaan vain Baumelin jäännökset.

Operaatio suoritettiin Venäjän kanssa yhteistyössä ja se kesti kaksi vuotta. Avigdor Liberman, joka puhuu sujuvasti venäjää ja jolla on suhteita Moskovan kanssa, oli yksi operaation onnistumisesta. Syyskuussa operaatio keskeytyi venäläiskoneen alas ampumisen johdosta, josta Venäjä syytti Israelia, mutta suhteiden selvittyä se jatkui suotuisaan loppuun saakka.

Libanonin Al-Mayadeen uutistoimiston mukaan Baimelin jäännökset löydettiin Yarmuqin pakolaisleiristä ISIS-joukkojen vetäydyttyä sieltä. Operaatiossa Peace for Galilee IDF menetti 20 sotilasta kaatuneina ja tusinoittain haavoittuneina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489393,00.html,

Jotkut voivat miettiä mielessään, miten on ymmärrettävä, että yhden kaatuneen sotilaan jäännösten siirtämiseksi Israeliin tehdään töitä vuosikaudet, kun tiedostaa, että samaan aikaan Etiopian kokoamisleireissä 7 000 juutalaista asuu kurjissa olosuhteissa odottaen, että joku poliitikko ottaisi kunniakseen - tai poliittinen puolue vaaliohjelmaansa - heidän siirtämisekseen muinaiseen kotimaahansa.

Täytynee vain todeta elämän karut tosiasiat, ettei politiikka ole samaa kuin ihmisystävällisyys. Omaisten kannalta rakkaansa jäännösten hautaaminen on tietenkin tärkeää, ja tämäkin esimerkki osoittaa, miten Israel huolehtii myös kaatuneista sotilaistaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489475,00.html,

05. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro vieraili 4 päivän aikana Israelissa osoittaakseen hyvää tahtoaan juutalaisvaltiota kohtaan ja samalla vahvistaakseen maitten välisiä liikesuhteita varsin runsaslukuisen delegaationsa kanssa.

Israelin toivomaa Brasilian lähetystön siirtoa Jerusalemiin saadaan kuitenkin odottaa, sillä Brasilialla on miljardien arvoiset liikesuhteet arabimaihin hallal-lihan viennin vuoksi, eikä Bolsonaro voinut häiritä tätä kylmää liikeasiaa.

Sen sijaan hän päätti avata Jerusalemissa kaupallisen toimiston kuin esiasteena lähetystölle. Toimisto saanee joitain lähetystölle kuuluvia tehtäviä.

Vierailtuaan Jad VaShem holokaust-museossa hän aiheutti pienen häiriön todetessaan, että ”ilman epäilystä natsismi oli vasemmistolainen liike”.
Museon virallisen sivun mukaan natsismi nousi valtaan radikaalisista oikeistoryhmistä vasta-painona kommunismille.

Tiistaina televisioidussa tilaisuudessa Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo viestitti samaa näkemystä, että natsit olivat vasemmistolaisia.
Ehkä tämä määritelmä sopii paremmin Brasilian poliittiseen ilmapiiriin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489196,00.html,

PA/PLO:n johto tuomitsi presidentti Bolsonaron päätöksen kaupallisen toimiston perustamiseksi Jerusalemiin.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kiidätettiin Ramallahin sairaalaan, josta hänet ehkä siirretään Israelin sairaalaan, koska juutalaiset hoitavat peremmin riippumatta siitä, onko potilas ystävä vai vihollinen. Jos näin käy, hän joutuu syömään omat sanansa, sillä vain muutamia päiviä aiemmin hän kielsi maksamasta PA:n arabien hoitoa Israelin sairaaloissa.

Abbas kärsii pneumaniasta ja hengen ahdistuksesta, joista hän on valittanut aiemminkin.
Tämä oli toinen kerta tämän päivän aikana. Lauantaina suoritettujen testien mukaan hänen kuntonsa oli hyvä ja rohkaiseva. Ehkä lääkäri ei uskaltanut kertoa todellista tilannetta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5265849,00.html?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terveysministeriö sanoo hakemusten lisääntyneen suuresti oikeudesta kasvattaa cannabista lääkinnälliseen tarpeeseen. Sadat farmit ovat esittäneet anomuksensa luvan saamiseksi.
Sadat lääkärit saavat jatkokoulutusta luvallisesti kasvatetun cannabiksen käyttämiseksi hoitotoimissaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488873,00.html,

PA/PLO:n arabi yritti puukottaa autossa istunutta nuorta naista keskiviikkona lähellä Huwaraa Samariassa. Arabi avasi pysähtyneen auton oven yrittäen osua autossa istuneeseen, mutta auton kuljettajalla oli pistooli lähellä, jolla hän ampui miestä kuten myös toisen auton kuljettaja.
Arabi haavoittui vaikeasti ja hän menehtyi sairaalaan vietynä. Kukaan muu ei haavoittunut.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488827,00.html,

IDF:n suorittaessa yöllistä ratsiaa Qalandian arabikylässä arabit yrittivät vastustaa sotilaita, jotka turvautuivat koviin ammuksiin surmaten heistä yhden, ja haavoittaen kolmea.
IDF pidätti yön aikana tehdyssä ratsiassa 12 PA:n arabia. Heitä syytetään terrorismista ja väkivaltaisesta rauhan rikkomisesta. Yksi pidätetystä oli Hamasin jäsen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488213,00.html,

Brunei vahvisti keskiviikkona uuden islamilaisen sharialain, jolla homoseksuaalit ja avion-rikkojat voidaan tuomita kuolemaan kivittämällä.
Brunei on öljystä rikas 430 000 asukkaan monarkki, jota hallitsee sulttaani Hassanai Bolkiah islamilaisen sharia penal code avulla. Asukkaista 2/3 ovat muslimeja.

Laki sai kiivaita vastaväitteitä eri valtioista, oikeustaistelijoilta ja merkkihenkilöiltä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5488956,00.html,

IDF:n johdon parissa uskotaan, että merkeistä päätellen Islamic Jihad suunnittelee suurta operaatiota sotilaita vastaan tai useita pienempiä iskuja häiritäkseen Kairon tulitauko-neuvotteluja. Israelin puolella on havaittu epätavallista liikehdintää Jihadin valvomilla alueilla.

Heillä on käytettävissään olalta laukaistavia Kornet ohjuksia, joilla he voivat iskeä pahaa aavistamattomiin IDF:n ajoneuvoihin, tai asentaa tienvarsipommeja aidan varteen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5487781,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261392,

Raportin mukaan ”vuosisadan sopimus” julkistetaan 15.05.2019. Julkistamistilaisuudessa mukana olevat maat ovat Egypti, Jordania, Saudi Arabia ja UAE.
Hamasin korkea edustaja sanoo, että sopimusluonnoksen julkistaminen ”naqban”, PA:n arabien ”katastrofin” aattona, on isku vasten kasvoja. Arabit varoittavat, että luonnos hautaa lopullisesti PA/HAMASin haaveet valtiosta ja että arabit joutuvat luovuttamaan maata Israelin hyväksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261389,

Virtaheponaaras Rihanna synnytti toisen vauvan Ramat Ganin Safari eläinpuistossa. Emo on selvästi rauhaton ja huolestunut pikkuisesta pennustaan, joka sujuvasti hölköttelee emonsa perässä terhakkaana ja elinvoimaisena.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261387,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -19: Tiberias 13 -26; Suolameri 17 -28; Eilat 16 -29 +C-astetta, puolipilvistä, lauantaina täyspilvistä, vähän viileämpää.

Paavi Francis I varoittaa Marokon katolisia, etteivät nämä yrittäisi käännyttää muslimeja. Paavi esitti varoituksensa suurelle kuulijajoukolle St.Peters kirkossa Rabatissa 400 kristityn edessä.
Marokossa asuu 30 000 roomalaiskatolista ja 10 000 protestanttia. Yhteensä alle 1 % maan väestöstä. Hän puhui muureja ja nationalismia vastaan ja vaatii avoimia rajoja kansojen välille. https://neonnettle.com/news/7006-pope-francis-warns-catholics-in-morocco-not-to-convert-muslims-to-christianity,

Muslimi Kaliforniasta uhkaa murhata Texasin megakirkon pastorin Robert Jeffersin ja polttaa kristittyjen kirkkoja Allahinsa nimessä. Darnell Ray Owens, 32 pidätettiin viime viikolla Tulsassa.
https://www.faithwire.com/2019/04/02/man-threatens-to-kill-pro-trump-pastor-burn-down-christian-churches-in-the-name-of-allah/,



























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021