TIISTAI 24.09.2019

TIISTAI 24.09.2019
01. YK:n yleiskokous aloittaa istuntokautensa tänään tiistaina, mutta ennen sen alkua YK:n asettama ”Ilmaston Toimintakomitea” piti kokouksensa, jossa se suosittelee jäsenmaita tekemään enemmän maailman lämpenemisen estämiseksi rajoittamalla hiilidioksiidia (CO2) tuottavien laitosten toimintoja.

Jäsenmaiden johtajat pitävät puheensa, joista etenkin USA:n presidentin puhetta odotetaan suurimmalla mielenkiinnolla. Presidentti Trump ei osallistu ilmasto-komitean istuntoon, sillä hän vastustaa YK:n asennetta ilmaston lämpenemisen aiheuttajiin pitäen sitä virheellisenä.

Presidentti Trump puhuu uskonnonvapauden suojelemisesta, jota hän pitää yhtenä ensimmäisistä tavoitteistaan. Trump pyrkii muodostamaan liikeyhtiöitten muodostaman koaliittion, jonka tehtävänä on uskonnonvapauden suojeleminen.

Ideansa edistämiseksi Trump ilmoitti hallituksensa antavan edellisten lisäksi 25 miljoonaa USD uskonnonvapauden sekä uskonnollisten kohteitten ja reliikkien suojelemiseksi. Ensimmäisen kerran YK:n yleiskokous pitää erityisistunnon uskonnonvapauden käsittelemiseksi.
https://www.jpost.com/American-Politics/Trump-Protecting-religious-freedom-is-one-of-my-highest-priorities-602634.

02. YK:n ja sen alaisten instituutioiden uskottavuutta ja suosiota on pahoin riepotellut UNRWA:n toimintaa koskeva skandaali, johon ovat syyllistyneet sen korkein johto useiden vuosien aikana.

Syytökset vakavasta korruptiosta, nepotismista ja suosimisesta UNRWA:a vastaan perustuvat YK:n eettisen komitean suorittaman raportin joulukuussa 2018 vuotamisesta julkisuuteen.
Raportin julkaisivat sivuillaan Al Jazeera ja Agence France Press (AFP).

Tutkimusten keskipisteessä ovat olleet UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krähenbyhl ja hänen nimittämänsä Maria Mohammedi, jonka kanssa hänellä oli suhde ”korkealla ammattimaisuuden yläpuolella”, minkä molemmat kiistävät.
YK:n pääsihteeri Antonio Guterres oli tutkimuskomitean jäsen pyrkien estämään skandaalin julkistamisen, mutta lopulta joutui tunnustamaan raportin.

USA peruutti UNRWA:n rahoittamisen jo aiemmin, mutta Sveitsi, Belgia ja Hollanti keskeyttivät nyt UNRWA:n rahoittamisen tutkimusten ajaksi.
https://besacenter.org/perspectives-papers/unrwa-corruption-scandal/,

03. Paavi Francis I:n perustama katolisen kirkon ja islamin uskontojen välinen neuvosto ilmoittaa uuden ”chrislamin päämajan” avaamisesta vuonna 2022, jossa toimivat sekä moskeija että kirkko allekirjoitetun sopimuksen mukaan.

Ilmoitus Abrahamin perheen Veljeskunnan toimitilojen rakentamisesta Saadiyat saarelle Abu Dhabissa julkistettiin paavi Francis I:n emiirikuntiin helmikuussa tekemän vierailun jälkeen.

Vierailun aikana paavi allekirjoitti sopimuksen yhdessä Kairon Al-Azharin yliopiston suur-imaamin, tri Ahmed el-Tayebin kanssa vaatien uskonnollista suvaitsevuutta ja keskustelua.

Julistuksen seurauksena perustettiin ”uskontojen välinen neuvosto valvomaan suvaitsevuutta edistävien projektien etenemistä”, jolle annettiin innoittava nimi ”Inhimillisen Veljeskunnan ylikomitea”.

Abrahamin Veljeskunnan toimitilat ovat sen ensimmäinen toimintakohde, jotka avataan yleiseen käyttöön 2022.

Paavin allekirjoittaman sopimuksen mukaan Abrahamin Veljeskunnan tilakompleksiin tullaan rakentamaan kirkko ja moskeija, myöhemmin synagoga, ja tiloja lisätään sopimusten mukaan muittenkin uskontojen tarpeita varten.

Steve Quayle:n artikkelissa muistutetaan Jesajan varoitusta liitosta kuoleman kanssa. (Jes28:15 -16)
https://www.nowtheendbegins.com/catholic-muslim-interfaith-council-created-by-pope-francis-announces-new-chrislam-headquarters-in-2022-that-combines-mosque-church/.

04. Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif syyttää Israelia useita ilma-hyökkäyksistä Irakissa sanoen niiden kuuluneen Irakin armeijalle.

Heinäkuun keskivälistä lähtien ilmaiskuja on tehty kahdeksaan harjoitusleiriin, jotka kuuluvat Iranin tukemille Popular Mobilization joukoille (PMF) Syyriassa ja Irakissa.

Iranin vahvasti tukema PMF, joka on militaristien peittojärjestö, syyttää sekä Israelia että Yhdysvaltoja iskujen sarjasta ja havainnoista UAV-koneista tukikohtien läheisyydessä.

Israel ei ole virallisesti tunnustanut hyökkäyksiä, joskin virkailijat viittaavat niihin.

Osana keskusteluista hyökkäyksistä Saudi Arabian öljynjalostuslaitteita vastaan, joista syytetään Irania ja sen tukemia militaristeja, Zarif selvitti, että Irakin militaristit ovat osa Irakin kansallista armeijaa.

”Nämä militaristit ovat osa armeijaa ja Irakin hallitusta. Israelin tekemät ilmaiskut niiden tukikohtia vastaan ovat siten iskuja Irakin armeijaa ja hallitusta vastaan”.

Pääministeri Boris Johnson, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angelika Merkel julkaisivat New Yorkin YK:n yleiskokouksen ohessa yhteisen lausunnon:

”Meistä on selvää, että Iran kantaa vastuun näistä iskuista. Ei niille ole muuta selitystä. Kannatamme tutkimusten jatkamista uusien yksityiskohtien paljastumiseksi. Iranin tulee hyväksyä pitkän tähtäyksen aikavälin neuvottelut ydinohjelmastaan ja ohjusten rakentamisesta ja muista kuljetusmuodoista”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Irans-Zarif-accuses-Israel-of-airstrikes-in-Iraq-602650,
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49805591,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269336,

05. Päätettyään keskustelut Knessetiin hyväksyttyjen puolue-edustajien kanssa presidentti Reuven Rivlin kutsui luokseen Likudin johtajan Netanyahun ja SiniValkoisten johtajan Gantzin, joiden kanssa hän keskusteli parin tunnin ajan pyrkien painottamaan yhteyshallituksen muodostamista.

Hän antoi heille tilaisuuden puhua keskenään hetken aikaa poistuen salista, minkä jälkeen presidentti katsoi johtajien saavuttaneen merkittävää edistystä, joskaan ei vielä pystynyt antamaan lopullista ratkaisua ongelmaan.

Likudin ja SiniValkoisten hallitusneuvottelijat keskustelevat asiasta tiistaina, ja Netanyahu ja Gantz tapaavat presidentti Rivlinin uudelleen keskiviikkona.

Netanyahu sanoi edustavansa kaikkia koaliittion jäsenpuolueita, ja ettei ketään niistä jätetä hallituksen ulkopuolelle.

Rivlin painotti, ”ettei kumpikaan pääehdokkaista osoittanut selvää kykyä hallituksen muodostamiseksi, ja siksi painotan yhteishallitusta, vaikka se merkitsisi henkilökohtaisen tai ideologisen hinnan maksamista”. https://www.jpost.com/Israel-Elections/Rivlin-Gantz-and-Netanyahu-meet-WATCH-602625,
Gantzia moitittiin siitä, ettei hän ollut keskustellut Israel Beitenun johtajan Avigdor Libermanin kanssa ennen tämän selitystä presidentille, ettei hän voi antaa tukeaan kummallekaan pääehdokkaalle. Libermasn selitti, että ongelman muodostaa se, kumpi toimii ensiksi pääministerinä, ja miten vuorottelu hoidetaan. ”Voisivat vaikka vetää tikkua siitä”.

Tri Hagai Ben-Artzi varoittaa pääministeriyden antamista ensiksi Gantzille, joka on kokematon diplomatiassa ja voi vaarantaa kansan turvallisuuden.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269315,

06. Joint Listan arabikansanedustaja Ahmed Tibi selitti maanantaina puolueensa poliittisista tavoitteista TV-13 haastattelussa, ja miksi he tukevat Gantzia.

Tibi kertoi tavoitteena olevan ”puolueen merkityksen nostamisen, ja toiseksi päämääränä on Netanyahu kauden lopettaminen, mistä 13 kansanedustajaa 120:stä on merkkinä. Sillä estettiin Bibin oikeistohallituksen muodostaminen”.

Hallitukselta hän odottaa Kaminitz lain kumoamista ja taloussuunnitelman hyväksymistä, jolla nostetaan arabisektorin elinoloja, ja poistetaan sitä vaivaava rikollisuus. (alkuvuoden aikana suoritettiin 18 kunniamurhaa)

Ahmed Tibi ylistää arabiterroristia Marwan Barghoutia, joka toisen intifadan aikana surmautti lukuisia israelilaisia, ja tuomittiin viiteen elinkautiseen + kolme-kymmentä vuotta rikoksistaan.

”Barghouti on symboli ja kansallinen johtaja, joka on vankilassa. Hän taistelee kahden valtion muodostamiseksi kahdelle kansalle ja tielle vapauteen, jossa käytettiin väkivaltaa, jota kutsutaan vallankumoukselliseksi väkivallaksi. Jotkut hänet toimistaan ovat väärin. Mielestäni on vakava virhe vahingoittaa siviilejä”.

Tibi tuntee ”tulleensa loukatuksi, kun jotkut vertaavat häntä Itamar Ben Gviriin, joka pitää juutalaisen murhaajan Baruch Goldsteinin kuvaa seinällään”.
Hän sanoo asiaa vakavaksi, sillä hän on humanisti, eikä sano pahasti juutalaiselle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269333,

07. Korkea USA:n hallituksen virkailija valittaa, että ”Israelin hallitusongelmat estävät sitä käyttämästä hyväkseen merkittäviä tilanteita”.

”Jos Israel olisi ollut paremmassa tilanteessa, me olisimme voineet tehdä paljon enemmän sen hyväksi” hän sanoi Israel Hajom-lehden mukaan.

Hän vakuuttaa, että ”presidentti Donald Trump, Israelin lähettiläs David Friedman ja erityislähettiläs Lähi-Itään Jason Greenblatt todella huolehtivat Israelista, ja olisivat halunneet tehdä enemmän ja jatkaa sitä edelleen, mutta kuka on vallassa Israelissa ensi vuonna, tai onko sillä edes toimivaa hallitusta?”

”Näissä olosuhteissa, ja PA/PLO:n hylätessä rauhansuunnitelman suoralta kädeltä, ei ole mitään mieltä julkistaa sitä” hän toteaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269342,

08. 1250 ylistäjää kokoontui maanantai-iltana Sikemiin Josefin hautakammion edustalle Selichot koko yön kestäviin rukouksiin.(sliha, antaa anteeksi)

Mukana oli joitakin kuuluisuuden henkilöitä, rabbi Shmuel Edri Raananasta, Shomronin neuvoston johtaja Yossi Dagan ja opetusministeri Rafi Peretz, ja muita. Rukouskokous sujui ja hajaantui aamulla ilman välikohtauksia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269331,

09. YK julkisti sisäisen raportin, joka oli laatinut erityisreportteriksi nimitetty henkilö uskonnon tai uskon vapaudesta ”Taistelu antisemitismiä vastaan eliminoimalla uskoon tai uskontoon perustuvan syrjinnän ja suvaitsemattomuuden”.

Raportissa käydään läpi useita havaintoja, joissa antisemitismi ilmenee todeten, että USA:ssa 2017 aikana 58 % (1749 tapausta) olivat uskontoon liittyviä tapauksia, usein antisemitistisin painottein.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269320,

10. Israelin sanhedrinin järjestämä 70 maan konferenssi alkanee huomenna 25.09., ja perjantaina 27.09.2019 on tarkoitus suorittaa eläinuhri Öljyvuorella. Paikallinen media on kovin hiljaa tästä tapahtumasta.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 21 -36; Suolameri 23 -34; Eilat 22 -37 +C-astetta, aurinkoista, ei suuria muutoksia lämpötiloissa.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019