SUNNUNTAI 30.12.07
1. FATAHIIN kuuluvan järjestön nimeltä ”Marttyyri Ayman Judehin ryhmät” ilmoitti suorittaneensa kahden Israelin eliittijoukoissa palvelleen nuoren miehen, Ahikam Amichain ja David Rubinin murhan perjantaina iltapäivällä Nahal Telem maastossa lähellä kotikyläänsä Kiryat Arbaa. He olivat patikkaretkellä nuoren naisen kanssa, jonka henkilöllisyyttä ei ole annettu.
NELJÄ AUTOLLA LIIKKUVAA terroristia oli herättänyt sotilaitten huomion, ja erään raportin mukaan he olivat keskustelleet terroristien kanssa. Jossain vaiheessa terroristit avasivat tulen sotilaita kohti, jotka vastasivat siihen mukanaan kuljettamillaan aseilla. He surmasivat yhden terroristeista ja haavoittivat toista ennen kuin he itse saivat kuolettavat osumat. Mukana ollut nainen piilottautui ja kutsui apua kännykällään, mutta linjan heikkouden vuoksi apujoukkojen tulo viivästyi. Punaisen puolikuun ambulanssi kävi tiettävästi hakemassa haavoittuneen terroristin murhaajien paettua autollaan tapahtumapaikalta, mutta Israelilaisten tullessa paikalle he voivat vain nostaa kuolleet sotilaat ja menehtyneen terroristin autoonsa.
IDF:n joukoilla, poliisilla, Zakalla ja MDA:lla oli vaikeuksia löytää tapahtumapaikkaa.
AMICHAI, 20, palveli laivaston Seal-joukoissa, Rubin, 21, lentovoimien (IAF) Shaldag-ryhmässä.
PERJANTAINA Mahmoud Abbasin johtaman Fatahin alajärjestö al-Aksa ilmoitti teloittaneensa sotilaat Gazassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Seuraavana päivänä Islamic Jihad ilmoitti, että surmansa saanut terroristi kuului sen Hebronissa toimivaan soluun ja kolme muuta murhaan osallistunutta ovat piiloutuneet. Murhan syyksi he ilmoittivat IDF:n hyökkäykset Gazassa.
IDF SUORITTI ETSINTÖJÄ Hebronin sairaalassa samana iltana pidättäen sieltä kaksi haavoittunutta potilasta, joiden he epäilivät osallistuneen murhaan. Lisäksi IDF pidätti Hebronissa viisi asukasta epäiltyinä osallisuudesta murhaan.
JUUDEASSA JA SAMARIASSA toimii useita löysästi Fatahiin liittyviä terrorijärjestöjä, kuten Nablusissa toimiva Fursan al-Layil (Yön ratsastajat), Yasser Arafat ryhmät ja Marttyyri Ayamin Judeh ryhmä, joka ilmoittautui murhatyön suorittajaksi.
Pian PA:n sisäministeri Abdel Razzak al-Yahyan ilmoitettua, että Al-Aksa on lakannut olemasta, järjestö levitti tuhansia lentolehtisiä Länsirannalla vakuuttaen taistelun jatkuvan keskeytyksettä.
2. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayadille tuli kiire ilmoittaa, että kaikki terrorijärjestöt Länsirannalla on julistettu lakkautetuiksi, kätellessään Israelin presidentti Shimon Peresiä Herzlian talouskonferenssin yhteydessä lauantaina. Hän pelkää, että luvatut miljardit, joitten määrä on jo kasvanut 9 miljardiin USD, peruutetaan.
Fayad ilmoitti lisäksi, että PA:n poliisi on pidättänyt sotilaitten murhaan epäillyt. Fayad ilmoitti, että murha tehtiin PA:n alueella ja että se on vastuussa turvallisuudesta siellä. Hän myös vakuutti, että PA:n poliisi on koordinoinut toimintansa Israelin turvallisuusjoukkojen kanssa ja murhatyön tutkimuksia suoritetaan yhdessä.
3. AL-QAIDAN johtaja Osama bin Laden ilmoitti teräväsanaisessa videoteipissä web-sivullaan lauantaina: ”Haluan vakuuttaa kansallemme Palestiinassa, että me tulemme laajentamaan jihadimme (pyhän sotamme) sinne. Me aiomme vapauttaa Palestiinan, koko Palestiinan alueen joesta (Jordanjoesta) mereen (Välimereen).
Hän muistutti al-Qaidan periaatteesta ”veri verestä, hävitys hävityksestä.”
AL-Qaidan johtajat antavat usein Palestiinan vapauttamista koskevia lausuntoja, mutta tätä pidetään erikoislaatuisena suorana uhkauksena Israelia vastaan ”Palestiinan” alueella:
”EMME TUNNUSTA yhtään tuumaa Palestiinan maata Israelille, kuten toiset muslimijohtajat ovat tehneet.” Al-Qaidan 56 minuutin pituisessa teipissä suurin osa koskettelee Irakia, jossa USA:n sotilasjohto väittää al-Qaidan olevan perääntymässä. Viestissä kehotetaan alueen sunni-muslimeja yhdistämään voimansa ja tukemaan al-Qaidaa. Samalla varoitetaan sunni-muslimeja tukemasta al-Qaidaa vastaan taistelevia heimoneuvostoja tai osallistumaan hallitusyhteistyöhön.
Teipin aitoutta tutkitaan, mutta ääni muistuttaa bin Ladenin ääntä ja se julkistettiin al-Qaidan media-aseessa Al-Sahab, joka julkaisee al-Qaidan viestejä web-sivuillaan.
4. IDF TAKAVARIKOI yhdessä Shabakin (yleinen turvallisuusjärjestö) kanssa Samariassa EU:n sokerilähetyksestä 6.5 tonnia potassium nitraattia, jota käytetään yleisesti pommien tekemiseen. Sen käyttö on kielletty palestiinalaisalueilla Länsirannalla ja Gazassa. Potassium nitraatti oli säilötty kangassäkkeihin, joissa luki suurin kirjaimin ”EEC 2 sugar, exported from EU”.
Israelin turvallisuusjärjestöt pitävät löydöstä yhtenä esimerkkinä PA:n pyrkimyksistä käyttää ulkomaisia avustuksia terrorismin tukemiseen. EU:n edustaja ei halunnut kommentoida asiaa.
TULEVAISUUS osoittanee, kuka oli salakuljetusyrityksen takana.
IDF:N ETSIESSÄ IDF:n sotilaitten murhaajia Nahal Telem alueella läheisen arabikylän asukkaat pyrkivät kaikin tavoin estämään heidän tutkimuksiaan. Tämä osoittaa, miten palestiinalaiset kansana tukevat terrorismia, eikä se ole vain muutamien hairahtuneitten miesten toimintaa.
IDF:N SOTILAAT pidättivät kaksi arabia Hawaran tarkastusasemalla, koska heillä oli veitset piilotettuina vaateisiinsa. Tällä asemalla lähellä Nablusia tehdään toistuvia yrityksiä läpäistä IDF:n turvallisuustarkastukset matkalla terrori-iskuun Israelin puolella.
LAUANTAINA terroristit räjäyttivät tienvarsipommin Gazan turva-aidan varrella sotilaitten ajaessa jeepillään partioretkellään. Kukaan ei loukkaantunut, mutta auto vaurioitui pahoin.
SAPATIN AIKANA terroristit ampuivat yli 12 kranaattia Gazasta Israeliin, kukaan ei haavoittunut.
5. PÄÄMINISTERI Ehud Olmert sanoo pidättävänsä itselleen oikeuden tarkastaa kaikki Juudean ja Samarian alueella aloitettavat rakennustoimet. Tällä hän haluaa varmistaa, ettei aloiteta yllättäviä rakennustöitä, jotka voivat häiritä hänen ”rauhansuunnitelmansa” toteuttamista. Uutisen mukaan tämä ei koske Har Homan eikä Maale Adumimin rakennustöitä, koska ne ovat Jerusalemin rajojen sisäpuolella (ainakin Har Homa on). Kolmas kritiikkiä aiheuttanut uusi rakennuskohde on Ataronin alue lentokentän läheisyydessä. Sen rakentaminen jäädytettäneen tässä vaiheessa. Israelin neuvottelutiimi tulkitsee asiaa näin:
Ei uusia juutalaissiirtokuntia Juudeassa ja Samariassa; Ei suoranaista olevien siirtokuntien laajentamista; Ei maan pakkolunastamista palestiinalaisilta; Ei taloudellisia etuisuuksia israelilaisille, jotka haluavat asua ns. vihreän linjan, eli 1949 aselepolinjan takana.
6. UUTISOTSIKOITA
- VENÄJÄ kieltää myyneensä Iranille huippunykyaikaisia S-300 ilmatorjuntaohjuksia.
- MEKKASTA pyhiinvaellusmatkalta palaavat pari tuhatta palestiinalaista kieltäytyvät palaamasta Gazaan Rafiahin rajaterminaalin kautta, jota Israel valvoo. Israel on syyttänyt, että Egypti salli heidän pääsynsä Gazasta Egyptiin ilmoittamatta asiasta Israelille, ja että heidän joukossaan on IDF:n etsimiä terroristeja. Gazan Egyptin vastaisen raja-aidan varteen kokoontui eilen 7000 gazalaista heiluttaen Hamasin ja Palestiinan lippuja ja laukoen aseitaan ilmaan vaativat pyhiinvaeltajien pääsyä takaisin koteihinsa. IDF uskoo heidän pyrkivän salakuljettamaan suuria määriä rahaa Gazaan.
- SHAS ministeri ja puheenjohtaja Eli Yishai esitti eilen vaatimuksen, että keskustelut PA:n kanssa on lopetettava, kun israelilaisia murhataan. Hän ei pidä oikeana, että Israelin tulee toteuttaa ”tiekartan” määräykset samalla, kun PA antaa Abbasin johtaman Fatahin järjestöjen murhata israelilaisia. Hän kuitenkin torjui maailman rikkaimpana juutalaisena pidetyn Sheldon Adelsonin vetoomuksen, että Shas ja Israel Beiteinu eroavat hallituksesta saadakseen sen kaadetuksi.
- IDF:N BEDUIINIJOUKOT surmasivat eilen kaksi turvaliiveillä varustettua palestiinalaista, jotka olivat asettamassa pommia turva-aidan viereen Kerem Shalomin lähellä Gazan kaista eteläosassa.
- OLMERT ILMOITTI hallituksen istunnossa, ettei Israel vähennä turvallisuustarkastuksiaan, jos PA ei lopeta terrorijärjestöjä alueellaan.
- IDF pidätti 5000 rajan yli Siinailta Israeliin tullutta loikkaria 2007 aikana.
- YLEINEN MIELIPIDE ja kansanedustajat vaativat, ettei IDF karkota Hebronin ns. Rauhantaloon muuttanutta 20 perhettä, koska sitä koskevien myyntipapereitten oikeellisuutta tutkitaan monella taholla.
- www.debka.com kertoo, että Mekkan pyhiinvaellusmatkalta Gazaan pyrkivät pari tuhatta gazalaista tulivat Egyptin rannikolle laivoilla Aqabasta. Egyptiläiset ohjasivat heidät Nuweiban kokoamisleiriin, jossa heidän kohtalostaan neuvotellaan. Debkafile kertoo, että heillä on käteistä Saudi Arabiasta eri lahjoittajilta saamiaan varoja 150 miljoonaan USD arvosta. He eivät halua kulkea Rafian raja-terminaalin kautta peläten IDF:n takavarikoivan heidän rahansa.
- PAKISTANIA pidetään nyt vaarallisempana kuin Irania maassa vallitsevan kaaoksen vuoksi. USA:n turvallisuusvirkailijat vakuuttavat, että Pakistanin 50 – 50 ydinpommia ovat turvassa. Niitä vartioi myös USA:n erikoisjoukkoja, mutta Pakistan ei halua lisää USA:n joukkoja alueelleen.
- ISRAELIN yliopistojen luennoitsijat jatkavat pitkää lakkoaan.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019