Posts

Showing posts from December 30, 2007
PERJANTAI 04.01.08
1. SOS ISRAEL, rabbien muodostaman järjestön, joka ajaa juutalaisen elämän säilyttämistä kaikkialla Israelin maassa, johtaja rabbi Dov Wolpe käytti rajua ja värikästä kieltä torstaina järjestön kokouksessa käsitellessään Olmertin hallituksen toimia:
”Tämän kokouksen tarkoituksena on tehdä selväksi Israelin kansalle, että meitä uhkaa vakava vaara tämän hallituksen taholta. Hallituksemme on yhteistyössä vihollisemme, palestiinalaisen vihollisen, kanssa, joka haluaa tuhota Israelin. Hallitus antaa sille rahaa ja aseita, vapauttaa murhaajia. Tulimme tänne estääksemme tämän, Jumala armahtakoon, holokaustin, jonka hallitus tuottaa meille.”
RABBI WOLPE kutsui Olmertia petturiksi, ja totesi, että ”Israelin lain mukaan Olmert, varapääministeri Ramon, ulkoministeri Livni ja muut tulisi hirttää siksi, että he ovat yhteistyössä päiviemme natsien kanssa ja avustavat heitä Palestiinan Auktoriteetissa”.
Wolpen viittaus natseihin perustunee siihen, että yksi Fatahin perusta…
TORSTAI 03.01.08
1. JUUTALAISTEN RUKOILEMINEN Temppelivuorella on kielletty verenvuodatuksen estämiseksi, sanoo Olmertin hallituksen sisäisen turvallisuuden ministeri Avi Dichter. ”Juutalaiset voivat rukoilla vuorella, mutta vain sydämessään – huulten liikuttaminen rukoillessa on kielletty.” Dichter selventää, että muslimit ovat pyhittäneet Temppelivuoren itselleen ja katsovat juutalaisten rukoilemisen siellä provosoivan heitä.
KANSANEDUSTAJAT Aryeh Eldad ja Uri Ariel (NU/NRP Kfar Adumim kylästä Jordanjoen laaksossa) vaativat hallitusta tekemään päätöksen, jolla rukoileminen vuorella sallittaisiin.
UUSI JUUTALAINEN KONGRESSI tuomitsi Dichterin lausunnon kovasanaisesti: ”Ministeri Dichterin kommentit osoittavat, että hän ja hänen hallituksensa ovat täysin erossa todellisuudesta Temppelivuorella, juutalaisesta kansasta ja hallituksen velvollisuuksista molempia kohtaan. Tämä on uusi osoitus, että Olmertin hallitus on täysin lakannut olemasta juutalainen hallitus, jolla ei ole pien…
KESKIVIIKKO 02.01.08
1. ”EGYPTI ON TYÖSKENNELLYT vuosikaudet meitä vastaan”, toteaa Israelin virkailija, jonka henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Hän selventää, että Egypti on toiminut vähentääkseen Israelin vaikutusta useilla diplomaattisilla forumeilla, joten ”Egyptin ulkoministeri Ahmed Aboul Gheitin uhkaus kuumentaa diplomaattisia suhteita Israelin kanssa ei ole mitään uutta”. Gheit uhkasi ulkoministeri Tzipi Livnin arvostellessa Egyptin tapaa hoitaa salakuljetuksen valvontaa Siinailta Gazaan, että Egypti alkaa toimia Israelia vastaan varsinkin Afrikan maissa. ”Jos israelilaiset jatkavat hyökkäyksiään ja vaikutusvaltaansa USA:n ja Egyptin välisiä suhteita vastaan häiriten Egyptin intressejä, Egypti tulee varmasti vastaamaan siihen diplomaattisesti. Meillä on kynsiä, joilla voimme tehdä vastahyökkäyksiä moneen suuntaan ja diplomaattisesti.”
ISRAELILAINEN virkailija ottaa esimerkin Israelin aloitteesta YK:ssa, – ensimmäisen Israelin tekemän aloitteen YK:ssa – joka koski m…
TIISTAI 01.01.08
1. ISRAELIN MEDIA JA UUTISTOIMISTOT ovat näyttävästi keskittyneet tarkastelemaan juuri päättynyttä vuotta 2007 ja laatimaan ennustuksia vuodelle 2008, vaikka tämä ei olekaan juutalaisten uusi vuosi. Eikä Jerusalem Post tee tässä poikkeusta.
”OLMERT: Jopa Israelin hyvät ystävätkin näkevät tulevaisuutemme perustuneina 1967 rajoihin, Jerusalem jaettua,” räväyttää Jpost koko etuaukean ylittävällä otsikolla esitellessään pääministerin haastattelua, joka julkistetaan kokonaisuudessaan perjantain lehdessä. Samalla Olmert kuitenkin vakuuttaa, etteivät nuo ”rajat”, jotka ovat tosiasiassa 1949 aselepolinjat, ole pysyviä maan rajoja, sillä ”Maale Adumim kuuluu oleellisesti Jerusalemiin ja Israeliin”, kuten artikkelissa todetaan Olmertin sanoin.
OLMERT toivoo voivansa pusertaa lopullisen Israelin ja PA:n välisen sopimuksen, mutta herjaa samalla ”joitakin poliittisia puolueita, jotka ovat irti todellisuudesta, joka vaatii Israelia tekemään kompromisseja osasta Israelin maat…
MAANANTAI 31.12.07
1. VAIN IAF:N KONEET varustettuina ohjusten torjuntajärjestelmillä saa lentää Gazan yli,
ovat IDF:n uudet ohjeet helikopterien ja muitten koneitten ylilennoille Gazassa. Tämä siksi, että televisioitujen kuvien perusteella on voitu todeta terroristien hankkineen ilmatorjuntaohjuksia Gazaan ja kokeilleen niitä helikoptereita vastaan.
IDF sanoo ottaneensa oppia Libanonin kakkossodasta, jonka aikana Israelin ohjusalukset risteilivät Libanonin rannikolla ilman varotoimia, koska Hizbullahilla ei pitänyt olla maalta merelle ammuttavia torjuntaohjuksia. Tämän johdosta INS Hanina vaurioitui pahoin kiinalaisvalmisteisen C-802 laser-ohjatun ohjuksen iskusta alukseen. Neljä merisotilasta kuoli tässä iskussa.
TORSTAINA IAF:n helikopteri vältti täpärästi ohjuksen iskun Gazan yläpuolella. Helikopterin miehistö ei ollut havainnut mitään outoa, mutta kuvista päätellen ohjuksen savuvana osoitti sen välttäneen täysiskun hiuksenhienosti.
SUNNUNTAINA IDF:n sotilaat surmasivat Kerem Shalo…
SUNNUNTAI 30.12.07
1. FATAHIIN kuuluvan järjestön nimeltä ”Marttyyri Ayman Judehin ryhmät” ilmoitti suorittaneensa kahden Israelin eliittijoukoissa palvelleen nuoren miehen, Ahikam Amichain ja David Rubinin murhan perjantaina iltapäivällä Nahal Telem maastossa lähellä kotikyläänsä Kiryat Arbaa. He olivat patikkaretkellä nuoren naisen kanssa, jonka henkilöllisyyttä ei ole annettu.
NELJÄ AUTOLLA LIIKKUVAA terroristia oli herättänyt sotilaitten huomion, ja erään raportin mukaan he olivat keskustelleet terroristien kanssa. Jossain vaiheessa terroristit avasivat tulen sotilaita kohti, jotka vastasivat siihen mukanaan kuljettamillaan aseilla. He surmasivat yhden terroristeista ja haavoittivat toista ennen kuin he itse saivat kuolettavat osumat. Mukana ollut nainen piilottautui ja kutsui apua kännykällään, mutta linjan heikkouden vuoksi apujoukkojen tulo viivästyi. Punaisen puolikuun ambulanssi kävi tiettävästi hakemassa haavoittuneen terroristin murhaajien paettua autollaan tapahtuma…