Thursday, November 13, 2008

TORSTAI 13.11.08
1. ”JUUTALAISNAISET Egyptissä ovat vapaata riistaa kaikille arabimiehille, ja heidän tulisi harrastaa tätä jahtia innokkaasti”, vakuuttaa naispuolinen asianajaja Nagla al-Imam. Hänen videoitu haastattelunsa esitettiin Al-Arabiyah TV-kanavalla 31. lokakuuta. Hän sanoi, ettei hän näe mitään pahaa siinä, että juutalaisnaisia häiritään seksuaalisesti arabimaissa, sillä hänen mielestään se on yksi muoto taistelua (resistance). Sen tarkoituksena on hänen mukaansa ajaa juutalaiset pois arabimaista.
MEMRIN (Middle East Media Research Institute) kääntämän haastattelun mukaan al-Imam vakuutti, ettei se tarkoita raiskausta, sillä ”muslimit omaavat korkeamman moraalisen tason eivätkä antaudu sellaiseen”. Mutta hän lisäsi: ”Jos sellainen kuitenkin tapahtuisi, juutalais-naisilla ei ole oikeutta nostaa siitä oikeusjuttua, sillä se asettaisi heidät samalle moraali-tasolle”. Hän selitti, että jos juutalaisnaiset haluavat välttää joutumista seksuaalisesti häirityiksi tai jopa raiskatuiksi, heidän tulee pysytellä poissa arabimaista. ”Täten nämä asiat ovat tasapainossa: Jos juutalaisnaiset tulevat arabimaihin, he tekevät sen omalla vastuullaan ja menettävät oikeutensa valittaa seksuaalisesta häirinnästä”.
Al-Imam sanoi, ettei hän haluaisi kuulustella niitä arabinuorukaisia, jotka syyllistyvät juutalais-naisten seksuaaliseen häirintään tai raiskaukseen, vaan hän mieluummin karkottaisi nuo Israelin kansalaisuuden omaavat sionistitytöt pois arabimaista, sillä se on yksi taistelumuoto.
ISRAELIN JA EGYPTIN välillä on rauhansopimus, mutta muslimien yleisen kannan mukaan Israelin valtio on laiton eikä kuulu Lähi Itään, jota he pitävät muslimien pyhänä alueena.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/128352
2. TOINEN muslimien oikeustajunnan mukainen päätös tehtiin jokunen aika sitten Somaliassa. Siellä 13-vuotias tyttö joutui miesjoukon raiskaamaksi, joitten joukossa oli hänen serkkujaan. Asiaa käsiteltiin pelkästään miehistä muodostetussa sharia-oikeudessa, joka teki siitä seuraavan päätöksen:
Oikeus katsoi, että tyttö oli syyllistynyt moraalittomuuteen, ja sillä perusteella hänet tuomittiin aviorikokseen syyllistyneenä kuolemaan, joka muslimitavan mukaan suoritetaan kivittämällä.
Tyttö raahattiin välittömästi läheiselle urheilukentälle, jossa hänet haudattiin kaulaa myöten hiekkaan, ja paikalle kerääntynyt tuhannen miehen joukko kivitti hänet kuoliaaksi.
Raiskaukseen osallistuneita miehiä ei syytetty mistään. Tämä tapahtui Somalian eteläosassa Kimayan kaupungissa.
ENGLANNIN tiedustelupalvelu M16 tutki asiaa, ja sen raportin mukaan kivittämällä kuolemaan tuomittu 13-vuotias tyttö oli vain sievä lapsi. Tarkemmin asiaa pengottaessa huomattiin, että Aisha Ibrahim Duhulow valitti raiskauksesta sharia-oikeudelle selittäen, että hänen serkkujaan oli raiskaajien joukossa. Edelleen havaittiin, että sharia-oikeus kuului alueella toimivalle militaristiselle ryhmälle, joka harjoitti innokasta varojen keräämistä Englannissa rahoittaakseen taisteluaan Etiopiaa vastaan. Tämä ryhmä, Shahaab, on USA:ssa luokiteltu terrorijärjestöksi ja se joutui ohjusiskujen kohteeksi aiemmin tänä vuonna.
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=80733
3. PA:N BETLEHEMIN ”sotilastuomioistuin” tuomitsi keskiviikkona kuolemaan teloitusryhmän edessä PA:n turvallisuusjoukkoihin kuuluvan miehen, jonka henkilöllisyyttä ei ilmoitettu. Häntä syytettiin yhteistoiminnasta Israelin kanssa. Hänen väitettiin tunnustaneen, että hän antoi tietoja al-Aksa Marttyyrien kolmen jäsenen olinpaikoista ja liikkeistä vuonna 2002. IDF saartoi miesten olinpaikan, jotka saivat surmansa syntyneen tulituksen aikana. Tuomitun miehen kerrotaan työskennelleen bensiiniasemalla antautuessaan IDF:n ilmiantajaksi. Pian sen jälkeen hänet kelpuutettiin PA:n turvallisuusjoukkoihin.
Oikeuden päätöksessä todetaan, että mies tunnusti toimineensa IDF:n ilmiantajana, ja hän oli tunnustanut antaneensa tietoja myös kivittämisiin syyllistyneistä palestiinalaisista. Epäiltyjen tutkimukset suoritetaan tavallisesti suorasukaisen kidutuksen avulla, minkä johdosta monet tunnustavat mitä tahansa vain saadakseen kidutuksen loppumaan.
KUOLEMANTUOMIOT on Mahmoud Abbasin allekirjoitettava, mitä odottaa kuusi tuomiota.
PA:n ”sotilastuomioistuimet” sekä Jeninissä että Hebronissa ovat antaneet kuolemantuomioita yhteistoiminnasta syytetyille. Tämä osoittaa tilanteen ironisuuden, sillä varsinkin USA:n kouluttamat PA:n turvallisuusjoukot ovat kasvavassa määrin toimineet yhteistyössä IDF:n kanssa Juudeassa ja Samariassa pyrkiessään murskaamaan Hamasin potentiaaliset kapinayritykset. Keskiviikkona kuolemaan tuomittu 24-vuotias turvallisuusmies on kotoisin Khirbet al-Aroub kylästä lähellä Betlehemiä. Shin Bet rekrytoi hänet oikeuden antaman tiedon mukaan 1999. Ihmisoikeusjärjestöt kertovat, että PA on antanut yli 85 kuolemantuomiota 1994 jälkeen. Useimmat tuomiot antoi Arafatin perustamat turvallisuusoikeudet, jotka lakkautettiin 2003. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3622342,00.html (JP)
4. GAZAN TERRORISTIT jatkavat Kassam-rakettien ampumista Israeliin. Eilen iltapäivällä he ampuivat ainakin kuusi rakettia ja tänä aamuna jo yksi raketti ja viisi kranaattia. Onneksi niiden osumatarkkuus on edelleen huono, joten omaisuusvahingot ja ihmisuhrit jäivät pieniksi. Näiden rakettien suurin teho on niiden pelotteluvaikutuksessa, sillä räjähtäessään kadulla, puistossa tai talossa ne saavat aikaan suuren räjähdysäänen, mikä aiheuttaa shokki-tilan varsinkin lapsissa, naisissa ja vanhemmissa ihmisissä.
RAKETTIEN ampumiseen ovat syyllistyneet sekä Hamas että Kansan Vastarintakomiteat (PRC). Ne ovat yrittäneet osua rajan läheisyydessä oleviin kibbutseihin.
SDEROTIN vasta valittu uusi pormestari David Buskila ja eroava pormestari Eli Moyal pitivät eilen ensimmäisen keskinäisen informaatiotilaisuutensa, joka keskittyi lähes kokonaan kaupungin turvallisuuskysymyksiin. Buskila sanoo, ettei hän aio kutsua kansaa osoittamaan mieltään kaduille, vaan hän keskittyy painostamaan hallituksen ministeriöitä, joitten vastuulla kaupungin turvallisuus lepää.
PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak määräsi Gazaan johtavat terminaalit suljettaviksi muulta paitsi hätäaputoimituksilta ja –liikenteeltä, mutta kansainvälisen painostuksen vuoksi joutui avaamaan ne tänään raketti- ja kranaattitulituksesta huolimatta. Varsinkin ulkomaiset journalistit ovat olleet raivostuneita, ettei heitä päästetty eilen Gazan kaistalle.
EILEN ilmoitettiin, että Gazan sähkövoimala joutuu pysäyttämään toimintansa, koska sillä ei ole tarpeeksi polttoöljyä. Se tuottaa vajaan kolmanneksen Gazan sähkön tarpeesta, Israel toimittaa sinne n. 65-70 %, loput tulee Egyptistä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/128372 (JP)
5. LASKUVARJOJÄÄKÄRIT havaitsivat eilen partioidessaan Gazan turva-aidan varrella palestiinalaismiesten ryhmän lähestyvän turva-aitaa n. 300 metrin päässä lähellä Kissufimin rajanylitys terminaalia. Sotilaat avasivat tulen miehiä kohti, jotka vastasivat tuleen haavoittaen yhtä sotilasta. Tulituksen loputtua ja palestiinalaisten vetäydyttyä paikalta sotilaiden ajaessa heitä takaa he löysivät neljän terroristin ruumiit, joitten mukana oli AK-47 kiväärejä ja käsikranaatteja. Miesten tarkoituksena lienee ollut tunkeutua turva-aidan läpi Israelin puolelle ehkä läheiseen kibbutsiin.
Pian tapahtuman jälkeen palestiinalaiset ampuivat useita kranaatteja Kissufimin lähettyville Israelin puolelle. IAF teki pari ilmahyökkäystä etsiessään rakettien ja kranaattien laukaisutelineitä Khan Younisin alueella.
HAMASIN EDUSTAJA Abu Obeida uhkasi, että Hamas tulee kostamaan verisesti tämän IDF:n veriteon ja lupasi, että sionistien veri tulee vuotamaan. Hän ei mitenkään huomioinut, että koko tilanne alkoi Hamasin aseistetun joukon pyrkiessä tunkeutumaan turva-aidan läpi Israelin puolelle tarkoituksenaan päästä läheiseen kibbutsiin. Ehkä sen tarkoituksena oli ottaa panttivankeja tai sitten aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa juutalaiskylässä. (JP)
6. UUTISOTSIKOITA
- Viimeisen gallupin mukaiset tulokset osoittavat Likudin kasvun. INN tuloksia:
- Likud 33 kansanedustajaa ( nyt 12)
- Kadima 28 (29)
- Labour 11 (19)
- Shas 10 (12)
- Arabit 10 ( 9)
- Israel Bt 7 (11)
- Meretz 7 ( 7)
- NU/NRP 6 (9)
- UTJ 5 (5)
- Vihreät saisivat 3 kansanedustajaa, Gil-eläkeläiset ja Gaydamak ei yhtään.
- Netanyahu saisi kasaan 61 kansanedustajaa uskonnollisten ja kansallisten puolueitten kanssa, Livnillä olisi vaikeuksia saada 49 edustajaa.
- Hallitus antoi 150 Bnei Menashe Intian juutalaiselle luvan muuttaa maahan.
- Kuollutmeri halutaan maailman seitsemän ihmeen joukkoon, mutta poliittiset laskelmat ovat esteenä. Meri on 420 metriä merenpinnan alapuolelle, sen suolapitoisuus on 30 %, 8.6-kertainen muihin meriin. Äänestysosoite:
.
- PA:n turvallisuuspoliisi soitti perheelle Jeninissä kertoen heille, että heidän
poikansa oli kuollut tulitaistelussa Israelin poliisin kanssa Nasaretissa.
Al-Aksassa toimiva poika kuitenkin soitti muutaman tunnin kuluttua sanoen
tulevansa kotiin. Perhe ehti jo rakentaa suruteltan pojan muistoksi. (ynet)

No comments: