Posts

Showing posts from September 29, 2013

PERJANTAI 04.10.13

PERJANTAI 04.10.13
1. ISRAELIN vasemmisto on odotetusti vihainen pääministeri Netanyahulle siksi, ettei hän mennyt virran mukana ja ilmoittanut kuuluvansa kansoihin, jotka innolla odottavat uutta kevättä, tällä kertaa iranilaiseen tahtiin. Heidän mielestään Bibi menetti suuren ja otollisen tilaisuuden luoda jotain uutta sen, sijaan, että hän oman imagonsa kohottamiseksi, kuten jotkut syyttävät, pitäytyi jo kuluneiksi havaittuihin teeseihinsä.
NETANYAHU sanoi ennen lähtöään Yhdysvalloista kohti kotimaata 45 minuutinPBS/CBS TV-haastattelussa torstai-iltana, että USA ja Israel etsivät verifioitavia ja mielekkäitä myönnytyksiä Iranille, jonka tulee pystyä todistamaan, että se todellakin on valmis luopumaan ydinsuunnitelmastaan. Haastattelun juontaja Charlie Rose painosti Netanyahua(Bibiä) paljastamaan, mitkä olivat hänen ja Obaman näkemysten erot Iranin kysymyksessä. Bibi kiitteli Obamaa, ettei tämä tyytynyt vain lupauksiin ja vakuutteluihin, vaan vaatii todellisia toimia osoittaakseen…

TORSTAI 03.10.13

TORSTAI 03.10.13
1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu aloitti puheensa YK:n yleiskokouksessa lainaamalla Raamatusta Amoksen kirjaa näin: ”Meidän aikanamme Raamattumme profetiat täyttyvät. Kuten profeetta Amos sanoo: ”He istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä. He tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka Minä olen heille antanut”.Naiset ja herrat, Israelin kansa on tullut kotiinsa eikä sitä enää koskaan revitä juuriltansa”. (Amos.9:14-15)
TÄMÄ oli ennennäkemätön tunnustus länsimaisittain koulutetun johtajan suusta maailman johtajien edessä . Tosin hän viittasi profeetta Hesekiel 37 kuvaan kuivista luista puhuessaan Auschwitzin kuoleman leirissä järjestetyssä tilaisuudessa 2009, ja joskus myös Ben Gurion, joka ei ollut uskonnollinen, viittasi samoin pyhiin Kirjoituksiin, mutta yleisesti länsijohtajat karttavat uskonnollisia liittymiä.
Toiseksi Netanyahu otti toisen esimerkin YK:n puheessaan mu…

KESKIVIIKKO 02.10.13

KESKIVIIKKO 02.10.13
1. ”TOIVOISIN voivani uskoa presidentti Rouhanin rauhoittavia sanoja, mutta en pysty siihen muistaessani, miten Iranin presidentit tulevat ja menevät, mutta jokainen on vuorollaan pyrkinyt samaan päämäärään, Israelin tuhoamiseen”, pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi)selvitteli ajatuksiaan YK:n yleiskokouksen puheessaan tiistaina 01.10.2013. Netanyahu pyrki puheessaan selvittelemään, miten Rouhanin puheet eivät vastaa todellisuutta: ”Hän on susi lammasten vaatteissa, joka teloittaa satoja toisinajattelijoita kuvitellen, että hän pystyy pitämään yellowcake ydinkakkunsa ja syömään sen myös”. Bibi tähdensi, että ydinasein varustettu Iran tulisi olemaan kuin 50 uutta Pohjois-Koreaa. Hän kävi läpi Rouhanin aiempaa historiaa, esitellen lukemattomia lausuntoja ja artikkeleita, joissa Iranin presidentti esittelee näkemyksiään aina 1990-luvulta alkaen.
PÄÄMINISTERI Netanyahu oli päättänyt käyttää kaikki diplomaattiset ja mediataistonsa saadakseen Amerikan journalistit …

TIISTAI 01.10.13

TIISTAI 01.10.13
1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahun ja presidentti Barack Obaman välinen juttelutuokio Valkoisessa Talossa maanantaina 30.09. sujui lopulta ennalta arvioitujen kehysten puitteissa, vaikka Bibin ruumiin elekieli (bodylanguage) osoittikin kuvien perusteella arvioiden määrättyä epäluuloa ja varovaisuutta pyrkien varomaan jokaista sanaansa. Pääministeri ei tehnyt vaatimuksia, joita Obama ei olisi voinut hyväksyä. Ainoa muistutus häneltä oli, ettei Iranin tule saada ydinpommia, mikä tulee voida estää vaikka voimatoimin, minkä Obama pystyi mielihyvin hyväksymään todeten, että kaikki mahdollisuudet ovat edelleen pöydällä. Kaiken tämän jälkeen Obama ja Bibi voivat esittää maailmalle ennalta hyvin muotoillun ja harkitun lausunnon, joissa he vakuuttivat Obaman sanoin näin: ”Huomioiden Teheranin hallituksen aiemmat sanat ja teot, uhkaukset ja teot Israelia vastaan, on ilman muuta selvää, etteivät pelkät sanat ole riittävät”, hän sanaili lisäten: ”Meillä täytyy olla toimintamuo…

MAANANTAI 30.09.13

MAANANTAI 30.09.13
1. USA:N ulkoministeri John Kerry ennusti eilen, että sopimus Iranin kanssa on mahdollista tehdä 3 – 6 kuukauden kuluessa, jos Iran osoittaa selvää ja todistettavissa olevaa halua taipua länsimaiden vaatimukseen alistaa kaikki uraanin rikastuslaitoksensa kansainväliseen valvontaan. Käänteentekevänä tässä arvauspelissä oli Obaman tekemä puhelinsoitto Iranin presidentti Hassan Rouhanille perjantaina. Obama luonnehti soittoaan Rouhanille tähän tapaan: ”Samalla kun toteamme määrättyjen esteiden häiritsevän etenemistä eikä onnistuminen ole mitenkään varmaa, uskon voivamme päästä laajaan sopimukseen”.
UlkoministerI John Kerry sanoi haastattelun yhteydessä maanantaina: ”Jos koko maailma saadaan vakuutetuksi Iranin ydinohjelman rauhanomaisuudesta, suhteet Iranin kanssa voivat muuttua dramaattisesti paremmiksi ja hyvin nopeasti”. ”SAADAKSEEN maailman uskomaan aikomustensa vilpittömyydestä Iranin tulee avata portit ydinlaitostensa kansainväliseen tarkkailuun ja välttää ura…

SUNNUNTAI 29.09.13

sunnuntai 29.09.13
1. pääministeri Benyamin Netanyahu lähtee tänään kohti Yhdysvaltoja, jossa hänellä on raskas soutu vastavirtaan koko maailman ollessa valmis laskettelemaan Iranin presidentti Rouhanin vakuuttelujen seurauksena virran myötätuntemattomia koskipaikkoja kohti. Netanyahu (BIBI) tapaa huomenna maanantaina USA:n presidentti Barack Obaman Washingtonissa pyrkien selvittelemään maailmanpolitiikan kiemuroita, jossa Bibin on syytä tällä kertaa olla kuuntelijan paikalla, ettei sotkeudu isoisten jalkoihin. Obaman aloittama myönnytys- ja sovittelupolitiikka on sotkenut pahoin Bibin suunnitelmat ja valmistelut hoitaa Iranin ydinsuunnitelman eteneminen vaikka yksin, mikä on nyt pakko hyllyttää toistaiseksi.
Yhtään selvempää ei Israelin kannalta ole Syyriankaan tilanne, jossa ulkopuolisten suora sotkeutuminen taistelujen kulkuun lienee siirtynyt 9 kuukauden päähän, ellei mitään yllättävää esiinny. Sen sijaan Israelin ja palestiinalaisten väliset suhteet ja keskustelut nostettaneen ny…