PERJANTAI 14.11.08
1. ISRAELIN GALILEASSA Bir al-Maksour kylässä asuva beduiiniheimo väittää
omaavansa sukulaisuussuhteet USA:n presidentiksi valittuun Baruck Hussein Obamaan. Tämä Israelissa asuva beduiiniheimo on 8000 ihmisen vahvuinen, kertoo the London Times torstaina. Uutinen on sitten levinnyt lukuisiin uutislähteisiin ja web-sivuille.
HEIMON johtaja sheikki Abdul Rahman Abdullah kertoo, että hänellä on kirjallisia todisteita väitteistään, mutta ettei hän ole halunnut esittää niitä julkisesti, koska hän pelkäsi sen voivan häiritä Obaman vaalityöskentelyä. Hän kertoo, että he olivat tietoisia asiasta jo vuosia sitten. Hän kirjoitti Obamalle kirjeen, jossa hän selittää asiaa, mutta ei ole vielä saanut vastausta.
Abdullah aikoo järjestää suuret juhlallisuudet Obaman kunniaksi ensi viikolla. Siinä hän teurastaa 12 lammasta vieraitaan varten. Arabitavan mukaan perhe on jo jakanut vieraille ja tuttaville makeisia Obaman voiton kunniaksi.
Tarinan avainhenkilö on Abdullahin 95-vuotias isoäiti, jonka mielestä Obama muistuttaa niitä maasta toiseen muuttavia työntekijöitä, joita paikalliset sheikit palkkasivat brittimandaatin aikana silloisessa Palestiinassa 1930-luvulla. Abdullahin äiti kertoo, että Obaman isoäidin sukulainen oli yksi tällaisia siirtolaistyöläisiä, joka nai Palestiinassa beduiinitytön, jonka kanssa hän palasi Keniaan.
SHEIKKI ABDULLAH sanoo luvanneensa äidilleen, ettei hän paljasta dokumenttejaan sukulaisuudesta Obamaan, ennen kuin hän on näyttänyt ne Obamalle. Heimo on niin vakuuttunut sukulaisuudesta Obaman kanssa, että poikalapsia nimetään hänen mukaansa.
2. TARINA OBAMAN beduiinisuhteista on herättänyt monia kiihkeitä tunteita ja odotuksia. Israelin ja Libanonin rajalla sijaitsevan jaetun Ghajarin kylän sheikki Issam al-Khalil sanoo toivovansa, että presidentti Obama tulee ja ratkaisee Ghajarin kylän ongelman, jolle YK eikä Israel ole löytänyt hyväksyttävää ratkaisua. Kylässä kaikki puhuvat Obaman beduiinisuhteista ja kaikki uskovat niiden olevan tosia. Ghajarin kylän asukkaat puhuvat hepreaa ja arabiaa, mutta he itse katsovat valtaosaltaan olevansa syyrialaisia.
Delegaatioita tulee monista kylistä onnittelemaan sheikki Abdullahia tästä hämmästyttävästä tosiasiasta, kuten he uskovat. Sheikki Abdullah kertoo, että he olivat varmoja Baruck Hussein Obaman voitosta USA:n presidentin vaalitaistelussa. Alla the London Timesin osoite:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/us_elections/article5142206.ece
Tämä kirjoitus perustuu pääosin artikkeliin http://www.joelstrumpet.com/?p=1592#comments
Artikkelin yhteydessä esitetyissä palautteissa viitataan mahdollisuuteen, että Baruch Hussein Obama olisi muslimien odottama messias, jota kristityt kutsuvat nimellä Antikristus. Tätä todistaa heidän mukaansa se, että Antikristuksesta käytetään mm. nimeä ”assyrialainen”, mikä täyttyy Obaman sukulaisuussuhteissa syyrialaisiin beduiineihin.
JP:n artikkelissa mainitaan sheikki Abdullahin kertoneen, että beduiinitavan mukaan voittajalle annetaan joko hevonen, miekka tai morsian. Koska he eivät halua hämmentää Obaman vaimoa antamalla hänelle morsiamen, he antavat hänelle lahjaksi hevosen ja miekan.
3. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad totesi puheessaan Saudi kuninkaan Abdullahin järjestämässä uskontojen välisessä konferenssissa YK:ssa, että Jerusalem on pyhä kahdelle uskonnolle, islamille ja kristinuskolle. Hän sanoi, että kaupunki on muslimien kolmanneksi pyhin kaupunki, Mekkan ja Medinan jälkeen.
Sen sijaan hän ei maininnut mitään siitä, että se on juutalaisten kaikkein pyhin kaupunki.
”Jerusalem on islamin kolmanneksi pyhin paikka, josta Muhammed nousi taivaisiin, ja kristityille siksi, että Jeesus nousi siellä kuolleista”, hän selitti.
Fayad lisäsi, että Israel miehitti Jerusalemin 1967 sodassa, ja että se tulee olemaan Palestiinan valtion pääkaupunki.
CRISTIAN SCIENCE Monitor kertoo, että saudien järjestämä ja Islamic Conferenssin 56 jäsenvaltion tukema uskontojen välinen konferenssi on pelkkä verho muslimien ajamalle kansainväliselle laille, joka kieltää kaikenlaisen halventamisen, mitä jokin ihmisryhmä pitää pyhänä. Tällä on tarkoitus varmistaa uskontojen, pyhien paikkojen ja niiden symbolien kunnioittaminen. Monitor arvioi, että tullessaan voimaan tämä kansainvälinen laki antaa uskonnollisille johtajille oikeuden kriminalisoida puheet ja toimet, joiden he katsovat halventavan heidän uskontoaan. LAKI EI PUUTU millään tavoin valtioitten sisäiseen lainsäädäntöön tai käytäntöön, joilla maan uskonnonharjoittamista valvotaan. Esimerkiksi Saudi Arabiassa vain islamin harjoittaminen julkisesti on sallittu. Valtion asettamat partiot valvovat, että lakia noudatetaan ja sitä vastaan rikkoneita rangaistaan. Kuningas Abdullah on henkilökohtaisesti joutunut puuttumaan joihinkin sharia-oikeuden vaatimiin tuomioihin, koska tieto niistä vuosi länsivaltain medialle. Abdullah on ollut huolestunut maansa maineesta sen jälkeen, kun WTC:n ja Pentagonin iskujen terroristeista 15 oli Saudi Arabiasta, kolme muuta muista arabimaista. Abdullah armahti aviovaimon, jonka nähtiin ajavan autossa miehen kanssa, joka ei ollut hänet miehensä. Miesjoukko raiskasi naisen rangaistukseksi, minkä johdosta sharia-oikeus määräsi naiselle 200 raipaniskua siksi, että hän oli syyllistynyt aviorikokseen. Tämän raippatuomion Abdullah peruutti.
Jos tuo kansainvälinen laki toteutuu, sen varjolla islamin sharia-lain vaatimien tuomioitten toimeenpanon tai islamin ja sen toimien arvosteleminen on rikos. (INN)
4. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad sanoi vieraillessaan Ranskassa yhteisessä lehdistötilaisuudessa Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchnerin kanssa, että Israelin harjoittama ”setlementtien” rakentaminen vaarantaa ”rauhanprosessin”. Fayad vaati, että kansainvälinen yhteisö painostaa Israelia kunnioittamaan kvartetin hyväksymiä ”tiekartta rauhaan” säädöksiä ja lopettamaan kaikenlaisen rakentamisen Juudeassa ja Samariassa. Fayad vakuutti, että peruste Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi on kansainvälinen laki, mitä se sitten hänelle tarkoittaneekin. Palestiinalaisjohtajat vetoavat toistuvasti kansainväliseen lakiin tai kansainväliseen järjestöön, ikään kuin se koskisi pelkästään Israelia eikä ollenkaan palestiinalaisia. Tällä he kuvittelevat antavansa laillisuuden leiman kaikille omille kansainvälisen lain rikkomuksiin, kuten joko avoimesti tai verhotusti rahoittaen ja suojellen alueellaan toimivia terrorijärjestöjä, jotka heidän tulisi hajottaa. Tämä voi hyvinkin mennä kansaan, joka ei tunne tosiasioita eikä niiden taustoja.
RANSKAN ulkoministeri Kouchner totesi, että Palestiinan valtion perustaminen on Ranskan ja PA:n yhteisenä tavoitteena, eikä Israelissa meneillään oleva vaalitaistelu tai USA:n hallituksen vaihdos saa olla esteenä rauhanprosessin etenemiselle. (ynetnews)
5. TERRORISTIT ovat jatkaneet rakettiensa ampumista Israeliin perjantaina. Aamulla yksi Kassam-raketti räjähti Sderotissa sähköpylväässä haavoittaen 80-vuotiasta naista, joka sattui olemaan lähistöllä. Seitsemän ihmistä hoidettiin saamansa shokin vuoksi. IAF lähetti koneensa Gazan ylle etsimään rakettialustoja ja miehistöjä, ampuen ohjuksen miesryhmään. Palestiinalaislähteen mukaan kolme terroristia haavoittui iskussa. Ryhmän jäsenet kuuluivat Islamic Jihadin Mujahideen Prikaatiin. Tietolähteen mukaan Hamas ei ole pyrkinyt estämään rakettien ampumista, mutta etteivät sen jäsenet ole osallistuneet ampumiseen.
PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak salli eilen polttoainerekkojen pääsyn Gazaan rakettien ja kranaattien räjähtelemisestä huolimatta, mutta kielsi niiden pääsyn Gazaan tänään.
UNRWA:n edustaja valitti eilen, että se joutuu keskeyttämään asukkaitten aputoimintansa, koska sen varastot ovat tyhjät. Samoin Gazan ainoa sähkövoimala keskeytti toimintansa väittäen, ettei sillä ole polttoainetta, mikä pimensi Gazan kaupungin.
ISRAELILAISLÄHTEEN mukaan salakuljettajat ovat kaivaneet ainakin 1000 salakuljetustunnelia Siinailta Gazaan, joitten kautta he kuljettavat kaikkea mahdollista, kuten kotieläimiä ja polttoainetta, mutta myös hajusteita, kemikalioita ja jopa leijonia. Gazan marketeista otetuissa kuvissa kauppojen hyllyt notkuvat tavaroita, myös ruokatarpeita, mikä ei ollenkaan viittaa siihen ”Free Gaza” mielenosoittajien väitteisiin, että Gazan kansa nälkiintyy.(JP)
6. UUTISOTSIKOITA
- Puolustusministeriön diplomaattisen turvallisuusosaston johtaja kenraalimajuri Amos Gilad sanoo, ettei Israel salli Iranin saavan ydinasetta. Hän edelleen luottaa, että diplomaattiset ja pakotekeinot pystyvät keskeyttämään Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisen ydinaseeseen saakka, mutta sanoo sotilaallisen iskun olevan edelleen vahvasti mukana. (ynet)
- Israelin pörssi notkahti eilen ennen sulkeutumistaan muutaman prosentin alaspäin, kuten monet johtavat pörssit maailmalla. Israelin pankin johtaja Fischer uskoo kuitenkin, ettei maassa tarvita hallituksen suoraa puuttumista pankkitoimintaan. (JP)
- Sveitsi syyttää Israelia, että se rikkoo kansainvälistä lakia hajottaessaan palestiinalaisten laittomasti rakentamia taloja Itä Jerusalemissa, jonka se katsoo kuuluvan oleellisesti ”miehitettyyn Palestiinaan territorioon”. (ynet)
- Jerusalemin pormestariksi valittu Nir Barkat uhkaa purkaa Jerusalemin kevyenliikenteen junaraiteen ja siihen kuuluvan sillan omituisine luuranko-torneineen. Hän sanoo nimittävänsä erikoiskomitean tutkimaan suunnitellun kevyen liikenteen järjestelmän mielekkyyttä, joka on maksanut runsaasti yli sen, mitä siihen varattiin varoja, ja joka on ainakin 2-3 vuotta myöhässä sovitusta aikataulustaan. Hänen neuvonantajansa varoittavat, ettei projektia voida eikä kannata peruuttaa enää tässä vaiheessa. (ynet)
- Jotkut arabijohtajat ihmettelevät, miksi Israel ei hajota Hamasin johtoa ja tuhoa sen infrastruktuuria Gazassa. He eivät voi ymmärtää Israelin hallituksen politiikkaa, joka perustuu täysin myönnytyksiin ja haaveellisiin kuvitelmiin rauhasta sitten, kun rauhansopimukset on allekirjoitettu. Tämä kaikki vastoin Hamasin omia lausuntoja ja myös PA:n johdon lausuntoja Abbasia myöten, mitkä eivät anna mitään harhakuvitelmia niiden lopullisesta päämäärästä. Ei voi olla taas kerran ihmettelemättä Livnin ja kumppaneitten sokeutta tai sinisilmäisyyttä selkeitten tosiasioitten edessä. (ynet)
Lämpötilat, Jsm: Pe: 12-17; La: 11-17; Su: 12-17; Ma: 12-20 C-astetta, vaihtelevaa pilvisyyttä.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019