Posts

Showing posts from August 30, 2015

PERJANTAI 04.09.15

PERJANTAI 04.09.15 1.TAIVAANKANSI on aamulla pilvikerroksen peitossa ja ilma tuntuu kostean viileältä, vaikka lämpömittari näyttää lukemat 21 astetta. Lämpötilan ennustetaan kohoavan 31 asteen tienoille ja taivaan selkeytyvän kokonaan päivän kuluessa. Huomenna lämpötilan odotetaan laskevan asteen verran, mutta sen ennustetaan nousevan uudelleen hellelukemiin siten, että maanantaina olisi jo 33 astetta.  
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 21 -31; Tiberias 25 -38; Suolameri 30 -40; Eilat 28 -40 +C-astetta. Aurinkoinen hellesää jatkuu edelleen Israelissa, mutta kosteus alkaa tuntua yhä enemmän etenkin sisätiloissa, koska vuodevaatteet eivät ehdi kuivua päivän aikana. Tämä on aikaa, jolloin ihmiset saavat helposti yskää ja nuhaa. Kinneretin vedenpinta laski eilen yhden senttimetrin.
2.P5+1 maiden ja Iranin neuvottelema ja allekirjoittama Wienin sopimus on menossa sekä Iranin parlamentin että USA:n kongressin äänestykseen. Sopimuksen hyväksyminen USA:n kongressissa näyttää varmistuvan, vaikka j…

KESKIVIIKKO 02.09.15

KESKIVIIKKO 02.09.15 1.KOULUT alkoivat Israelissa eilen, mikä tarkoittaa myös sitä, että kadut ovat aamuisin tukkoisia vanhempien kyyditessä lapsiaan kouluihin. Koulutyönsä aloittavien joukossa on myös runsaasti uusien kansalaisten lapsia, joiden tulee pyrkiä oppimaan heprean kielen salaisuuksia, mikä lapsilta onnistuu sujuvammin kuin vanhemmilta. Mustarastas kuulutteli myös tuttua säveltään ”big favour” tai jotain sinne päin kuin rohkaisuna, että tästä päivästä tulee hyvä päivä, mikä kiitollisena otettakoon vastaan. Taivaan kansi oli kuuden maissa pilvetön ja ilma aamunraikas. Ennusteen mukaan korkein lämpötola saavuttaa iltapäivällä 32 asteen rajan ja - sikäli kuin ennusteisiin on luottamista - sama tahti jatkuu lähipäivinä ehkä asteen tai pari vilpoisampana taivaan pysytellessä pilvettömänä.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -32; Tiberias 22 -35; Suolameri 23 -34; Eilat 25 -39 +C-astetta. Kuten jo taisin mainita, lämmintä riittää ainakin toistaiseksi. Kinneretin vedenpinta pysyttele…

SUNNUNTAI 30.08.15

SUNNUNTAI 30.08.15 1.VIIKON ensimmäinen päivä alkoi sumuisena ja harmaana taivaankannen ollessa pilviverhon peittämä, mikä hälvenee päivän kuluessa auringon päästyä taas vauhtiin lepopäivän jälkeen. Päivän alkajaiseksi laitoin evästä ja vähän purtavaa kuopuksellemme, jonka työpaikka on lähes kahden tunnin bussimatkan päässä lähellä Raananaa, paluumatka lähes 3 tuntia. Reippaana tyttö kuitenkin lähti matkaan kehuen työympäristöään miellyttäväksi ja työtovereitaan ystävällisiksi.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -32; Tiberias 23 -33; Suolameri 23 -36; Eilat 23 -39 +C-astetta. Huomisen huippulämpötila putoaa asteen verran.
2.Aamun uutisaiheita lukiessa ei kuitenkaan voi välttyä havainnolta, ettei ystävällisyys ja toisen tarpeitten huomioiminen ole ensimmäisiä avuja toimintaperiaatteissa. Itävallassa lähellä Unkarin rajaa löydettiin hylätystä kuorma-autosta 71 ihmisen, miehen, naisen ja lapsen, osittain mädäntyneet ruumiit. Heidät sinne kuljettaneet ihmiskauppiaat olivat - kuljetusmaksun …