Posts

Showing posts from September 22, 2019

TORSTAI 26.09.2019

TORSTAI 26.09.2019
01. Presidentti Reuven Rivlin murehti yhteyshallituksen muodostamisyritysten epäonnistumista ja katsoi lopulta ainoaksi järkeväksi ratkaisuksi antaa hallituksen tunnustelijan ja potentiaalisen pääministerin tehtävät Likudin johtaman oikeistoblokin johtajalle Benyamin Netanyahulle, koska hänellä puoltajia oli enemmän kuin Benny Gantzilla.

Saatuaan presidentiltä tunnustelijan tehtävät pääministeri Netanyahu kuuluttaa poliittista ja sosiaalista yhteyttä hajaannusta aiheuttaneen vaalikampanjan jälkeen.

Netanyahulla on nyt 28 päivää aikaa hallitusyhteistyön luomiseksi, presidentin ratkaisun mukaan potentiaalisella kahden viikon jatkoajalla.
Keskustelut yhteyshallituksen muodostamiseksi Likudin johtaman koaliittion ja SiniValkoinen puolueen keskustaryhmittymän välillä eivät lopulta johtaneet toivottuun tulokseen osapuolten syyttäessä toisiaan niiden kaatumisesta.

Luovuttaessaan keskiviikkoiltana 25.09.2019 tunnustelijan tehtävät virallisesti Benyamin Netanyahulle pr…

TIISTAI 24.09.2019

TIISTAI 24.09.2019
01. YK:n yleiskokous aloittaa istuntokautensa tänään tiistaina, mutta ennen sen alkua YK:n asettama ”Ilmaston Toimintakomitea” piti kokouksensa, jossa se suosittelee jäsenmaita tekemään enemmän maailman lämpenemisen estämiseksi rajoittamalla hiilidioksiidia (CO2) tuottavien laitosten toimintoja.

Jäsenmaiden johtajat pitävät puheensa, joista etenkin USA:n presidentin puhetta odotetaan suurimmalla mielenkiinnolla. Presidentti Trump ei osallistu ilmasto-komitean istuntoon, sillä hän vastustaa YK:n asennetta ilmaston lämpenemisen aiheuttajiin pitäen sitä virheellisenä.

Presidentti Trump puhuu uskonnonvapauden suojelemisesta, jota hän pitää yhtenä ensimmäisistä tavoitteistaan. Trump pyrkii muodostamaan liikeyhtiöitten muodostaman koaliittion, jonka tehtävänä on uskonnonvapauden suojeleminen.

Ideansa edistämiseksi Trump ilmoitti hallituksensa antavan edellisten lisäksi 25 miljoonaa USD uskonnonvapauden sekä uskonnollisten kohteitten ja reliikkien suojelemiseksi. Ensimm…

SUNNUNTAI 22.09.2019

SUNNUNTAI 22.09.2019
01. Tänään presidentti Reuven Rivlin aloittaa klo 17.00 aikaan keskustelut vaaleissa vaalikynnyksen ylittäneitten puoluejohtajien kanssa kysellen, ketä he suosittavat uuden hallituksen muodostajaksi ja potentiaaliseksi pääministeriksi. Suositusten jälkeen Rivlin keskustelee ehdokkaitten kanssa

Hallitus-tunnustelijaksi nimetty henkilö informoi presidenttiä sovitun ajan kuluttua hallituskoostumuksesta, jonka jälkeen puolueet aloittavat varsinaiset hallitus-neuvottelut hallitusohjelmasta ja ministeripaikoista. Rivlin voi myös halutessaan vaihtaa tunnustelijaa, jos hän katsoo sen tarpeelliseksi.

Puolueille on varattu keskusteluaikaa 6 viikkoa, mutta jos sen aikana ei löydy koaliittiota realistiseksi hallituspohjaksi, puolueille annetaan 28 päivää lisää uskottavan hallituksen muodostamiseksi, mitä Rivlin voi jatkaa 14 päivää. Rivlin lupasi tehdä kaikkensa estääkseen uudet vaalit, kolmannet vuoden kuluessa.

Jos puolueille varattu aika ei tuota tulosta, nykyinen Netan…