Friday, April 28, 2017

PERJANTAI 28.04.2017

PERJANTAI 28.04.2017
01.USA:n presidentti Donald Trump tekee virallisen vierailun Israeliin 22. -24. 05.2017. Vierailun järjestelyt ovat vielä suunnittelu-vaiheessa, mutta vierailun toteutuminen näyttää tällä hetkellä varmalta. Se lienee tarkoituksellisesti ajoitettu 2 päivää ennen Israelin juhlapäivää, jota vietetään Jerusalemin yhdistämisen 50.- vuotispäivän kunniaksi.
Israelissa odotetaan jännityksellä, mitä presidentti Trump tuo tullessaan. Hänen odotetaan tunnustavan Jerusalemin Israelin pysyväksi pääkaupungiksi, mitä USA:n presidentit ovat siirtäneet vuodesta toiseen, kuten myös USA:n lähetystön muuton Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin. USA:n ulkoministeriö on järjestelmällisesti torjunut kaikki pyynnöt Jerusalemin aseman tunnustamiseksi ja YK:n omaksuman kannan hylkäämiseksi, jonka mukaan Jerusalem on kiistanalaista aluetta, jota oli tarkoitus hallita YK:n Pahan Neuvon Vuorella sijaitsevalta hallinto-keskuksesta käsin. Tämä ei koskaan toteutunut, mutta Jerusalemin asema Israelin pääkaupunkina on ollut epäselvä.
USA:n ulkoministeriön omaksuman kannan mukaisesti presidentit ovat Trumpin aikakauteen saakka käyttäneet veto-oikeuttaan estääkseen USA:n kongressin vuonna 1995 tekemän päätöksen USA:n lähetystön muuttamiseksi Israelin pääkaupunkiin.

TORSTAINA kongressin jäsen Ron DeSantis (R-Fl) ennusti, että presidentti Trump ilmoittaa lähetystön uuden sijainnin Israelin vierailunsa yhteydessä. DeSantis vieraili alkuvuodesta Israelissa tutkien potentiaalisia alueita lähetystön rakentamiseksi.
Reutersin journalisti kysymykseen asiasta presidentti Trump vastasi kierrellen: "Kysykää minulta uudelleen kuukauden päästä". Hänen vaalipuheissaan lupaamansa muutto ei ilmeisesti ole yhtä yksinkertainen, kuin miltä se näytti.
Trump esitti samalla kantansa, että hän haluaa rauhaa Israelin ja PA/HAMAS:in arabien välille. "Ei ole mitään syytä, miksi rauha ei ole toteutunut Israelin ja palestiinalaisten välillä – ei niin mitään". Hän on presidenttinä toistanut vaalipuheissaan antamaansa lupausta, että hän työskentelee sopimuksen solmimiseksi lisäten, että rauha tulee olemaan lopullinen sopimus. (ultimate deal).  
Presidentti Trumpin vaalipuheissaan lupaama lähetystön muutto Jerusalemiin on sekin joutunut uuteen harkintaan, mihin ovat vaikuttaneet hänen keskustelunsa arabimaiden edustajien kanssa, joista Jordanian kuninkaan Abdullah II:n varoitukset väkivaltaisista mielenosoituksista ovat merkittävimmät. Trump totesi kansallisen rukousaamiaisen yhteydessä haluavansa toteuttaa muuton, mutta ettei hän tee sitä välittömästi.
Juudea ja Samaria sekä Jerusalemin itäosa mukaan lukien nykyinen Jordania kuuluivat Balfourin julistuksen mukaan, jonka Kansainliitto vahvisti, ja antoi samalla Englannille mandaatin sen toteuttamiseksi, sekä tunnusti samalla Jordanian alueen jäämisen juutalaisten kotimaan ulkopuolelle Englannin suojeluvaltiona nimellä Transjordania, jonka Englannin kouluttama ja johtama muukalaislegioona miehitti Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat 1948 itsenäisyyssodan aikana, pyrkien 19 miehitysvuoden aikana tuhoamaan kaikki juutalaiset perinteet alueilla. Vain Englanti ja Pakistan tunnustivat Jordanian vaatimukset niihin.

IDF vapautti nuo alueet 1967 puolustussodassa, kuten myös Gazan kaistan Egyptiltä sekä Golanin ylängön Syyrialta.  
Solmiessaan rauhansopimuksen 1994 Israelin kanssa Jordania luopui samalla kaikista oikeuksistaan Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemin itäosiin, mutta säilytti suojeluoikeuden niissä sijaitseviin muslimien pyhiin paikkoihin, myös Temppelivuorella.
Trumpin Israelin vierailu tapahtuu viikkoa ennen päivämäärää, jolloin Trumpilla on oikeus (waiver) siirtää lähetystön muuttopäivää kuudella kuukaudella edeltäjiensä tapaan.

Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi ja USA:n lähetystön muutto sinne nähdään suurelta osin symbolisina, mutta Israelille ne merkitsevät vuosikymmeniä kestänen epäselvän tilanteen selkiyttämistä sekä kansallisen itsetunnon nostamista, vaikka käytännössä Jerusalem on tunnustettu Israelin pääkaupungiksi, vain sen virallistaminen puuttuu. Arabimaat ovat oman kansainvälisen politiikkansa vuoksi vastustaneet nykyisen tilanteen muuttamista. 
Presidentti Trumpin nimittämä ja kongressin hyväksymä David Friedman haluaa toimia Jerusalemissa. Hän aloittanee kesällä.
Friedman esittänee lähettilään valtakirjansa 15.05.2017. http://www.timesofisrael.com/trump-ask-me-in-month-about-moving-embassy-to-jerusalem/

02.Jerusalemin kaupunki aikoo esittää pääkaupungin yhdistämisen kunniaksi presidentti Trumpin vierailun aikana 25 000 uuden asuntoyksikön rakennussuunnitelmat, osa niistä Jerusalemin itäosissa. Suunnitelma on laadittu kuukausia sitten, mutta kansain-välisen painostuksen vuoksi jäädytettiin toistaiseksi.

Talonrakennusministeriö aikoo julkistaa suunnitelman Jerusalem-päivänä, joka on pääkaupungin yhdistämispäivä. Suunnitelman
25 000 asuntoyksiköstä 15 000 sijaitsee ns. vihreän linjan itäpuolella.
TV-2 raportoi torstaina, että suunnitelma julkistetaan presidentti Trumpin Israelin vierailun aikana.
Talonrakennusministeri Yoav Gallant (Kulanu) on neuvotellut suunnitelmasta kaupungin virkailijoitten kanssa. Suunnitelman toteuttaminen maksaa arvioiden mukaan 4 miljardia NIS (1.1 miljardia USD). Osia suunnitelmasta esitettiin TV-10 ohjelmassa aiemmin viikolla.
15 000 asuntoyksikköä rakennetaan Jerusalemin itäosiin. Atarotin lentokentän alue, jonka käyttöä ei ole päätetty, saa 10 000 asuntoa, ne markkinoidaan pääosin ultra-ortodoksi perheille.
2 000 asuntoyksikköä rakennetaan Givat HaMatos tyhjälle kukkulalle Betlehemin lähelle.
3 000 asuntoyksikköä rakennetaan ultraortodoksien asumaan Ramat Shlomo lähiöön pääkaupungin pohjoispuolella.  
Varapresidentti Joe Bidenin vierailun aikana julkistettu lähiön lisärakentaminen aiheutti diplomaattisen kriisin maitten välille.
1 000 asuntoa rakennetaan lähelle Malhan kanjonia; 2 000 Amonaan ja Ramat Raheliin; 7 000 Ein Keremiin ja muihin lähiöihin Jerusalemin länsiosissa.
Ilmapiiri Israelin ja USA:n johdon välillä on joka tapauksessa muuttunut perusteellisesti Barack Obaman ajoista.
 Tuoreessa muistissa on vielä ulkoministeri Hillary Clintonin pitämä 45 minuutin saarna Netanyahulle Bidenin vierailun jälkeen, joka suoritettiin huutamalla antamatta Bibille suun vuoroa. Se oli ylivallan osoitus vasallimaan johtajalle, mistä jäi kaikille paha maku suuhun.  http://www.timesofisrael.com/israel-said-pushing-for-massive-east-jerusalem-expansion-as-trump-visits/

03.UUTISIA LYHYESTI
·        IDF ampui Patriot ohjuksella alas Syyriasta lähetetyn miehittämättömän pienkoneen, drone, Golanin kukkuloilla. IDF:n tiedotteen mukaan koneen lentoa seurattiin kaiken aikaa sen lentäessä Israelin puolelle Golania. IDF vakuuttaa, ettei se tule sallimaan ilma-alueensa loukkauksia eikä myöskään rajojensa ylittämistä soluttautumiseksi Israeliin. Drone oli tutkimusten mukaan Syyrian armeijan lähettämä. http://www.timesofisrael.com/patriot-missile-intercepts-drone-over-golan-heights/
·        Israel pyrkii kaikin tavoin estämään UNESCO:n uuden päätöslauselman syntymisen, jossa taas kerran kielletään juutalaisten historialliset ja uskonnolliset siteen Jerusalemiin, maansa pääkaupunkiin. Israel pyrkii saamaan länsimaat vastustamaan sitä. Ennakkotietojen mukaan päätöslauselman teksti kiistää juutalaisten oikeudet mihinkään osaan Jerusalemia. Äänestys tapahtuu tiistaina. http://www.timesofisrael.com/israel-scrambles-to-prevent-eu-arab-consensus-resolution-at-unesco/
·        Terroriuhrin Erez Orbachin äiti vaatii ihmisoikeusjärjestön jäsenelle myönnetyn vuoden viisumin peruuttamista. Arabin ajama kuorma-auto surmasi Orbachin Jerusalemissa. http://www.timesofisrael.com/terror-victims-mother-to-court-withdraw-visa-of-human-rights-staffer/
·        Asianajaja Muhammed Abad tuomittiin 7.5 vuodeksi vankilaan toimittuaan Hamasin agenttina Israelissa. Hänet tuomittiin yhteyksien pitämisestä maan vihollisiin ja sen turvallisuuden vaarantamisesta. Hän aikoo valittaa tuomiosta.  http://www.timesofisrael.com/lawyer-jailed-for-7-5-years-for-serving-as-hamas-agent/
·        Muslimien hallitsemassa Indonesiassa vähäinen juutalais-väestö pyrkii pitämään päätään pensaassa. He harjoittavat uskontonsa vaatimia rituaaleja salaisesti maassa, jossa uskontoon perustuva toisinajattelevien suvaitsemattomuus on nousussa. He itse katsovat kuuluvansa oleellisesti muuhun osaan väestöä vaaran merkeistä välittämättä. http://www.timesofisrael.com/in-muslim-indonesia-tiny-jewish-community-keeps-its-head-down/
·        Äärilaidan muslimisaarnaaja (cleric, vaikka islamissa ei ole pappisvirkaa) tuomitsee oikeusministerin nimittämän ensimmäisen naispuolisen sharia-tuomarin. Pohjoista Islamilaisen Liikkeen lohkoa edustava johtaja sheikki Kamal Khatib sanoi, ettei Islam salli naisten valitsemisen Qadiksi, sharia-tuomariksi. Oikeusministeri Aielet Shakedin asettama komitea valitsi Hana Khatibin virkaan yksimielisesti. Israelin arabikansanedustajat pitävät nimitystä historiallisena. Sharia-oikeus käsittelee Israelissa henkilökohtaisia asioita muslimiyhteisössä koskien avioliittoa, avioeroa, käännytystä, perimysasioita sekä perheväkivaltaa. Muslimiliikkeen eteläisen haaran johtaja ylistää nais-tuomarin valintaa toivottaen hänelle menestystä. http://www.timesofisrael.com/hardline-muslim-clerics-slam-appointment-of-first-female-sharia-judge/
·        Presidentti Trump varoittaa, että Pohjois-Korean kanssa syntynyt erimeilisyys voi kehittyä hyvin suureksi ongelmaksi. USA:n laivaston korkea komentaja tunnustaa, ettei hän ole aiemmin nähnyt yhtä vaarallista tilannetta, ja toivoo presidentti Trumpin löytävän Kiinan kanssa diplomaattisen ratkaisun tähän konfliktiin. http://www.timesofisrael.com/major-major-conflict-with-north-korea-possible-trump-says/
·        Israelin tiedusteluministeri Israel Katz kehottaa Yhdysvaltoja toimimaan yhdessä Venäjän kanssa varmistaakseen, ettei Iran saa rakentaa tukikohtaansa Israelin pohjoisrajan tuntumaan, mitä Israel ei tule sallimaan. Tähän sisältyy uhkaus, että IDF voi, jos on välttämätöntä, estää sen asevoimin, mikä voisi aloittaa sodan Israelin ja Iranin välillä. Tämä tulisi moninkertaistamaan Irakin ja Syyrian ongelmat, joita koaliittion jäsenmaat pyrkivät yhdessä ratkomaan. Katz matkusti Yhdysvaltoihin keskustelemaan näistä ongelmista. http://www.timesofisrael.com/israels-intelligence-minister-urges-us-to-team-up-with-russia-against-iran/
·        Juutalainen Kori johtajavaaleissa nykyinen puheenjohtaja Naftali Bennett sai 80 3 %:n kannatuksen. Bennett katsoo tämän rohkaisevan häntä taistelemaan Israelin yhtenäisyyden ja turvallisuuden puolesta seuraaviin vaaleihin saakka, joissa valitaan maan johtaja, hän uskoo. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228753
·        Syyrian presidentti Bashar Assad sanoo, että Syyrian ostaa Venäjän uudenaikaisimman ohjustorjuntajärjestelmän. Se on tarpeen estämään Israelin ja USA:n hyökkäykset Syyriaa vastaan, hän selittää. Koululasten mielenosoitusmarssista alkanut väkivalta-aalto, joka on kehittynyt kansainväliseksi konfliktiksi, on vaatinut ainakin 320 000 siviiliuhria, eikä sen loppua ole näköpiirissä maan hajottua ja jouduttua kilpailevien sotilasjoukkojen väliseksi taistelutantereeksi. Miljoonia siviilejä on joutunut sisäiseen- tai maanpakoon. Hävitetyn maan jälleenrakentaminen tulee maksamaan ainakin 300 miljardia USD (275 miljardia Euroa). http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228747
·        Tiedustelulähteet Syyriassa sanovat, että IAF teki ainakin viisi ilmaiskua Damaskoksen lentokentän lähelle varastoituja ammuksia ja ohjuksia vastaan, jotka olivat matkalla Hizbullahille Libanoniin. Sotilas- ja siviilikoneet kuljettavat päivittäin niitä Damaskoksen lentokentälle. http://www.news.com.au/world/middle-east/an-air-strike-hits-near-damascus-international-airport-in-syria/news-story/88b6d54c65aec4f46f4b71e172958250,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -24; Tiberias 16 -31; Suolameri 23 -32, Eilat 22 -33 +C-astetta. L
ämpötila tulee pysymään 26 -30 asteen lukemissa lähipäivien aikana. Ilma on hyvin kuuma ja kuiva.Wednesday, April 26, 2017

KESKIVIIKKO 26.04.2017

KESKIVIIKKO 26.04.2017
01.En kadehdi kavereita kuunnellessa tietoja kotoSuomesta, jossa luvataan aina vaan vesi- ja lumisateita pakkasineen, eikä vain Suomessa, vaan pitkin Eurooppaa, jossa Polar Vortex ilmavirtaus hyytävine pakkasineen tuhoaa hedelmätarhoja ja viljelyksiä. Onneksi sentään saunat vielä sallitaan, vaikka huhujen mukaan kesämökkien puukiukaiden ja -takkojen käyttö kielletään. Ne hiilipäästöt kun aiheuttavat maailman lämpötilan kohoamisen, vaikka ihmiset hytisevät ja kuolevat kylmissään. Kyllä sauna sentään on poikaa, oli hellettä tai pakkasta. On meilläkin minisauna, kolmelle hengelle sopiva, mutta ihana.
Viileää oli aamulla kurkistaessani ulko-ovelta ennen kuutta aamulla, mutta Mustarastas oli jo aloittanut huilukonserttinsa ennen sirkuttajien heräämistä, hämärää kun vielä oli. Se oli kehitellyt uusia teemoja, joita se esitteli ylpeänä kuten aina.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -28; Tiberias 16 -31; Suolameri 20 -33; Eilat 19 -34 +C-astetta. Tänään on puolipilvistä, mutta huomisesta alkaen koko loppuviikon ajan ennustetaan pelkkää auringonpaistetta. Ilman lämpötilat pysyttelevät ennusteen mukaan tämän päiväisissä, ehkä pieniä heittoja puoleen ja toiseen. Ilma on kuumaa ja kuivaa.
02.Euroopassa aletaan laskea, mitä kaikkea on menetetty takatalvelle, mutta ennusteet uhkaavat lisää samaa toukokuussa. Alla olevassa linkissä näytetään kuvia ennätyksellisistä lumisateista ja kylmästä säästä. https://www.youtube.com/watch?list=TLGGqRyWaar558oyNTA0MjAxNw&v=bEoy-78Yn0c&app=desktop,
03.USA:n länsirannikolle huuhtoutuu kuolleita meren eläviä massoittain joka päivä, saaden viranomaiset hämmästelemään: Mikä on se tuntematon organismi, joka syö niiden aivot ja sydämen. Tällaista infektiota ei ole aiemmin nähty, he vakuuttavat.

04.ISRAELISSA maan johtajat pyrkivät hyötymään presidentti Trumpin aloittamista uusista Israelille myönteisistä tuulista, jotka ovat alkaneet siivota YK:n rannikoille kertynyttä rojua ja hyödytöntä kamaa USA:n YK:n lähettiläänsä Mikki Haleyn johdolla.
Tässä he ovat kuitenkin havainneet, että vanhassa Euroopassa perinteiset tottumukset ja tavat kuolevat hitaasti jos ollenkaan.
Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel tuli viralliselle vierailulle Israeliin vahvasti päättäneenä tavata Israelin vasemmistolaisia painostusryhmiä, jotka saavat runsasta tukea ulkomailta. Pääministeri ilmoitti hänelle etukäteen, ettei se ole sopivaa ja uhkasi peruuttaa sovitun tapaamisen, ellei Gabriel luovu aikeestaan. Gabriel tapasi haluamiensa NGO järjestöjen edustajat Herzliassa, niiden mukana Breaking the Silence, B`Tzelem ja muita, minkä jälkeen Netanyahu ilmoitti tiistaina, ettei hän tapaa Saksan ulkoministeriä, yrittäen soittaa hänelle, mutta tämä puolestaan ei halunnut vastaanottaa sitä. Pian tapaamisen jälkeen B´Tzelemin edustaja julkisti tiedotteen, jossa se kehottaa "kansainvälistä yhteisöä rankaisemaan Israelia jatkuvasta miehityksestä".

Kumpi tässä lienee se härkäpäinen jukuri, mutta kumpikin siitä kärsivät. Pääministeri Netanyahu vakuutti puhuessaan Kansallisen Raamattukisan osanottajille tiistai-iltana, etteivät suhteet Saksan kanssa ole kärsineet. Hän selitti, että hänen päätöksensä peruuttaa tapaaminen Gabrielin kanssa on yhtäpitävä hallituksen päätöksen kanssa kieltäytyä tapaamasta vieraita, jotka tapaavat NGO- järjestöjen edustajia, jotka häpäisevät Israelin armeijaa ja pyrkivät nostamaan oikeusjuttuja IDF:n sotilaita vastaan syytettyinä sotarikoksista. "Nämä samat virkailijat eivät koskaan tekisi samaa vieraillessaan USA:ssa ja Englannissa" Netanyahu selitti.
B`Tzelemin vakoojat seuraavat IDF:n sotilaita Juudeassa ja Samariassa raportoiden nimettömästi "sotilaitten tekemistä rikkomuksista PA:n arabeja vastaan" ulkomaisille järjestöille. He käyttävät arabeja vakoilemiseen jakaen heille videokameroita, joilla he voivat saada todisteita väitteittensä tueksi.
Näitä otoksia on helppo manipuloida jälkeenpäin, kuten on todettu tapahtuneen.
Ulkoministeri Gabriel selitti asiaa tähän tapaan: Tällaiset tapaamiset ovat tavanomaisia ulkomailla; hänen tarkoituksensa ei ollut sekaantua Israelin sisäpolitiikkaan, sillä maitten väliset suhteet perustuvat ystävyyteen, yhteistoimintaan, ja ovat luonteeltaan erityisiä, mitä mikään ei pysty järkyttämään.
"On vaikea saada aito ja kaiken kattava kuva maasta, jos yhteyksiä ylläpidetään vain hallitustasolla. En usko, että tulisimme luopumaan tästä käytännöstä vain saadaksemme hallituksen nimityksen", Gabriel selitti.
NGO-järjestöjen tapaamistilaisuudessa ei ollut mukana kuvaajia eikä journalisteja, eikä Gabriel antanut lausuntoa sen jälkeen.
B´Tzelemin edustaja totesi Meretz-puolueen tilaisuudessa Netanyahun "käyttäytyneen psykoottisesti ja tavalla, joka on sopimaton maan johtavalle diplomaatille".
Järjestön tiedotteessa todetaan, että "Israelin tulee maksaa sellaisesta käyttäytymisestä" ja "kehotetaan kv. yhteisöä tuomitsemaan Israelia jatkavasta toisen kansan miehityksestä rikkoen moraalisia perussääntöjä ja kansainvälistä lakia". http://www.timesofisrael.com/after-meeting-german-fm-btselem-calls-on-world-to-punish-israel/,
Hallituspuolueet hyväksyvät Netanyahun päätöksen, mutta oppositiopuolueet kutsuvat sitä diplomaattiseksi virheeksi. B`Tzelemin tiedotteessa puututaan räikeästi Israelin viralliseen politiikkaan, mitä ulkomailla käytetään hyökkäyksiin Israelia vastaan. Ei ihme, jos hallitus pyrkii tukkimaan tuon suun. http://www.timesofisrael.com/ministers-back-netanyahu-over-ultimatum-to-german-foreign-minister/,
Saksan ulkoministeri Sigmar Gabrielin suostuminen tapaamaan Israelin tuhoa ajavien järjestöjen kuten PA, Hamas ja Hizbullah etujärjestöinä toimivien NGO järjestöjen edustajia juutalaisten holokaustin jälkeisenä päivänä tuntuu erityisen pahalta, se on kuin tahallinen loukkaus juutalaisten kärsimyksiä vastaan. Ulkoministeri Gabrielin olisi pitänyt harkita asiaa syvemmin, ellei tämä sitten ole osa Euroopassa yleistyvää tendenssiä pyrkiä unohtamaan menneet kauheudet ja suunnata katse tulevaan. Saksa on todella toiminut esimerkillisellä tavalla pyrkiessään tasoittamaan aiheuttamansa kauheudet, ja on osittain rahoittanut Israelin asehankintoja, Viimeiseksi Saksasta tilaamien uusien sukellusveneiden toimitusta koskeva sopimus on kuitenkin vaarassa peruuntua paljastuneen lahjusskandaalin vuoksi, joka ei suoraan koske Netanyahua, vaan hänen edustajaansa asianajajaa.

05.UUTISIA LYHYESTI
·        USS Mahan joutui muuttamaan suuntaansa estääkseen yhteentörmäyksen iranilaisen "hyökkäysaluksen" kanssa, missä he käyttävät nopeita moottoriveneitä.
Iranilainen alus lähestyi tiistaina USA:n risteilijää lähes km:n etäisyydelle, minkä johdosta risteilijän kapteeni antoi komennon miehittää aluksensa aseet. Hän antoi vaara-signaalin ja komensi HSS Mahania muuttamaan kurssiaan välttääkseen hyökkäysaluksen. Iran on toistamiseen pyrkinyt häiritsemään ja provosoimaan USA:n Persian-lahdella toimivia sota-aluksia. Tammikuussa 2016 Iran idätti 10 Yhdysvaltain merisotilasta, joiden partioalus oli teknisen vain vuoksi ajautunut Iranin aluevesille. Hormuzan salmi on kapea vesivyöhyke, joka yhdistää Persianlahden ja Intian valtameren, Sen kautta kulkee viidennes maailman öljystä. Ira on toistamiseen uhannut sulkea Hormuzan salmen. http://www.timesofisrael.com/iranian-attack-craft-approaches-us-navy-destroyer-in-persian-gulf/
·        Presidentti Trump lupasi vaalipuheissaan neuvotella uudelleen Iranin kanssa c. 2015 solmitun Iranin ydintuotantoa koskevan kansainvälisen sopimuksen. Presidenttinä Trump on osittain joutunut perääntymään todeten, että Iran on suurin piirtein teknisesti katsoen noudattanut sopimusta, kuten IAEA toteaa, mutta on "rikkonut sopimuksen henkeä vastaan". Sunnuntaina julkistetussa kommentissa Trump totesi, että on mahdollista, että USA voi sanoutua siitä irti. Hänen hallituksensa on siirtänyt sopimuksen myöhemmin käsiteltävien joukkoon ja keskittynyt enemmän käsittelemään Iranin hallituksen toimia kiihdyttää väkivaltaa ja tukea terrorismia alueella. Tyydyttääkseen Euroopan liittolaistensa tahtoa Trump antaa sopimuksen olla toistaiseksi, mutta hän on onneton Iranin suorittamien ohjustestien vuoksi. Iran pyrkii rakentamaan ballistisia ohjuksia, joilla se pystyisi uhkaamaan paitsi alueen myös Euroopan ja Amerikan valtioita. Ohjustestejä ei kielletä ydinsopimuksessa, mikä on selvä lapsus. http://www.timesofisrael.com/trump-says-its-possible-us-will-quit-iran-deal/
·        Israelilaisten siviilien hyökkäykset PA:n arabeja tai heidän omaisuuttaan vastaan ovat poliisin mukaan lisääntyneet huolestuttavasti, mikä on näkynyt tilastoissa Amonan juutalaisyhteisön tuhoamisen jälkeen. Keskiviikkona poliisi aloitti tutkimukset Hawaran arabikylässä tapahtuneen auton polttamien vuoksi. Vasemmistolainen ryhmä "rabbit ihmis-oikeuksien puolesta" ilmoitti havainneensa vaatteen kiinnitettynä läheiseen aitaan, jossa oli heprealaista tekstiä epäselvin kirjaimin. Tämä vihjaa, että auto oli sytytetty tarkoituksellisesti, ehkä "hintalappu" tapauksena. http://www.timesofisrael.com/palestinian-vehicle-torched-in-suspected-price-tag-attack/,  
·        Egyptin koptikristityt, jotka muodostavat 10 %:n vähemmistön maan 85 miljoonan valtion väestöstä, odottavat samalla kertaa syvällä surulla että iloiten Rooman paavin Francis I:n ensimmäistä vierailua muslimien hallitsemaan arabimaahan. Perinteiset pääsiäis-juhlallisuudet peruutettiin menetettyjen uskonveljien ja sisarten aiheuttaman surun vuoksi, mutta rukouksia ja messuja on jatkettu kirkoissa. Presidentti Abdel al-Fatah al-Sisi on lisännyt merkittävästi kristittyjen kirkkojen ja muiden palvontapaikkojen ja laitosten vartiointia, mutta pelko elää. Paavi Francis matkustaa perjantaiaamuna 2 päivän vierailulle maahan, jossa on koptien lisäksi myös 272 000 roomalaiskatolista. Lauantaina paavi pitää messun Kairon urheilustadionalla, johon osallistuvat kaikki maan kristityt: katoliset koptit, Armenian kirkko, Maroniittikristityt sekä Kreikkalaiskatoliset kirkot. Egyptin kristityt katsovat paavin vierailun nostattavan sekä heidän moraaliaan että hengellisyyttään. Paavi Jean Paul II vieraili maassa 17 vuotta sitten. Häntä rakastivat sekä kristityt että muslimit sanoo piispa Kolta. "Paavi Francis on Argentiinasta, hän edustaa kolmatta maailmaa, mutta myös köyhiä ja heikkoja". http://www.timesofisrael.com/mourning-and-joy-for-egypts-christians-as-pope-visits/,
·        ISIS-joukkoihin kuuluva itsemurhaterroristi ajoi räjähteillä täytetyn autonsa paikallisen voimakkaan Tarabeen arabiheimon ylläpitämään tarkastuspisteeseen lähellä Rafah-kaupunkia Siinain puolella. Räjähdyksessä kuoli 4 heimon jäsentä ja useita haavoittui. ISIS joukot ovat tavallisesti toimineet yhteistyössä beduiiniheimojen kanssa.  ISIS julisti Siinai Provinssin perustetuksi v. 2014. Kuukauden alussa Egyptin armeija surmasi yhden sen perustajista. Tulevaisuus osoittaa, onko tämä yksi näyttö beduiinien ja ISIS-joukkojen yhteistyön rakoilemisesta. Egyptin hallituksen ja beduiinien välit ovat olleet huonot. Beduiinit syyttävät, ettei hallitus ole välittänyt heidän olosuhteittensa parantamisesta, vaan on keskittynyt maan keskiosiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228622
·        Vähän tunnettu pieni ryhmä, jolla on yhteyksiä Al-Qaidaan, väittää tehneensä hyökkäyksen kuun alussa St. Petersburgin (Pietarin) maanalaista (metroa) vastaan. Imam Shamil Battalion sanoi tiistaina suorittaneensa iskun, kuten BBC raportoi. Iskussa kuoli 16 ihmistä, mukaan lukien terroristi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228620
·        PA:n pääministeri Rami Hamdallah kehottaa Saksaa tunnustamaan Palestiinan valtion, mikä tulisi vahvistamaan rauhanaloitteita ja antaisi maailmalle viestin, että Palestiinan valtio on tosiasia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Top-Palestinian-official-calls-on-Germany-to-pressure-Israel-to-make-peace-488925,
·        Englannin hallitus sanoo lausunnossaan, ettei se aio pyytää anteeksi Israelin valtion mahdollistanutta Balfourin julistusta, vaan on ylpeä osuudestaan Israelin syntymiseen. PA aikoo nostaa oikeusjutun Englannin hallitusta vastaan. Abbasin porukalta näyttää ruumenet täysin mädäntyneen pääkopassa esittäessään tällaista harhaa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-UK-refuses-request-for-apology-over-1917-Balfour-Declaration-488914

Sunday, April 23, 2017

SUNNUNTAI 23.04.2017

SUNNUNTAI 23.04.2017
01.Eilinen 33 asteen helle oli yöllä laskeutunut 8 asteen tienoille, siis lähelle jääkaappilämpötilaa, mutta sen ennustetaan nousevan päivän kuluessa 17 asteeseen. Taivaankansi oli myös täysin pilvessä. Tämä kuitenkin alkaa huomisesta lähtien muuttua uudelleen pilvettömäksi lämpötilan noustessa tiistaihin mennessä 23 asteeseen. Pihametsikkö oli alhaisesta aamuviileydestä huolimatta täynnä viserrystä ja kujerrusta jos jonkinlaista siinä määrin, ettei mustarastas taaskaan löytänyt omaa teemansa.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 09 -18; Tiberias 14 -25; Suolameri 15 -27; Eilat 16 -30 +C-astetta. Näin ennustaa ToI:n sääprofeetta. Kuten mainitsin, lämpötila alkaa nousta huomisesta alkaen, mutta ennustetta on lyhennetty vain kolmelle päivälle, ehkä häveliäisyyssyystä johtuen.
Mistä lienee johtunut, mutta viime yö oli kitkuinen ja yöuni katkeileva, minkä johdosta aamutoimet olivat vähän sekavat. Voihan olla, että Lähi-Idän ja maailman tilanteita läheltä seuraavana mieli on herkistynyt tilanteiden mukaan.

02.RANSKALAISET menevät tänään vaaliuurnille valitsemaan maalle uutta presidentti' Francois Hollanden tilalle.
Turvatoimet on kiristetty äärimmilleen useiden aidoilta tuntuvien pommiuhkausten vuoksi. Vaalirauhaa valvoo kaikkiaan 50 000 poliisia ja 7 000 sotilasta. Ulkomailla ennenaikainen äänestys aloitettiin lauantaina. Äänestäjien suurimmat huolenaiheet ovat ehdokkaiden vaalipuheissa olleet terrorismi ja talouden alamäki. Ehdokkaita on kaikkiaan 11, joista suurimmat suosikit ovat ennusteiden mukaan äärioikeiston ehdokas Le Pen sekä keskustaa edustava "musta hevonen" Emmanuel Macron.
Kaksi suosituinta ehdokasta ratkaisevat Ranskan seuraavan presidentin vaalin toukokuun 7. päivänä.
Tarkkailijat varoittavat, että gallupeista huolimatta vaaleissa voi tulla yllätyksiä, sillä yksi kolmesta äänestäjästä ei ole ratkaissut, ketä äänestää tänään. 10 %:n työttömyys Ranskassa voi myös aiheuttaa viime hetken muutoksia päätöstä tehtäessä.
Pariisin Champs Elyseellä tapahtunut yhden partiopoliisin surmannut ja kahta muuta poliisia pahoin haavoittanut hyökkäys on voinut nostaa Le Pennin osakkeita.
Vanhoillisten ehdokas Francois Millon, jonka vaalityö kärsi pahan takaiskun paljastuneen korruptiosyytösten vuoksi, on pystynyt kuromaan kiinni suosikkien saamaa etumatkaa, kuten myös äärivasemmiston ehdokas Jean-Luc Melenchon.
Äänestyspaikkoja 70 000 eri puolilla maata, joten niiden valvontaan määrätyt 50 000 poliisia ja 7 000 sotilasta ovat enemmän kuin tarpeen estämään terroristien katalat aikeet.

VAPAUTEEN vihkiytyneet ranskalaiset vakuuttavat uhmakkaasti, etteivät he anna vapauden vastaisten pelottelujen vaikuttaa mieli-piteisiinsä. Toiset vakuuttavat, että he sanovat luopuvansa halustaan äänestää gallupeissa huonosti menestyneitä keskittääkseen äänensä ehdokkaalle, joka pystyy estämään äärioikeiston voiton. Heidän mielestään terrorismia ei poisteta näillä vaaleilla, sillä se on tullut maahan jäädäkseen, ja siksi siirtolaisuuden vähentämistä ja rajojen sulkemista vaativat ehdokkaat antavat katteettomia lupauksia. "Äskeisten kaltaiset terrori-iskut auttavat kansallista rintamaa saamaan hyvän vaali-tuloksen. Siksi aion siirtyä äänestämään joko Melencinia tai Macronia" sanoo 44-vuotias fysiikan opettaja Omar Ilys.
Nämä molemmat ehdokkaat kannattavat Ranskan eroa EU:sta ja sen yhteisestä valuutasta EURO:sta (Frexit).
Ranska on yksi EU:n perustajajäsenmaista, ja on sen jälkeen ollut EU:n innokkain kannattaja Saksan ohella.
Le Pen vähättelee muutamien varoituksia EU:n hajoamisesta ja kaaoksesta Euroopassa. EURO on käytössä 19 EU-maan valuuttana. La Pen sanoo, että EU on joka tapauksessa hajoamassa. Jos Frexit ehdokkaat pääsevät toiselle kierrokselle, sen katsotaan vahvistavan Trumpin asemaa. Macron ja Fillon kannattavat EU:n yhtenäisyyttä ja työlakien uudistamista.
Le Pen ja Melenchon syyttävät vapaakauppasopimuksia Ranskan työpaikkojen vähenemisestä ja haluavat niihin muutoksia. http://www.timesofisrael.com/security-tight-as-france-prepares-for-presidential-vote/http://www.timesofisrael.com/macron-39-year-old-maverick-of-french-politics-eyes-the-presidency/,
Koskahan Suomen Fexit toteutuu?
Venäjän päärabbi Berel Lazar varoitti Limmud FSU opiskelijoiden kokouksessa Moskovassa, että jos Le Pen voittaa vaalit, hän tulee muuttamaan Ranskaa radikaalisemmaksi, ja siksi Ranskan juutalaisten tulee ajoissa harkita muuttoa Ranskasta. "Tilanne Ranskassa on hyvin huolestuttava, eikä pelkästään siirtolaisten vuoksi, vaan myös siksi, että kansa on radikalisoitumassa, mistä paras esimerkki ovat äärioikeistolaiset puolueet". http://www.timesofisrael.com/russian-chief-rabbi-frances-jews-should-leave-if-le-pen-wins,

03.SAKSASSA Angelika Merkelin siirtolaisuutta lisäävää politiikkaa vastustavan puoleen AfD (Alternative for Germany) puolueen viikonvaihteessa Colognessa pidetyssä kongressissa mielipiteet tavoitteista kiehuivat yli kahden puoluetta johtavan puheen-johtajan tehdessä toisistaan poikkeavia esityksiä. Tilaisuuteen saapuneet kongressin edustajat 11 Saksan 16 valtion lainlaatijaa pyrkivät solmimaan sopimuksen, jolla AfG voi päästä maan parlamenttiin jo tänä vuonna ensimmäistä kertaa sen historiassa. Parlamenttivaalit ovat Saksassa 5 vuoden kuluttua, v, 2021.
AfG,n toinen puheenjohtaja, viiden lapsen äiti ja kuudetta odottava, entinen kemisti Frauke Petry esitti kongressin aluksi kiihkeän vetoomuksen puolueen vaatimusten muotoilemiseksi enemmän maltilliseksi, reaalipolitiikan mukaiseksi ohjelmaksi vaimentaakseen puolueen radikaalimmat äänenpainot.
Kongressin osanottajat eivät kelpuuttaneet Petryn esitystä edes keskustelun pohjaksi, vaan hylkäsivät sen suoralta kädeltä, mikä suurlevikkisen BILD-lehden mukaan merkitsi murskatappiota hänelle. Syntyneitä väkivaltaisia mielenosoituksia valvomaan rauhaa poliisi lähetti 4000 poliisiupseeria. 2 poliisia haavoittui nujakoidessaan mielenosoittajien kanssa. Toisia mielenosoituksia järjestettiin eri puolilla kaupunkia. Niissä vaadittiin erilaisuuden hyväksymistä ja suvaitsevaisuutta. Kongressihotellia vastapäisen baarin ikkunaan oli kiinnitetty valtava protestikyltti, jossa oli kirjoitettu: "No Koelsch for Nazis" viittauksena paikalliseen olutmerkkiin.
Puolueen toinen puheenjohtaja Joerg Meuthen sai suurimmat suosionosoitukset kritisoidessaan absurdia siirtolaisuus-politiikkaa, jota tukevat sekä Merkel että hänen haastajansa sosiaalisen puolueen johtaja Martin Schulz. Emme halua tulla vähemmistöksi omassa maassamme" hän julisti luvaten käyvänsä "kiihkeän kampanjan väsyneitä poliittisia vastustajiaan vastaan". Gallupien mukaan puolueen kannatus on 7 -11 % pudottuaan 15 %:sta viime vuoden lopulla. Merkel hakee viidettä kautta 12 vuotta kestäneen konservatiivisen Christillis-Demokraattisen puolueen hallitessa maata. Puolue johtaa gallupeissa syyskuun 24. vaaleissa. Saksan johtavat puolueet ovat edeltä käsin kieltäytyneet toimimasta AfG:n kanssa, jos se nousee parlamenttiin. http://www.timesofisrael.com/clashes-as-german-anti-immigration-party-power-struggle-spills-over/,

04.Mitä tapahtuu Pohjois-Koreassa?
Pohjois-Korean rajanaapurit, Etelä-Korea, Japani, Kiina ja Venäjä, ovat kaikki varpaillaan seuratessaan Kim Jong Un:in antamia lausuntoja voidakseen päätellä, mitä hän todella aikoo ja voiko hänen lausuntoihinsa luottaa. USA:n ulkoministeriön erityis-lähettiläs Joseph Yun matkusti Kauko-Itään säännölliseen neuvottelutilaisuuteen Japanin diplomaatin Kenji Kanasugin ja Etelä-Korean diplomaatin Kim Hong-kyanin kanssa tiistaina.
He pyrkivät löytämään yhteisen tavan vastata Pohjois-Korean kuudenteen ydinkokeeseen, jota Washington pitää uhkana globaalille turvallisuudelle. Torstaina UNSC äänesti tuomiten Pohjois-Korean laittoman ohjustestin päämääränään kehittää ballistisia ohjuksia, jotka voidaan varustaa ydinkärjin.
USA on ilmoittanut valmiutensa tarvittaessa iskeä Pohjois-Korean ydinlaitoksiin, mutta haluaa nyt toimia yhdessä Kiinan kanssa.  http://www.japantimes.co.jp/news/2017/04/22/national/politics-diplomacy/u-s-envoy-heads-japan-north-korea-crisis-talks/#.WPxdsX20mUm,
POHJOIS-Korea (DRNK) esitti valvomaansa valtion median kautta harvinaisen varoituksen Kiinalle: Ellei se luovu asettumasta USA:n rinnalle DRNK:n vastaisiin sanktioihin, se tulee kärsimään ankarat seuraukset.
Siinä myös syytettiin, ettei Kiina ollut kritisoinut Donald Trumpin hallituksen asettamia painostustoimia Pyongyangin hallitusta vastaan todeten, että Kiinan suhteet DRNK:n kanssa kokevat katastrofin, jos Kiina jatkaa taloudellisia sanktioita yhdessä Trumpin hallituksen kanssa. Kiina on DRNK:n ainoa virallinen ja tärkein kauppakumppani ja yhteys länsimaihin.
Uutisartikkeleiden mukaan sekä Kiina että Venäjä ovat siirtäneet sotilaitaan DRNK:n vastaisille rajoilleen syytä ilmoittamatta. Pelkäävätkö ne rauhattomuuksia rajan takana, jotka voisivat levitä omaan maahan, vai pelkäävätkö ne potentiaalisten ilmaiskujen voivan lähettää DRNK:n asukkaita maanpakoon? Kiina harkitsee kahteen kertaan, ennen kuin se voisi puuttua DRKN:n tilanteeseen asevoimillaan, sillä rajanaapurina se on avoin ohjusiskuille. http://www.express.co.uk/news/world/795028/North-Korea-China-sanctions-United-States-Kim-Jong-un-Donald-Trump-Xi-Jinping?utm_source=applenews, http://www.express.co.uk/news/world/794944/World-War-3-Japan-destroyer-US-warships-armada-North-Korea-threat, http://www.express.co.uk/news/world/795306/North-Korea-US-Kim-Jong-un-sink-US-warship-Trump,

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Israelin väitetään iskeneen Syyrian hallitusta tukevan National Defense Forces (NDF) tukikohtaan lähellä Syyrian puoleisia Golanin kukkuloita surmaten 3 taistelijaa. NDF:n upseeri, joka kertoi asiasta, ei osannut kertoa, tehtiinkö iskut ilmaiskuilla vai tykistöllä. IDF:n edustaja kertoi, että sillä ole tietoja tapahtumasta. Perjantaina IDF ilmoitti 3 Quneitran alueelta ammutun kranaatin räjähtäneen Israelin puolella aiheuttamatta vahinkoja. Kranaatit ovat voineet olla taistelujen aikana ammuttuja, mutta Israelin puolelle harhautuneita ammuksia.  http://www.timesofisrael.com/israel-said-to-strike-pro-assad-forces-in-syria-killing-3/,
·        Syyrian kerrotaan siirtäneen jäljellä olevat taistelukoneensa Venäjän valvomaan Latakian lentotukikohtaan. Venäjä siirsi sinne S-300 ja S-400 torjuntaohjuksiaan, mikä tekee IAF:n vastaiskut Syyrian alueella entistä vaarallisemmiksi. Sittemmin ilmoitettiin, että 2 ammuttiin ammusta Syyriasta Israelin puolelle, nekään eivät aiheuttaneet vahinkoa.
·        Debkafile kertoo toisessa artikkelissaan, että jos Israelin turvallisuudesta Syyrian vastaisen rajan takana huolehtineet olivat odottaneet jotain positiivista ja raflaavaa USA:n puolustusministeri James Mattisin kahden päivän vierailulta, he joutuivat pettyneinä toteamaan odotustensa valuneen hiekkaan. Mattis kävi ensin Saudi Arabia, sen jälkeen Egyptissä, jossa hän suositteli USA:n tomahawk-ohjuksia IS:n tukiasemia vastaan Siinaille. Perjantaina Mattis lensi Israeliin tavaten sekä virkaveljensä Avigdor Libermanin että pääministeri Benyamin Netanyahun. Mistä herrat puhuivat suljettujen ovien takana, on arvoitus, mutta jotain DF on saanut selville. Israel olisi halunnut tietää, mitä tapahtuu Raqqan operaation jälkeen? Mitkä ovat USA:n ja Venäjän suhteet Syyriassa? Syyrian ilmavoimien liityttyä nyt Venäjän ilmavoimiin Latakiassa, mikä on Israelin asema?
Oliko väitetty kemiallinen ilmaisku Khan Sheikhoutiin aito vaiko ennalta suunniteltu ansa Trumpille? Mitä USA tekee, jos kemialliset iskut toistuvat? Miten USA suhtautuu Iranin joukkojen läsnäoloon Syyriassa? Onko turvallisuus-alueitten muodostaminen edelleen ohjelmassa? Mikä on Jordanian joukkojen asema Syyriassa? Tukeeko USA niitä?

Israel olisi todella halunnut vastauksia näihin kysymyksiin, mutta raporttien mukaan Mattis vältti antamasta selviä vastauksia. Mikä on Trumpin hallituksen suhde Israeliin? http://www.debka.com/article/26022/Mattis-leaves-Israel-with-unanswered-questions
·        Ranskan konsulaatti New Yorkissa jouduttiin tilapäisesti tyhjentämään asiakkaista pommiuhan vuoksi.
Tuhannet ulkomailla asuvat Ranskan kansalaiset olivat rekisteröityneet siellä äänestystä varten. Poliisi epäili jotain outoa olevan tekeillä havaittuaan epäilyttävän auton konsulaatin lähettyvillä 5. puistokadulla vastapäätä keskuspuistoa. Kymmeniä ihmisiä oli sisällä konsulaatissa viiden aikaan iltapäivällä, ja he joutuivat tulemaan kadulle siksi aikaa, kuin poliisi tarkisti auton. Tilanne normalisoitui vajaan tunnin sisällä. New Yorkissa, New Jerseyssä ja Connecticutissa asuvat 28 500 Ranskan kansalaista rekisteröityivät äänestystä varten. http://www.timesofisrael.com/french-consulate-in-new-york-evacuated-after-bomb-threat/
·        PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin Washingtonin vierailua valmisteleva tiimi matkusti Yhdysvaltoihin. Abbas tapaa presidentti Trumpin 03.toukokuuta 2017 Valkoisessa Talossa. Trump uskoo voiansa sovittaa nelikulmaisen tapin pyöreään reikään, vaikka monet ovat epäonnistuneet siinä. Abbas levittää propagandaa selittäen, että hän on valmis tapaamaan Bibin Yhdysvalloissa koska vain. Saeb Erekat sanoi, ettei Palestiinan valtio toteudu ilman Gazaa. http://www.timesofisrael.com/palestinian-officials-head-to-us-to-prepare-for-abbas-visit/
·        Viittä elinkautistaan kärsivä Marwan Barghoutin inspiroima syömälakko rakoilee. Alussa lakkolaisia oli lähes 1200, nyt heistä on jo eronnut 186, ja nälkä kasvaa. Edellisen syömälakon aikana Barghouti söi salaa hänelle toimitettuja ruokia, saa nähdä, miten nyt käy. http://www.timesofisrael.com/number-of-palestinian-prisoners-quitting-hunger-strike-rises-to-186/
·        UNRWA:n Gazan johtaja sanoo, että Hamasin jäseneksi paljastunut työntekijä on eronnut sen palveluksesta. Israel paljasti, että järjestön ylläpitämän koulun johtaja Suhail al-Hindi oli valittu Hamasin johtajistoon helmikuun vaaleissa. http://www.timesofisrael.com/un-agency-no-longer-employing-gaza-staffer-accused-of-hamas-ties/
·        FoxNews suorittamassa haastattelussa Netanyahu sanoi, että PA/HAMAS:in arabien tulee tehdä todellisia muutoksia
rauhaa varten: Heidän tulee lopettaa kiihotus lasten-tarhoista yliopistoihin saakka, myös mediassa, sekä lopettaa palkanmaksu terroristien perheille. Hän syytti Abbasia valehtelusta luvaten kaikkea hyvää englannin kielellä, mutta kieltäen kaiken puhuessaan kansalleen arabiaksi. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-palestinians-must-make-real-change-for-peace/
·        6 israelilaista, 2 heistä sotilaita, syytetään hyökkäyksistä arabeja vastaan. Shin Betin raportin mukaan epäillyt pahoinpitelivät arabeja toistamiseen estääkseen juutalaisia tyttöjä joutumasta arabien viettelysten alle. Järjestö Yad LeAchim pelastaa tyttöjä, jotka ovat joutuneet arabimiesten viettelysten alaisuuteen, arabikylistä, jonne heidät on viety ja joutuneet siellä jatkuvan pahoinpitelyn kohteiksi. Yhteiset lapset arabin kanssa monimutkaistavat tilannetta. Arabimiehet seuraavat pelastettua juutalaisnaista uhaten surmata hänet, Siksi pelastetut naiset saavat uuden henkilöllisyyden ja heidän olinpaikkansa salataan. http://www.timesofisrael.com/6-israelis-including-2-soldiers-charged-with-attacking-arabs/,
·        Kesä alkaa tulla Israeliin, luvataan alla olevassa linkissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228443.