Posts

Showing posts from November 9, 2008
PERJANTAI 14.11.08
1. ISRAELIN GALILEASSA Bir al-Maksour kylässä asuva beduiiniheimo väittää
omaavansa sukulaisuussuhteet USA:n presidentiksi valittuun Baruck Hussein Obamaan. Tämä Israelissa asuva beduiiniheimo on 8000 ihmisen vahvuinen, kertoo the London Times torstaina. Uutinen on sitten levinnyt lukuisiin uutislähteisiin ja web-sivuille.
HEIMON johtaja sheikki Abdul Rahman Abdullah kertoo, että hänellä on kirjallisia todisteita väitteistään, mutta ettei hän ole halunnut esittää niitä julkisesti, koska hän pelkäsi sen voivan häiritä Obaman vaalityöskentelyä. Hän kertoo, että he olivat tietoisia asiasta jo vuosia sitten. Hän kirjoitti Obamalle kirjeen, jossa hän selittää asiaa, mutta ei ole vielä saanut vastausta.
Abdullah aikoo järjestää suuret juhlallisuudet Obaman kunniaksi ensi viikolla. Siinä hän teurastaa 12 lammasta vieraitaan varten. Arabitavan mukaan perhe on jo jakanut vieraille ja tuttaville makeisia Obaman voiton kunniaksi.
Tarinan avainhenkilö on Abdullahin 95-vuotias is…
TORSTAI 13.11.08
1. ”JUUTALAISNAISET Egyptissä ovat vapaata riistaa kaikille arabimiehille, ja heidän tulisi harrastaa tätä jahtia innokkaasti”, vakuuttaa naispuolinen asianajaja Nagla al-Imam. Hänen videoitu haastattelunsa esitettiin Al-Arabiyah TV-kanavalla 31. lokakuuta. Hän sanoi, ettei hän näe mitään pahaa siinä, että juutalaisnaisia häiritään seksuaalisesti arabimaissa, sillä hänen mielestään se on yksi muoto taistelua (resistance). Sen tarkoituksena on hänen mukaansa ajaa juutalaiset pois arabimaista.
MEMRIN (Middle East Media Research Institute) kääntämän haastattelun mukaan al-Imam vakuutti, ettei se tarkoita raiskausta, sillä ”muslimit omaavat korkeamman moraalisen tason eivätkä antaudu sellaiseen”. Mutta hän lisäsi: ”Jos sellainen kuitenkin tapahtuisi, juutalais-naisilla ei ole oikeutta nostaa siitä oikeusjuttua, sillä se asettaisi heidät samalle moraali-tasolle”. Hän selitti, että jos juutalaisnaiset haluavat välttää joutumista seksuaalisesti häirityiksi tai jopa ra…
KESKIVIIKKO 12.11.08
1. NIR BARKAT valittiin Jerusalemin kaupunginjohtajaksi (pormestariksi) 10 %:n erolla haredi-kansan ehdokkaaseen Meir Porushiin. Äänestysprosentti nousu 53 prosenttiin, mikä auttoi ei-uskonnollisten ehdokkaana pidettyä Barkasia. Lopullisia tuloksia saatiin kuitenkin odottaa keskiviikkoaamuun, niin tiukkana kisaa pidettiin.
Nir Barkatin kannatus oli 53.4 %, Borushin kannatus 43.4 %, Gaydamakin 3.6 %; vihreiden ehdokkaan Dan Biron kannatus oli alle 1 %. Biron vaatii marihuanan laillistamista.
Entiset pormestarit säilyttivät paikkansa ainakin seuraavissa kaupungeissa: Tel Aviv, Haifa, Netanya, Rehovot, Kfar Saba ja Karnei Shomron tämän hetkisten tietojen mukaan.
Koko maata koskeva äänestysvilkkaus lienee noussut edellisestä, vaikka lopullisia tietoja ei olekaan vielä käytettävissä. Osanotto kunnallisvaaleihin on yleensä ollut alhainen.
Nir Barkat aloitti voitonjuhlallisuutensa jo hyvissä ajoin ennen lopullista siunausta ja julisti olevansa kaikkien Jerusalemin …
TIISTAI 11.11.08
1. ”MEIDÄN TULEE luopua Jerusalemin arabilähiöistä ja palata maa-alueelle, joka muodosti Israelin valtion vuoteen 1967 saakka, huomioiden välttämättömät muutokset, joita on tapahtunut sen jälkeen”, julisti pääministeri Ehud Olmert Knessetissä pidetyssä pääministeri Yitzhak Rabinin muistotilaisuudessa eilen. Tämä istunto oli samalla viimeinen nykyisen 17. Knessetin täysistunto.
Olmert aloitti puheensa muistuttaen, että ”jos haluamme pitää Israelin juutalaisena ja demokraattisena, meidän tulee antaa pois osia kotimaastamme, josta unelmoimme vuosisatoja ja jota muistimme rukouksissamme”. Tämän jälkeen hän viittasi Jerusalemin jakamiseen ja palaamiseen ennen 1967 sotaa edeltäneille tulitaukolinjoille välttämättömin lisäyksin.
”PÄÄTÖS tulee tehdä nyt. Totuuden hetki on tullut. Emme voi välttää sitä, mutta me voimme jättää tilaisuuden käyttämättä. Jos – Jumala siitä varjelkoon (God forbid) – me epäröimme, menetämme tuen kahden valtion periaatteelle. Ei ole mitään tarv…
MAANANTAI 10.11.08
1. SAIMME KAIKEN, mitä halusimme, julisti Tzipi Livni voitonriemuisena Sharm el-Sheikin kvartetin kokouksen jälkeen. Samalla hän tunnusti, että Annapoliksen konferenssissa tuli tehtyä virheitä, joita nyt pyrittiin välttämään. Livnin riemullisen toteamuksen voi laskea hänen vaalitaistelunsa tiliin. Hän tarvitsee tunnustusta ”kokeneena ja luotettavana” neuvottelijana ja johtajana voidakseen menestyksellisesti jatkaa vaalityötään.
KADIMA-puolueen kansansuosio, jota Livni nyt johtaa, on pysytellyt korkealla kilpaillen vaihtelevasti Likudin kanssa, mutta sen romahtamiseen tarvitaan vain yksi lipsahdus.
LIVNI kertoi medialle, etteivät kvartetin edustajat asettaneet minkäänlaisia aikamääriä ”rauhanneuvotteluille” Israelin ja PA:n välillä, kuten Annapolisissa tehtiin, jossa vuoden 2008 loppu asetettiin neuvottelujen päämääräksi. Se on osoittautunut harhaksi.
TOISEKSI Sharm el-Sheikin kokouksessa hyväksyttiin Livnin ja Qureian sopima salaileva neuvottelumetodi, jonka …
SUNNUNTAI 09.11.08
1. MARRASKUUN 9. JA 10. päivien aikana 1938 natsien hyökkäysjoukot (storm troopers) Saksassa ja Itävallassa hyökkäsivät juutalaisiin koteihin, kulkien pitkin katuja särkien juutalaisten omistamien kauppojen näyteikkunoita ja varastellen tavaroita, sytyttäen tuleen synagogia, hyökäten holtittomasti juutalaisia miehiä, naisia ja lapsia vastaan pidättäen heitä tuhansittain. Kysymys oli kuuluisasta natsi-Saksan ensimmäisestä systemaattisesta ja suunnitellusta hyökkäyksestä maan juutalaista väestönosaa vastaan, josta on totuttu käyttämään nimitystä ”Kristallnacht”, kristallisyö kimaltavien lasin sirpaleitten täyttäessä kadut yölamppujen valossa.
Väkivaltaisuuden loputtua tehtiin inventaario tuhoista: Ainakin 96 ihmistä oli surmattu; 1 300 synagogaa ja 7 500 juutalaisten omistama liikeyritystä tuhottu. Lukemattomia juutalaisia hautausmaita ja kouluja oli häväisty ja ryöstetty. Yli 30 000 juutalaista pidätettiin ja vietiin keskistysleireille. Heistä useimmat menehty…