Posts

Showing posts from July 1, 2007
PERJANTAI 06.07.07
1. BBC:N TOIMITTAJAN Alan Johnstonin vapauttanut Dughmush klaanin edustaja kertoo, että vangin vapauttamissopimuksen mukaan Hamas antoi sille luvan pitää aseensa. Johnston vapauttamisesta sovittiin keskiviikkona ja klaanin edustaja kertoi torstaina, että Army Of Islam järjestö, jota Dughmush klaani suojelee, on laillistettu ja saa pitää aseensa, kuten myös klaani itse. Hamasin edustaja kieltää tällaisen sopimuksen ja vakuuttaa, että kaikkien ryhmien on luovutettava aseensa. Hän sanoo Dughmush klaanin olevan vain joukko gangstereita eikä Army of Islam järjestöllä ole hänen sanojensa mukaan mitään yhteyttä Islamin kanssa.
KLAANIN EDUSTAJA KERTOO, että Hamasin kanssa tehtiin viiden kohdan sopimus, jossa Army of Islam tunnustetaan ”pyhien taistelijoitten (mujahideen) aseeksi juutalaisia, ristiretkeläisiä ja uskosta luopuneita vastaan”. Osapuolet sopivat, ettei ongelmia ratkaista hyökkäämällä toisiaan vastaan vaan ne selvitetään rauhallisesti.
JOHNSTONIN VAPAUTTAM…
TORSTAI 05.07.07
1. NE JOTKA PARANTAVAT TEITÄ TAPPAVAT TEIDÄT, kertoi länsimaisesti pukeutunut oppinut irakilainen nelissäkymmenissä oleva mies Bagdadissa toimivalle korkea-arvoiselle tuomiorovasti Andrew Whitelle. White tapasi miehen yksityisesti tulkin ja sheikin kanssa Ammanissa keskusteltuaan sunni- ja heimojohtajien kanssa huhtikuun 18. päivänä. Uskonnolliset johtajat kertoivat, että mies kuului al-Qaidan johtoon. Mies oli matkustanut Syyriasta kokoukseen, jossa hän varoitti hyökkäyksistä Englantia ja Yhdysvaltoja vastaan.
WHITE KERTOO, että miehen tapaaminen oli kuin olisi tavannut itsensä paholaisen. Hän kertoi hyökkäyksistä ja lisäsi siihen lauseen: Ne jotka parantavat teitä, tappavat teidät. AP:lle antamassaan puhelinhaastattelussa White kertoo, ettei hän silloin ymmärtänyt sanomaa, mutta kuultuaan useitten lääkärien osallistuneen epäonnistuneisiin iskuihin Englannissa hän muisti välittömästi nuo kohtalokkaat sanat. Kaikki 8 Lontoossa ja Glasgowssa pidätetyt epäillyt k…
KESKIVIIKKO 04.07.07
1. BBC:N TOIMITTAJA Alan Johnston vapautettiin aikaisin keskiviikkoaamuna. Sitä edelsivät Hamasin valmistelut rynnäköstä taloon, jossa Johnstonia pidettiin. Sekä Johnstonin kaappaajat, Army of Islam ja Dughmudh klaani, että Hamas vapauttivat ottamiaan vankeja ennen hänen vapauttamistaan. Keskustelut Johnstonin vapauttamisesta olivat kuitenkin menneet umpisolmuun, minkä aukaisemiseksi asia annettin tunnetun hengellisen johtajan ratkaistavaksi, joka kehotti vapauttamaan Johnstonin välittömästi.
ALAN JOHNSTON kaapattiin Gazan kadulta 12. maaliskuuta. Hän kertoi vapauduttuaan, että häntä pidettiin ikkunattomassa huoneessa, eikä hän ollut nähnyt aurinkoa neljään kuukauteen. Kaappaajat uhkailivat hänen henkeään ja häntä pahoinpideltiin lievästi ennen vapautusta. Vapauduttuaan Johnston oli kalpea ja riutuneen näköinen, mutta sanoi olevansa OK. Häntä haastateltiin PA:n entisen pääministeri Ismail Haniyehin kotona, joka lupasi, että myös Gilad Shalit voidaan vapautta…
TIISTAI 03.07.07
1. TAISTELUA TEMPPELIVUORESTA käydään kaiken aikaa ilman, että kukaan näyttää huomaavan mitään, ainakaan Israelin viranomaisten parissa. Shin Bet sentään heräsi.
ISRAELIN TURVALLISUUSPALVELU Shin Bet teki vuoden kestäneitten salaisten tutkimusten ja operaatioitten perusteella sarjan pidätyksiä ja muita toimia, joita julkistettiin eilen.
SHIN BETIN tutkimusten mukaan Hamas oli systemaattisesti valmistelemassa Temppelivuoren valtaamista. Se on käyttänyt miljoonia shekeleitä Jerusalemin hyväntekeväisyysjärjestöjen ja puoli-uskonnollisten instituutioiden perustamiseksi sekä rakennustöihin Temppelivuorella. Hamas
rahoitti kirjaston laajennustyöt, useita rukoussaleja Salomonin talleilla sekä yleisen sosiaalitiloja sisältävän rakennuksen rakentamisen Temppelivuorelle.
HAMAS PYRKI myös saamaan omia jäseniään Temppelivuorelle huolto- ja uskonnollisten palvelujen virkamiehistöön, joitten tehtävänä oli saarnata, toimia oppaina ja antaa opetusta Koraanista Hamasin tulkinnan …
MAANANTAI 02.07.07
1. TÄYSIN OIKEUTETTUJA, vakuuttaa tunnettu islam-johtaja Anjem Choudary Lontoon ja
Glasgown terroriyrityksistä. ”Ei ole epäilystäkään siitä, että hyökkäykset Englannin hallitusta, sen laitteistoja ja kotirintamaa vastaan tulevat jatkumaan niin kauan, kuin näemme USA:n ja Englannin jatkuvan miehityksen Afganistanissa ja Irakissa, niiden tukevan rikollista Israelia ja drakonisten otteiden jatkuvan muslimeja vastaan Yhdistyneissä Kuningaskunnissa,” vakuuttaa Choudary, joka toimii islamilaisena luennoitsijana ja johtaa Englannin islamin sharia oikeus-istuinta. Hän perusti ja johti sittemmin Englannissa kiellettyä muhajiroun-järjestöä, jonka ohjelmaan kuului Englannin muuttaminen islamilaiseksi valtioksi ja jolla oli yhteyksiä al-Qaidan kanssa. Järjestön pääjohtaja Omar Bakri Muhammad karkotettiin maasta 2005. Kielletyn järjestön jäsenet jatkavat toimintaansa Ahlus Sunnah val Jamaah nimisen järjestön kautta järjestämällä mielenosoituksia ja toimien aktiivisesti interneti…
SUNNUNTAI 01.07.07
1. ENGLANNIN TURVALLISUUSVAROITUS nostettiin lauantaina kriittiseksi, korkeimmaksi mahdolliseksi, kolmen terroriyrityksen vuoksi, joista kaksi perjantaina Lontoossa ja yksi lauantaina Skotlannissa.
POLIISI ETSII edelleen henkilöitä, jotka jättivät pommilastissa olevat autot Lontoon huvielämän keskuksen läheisyyteen. Yhdestä kuljettajasta poliisilla on valvontakameran (CCTV) ottama kuva, jota amerikkalainen uutislähde kuvasi ”kristallinkirkkaaksi”. Yksi autoista, polttoöljyllä, bensiinillä ja nauloilla lastattu Mercedes, oli hylätty siksi, että se ajoi roskapönttöön ajajan pelätessä lastin räjähtävän. Jos pommit olisivat räjähtäneet aiotussa paikassaan, ne olisivat aiheuttaneet satojen ihmisten menehtymisen.
SKOTLANNISSA Glasgown lentokentällä nelivetojeeppi, joka oli tulessa, ajettiin lentokentän terminaalin sisäänkäyntiin tarkoituksella saada se rakennuksen sisään. Autosta tuli ulos kaksi miestä, toinen tulessa, jotka poliisi sai otettua kiinni. Jeeppi räjäh…