Posts

Showing posts from March 11, 2012
PERJANTAI 16.03.12

1. GAZAN terroristit ampuivat torstai-iltana neljä rakettia Israelin puolelle välittämättä Kairossa tiistaiaamuna solmitusta tulitaukosopimuksesta. Yksi raketti ammuttiin Ashkelonin ja toinen Eshkolin alueneuvoston alueelle. Molemmat putosivat tyhjälle alueelle aiheuttamatta vahinkoja. Ashdodia kohti ammuttiin kaksi Grad-rakettia, joista yhden Iron Dome tuhosi ilmassa, toinen putosi aukealle alueelle aiheuttamatta vahinkoa.
ISRAELIN johto antoi Gazassa valtaa pitävälle Hamasille aikaa lauantai-iltaan saakka lopettaa raketti-iskut kokonaan, tai IDF tulee muuttamaan taktiikkaansa Gazassa. Seurauksista ei ole tarkemmin raportoitu, mutta IDF voi toteuttaa maaoperaation Gazaan.
Kouluille oli annettu lupa aloittaa normaali työskentely torstaista alkaen, mutta muutamat yhteisöt pitivät koulut kuitenkin kiinni epäillen tulitauon pitävyyttä.

PALESTIINALAISET lähteet kertoivat, että israelilaiset helikopterit olivat tulittaneet kohteita Gazan pohjoisosassa ja että Israeli…
TORSTAI 15.03.12

1. ISLAMIC JIHAD ampui keskiviikon aikana kaksi Grad-rakettia Beersheba kohti. Iron Dome torjuntaohjus tuhosi yhden niistä, toinen putosi aukealle pellolle aiheuttamatta vahinkoa. Iron Dome tutka pystyy laskemaan lähestyvän raketin lentoradan ja oletetun putoamispaikan, eikä ammu ohjusta rakettiin, josta ei ole vaaraa. Palestiinalaiset terroristit ampuivat aiemmin useampia raketteja Israelin puolelle välittämättä tiistaiaamusta lähtien voimassa olleesta tulitaukosopimuksesta osoittaakseen, ettei heitä oltu lannistettu.
IAF:n koneet tekivät vastaiskuja torstain vastaisen yön aikana Gazan puolelle iskien salakuljetustunnelia kaistan eteläosassa sekä raketin laukaisupaikkaa vastaan sen pohjoisosassa. Iskujen aiheuttamista vahingoista ei ole annettu tietoja.

KOTIRINTAMAN johto päätti avata koulut 7-40 km:n etäisyydellä Gazan turva-aidasta.
Se myös harjoitteli mahdollisia Fajr-5 raketin iskuja Tewl Avivia ja Gush Dan aluetta vastaan. Terroristeilla tiedetään olevan näi…
KESKIVIIKKO 14.03.12

1. HAURAS tulitauko on rikkoutunut useita kertoja eilisen päivän ja keskiviikon vastaisen yön aikana. Vähän epäselvät raportit kertovat, että terroristit ampuivat tiistaina ennen puoltapäivää viisi kranaattia ja kaksi rakettia raja-alueen eteläosaan. Niiden ei kerrota aiheuttaneen aineellisia tai henkilövahinkoja. Kaksi rakettia ammuttiin Ashelonin aluekeskuksen alueelle tiistaina puolen päivän jälkeen.

TIISTAI-ILTANA terroristit ampuivat Grad-raketin Netivotin kaupunkiin haavoittaen yhtä 40-vuotiasta miestä ja saaden 11 muuta siviiliä shokkitilaan.
Netivotin kaupunkiin ammuttu Grad-raketti sai IAF:n koneet ilmaan keskiviikon vastaisena yönä. Koneet iskivät kahteen kohteeseen Gazassa, raporttien mukaan tarkasti kohteisiinsa.
Pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti, että Israel kunnioittaa tulitaukoa, vaikka se ei ole allekirjoittanut sitä, mutta että tuleen vastataan tulella. Samaa vakuutti IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Benny Gantz. Pääministeri selitti IA…
TIISTAI 13.03.12

1. TULITAUKO alkoi virallisen tiedotuksen mukaan aamuyöstä kello yksi. Tiedot kertovat kuitenkin, että raketteja on ammuttu sopimuksesta huolimatta. Ei ole tiedossa, oliko allekirjoittajien joukossa muita kuin Hamasin ja Egyptin edustajia. Hamas on pysytellyt syrjässä näistä neljä päivää kestäneistä rakettitaisteluista, vaikka Israelin virkailijat syyttävätkin, että koska Hamas vastaa rauhasta ja sodasta Gazan kaistalla, se ei voi vetäytyä vastuusta taisteluista IDF:n kanssa. Joka tapauksessa yksi raketti putosi Ashkelonin alue-keskuksen alueelle tiistaiaamuna ja toinen Shar HaNegevin lähelle tyhjälle alueelle. Kumpikaan raketti ei aiheuttanut vahinkoa. Israel ei osallistunut tulitaukoneuvotteluihin.
Tässä yhteydessä on huomioitava, että Israel on sallinut tavaratoimitukset rekka-autoilla Israelista Gazaan rakettitulesta huolimatta, mistä jotkut lainlaatijat moittivat pääministeriä auttaessaan näin vihollista sodan aikana.

ISRAELIN viranomainen vakuutti, että Isra…
MAANANTAI 12.03.12

1. RAKETTI- JA OHJUSSOTA Gazan kaistalla ja sen lähettyvillä jatkuu välillä laimeten, välillä leimahtaen uuteen tuleen. Tilanteiden vaihteluista kertovat raportit ovat osin ristiriitaisia, eivätkä iskujen tuhoista kertovat luvut eri lähteissä täsmää keskenään. Seuraan pääasiassa JP:n raportteja, mutta vertailun vuoksi myös ynetnews.com, haaretz.com ja arutz sheva Debkafilen ja kansainvälisten uutislähteiden ohella ovat mukana tarkasteluissa.

PERJANTAINA alkaneissa raketti-iskuissa oli muutaman tunnin tauko sunnuntaina iltapäivällä, mutta sitten Gazasta ammuttiin kaksi Grad-rakettia Beershebaan. Toinen pääsi Iron Dome torjunnan läpi ilmeisesti hetkellisen teknisen häiriön vuoksi iskien tyhjänä olevan koulun viereen aiheuttaen jonkin verran tuhoa. Toinen Grad osui asutusalueelle autoon tuhoten sen ja levittäen rakettiin sullotut metallikuulat laajalle ympäristöön aiheuttaen suurta tuhoa autoille ja rakennuksille särkien ikkunoita ja runnoen pahoja jälkiä julkisivuihi…
SUNNUNTAI 11.03.12

1. RAKETTI- ohjussota IDF:n ja Gazan terroriryhmien välillä alkoi perjantaina ja on sen jälkeen kiihtynyt siten, että uutistoimistoilla on vaikeaa seurata viimeisiä rakettilukuja, joita Gazasta ammutaan Israelin puolelle. JP:n artikkeli kertoo, että yli 80 rakettia ja kranaattia ammuttiin perjantaista lähtien, mutta viimeiset uutiset kertovat yli sadasta raketista.
Keski- ja lyhyen matkan raketit ovat PRC:n (kansan vastarinta-komiteoitten), pitemmän matkan raketit Islamic Jihadin ampumia. Hamas pysyttelee väkivaltaisuuksien ulkopuolella tällä kertaa, koska sillä on suuremmat kuviot mielessään yhteistyöstä Fatahin kanssa.

Väkivaltaisuudet alkoivat siitä, että IAF:n ohjukset tuhosivat perjantaina sinisen henkilöauton Gazassa. Autossa saivat surmansa PRC:n komentaja Zuhair Aissin, jonka IDF:n sanoi suunnittelevan suurta terrori-iskua Siinain ja Negevin välisellä alueella, sekä eräs toinen terroristi, jonka Israel vapautti Gilad Shalitin sopimuksen mukaisesti 1037 te…