KESKIVIIKKO 26.04.2017

KESKIVIIKKO 26.04.2017
01.En kadehdi kavereita kuunnellessa tietoja kotoSuomesta, jossa luvataan aina vaan vesi- ja lumisateita pakkasineen, eikä vain Suomessa, vaan pitkin Eurooppaa, jossa Polar Vortex ilmavirtaus hyytävine pakkasineen tuhoaa hedelmätarhoja ja viljelyksiä. Onneksi sentään saunat vielä sallitaan, vaikka huhujen mukaan kesämökkien puukiukaiden ja -takkojen käyttö kielletään. Ne hiilipäästöt kun aiheuttavat maailman lämpötilan kohoamisen, vaikka ihmiset hytisevät ja kuolevat kylmissään. Kyllä sauna sentään on poikaa, oli hellettä tai pakkasta. On meilläkin minisauna, kolmelle hengelle sopiva, mutta ihana.
Viileää oli aamulla kurkistaessani ulko-ovelta ennen kuutta aamulla, mutta Mustarastas oli jo aloittanut huilukonserttinsa ennen sirkuttajien heräämistä, hämärää kun vielä oli. Se oli kehitellyt uusia teemoja, joita se esitteli ylpeänä kuten aina.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -28; Tiberias 16 -31; Suolameri 20 -33; Eilat 19 -34 +C-astetta. Tänään on puolipilvistä, mutta huomisesta alkaen koko loppuviikon ajan ennustetaan pelkkää auringonpaistetta. Ilman lämpötilat pysyttelevät ennusteen mukaan tämän päiväisissä, ehkä pieniä heittoja puoleen ja toiseen. Ilma on kuumaa ja kuivaa.
02.Euroopassa aletaan laskea, mitä kaikkea on menetetty takatalvelle, mutta ennusteet uhkaavat lisää samaa toukokuussa. Alla olevassa linkissä näytetään kuvia ennätyksellisistä lumisateista ja kylmästä säästä. https://www.youtube.com/watch?list=TLGGqRyWaar558oyNTA0MjAxNw&v=bEoy-78Yn0c&app=desktop,
03.USA:n länsirannikolle huuhtoutuu kuolleita meren eläviä massoittain joka päivä, saaden viranomaiset hämmästelemään: Mikä on se tuntematon organismi, joka syö niiden aivot ja sydämen. Tällaista infektiota ei ole aiemmin nähty, he vakuuttavat.

04.ISRAELISSA maan johtajat pyrkivät hyötymään presidentti Trumpin aloittamista uusista Israelille myönteisistä tuulista, jotka ovat alkaneet siivota YK:n rannikoille kertynyttä rojua ja hyödytöntä kamaa USA:n YK:n lähettiläänsä Mikki Haleyn johdolla.
Tässä he ovat kuitenkin havainneet, että vanhassa Euroopassa perinteiset tottumukset ja tavat kuolevat hitaasti jos ollenkaan.
Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel tuli viralliselle vierailulle Israeliin vahvasti päättäneenä tavata Israelin vasemmistolaisia painostusryhmiä, jotka saavat runsasta tukea ulkomailta. Pääministeri ilmoitti hänelle etukäteen, ettei se ole sopivaa ja uhkasi peruuttaa sovitun tapaamisen, ellei Gabriel luovu aikeestaan. Gabriel tapasi haluamiensa NGO järjestöjen edustajat Herzliassa, niiden mukana Breaking the Silence, B`Tzelem ja muita, minkä jälkeen Netanyahu ilmoitti tiistaina, ettei hän tapaa Saksan ulkoministeriä, yrittäen soittaa hänelle, mutta tämä puolestaan ei halunnut vastaanottaa sitä. Pian tapaamisen jälkeen B´Tzelemin edustaja julkisti tiedotteen, jossa se kehottaa "kansainvälistä yhteisöä rankaisemaan Israelia jatkuvasta miehityksestä".

Kumpi tässä lienee se härkäpäinen jukuri, mutta kumpikin siitä kärsivät. Pääministeri Netanyahu vakuutti puhuessaan Kansallisen Raamattukisan osanottajille tiistai-iltana, etteivät suhteet Saksan kanssa ole kärsineet. Hän selitti, että hänen päätöksensä peruuttaa tapaaminen Gabrielin kanssa on yhtäpitävä hallituksen päätöksen kanssa kieltäytyä tapaamasta vieraita, jotka tapaavat NGO- järjestöjen edustajia, jotka häpäisevät Israelin armeijaa ja pyrkivät nostamaan oikeusjuttuja IDF:n sotilaita vastaan syytettyinä sotarikoksista. "Nämä samat virkailijat eivät koskaan tekisi samaa vieraillessaan USA:ssa ja Englannissa" Netanyahu selitti.
B`Tzelemin vakoojat seuraavat IDF:n sotilaita Juudeassa ja Samariassa raportoiden nimettömästi "sotilaitten tekemistä rikkomuksista PA:n arabeja vastaan" ulkomaisille järjestöille. He käyttävät arabeja vakoilemiseen jakaen heille videokameroita, joilla he voivat saada todisteita väitteittensä tueksi.
Näitä otoksia on helppo manipuloida jälkeenpäin, kuten on todettu tapahtuneen.
Ulkoministeri Gabriel selitti asiaa tähän tapaan: Tällaiset tapaamiset ovat tavanomaisia ulkomailla; hänen tarkoituksensa ei ollut sekaantua Israelin sisäpolitiikkaan, sillä maitten väliset suhteet perustuvat ystävyyteen, yhteistoimintaan, ja ovat luonteeltaan erityisiä, mitä mikään ei pysty järkyttämään.
"On vaikea saada aito ja kaiken kattava kuva maasta, jos yhteyksiä ylläpidetään vain hallitustasolla. En usko, että tulisimme luopumaan tästä käytännöstä vain saadaksemme hallituksen nimityksen", Gabriel selitti.
NGO-järjestöjen tapaamistilaisuudessa ei ollut mukana kuvaajia eikä journalisteja, eikä Gabriel antanut lausuntoa sen jälkeen.
B´Tzelemin edustaja totesi Meretz-puolueen tilaisuudessa Netanyahun "käyttäytyneen psykoottisesti ja tavalla, joka on sopimaton maan johtavalle diplomaatille".
Järjestön tiedotteessa todetaan, että "Israelin tulee maksaa sellaisesta käyttäytymisestä" ja "kehotetaan kv. yhteisöä tuomitsemaan Israelia jatkavasta toisen kansan miehityksestä rikkoen moraalisia perussääntöjä ja kansainvälistä lakia". http://www.timesofisrael.com/after-meeting-german-fm-btselem-calls-on-world-to-punish-israel/,
Hallituspuolueet hyväksyvät Netanyahun päätöksen, mutta oppositiopuolueet kutsuvat sitä diplomaattiseksi virheeksi. B`Tzelemin tiedotteessa puututaan räikeästi Israelin viralliseen politiikkaan, mitä ulkomailla käytetään hyökkäyksiin Israelia vastaan. Ei ihme, jos hallitus pyrkii tukkimaan tuon suun. http://www.timesofisrael.com/ministers-back-netanyahu-over-ultimatum-to-german-foreign-minister/,
Saksan ulkoministeri Sigmar Gabrielin suostuminen tapaamaan Israelin tuhoa ajavien järjestöjen kuten PA, Hamas ja Hizbullah etujärjestöinä toimivien NGO järjestöjen edustajia juutalaisten holokaustin jälkeisenä päivänä tuntuu erityisen pahalta, se on kuin tahallinen loukkaus juutalaisten kärsimyksiä vastaan. Ulkoministeri Gabrielin olisi pitänyt harkita asiaa syvemmin, ellei tämä sitten ole osa Euroopassa yleistyvää tendenssiä pyrkiä unohtamaan menneet kauheudet ja suunnata katse tulevaan. Saksa on todella toiminut esimerkillisellä tavalla pyrkiessään tasoittamaan aiheuttamansa kauheudet, ja on osittain rahoittanut Israelin asehankintoja, Viimeiseksi Saksasta tilaamien uusien sukellusveneiden toimitusta koskeva sopimus on kuitenkin vaarassa peruuntua paljastuneen lahjusskandaalin vuoksi, joka ei suoraan koske Netanyahua, vaan hänen edustajaansa asianajajaa.

05.UUTISIA LYHYESTI
·        USS Mahan joutui muuttamaan suuntaansa estääkseen yhteentörmäyksen iranilaisen "hyökkäysaluksen" kanssa, missä he käyttävät nopeita moottoriveneitä.
Iranilainen alus lähestyi tiistaina USA:n risteilijää lähes km:n etäisyydelle, minkä johdosta risteilijän kapteeni antoi komennon miehittää aluksensa aseet. Hän antoi vaara-signaalin ja komensi HSS Mahania muuttamaan kurssiaan välttääkseen hyökkäysaluksen. Iran on toistamiseen pyrkinyt häiritsemään ja provosoimaan USA:n Persian-lahdella toimivia sota-aluksia. Tammikuussa 2016 Iran idätti 10 Yhdysvaltain merisotilasta, joiden partioalus oli teknisen vain vuoksi ajautunut Iranin aluevesille. Hormuzan salmi on kapea vesivyöhyke, joka yhdistää Persianlahden ja Intian valtameren, Sen kautta kulkee viidennes maailman öljystä. Ira on toistamiseen uhannut sulkea Hormuzan salmen. http://www.timesofisrael.com/iranian-attack-craft-approaches-us-navy-destroyer-in-persian-gulf/
·        Presidentti Trump lupasi vaalipuheissaan neuvotella uudelleen Iranin kanssa c. 2015 solmitun Iranin ydintuotantoa koskevan kansainvälisen sopimuksen. Presidenttinä Trump on osittain joutunut perääntymään todeten, että Iran on suurin piirtein teknisesti katsoen noudattanut sopimusta, kuten IAEA toteaa, mutta on "rikkonut sopimuksen henkeä vastaan". Sunnuntaina julkistetussa kommentissa Trump totesi, että on mahdollista, että USA voi sanoutua siitä irti. Hänen hallituksensa on siirtänyt sopimuksen myöhemmin käsiteltävien joukkoon ja keskittynyt enemmän käsittelemään Iranin hallituksen toimia kiihdyttää väkivaltaa ja tukea terrorismia alueella. Tyydyttääkseen Euroopan liittolaistensa tahtoa Trump antaa sopimuksen olla toistaiseksi, mutta hän on onneton Iranin suorittamien ohjustestien vuoksi. Iran pyrkii rakentamaan ballistisia ohjuksia, joilla se pystyisi uhkaamaan paitsi alueen myös Euroopan ja Amerikan valtioita. Ohjustestejä ei kielletä ydinsopimuksessa, mikä on selvä lapsus. http://www.timesofisrael.com/trump-says-its-possible-us-will-quit-iran-deal/
·        Israelilaisten siviilien hyökkäykset PA:n arabeja tai heidän omaisuuttaan vastaan ovat poliisin mukaan lisääntyneet huolestuttavasti, mikä on näkynyt tilastoissa Amonan juutalaisyhteisön tuhoamisen jälkeen. Keskiviikkona poliisi aloitti tutkimukset Hawaran arabikylässä tapahtuneen auton polttamien vuoksi. Vasemmistolainen ryhmä "rabbit ihmis-oikeuksien puolesta" ilmoitti havainneensa vaatteen kiinnitettynä läheiseen aitaan, jossa oli heprealaista tekstiä epäselvin kirjaimin. Tämä vihjaa, että auto oli sytytetty tarkoituksellisesti, ehkä "hintalappu" tapauksena. http://www.timesofisrael.com/palestinian-vehicle-torched-in-suspected-price-tag-attack/,  
·        Egyptin koptikristityt, jotka muodostavat 10 %:n vähemmistön maan 85 miljoonan valtion väestöstä, odottavat samalla kertaa syvällä surulla että iloiten Rooman paavin Francis I:n ensimmäistä vierailua muslimien hallitsemaan arabimaahan. Perinteiset pääsiäis-juhlallisuudet peruutettiin menetettyjen uskonveljien ja sisarten aiheuttaman surun vuoksi, mutta rukouksia ja messuja on jatkettu kirkoissa. Presidentti Abdel al-Fatah al-Sisi on lisännyt merkittävästi kristittyjen kirkkojen ja muiden palvontapaikkojen ja laitosten vartiointia, mutta pelko elää. Paavi Francis matkustaa perjantaiaamuna 2 päivän vierailulle maahan, jossa on koptien lisäksi myös 272 000 roomalaiskatolista. Lauantaina paavi pitää messun Kairon urheilustadionalla, johon osallistuvat kaikki maan kristityt: katoliset koptit, Armenian kirkko, Maroniittikristityt sekä Kreikkalaiskatoliset kirkot. Egyptin kristityt katsovat paavin vierailun nostattavan sekä heidän moraaliaan että hengellisyyttään. Paavi Jean Paul II vieraili maassa 17 vuotta sitten. Häntä rakastivat sekä kristityt että muslimit sanoo piispa Kolta. "Paavi Francis on Argentiinasta, hän edustaa kolmatta maailmaa, mutta myös köyhiä ja heikkoja". http://www.timesofisrael.com/mourning-and-joy-for-egypts-christians-as-pope-visits/,
·        ISIS-joukkoihin kuuluva itsemurhaterroristi ajoi räjähteillä täytetyn autonsa paikallisen voimakkaan Tarabeen arabiheimon ylläpitämään tarkastuspisteeseen lähellä Rafah-kaupunkia Siinain puolella. Räjähdyksessä kuoli 4 heimon jäsentä ja useita haavoittui. ISIS joukot ovat tavallisesti toimineet yhteistyössä beduiiniheimojen kanssa.  ISIS julisti Siinai Provinssin perustetuksi v. 2014. Kuukauden alussa Egyptin armeija surmasi yhden sen perustajista. Tulevaisuus osoittaa, onko tämä yksi näyttö beduiinien ja ISIS-joukkojen yhteistyön rakoilemisesta. Egyptin hallituksen ja beduiinien välit ovat olleet huonot. Beduiinit syyttävät, ettei hallitus ole välittänyt heidän olosuhteittensa parantamisesta, vaan on keskittynyt maan keskiosiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228622
·        Vähän tunnettu pieni ryhmä, jolla on yhteyksiä Al-Qaidaan, väittää tehneensä hyökkäyksen kuun alussa St. Petersburgin (Pietarin) maanalaista (metroa) vastaan. Imam Shamil Battalion sanoi tiistaina suorittaneensa iskun, kuten BBC raportoi. Iskussa kuoli 16 ihmistä, mukaan lukien terroristi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228620
·        PA:n pääministeri Rami Hamdallah kehottaa Saksaa tunnustamaan Palestiinan valtion, mikä tulisi vahvistamaan rauhanaloitteita ja antaisi maailmalle viestin, että Palestiinan valtio on tosiasia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Top-Palestinian-official-calls-on-Germany-to-pressure-Israel-to-make-peace-488925,
·        Englannin hallitus sanoo lausunnossaan, ettei se aio pyytää anteeksi Israelin valtion mahdollistanutta Balfourin julistusta, vaan on ylpeä osuudestaan Israelin syntymiseen. PA aikoo nostaa oikeusjutun Englannin hallitusta vastaan. Abbasin porukalta näyttää ruumenet täysin mädäntyneen pääkopassa esittäessään tällaista harhaa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-UK-refuses-request-for-apology-over-1917-Balfour-Declaration-488914

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020