TORSTAI 21.03.2019

TORSTAI 21.03.2019
01. Tänään israelilaiset ja juutalaiset maailmalla viettävät Purim-juhlaa, minkä kunniaksi he – etenkin lapset - pyrkivät hulluttelemaan monin tavoin. Eräs artikkeli – Purim Spiel – kertoo todentuntuisesti, että ”koska Marsissa ei tiedettävästi ole ollenkaan Israelilaisten tappajia, koko kansa muutettiin sinne”. Kas kun kukaan ei kertonut!
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482044,00.html

02. Vakavammassa artikkelissa Yair Katan pyrkii todistelemaan, ”miksi hänellä on oikeus olla äänestämättä näitä skandaalin käryisiä, juoruilevia ja kuuluisuutta hakevia diletantteja, jotka repivät koko maan hajalle”.

Yksi viisas mies kertoi hänelle, että ”hän on perfektionisti, joka unohtaa, että politiikassa valitaan pienempi kahden pahan välillä. Hän suorastaan näki vihan leimuavan viisaan miehen silmissä tämän selittäessä, miten typerää on jättää äänestämättä”. Niinpä hän pyrki selvittämään, miten suuren kompromissin hän voisi vielä hyväksyä puoluetta valitessaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5481907,00.html.

03. USA:n johtamat joukot ovat viimeistelemässä ISIS-joukoista saamaansa voittoa, mutta – kuten AP kysyy artikkelissaan – onko voitto pysyvä?

Artikkelin alussa todetaan, että USA:n presidentti Donald Trump kuulutti keskiviikkona voiton lopullisuutta, mutta lausunto voi olla ennenaikainen. Sotilaallisen voiton varmistuttua edessä on kivinen tie poliittisesta päämäärästä saada maan sisäiset kilpailevat ryhmät tasaamaan voiton hedelmät.

Tämä haaste oli Amerikalla edessä sekä Afganistanissa että Irakissa, joissa se joutui toteamaan, että yksinkertainen ratkaisu osoittautui monimutkaiseksi.

Kampanjassa, joka kesti viisi vuotta kahden USA:n presidentin aikana, käytettiin yli 100 000 pommia, ja joka surmasin tuntemattoman määrän siviilejä, USA:n armeija valvoi Islamin Valtion julistaman imperiumin tuhoamisen Irakissa ja Syyriassa. Sotilaallinen voitto on saavutettua, mutta pitääkö se? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482200,00.html,

04. Lawrence Rifkin kyselee Media Line julkaisemassa artikkelissa, voiko Syyria kahdeksan vuotta kestäneen sisällissodan aikana hajonneet palikat koota yhdeksi kokonaisuudeksi?

Syyriasta saadut tiedot ovat edelleen hämäriä, mutta YK:n saamien tilasto-tietojen mukaan lähes puolet maan 25 miljoonasta asukkaasta – 11 miljoonaa – on joutunut joko sisäiseen tai ulkoiseen hajaannukseen.

On ilman muuta selvää, että raunioitetun maan nostaminen uudelleen omille jaloilleen vaatii sekä suuria ponnisteluja että suuria varoja – arvioiden mukaan tarvitaan 400 miljardia USD jälleen-rakentamiseen, jos se onnistuu ollenkaan.

Syyrian tragedia alkoi 15.03.2011 rauhallisena koululasten mielenosoituksena maan lounaisosassa sijaitsevan Daraan kaduilla. He protestoivat hallituksen suorittamia koululasten pidätyksiä vastaan aiemmin samassa kuussa siksi, että muuriin oli piirretty hallituksen vastaisia graffiteja, mistä syytettiin koululaisia.

Hallitus yritti hajottaa mielenosoitukset, jotka ennen pitkää muuttuivat väkivaltaisiksi, ja surmansa saaneita oli molemmin puolin. Mielenosoitukset laajenivat ja uskonnollisia ryhmiä – sekä poliittisia että uskonnollisia ja molempia – syntyi eri puolilla maata, joiden tavoite oli sama: presidentti Bashar Assadin hallituksen lopettaminen.

Järjestyshäiriöiden taltuttamisesta sisällissodaksi kiihtynyt yhdeksättä vuottaan aloitteleva tragedia on vaatinut satojen tuhansien ihmisten hengen, miljoonien paetessa kodeistaan ja jouduttuaan pakolaisen asemaan sekä maan sisällä että sen ulkopuolelle.

Hallituksen joukot ja sitä vastaan taistelevat ryhmät ovat kulkeneet edes takaisin tuhoten maata ja estäen kaiken sisäisen järjestyksen, eivätkä kaikki ryhmät ole vieläkään suostuneet luopumaan aseistaan liittyäkseen jälleenrakentamiseen. Taistelujen aikana monet ulkovallat ovat pyrkineet osingoille.

Venäjä ja Iran sen lisäksi, että ne aseistivat taistelevia osapuolia, alkoivat lähettää omia joukkojaan ”neuvonantajiksi” intressiensä varmistamiseksi. Vaikka USA:n presidentti katsookin ”tehtävän tulleen suoritetuksi” ja vaarallisimpien kapinallistenjoukkojen murskatuiksi, kapinahenki elää voimallisena Syyriassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482022,00.html,

05. Israelin vaalitaistelu jatkuu edelleen kiivaana, mutta mikä pahinta, se on myös muuttunut entistäkin likaisemmaksi. Mutaa paiskitaan molemmin puolin, ja Israelin perinteinen korrektiivisuus ja henkilökohtaisten hyökkäysten välttäminen on unohdettu – onhan kysymyksessä sentään juutalaisvaltion pääministerin korkeaselkäinen pehmustettu tuoli, jonka Bibi vaihtoi kovaan puutuoliin.

SiniValkoisen puolueen ykköspuheenjohtaja entinen IDF:n komentaja Benny Gantz sai päällensä Benyamin Netanyahun syytöksen, että Gantzin kännykän hakkeroinut henkilö, jota otaksutaan iranilaiseksi, sai siitä sensitiivisiä, valtiota koskevaa salaista informaatiota, joka on valunut Iraniin.

Bibi kysyy myrkyllisesti, miten tiedonhallinta-alalla toiminut henkilö, joka ei pysty säilyttämään omia salaisia tietojaan turvallisina, voisi johtaa maan turvallisuutta?
Mitä Gantz piilottelee kansalta? Mitä iranilaiset nyt tietävät hänestä, mistä me tai edes hänen puoluetoverinsa eivät ole tietoisia?

Netanyahu arvioi, että kysymys on kansallisesta turvallisuudesta.

Likud ja SiniValkoinen taistelevat gallupeissa johtoasemasta, pari päivää aiemmin Likud oli ohittanut SiniValkoisen parilla edustajapaikalla, tänään se kääntyi taas: Likud 28, vastaan SiniValkoinen 31 edustajaa.

Gantz veti esiin tapaus 3000, joka koskee sukellusvenekauppoja Saksan Thysenkrupp laivatelakan kanssa. Oikeuskansleri Mandelblit oli jo pudottamassa sitä pois syytöstoimistaan, kun valtiontodistajaksi suostunut Miki Ganor sanoi sopimuksen irti ja haluaa antaa syyttäjille uuden todistajanlausunnon.

Ganor vihjailee, että hänellä on todisteita, jotka vahvistajat poliisin aiempia epäilyjä, että Netanyahu hyötyi kaupoista ehkä jopa 16 miljoonaa NIS.

Kotona pitämässään lehdistön tiedostustilaisuudessa Netanyahu siirtyi nopeasti kaksi israelilaista surmanneen terroristin eliminoimisesta Lapidin ja Gantzin joutumiseen paniikkiin Iraniin vuotaneiden salaisuuksien vuoksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5481950,00.html,

06. Ryhmä IDF:n eliittijoukkojen kommandoyksiköstä unohti tärkeää informaatiota sisältävän sylimikronsa huoltoasemalle pysähdyksen aikana. IDF:n johto toimi ripeästi ja erotti huolimattomuuteen syyllistyneen ryhmän kokonaisuudessaan.

Yedioth Ahronot raportoi torstaiaamuna, että tilanne syntyi salaisena pysyvän operaation aikana ilmavoimien kommando-laskuvarjoyksikön 5101 (Shaldag, Kuningaskalastaja) viiden sotilaan mennessä ostamaan virvokkeita matkallaan tukikohtaansa, yhden valvoessa mikroa.

Sotilaat menivät autoonsa eivätkä huomanneet mikron puuttumista.
Huoltoasemalle tullut bussin kuljettaja löysi mikron, ja huomattuaan sen sisältävän salaisia tietoja luovutti sen poliisille.
IDF:n korkea virkailija sanoo, että sylimikron tietojen joutuminen vihollisen käsiin olisi aiheuttanut tuhoisen iskun Israelin turvallisuudelle.
IDF aloitti tapauksen tutkimisen, ja erotti ryhmän sotilaat eliittijoukoista, eivätkä he saa osallistua hyökkäystoimintaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260682,

07. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo saapui Israeliin keskiviikkona.

Hän murehtii sitä, että antisemitismi on tunkeutunut jopa USA:n pääkaupungin Washingtonin suuriin saleihin.
Pompeo julkisti heikosti peitellyn iskun USA:n demokraatteja vastaan anti-semitismistä demokraattien kansanedustajanaisen, muslimin Ilhan Omarin (D-MN) ristis-riitaisista kommenteista koskien USA:n avustuksia Israelille.

Somaliasta Yhdysvaltoihin muuttanut Omar, jolla epäillään olevan yhteyksiä muslimiveljeskuntaan, joutui ryöpytyksen kohteeksi Twiitattuaan, että republikaanit hyökkäävät häntä vastaan AIPAC:in kehotuksesta. Hän pyysi anteeksi vastahakoisesti ennen kuin poisti Tweet-lausuntonsa.

Tavatessaan pääministeri Netanyahun keskiviikkona Pompeo sanoi: ”Kaikkien kansojen, erityisesti länsimaiden, tulee nousta barrikaadeille kiihkoilua vastaan”.
Hän lisäsi siihen että ”antisemitismin synkkä aalto on hyökynyt Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, ja surullisesti antisemitismin kieli myös omiin pääkaupunkimme suuriin saleihin”.

USA:n kongressi hyväksyi myöhemmin vesitetyn lain, joka kieltää kaikenlaiset äärisuunnat. Trump kertoi journalisteille, että ”Demokraatit ovat Israelin ja juutalaisuuden vastaisia. He vihaavat juutalaista kansaa”, hän sanoi Republikaanien tukijoitten tilaisuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260679,

08. Pääministeri Benyamin Netanyahu tapaa USA:n presidentin Donald J Trumpin Washingtonissa ensi viikolla AIPAC:n tilaisuuden yhteydessä.

”Presidentti Donald J Trump lausuu Israelin pääministeri Benyamin Netanyahun tervetulleeksi Valkoiseen Taloon 25. -26. maaliskuuta 2019. Presidentti ja pääministeri koskettelevat maiden välisiä yhteisiä intressejä ja toimia Lähi-Idässä työtapaamisen aikana 25.03. He lounastavat yhdessä Valkoisessa Talossa 26.03.” Valkoinen Talo ilmoitti virallisesti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260650,

09. IDF:n sotilaat tunnistivat yhden kiviä heitelleen PA:n arabin, ja aloittivat prosessin hänen pidättämisekseen.
Tiedot tapahtumasta ovat niukkoja, mutta pidätysyritys päättyi laukausten vaihtoon, jossa epäilty arabi sai surmansa.

Juudean ja Samarian divisioonan komentaja prikaatikenraali Eran Niv ja Etzion alueen prikaatin komentaja eversti David Shapira alustavan suorittivat tutkimuksen tilanteesta, joka kehittyi keskiviikkoiltana Efratin risteyksessä Betlehemiin menevällä tiellä. Sotilaitten tehtävänä oli vartioida risteystä.

Armeijan sotilaspoliisi aloitti omat tutkimuksensa. Näyttää, että IDF:n sotilaat eivät voi enää käyttää aseitaan ollenkaan kysymättä ensin asianajajaltaan. Pelkona on joutuminen vastaamaan ICC:n edessä.

Ke.Betzalel Smotrich (NU) hämmästeli: ”Mitä tutkimista siinä on; arabi heittää kiviä siviiliautoihin tarkoituksenaan murhata kuljettaja ja autossa olevat. Kivien heittäjä on terroristi; hyvä vaan, että hänet ammuttiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260698,

Hamasin virkailija Rafiq Abu Hani sanoi: ”Ottakaa meidän toimeen tulomme ja ostakaa lisää aseita. Viekää palkkamme ja ostakaa lisää aseita”.
Hän puhui Al-Aksa TV:n ohjelmassa sunnuntaina. Hän täydensi puhettaan todeten: ”Palestiinalaisten päämäärä on Jihad Allahin hyväksi”.

Hän osoitti sanansa Mohammed Deifile, Al-Qassam Prikaatista, ja marttyyreille Juudeassa Samariassa ja Gazassa hän sanoi. ”Viekää toimeentulomme ja palkkamme ja ostakaa lisää aseita”. He valmistelevat kolmatta intifadaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260689,

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro harkitsee edelleen lähetystönsä muuttamista Jerusalemiin, sanoi Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo, että Jerusalem on hyvin tärkeä, ja siksi muuttoa täytyy harkita, että se olisi positiivinen tapahtuma.
Presidentti Jair Bolsonaro vierailee Israelissa lähiaikoina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260674,

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo osallistuu paikalliseen huippukokoukseen, johon osallistuvat pääministeri Netanyahu, Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades, ja Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.
Israelilla, Kreikalla ja Kyproksella on yhteisiä intressejä öljy-ja kaasututkimusten alueella, sekä kaasujohdon vetämiseksi Israelista Kyproksen ja Kreikan kautta Eurooppaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260673,

Tuhansia juutalaisia kokoontui Hebroniin juhlimaan Purimia, sekä osallistumaan vuotuiseen ”adeloyada” marssiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260693,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -19; Tiberias 13 -27; Suolameri 16 27, Eilat 14 -28 +C-astetta, aurinkoista. Lämpötila viilenee hieman huomenna.
https://www.foreca.fi/Israel/Jerusalem/10vrk,

Mt Zion Baptistikirkon jäsenillä McCracken alueella on tosi aihetta kiittää Jumalaa siitä, että 40 esikoululaisen ja 10 henkilökunnan jäsenen ollessa hartaustilaisuudessa kirkossa, tornado repi kirkon katon, mutta jätti lapset ja heidän valvojansa koskemattomiksi. EF2 tornado liikkui alueella 135 mailin nopeudella aiheuttaen suurta tuhoa alueella, mutta lasten laulaessa ”Jeesus mua rakastaa”, se repi kirkosta katon, mutta sillä ei ollut lupaa koskea lapsiin.
https://www.christianpost.com/news/40-children-sang-jesus-loves-me-tornado-ripped-roof-off-church-all-survived.html,

7-vuotiaan tytön näky taivaasta ja helvetistä.
https://beforeitsnews.com/v3/blogging-citizen-journalism/2019/2624454.html,










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019