Posts

Showing posts from May 14, 2017

PERJANTAI 19.05.2017

PERJANTAI 19.05.2017
01. "ENNUSTUS, Herran sana Israelista
Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja luonut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä.
Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri ja myös Juudean kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille; kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä, ja kaikki maan kansakunnat nousevat sitä vastaan."(Sak.12:1 -3) Englantilainen käännös antaa hieman poikkeavan kuvan: "Katso, Minä teen Jerusalemin vapisevaksi (kuin haavanlehti) maljaksi kaikille ympärillä oleville kansoille, niiden piirittäessä sekä Juudeaa että Jerusalemia. Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin raskaaksi kiveksi kaikille kansoille; kaikki, jotka kuormittavat sillä itsensä, hakataan kappaleiksi, vaikka kaikki maailman kansat kokoontuisivat sitä vastaan". (Sak12:2 -3)
Tämä toteutuu tällä hetkellä silmiemme edes…

KESKIVIIKKO 17.05.2017

KESKIVIIKKO 17.05.2017
01. PRESIDENTTI Trumpin Israelin vierailun ympärille on kehittynyt kokonainen huhujen ja tietojen, arvailujen ja olettamusten upottava suo, jonka kuivattamiseen Trump sanoi vaalipuheissaan keskittyvänsä. Ongelmaksi näyttää muodostuneen hänen nimittämänsä hallituksen ministerit ja avustajat, jotka antavat ristiriitaisia tietoja ja lausuntoja ilman valtuutusta.
Viimeisimmät ristiriitaisuudet koskevat Jerusalemin Temppeli-vuorta ja sen Länsimuuria. Kaksi Trumpin korkeaa virkailijaa vakuuttivat vierailua valmistelevan tiimin israelilaisille jäsenille, ettei Länsimuuri kuulu Jerusalemiin eikä pääministeri Netanyahulle siten ole mitään oikeutta vaatia, että hän liittyisi Trumpin delegaatioon, joka vierailee Länsimuurilla vierailun aikana. Valkoinen Talo sanoi tiedotteessaan, etteivät heidän lausuntonsa ole Trumpin vahvistamia.
Trumpin nimittämä Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H R McMaster kieltäytyi antamasta suoraa vastausta kysymykseen, vaan kiemurteli ja …

SUNNUNTAI 14.05.2017

SUNNUNTAI 14.05.2017
01. PRESIDENTTI Donald Trumpin Israel-vierailu on journalistien ja analyytikoiden keskeisenä aiheena ennustelujen ja arvioiden heitellessä puolelta toiselle. Mikä on hänen ohjelmansa Jerusalemissa? Tapaako hän Betlehemin vierailunsa yhteydessä PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin? Kutsuuko Trump Netanyahun mukaan Betlehemiin komikantaneuvotteluun hänen valvonnassaan? Tuntuisi melkoisen hätäiseltä tällaisen valmistelemattoman tilaisuuden järjestäminen, vaikka huomioitaisiinkin Trumpin mieltymys nopeisiin päätöksiin.
Korkea USA:n virkailija vakuuttaa, ettei ole mitään suunnitelmia Abbasin ja Netanyahun välisen tapaamisen järjestämiseksi tämän vierailun yhteydessä. Trump tavannee Abbasin Betlehemissä, mutta Abbasin toivoma käynti Jasser Arafatin haudalla on ilmeisesti haudattu lopullisesti.
Turvallisuusjärjestelmät aiheuttavat harmaita hiuksia presidentin turvallisuudesta vastaaville, ja siitä tulevat huolehtimaan USA:n salaisen palvelun ja armeijan erityisjoukk…