TORSTAI 03.10.13


TORSTAI 03.10.13

1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu aloitti puheensa YK:n yleiskokouksessa lainaamalla Raamatusta Amoksen kirjaa näin: ”Meidän aikanamme Raamattumme profetiat täyttyvät. Kuten profeetta Amos sanoo: ”He istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä. He tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka Minä olen heille antanut”.  Naiset ja herrat, Israelin kansa on tullut kotiinsa eikä sitä enää koskaan revitä juuriltansa”. (Amos.9:14-15)

TÄMÄ oli ennennäkemätön tunnustus länsimaisittain koulutetun johtajan suusta maailman johtajien edessä . Tosin hän viittasi profeetta Hesekiel 37 kuvaan kuivista luista puhuessaan Auschwitzin kuoleman leirissä järjestetyssä tilaisuudessa 2009, ja joskus myös Ben Gurion, joka ei ollut uskonnollinen, viittasi samoin pyhiin Kirjoituksiin, mutta yleisesti länsijohtajat karttavat uskonnollisia liittymiä.

Toiseksi Netanyahu otti toisen esimerkin YK:n puheessaan muinaisen Persian kuninkaasta Kyroksesta (Koores), joka 2 500 vuotta sitten antoi pakkosiirtolaisuuteen tuoduille juutalaisille luvan palata omaan maahansa ja rakentaa uudelleen Jerusalemin Temppelin.
Bibi kutsui tätä ”persialaiseksi säädökseksi, joka aloitti historiallisen ystävyyssuhteen  juutalaisten ja persialaisten välillä, mikä on jatkunut meidän päiviimme saakka”.
Itse asiassa se oli profeetta Jesajan ilmoituksen toteutuminen kuningas Kyroksen toimesta. (Jes.44:28, 45:1-13) https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/1417a7e4db54fc8c

2. PÄÄMINISTERI Neanyahu pidensi USA:n matkaansa voidakseen tehdä edustamansa sanoman täysin selväksi esiintyen lukuisissa lehdistön ja TV:n haastatteluissa ja tenteissä. NBC:n juontajan Andrea Mitchellin haastattelussa hän totesi, ettei hän haluaisi olla tilanteessa, jossa – kuten jokainen tietää, Iran haluaa tuhota Israelin ja sen saavuttamiseksi haluaa rakentaa ydinpommin – tämä messiaaninen, apokalyptinen radikaali hallitus, jolla on nämä villit päämäärät mutta etevät edustajat, pystyy rakentamaan massatuhoaseita.

Vastaten Mitchellin kysymykseen, eikö hän pelkää joutuvansa eristetyksi liioitellen huolensa esittämistä, Bibi vastasi: ” Ei todellakaan, me haluamme neuvotteluratkaisua, mutta sellaista, joka pakottaa Iranin luopumaan ydinsuunnitelmastaan”. Hän myös torjui väitteet, että presidentti Rouhani olisi valittu vapailla vaaleilla todeten, että Iranin kansa haluaisi kaataa nykyisen hallituksen, jos se kykenisi. ”Iranin kansan enemmistö on länsimyönteinen, mutta heillä ei ole mahdollisuutta siihen. Heidän hallitsijansa on ylin kaitsija Ali Khamenei, ei presidentti Rouhani. Khamenei on kulttijohtaja. Tämä kultti on väkivaltainen päämäärissään ja hyökkäyksissään”,

PUHUESSAAN PBS:n Charlie Rosen haastattelussa hän painotti kansallisen turvallisuuden tärkeyttä varoittaen, ettei tässä virtavaiheessa tehdä vääriä johtopäätöksiä, koska omena-kärryn kaataminen tapahtuu helposti, mutta sen kokoaminen uudelleen oin työlästä.
”Minun velvollisuuteni on varmistaa yhden ja ainoan juutalaisen kansan pysyvyys, turvallisuus ja hengissä pysyminen. Teen tämän pyrkiessäni rauhaan tehden historiallisia kompromisseja”. Tällä hän viittasi rauhanneuvotteluihin PA:n kanssa kuitenkin todeten, ettei hän koskaan tee kompromisseja kansansa turvallisuuden kustannuksella. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-ayatollah-khamenei-heads-a-cult/

3. ISRAELIN TV-2 paljasti iltauutisissaan, että Israelilla on ollut useita kontakteja Persianlahden arabimaitten kanssa, joilla on yhteinen huoli presidentti Obaman aloittamasta kuhertelusta Iranin mullah-hallituksen kanssa. Uutisen mukaan neuvotteluja on käyty Persianlahden maissa, mutta korkeita virkailijoita sieltä on vieraillut myös Israelissa, jolla ei ole diplomaattista edustusta noissa maissa, joskin oletetaan jonkinasteisen kaupallisen edustuksen sijaitsevan ehkä parissa Gulfmaassa.
Tämän katsotaan olevan alkuna arabien havainnolle suuremman uhan alla, ettei Israel välttämättä ole niiden vihollismaa. Kuten aiemmin kerrottiin, Saudi Arabia on aloittanut keskustelut arabimaitten kanssa samasta huolesta, mutta ei vielä suoria kontakteja Israelin kanssa. Uutisen mukaan arabimaat ja Israel ovat voimistaneet diplomaattisia toimiaan painostaakseen USA:n kongressia vastustamaan Obaman aloittamia diplomaattisia aloitteita Iranin kanssa, joiden ne katsovat varantavan niiden omia intressejä alueella.
Debkafile (DF), joka asiaa penkoo artikkelissaan, kertoo, että Englanti ja Ranska ovat tehneet aloitteita Israelin suuntaan vaatien, että sen tulee päättää rauhankeskustelujen yhdestä visaisimmista kysymyksestä, eli tulevista rajoista Palestiinan ja Israelin välillä. DF arvioi, että ne haluavat tällä suunnata huomion pois Iranin ydinsuunnitelmasta ja viivyttää Obaman aloittamaa lähentymistä presidentti Rouhanin kanssa, mitä ne pitävät liian hätäisenä ja vaarallisena ohittaen Euroopan maat.
Ne pelkäävät Obaman toimivan vastoin liittolaisiaan Persianlahdella ja toisaalta katsovat, että Obama käytti EU-maita hyväkseen päämääränsä saavuttamiseksi pitkissä neuvotteluissa Iranin kanssa, mutta on nyt valmis heittämään ne tienvarteen.

DF arvioi, että Netanyahu ei suostunut kuljetettavaksi eikä heitetyksi bussin alle, mikä tuli selväksi hänen puheestaan YK:n yleiskokouksessa. The New York Times katsoikin artikkelissaan Natanyahun puheen liian hyökkääväksi, joka kohdistui myös Obamaa vastaan, joskin peitetysti. Bibi katsoi asialliseksi jäädä vielä New Yorkiin voidakseen saada sanomansa läpi USA:n mediassa, joka on keskittynyt hallituksen sulkemiseen ja maan talouselämän pysähtymiseen. Bibin yritys on suurelta osin toivottomalta näyttävä, mutta sinnikkäästi hän puolustelee näkemyksiään ja pelkojaan Israelin näkökulmasta.
Iranin johto näyttää arvioineen, että sekä USA että Israel ovat ohittaneet pahimman sotaintonsa ja ovat nyt valmiit neuvottelemaan kompromissista. Rouhani totesi, että Israelin miekka on nyt tylsistynyt, eikä sillä ole enää varaa hyökätä Islamilaista tasavaltaa vastaan.

DEBKAFILE arvioi, että Iran tulee nyt takomaan rautaa sen ollessa vielä valkohehkussa, eli se tullee tulevina viikkoina joko aloittamaan itse tai kiihottamaan liittolaisiaan Israelin rajoilla saadakseen aikaan paikallisia konfliktitilanteita, joilla se pyrkii työntämään kiilaa Israelin ja USA:n välille, luottaen siihen, että sillä on suora keskusteluyhteys Obaman hallituksen kanssa. http://www.debka.com/article/23323/Israel-and-Saudi-Arabia-are-coordinating-policies-to-counter-US-détente-with-Iran-

4. TUHANSIA ihmisiä kokoontui eilen illalla Jerusalemin Binyanei Hauma keskukseen tunnuksen ”Yksi valtio yhdelle kansalle” alla. Kokoontumisen tarkoituksena on välittää pääministerille selkeä viesti: ”Keskeinen viesti on rakentaa uusia yhteisöjä Juudean ja Samarian vuorille”, kuten Nachala-liikkeen johtaja Daniella Weiss asian ilmaisi. Hän kertoi kokousyleisölle, että Juudean ja Samarian vuorilla on vielä runsaasti rakentamatonta maata, 600 000 eekkeriä valtion omistamaa maata, joka voitaisiin hyödyntää uusien yhteisöjen rakentamiseen. Toisen arvion mukaan vain 6 % rakennusmaasta on rakennettu.

Rabbi Mordechai Rabinowitz  kehotti israelilaisia rakentamaan Juudeaan ja Samariaan, koska sellaista kuin kahden valtion periaatetta ei ole olemassa todellisuudessa. Hän asuu Binyamin alueella Givat Assaf yhteisössä, joka oli tuhottavien listalla.
”Olemme kuulleet kyllästymiseen asti esityksiä kahdesta valtiosta kahdelle kansalle, mutta ei ole kahta kansaa, jotka kiistelisivät Israelin maasta. Palestiinalaiset eivät ole kansa, ja kaikkien on syytä palata sionistisen yhteisön alkuperäiseen formulaan rakentaa kotimaa juutalaiselle kansalle, ja vain sille”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172455#.Uk0oS2JHT-k

Talonrakennusministeri Uri Ariel sanoi uuden kokoustilan rakentamisen aloitustilaisuudessa Shaalavim Yeshivassa (Torah Akatemía), että Israelin itäraja on Jordanjoki, ja että koko maa sen länsipuolella kuuluu Israelin hallinnon alle.
Hän vakuutti, että niin kauan kuin hänen edustamansa Beit Hayehudi puolue on hallituksessa,  se tulee varmistamaan, että juutalaisyhteisöt kasvavat kaikkialla Israelin maassa. Hän kertoi yeshivan aiemmista vaiheista todeten, että rakennusten ikkunoista näki rajalinjan, mutta että nyt raja on siirtynyt Jordanjokeen. Shaalavim sijaitsee lähellä Modiinia, lähellä 1949 aselepolinjaa. Sen ensimmäinen rakennus pystytettiin 50 vuotta sitten.
Apulaisopetusministeri Avi Warzman totesi, että yeshiva on yksi keskeisistä hesder-yeshivoista, joka yhdistää asepalvelun ja Torah-opiskelun. Hän totesi yeshivan kokevan muiden tapaan raskaana hallituksen budjettileikkaukset, mikä vaikeuttaa toimintaa, mutta vakuutti puolueensa toimivan leikkausten vaikutuksen minimoimiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172446#.Uk0w0GJHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Jerusalemin Ramotin lähiön asukkaat ovat joutuneet pyytämään poliisin apua, koska alueella toimii ammattimaisia varasliigoja. He kertovat varkaitten murtautuvan ihmisten koteihin selvästi tiedostaen, koska on otollisin aika. Jotkut kertovat, että heidän kotinsa oli kokonaan tuhottu heidän oltuaan vain tunnin verran poissa. Turvallisuuskameroissa nähdään miesryhmien kuljettavan mukaan murtautumisessa käyttämiään välineitä. Heidät nähdään useissa turvavideoissa kuljeskelevan lähiössä päättääkseen, missä on sopiva kohde. He vievät taloista kaiken arvokkaan, minkä he pystyvät kuljettamaan käsissään, elektroniikasta passeihin ja käteiseen rahaan sekä koruihin. Poliisi tunnustaa, ettei se ollut tietoinen rosvouksen nousemisesta tähän mittaan, ja pyytää asukkaita muodostamaan vapaaehtoisia partioita poliisin avuksi varasjengien paljastamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172444#.Uk00TmJHT-k
-          PA käyttää jopa urheilukilpailuja ja –tapahtumia kiihottaakseen nuoria terrorismiin. Tämä tapahtuu useimmiten  siten, että tapahtumat nimetään jonkun tunnetun terroristin nimiin, mieluiten operaatiossa surmatun ”marttyyrin”. ”Marttyyri Dalal Muhgravin tennisturnaus” oli Jibril Rajoubin sponsoroima, ja hän itse osallistui siihen. Hän johtaa PA:n perustamaa Palestiinan olympiakomiteaa. Turnaus oli järjestetty nuorille pöytätennistä harjoittaville tytöille. Tilaisuutta seurasi ja siellä esille tulleet iskulauseet ja puheet käänsi PMW. Osa osanottajista oli lapsia ja murrosikäisiä. 
Palestiinalaisen Pöytätennisliiton puheenjohtaja Radwan al- Sharif sanoi, että tilaisuudessa noudatettiin olympiakomitean agendaa. Hän itse puhui päätös-tilaisuudessa ylistäen Dalal Mughrabia, joka johti terroriryhmää, Se kaappasi ihmisiä täynnä olevan bussin rantatiellä 1978. Terroristit murhasivat bussin 38 matkustaa, heidän joukossaan 13 lasta. Tämä naisterroristi on PA:n runsaasti käyttämä roolihahmo, jonka esimerkkiä lapsia ja murrosikäisiä kehotetaan noudattamaan. Israelin valitukset PA:n harjoittamasta kiihotuksesta ovat menneet kuuroille korville länsimaiden suosiessa näitä Israelin kotiterroristeja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172461#.Uk03EmJHT-k
-          Euroopanneuvosto vaatii ympärileikkauksen kieltämistä kaikilta alle 15-vuotiailta. Neuvosto julkisti asiaa koskevan julkilausuman, jossa se kutsuu 8-päivän ikäisille  juutalaislapsille suoritettua operaatiota ihmisoikeuden loukkaukseksi, kuten Jewish Telegpaph Agency raportoi. Käytäntöä noudatetaan myös joissain muslimi-yhteisöissä, siellä useimmiten alle 10-vuotiaina. Julkilausuma koske paitsi pojille myös tytöille suoritettavaa operaatiota, joka on todella tuskallinen ja hengen-vaarallinen, sekä voi vaikeuttaa hänen elämäänsä koko loppuiän aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172466#.Uk07OmJHT-k
-          Egyptin turvallisuusvirkailijat varoittavat, että Egypti voi iskeä strategisiin kohteisiin Gazassa, jos havaitaan, että Hamasin pyssymiehet jatkavat hyökkäyksiään egyptiläisiä sotilaita ja siviilejä vastaan Siinain alueella. Egyptiläiset miehittämättömät koneet partioivat Gazan taivaalla kooten tietoja mahdollista hyökkäystä varten, joka on suunniteltu Egyptin armeijan toimesta. http://www.timesofisrael.com/egypt-threatens-military-action-against-gaza/
-          PA:n kansanedustaja Khalida Jarar sanoo, että PA:n poliisien yhteistyö IDF:n kanssa estää kolmannen intifadan syntymisen. Toisaalta hän toteaa, ettei ole sopivaa sotilasjohtajaa, joka pystyisi ohjaamaan ja koordinoimaan toimintoja kentällä. Jarar on PFLP:n poliittisen toimiston jäsen. Hän kertoi ajatuksiaan Hamasin Al-Resalah websivulla. PFLP on PLO:n toiseksi suurin ryhmittymä Fatahin jälkeen. Hän sanoo, että rauhaneuvotteluja Israelin kanssa käydään pelkästään Israelin edun vuoksi, jotta niillä peitettäisiin maailman kyky nähdä Israelin suorittamia rikoksia. Hän kuuluttaa PLO:n täyttä vetäytymistä neuvotteluista  aloittaakseen vastarinta-strategian suunnittelemisen palestiinalaisten suojelemiseksi.(vastarinta tarkoittaa terroristien terminologiassa aseellista taistelua). http://www.timesofisrael.com/security-cooperation-with-israel-prevents-third-intifada/





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021