Posts

Showing posts from March 17, 2019

TORSTAI 21.03.2019

TORSTAI 21.03.2019
01. Tänään israelilaiset ja juutalaiset maailmalla viettävät Purim-juhlaa, minkä kunniaksi he – etenkin lapset - pyrkivät hulluttelemaan monin tavoin. Eräs artikkeli – Purim Spiel – kertoo todentuntuisesti, että ”koska Marsissa ei tiedettävästi ole ollenkaan Israelilaisten tappajia, koko kansa muutettiin sinne”. Kas kun kukaan ei kertonut!
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482044,00.html

02. Vakavammassa artikkelissa Yair Katan pyrkii todistelemaan, ”miksi hänellä on oikeus olla äänestämättä näitä skandaalin käryisiä, juoruilevia ja kuuluisuutta hakevia diletantteja, jotka repivät koko maan hajalle”.

Yksi viisas mies kertoi hänelle, että ”hän on perfektionisti, joka unohtaa, että politiikassa valitaan pienempi kahden pahan välillä. Hän suorastaan näki vihan leimuavan viisaan miehen silmissä tämän selittäessä, miten typerää on jättää äänestämättä”. Niinpä hän pyrki selvittämään, miten suuren kompromissin hän voisi vielä hyväksyä puoluetta valitessaan.
ht…

TIISTAI 19.03.2019

TIISTAI 19.03.2019
Agurin, Jaaken pojat sanat.
”Minä olen väsyttänyt itseni, Jumala, olen väsyttänyt itseni. Jumala ja menehdyn. Sillä järjetön olen minä mieheksi, ei ole minulla ihmisymmärrystä, enkä ole oppinut viisautta, tullakseni tuntemaan Pyhintä.
Kuka on noussut taivaaseen ja astunut sietä alas? Kuka on koonnut käsiinsä tuulen? Kuka on sitonut vedet vaipan sisään? Kuka on asettanut kohdalleen maan ääret kaikki? Mikä on Hänen Nimensä, ja mikä Hänen Poikansa Nimi, jos sen tiedät?
Jokainen Jumalan Sana on taattu, Hän on niiden kilpi, jotka Häneen luottavat. Älä lisää Hänen sanoihinsa mitään, ettet valehtelijaksi joutuisi.” (San.30:1-6)
01. Voisimme jatkaa tätä kysymysten sarjaa vaikka Psalmin 2:1 -8 sanoin: ”Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat? Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herra ja Hänen Voideltuansa vastaan: Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme Heidän köytensä.”

Näin he ajattelevat, mutta ”Hän, joka taivaassa asuu…

SUNNUNTAI 17.03.2019

SUNNUNTAI 17.03.2019
Israelin sadekausi jatkuu edelleen, eilen satoi vettä ja ennusteet lupaavat tänään samanlaista säätä, eli sade jatkuu edelleen. Eilen se tuli myrskyisten tuulenpuuskien, ukkosen ja salamoinnin seuraamana. Siitäkö lienee johtunut vaiko tilanteen kohtalonomaisuudesta, että yön aikana oli kadottanut internetyhteyden, jonka kaikki taitava Markku pystyi rassaamaan kuntoon puoli kymmeneen mennessä, joten jatkan sikäli kuin pystyn - jos Isä sen sallii.
Tällä viikolla alkavat juutalaisten merkkipäivät uudelleen talvikauden tauon jälkeen. Keskiviikkona muistetaan kuningatar Esteriä ja torstaina riemulinen purim, jolloin lapset ja nuoretkin pukeutuvat hullunkurisiin vaatteisiin. (Ester 09:27 -32)

01. Uuden Seelannin kahteen moskeijaan tehdyissä terrori-iskuissa sai surmansa tämän hetken tietojen mukaan 50 muslimia, ja tusinoittain haavoittui eriasteisesti. Surmansa saaneiden lukumäärä voi siten vielä nousta pahimmin haavoittuneiden menehtyessä.

Viranomaiset luovuttavat jo…