Posts

Showing posts from November 6, 2011
PERJANTAI 11.11.11

1. TÄMÄ on se päivä, jonka Herra on luonut, sanotaan eräässä hengellisessä laulussa.
Tämä on myös päivä, jolloin ennustetaan tapahtuvan kaikenlaista pahaa, varsinkin niiden taholta, joille päivämäärät ovat tärkeitä okkultisissa toimissaan sekä kaikenlaisten onnettomuuksien odotuksissaan.
TÄNÄ on se päivä, jolloin YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan käsittelevän PA/PLO:n tekemää hakemusta PA:n hyväksymiseksi YK:n täysjäseneksi, mikä avaisi tien Palestiinan valtion perustamiseksi juutalaisten maalle, Juudeaan, Samariaan ja Gazaan sekä Jerusalemin itäosaan. Myönteisen päätöksen tekemiseksi hakemus tarvitsee yhdeksän jäsenmaan kannatuksen. Turvallisuusneuvoston alakomitea, joka on tutkinut hakemuksen oikeutusta usean viikon ajan, ilmoittaa median edustajille, ettei hakemuksella ole tarvittavaa yhdeksän maan kannatusta YK:n täysjäsenyyden saamiseksi, mikä antaisi Palestiinan valtiolle de facto tunnustuksen.

PA:n johto Ramallahissa käytti vielä eilen viimeistä valttiko…
TORSTAI 10.11.11

1. ERÄÄN otsikon mukaan ”IAEA:n Iranin ydinsuunnitelmaa koskeva raportti kehottaa valmistautumaan sotaan”. Huomiolla voi olla perusteitakin, sillä YK:n turvallisuusneuvoston kaksi pysyvää jäsentä vastustavat Iranin vastaisten sanktioitten koventamista. Venäjä siksi, että sillä on suuria rakennusprojekteja Iranin kanssa, ja Kiina siksi, että Kiina on Iranin tärkein kauppakumppani, josta se ostaa öljyä ja kaasua laajenevaa teollisuuttaan varten.
Venäjän edustaja sanoo suoraan, että jos uudet sanktiot tuodaan turvallisuusneuvostoon, maa tulee käyttämään veto-oikeuttaan sen estämiseksi.
Kiinan edustajat kertovat vastustavansa kovennettua rankaisua Iranille, mutta sanoo varovaisesti vielä tutkivansa IAEA:n raporttia ennen kantansa määrittelyä. Kiinan edustaja kuitenkin sanoi, että Kiina vastustaa ydinasetietouden leviämistä ja suosittelee ydinaseista vapaata Lähi Itää, mikä on epäsuora hyökkäys Israelia vastaan.

USA:n ulkoministeriö on ollut hyvin vaitonainen IAEA:n rap…
KESKIVIIKKO 09.11.11

1. IAEA:N raportti Iranin ydinohjelmasta herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Toisten mielestä siinä ei ole mitään oleellisesti uutta, koska asiat ovat olleet tiedossa jo vuosikaudet, eli raportti on eräänlainen virallinen yhteenveto julkisuudessa liikkuneista tiedoista ja todisteet niistä. Toiset katsovat, että raportti antaa uuden mahdollisuuden ja sekä laillisen että moraalisen perustan Iranin vastaisille toimille, sekä kovennetuille sanktioille että sotilaalliselle ratkaisulle, elleivät muut mahdollisuudet tuota toivottua tulosta.
Huolestuttavinta raportissa on esitetyt todisteet, että Iran todella valmistelee ydinpommia ja kehittelee osia sen sovittamiseksi ohjuksen kärkiosaan. Iran on myös suorittanut kattavia tutkimuksia pommin rakentamiseen liittyvistä ongelmista ja testannut ydinpommin laukaisua simulaattoreiden ja ATK-ohjelmien avulla.

RAPORTISSA sanotaan mm. ”Järjestö kantaa vakavaa huolta Iranin ydinsuunnitelman mahdollisesta sotilaallisesta ulottuvu…
TIISTAI 08.11.11

1. PÄÄMINISTERI Netanyahu taisi lausua hallituksensa kuolemaan tai ainakin syviin vaikeuksiin johtavat sanat eilen Likudin parlamentin edustajien ryhmäkokouksessa. Netanyahu kantaa - Israelin kansaa raastavassa ideologisten ja uskonnollisten nuorten rakentamien etäyhteisöjen (outposts) tuhoamisen yhteydessä - on hämmästelty ja epäilty, että puolustusministeri Ehud Barakin innostuksen takana niiden tuhoamiseksi on pääministerin julkisuudelta piilossa ollut tuki. Tämä näyttää nyt selvenneen ilman epäilyksiä.
NETANYAHU selitti tilaisuudessa tähän tapaan: ”Rakentaminen Juudeassa ja Samariassa on tärkeää, mutta meidän tulee rakentaa lain mukaisesti.” Tämän katsotaan tarkoittavan sitä, että Barakilla on vapaat kädet komentaa tuhoamisjoukkonsa toimintaan tahtonsa mukaisesti.
Pääministeri tajusi välittömästi jo omien kansanedustajiensa kielteisestä suhtautumisesta hänen puheeseensa, että hänen hallituksensa on vaarassa. Siksi hän pyrki tasoittamaan sanojensa vaikutusta ja s…
MAANANTAI 07.11.11

1. HISTADRUTIN, Israelin työväen ammattiliiton, järjestämä lakko kesti kuudesta kymmeneen maanantai-aamuna. Työoikeus käsitteli kysymystä koko yön jatkuneissa neuvotteluissaan ja osapuolten esittämien näkökantojen selvittelyissä, mutta ei pystynyt asian monimutkaisuuden vuoksi tekemään lopullista ratkaisua, vaan vaati osapuolia jatkamaan keskittyneitä neuvottelujaan ja esittämään selvittelyjensä tulokset torstaina klo 12.00 pidettävässä uudessa työoikeuden kokouksessa. Työoikeus haluaa selvitykset kirjallisessa muodossa.
Kansallisen työoikeuden presidentti Nili Arad piti alustavan kuulemisen talousministeri Yuval Steinitzin ja Histadrutin pääsihteerin Ofer Einin kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään. Talousministerin kertoman mukaan Arad tarjosi osapuolille usean viikon keskusteluaikaa, jonka Steinitz hyväksyi mutta Eini torjui.

Lakkoa vastustavat talousministeriö, kauppakamari, Israelin taloudellisten järjestöjen unioni sekä paikallisvirkailijoitten unioni Ofer …
SUNNUNTAI 06.11.11

1. TÄMÄN ruotsalaisuuden ja Kustaa Adolfin päivän uutisia tarkastellessa ei voi välttyä kiusalliselta ja tuskalliseltakin kysymykseltä, miksi Israelin hallitukset, sekä vasemmalla että oikealla laidalla, jatkavat itsetuhoista politiikkaansa suhteessaan palestiinalaiseen kysymykseen? Vaikka palestiinalaisten ja varsinkin sen johtotaso viestittää jatkuvasti, myös englanninkielisen median välityksellä, sammumatonta vihaansa ja tuhoaan juutalaisia ja Israelia kohtaan, Israelin poliitikot ja hallitukset toimivat kuin sokeat ja kuurot, jotka eivät näe eivätkä kuule, mitä lähiympäristössä tapahtuu. Verukkeina esitetään ulkomaailman painostus tai kotirintaman yhtenäisyyden säilyttäminen sekä juutalainen moraali ja etiikka rajoittavine tekijöineen, mutta hallitus on sitä varten, että se hallitsee maata eikä toteuta ulkopuolisten vaatimuksia. Netanyahun hallitusta pidetään oikeistolaisena, mutta sen harjoittama politiikka hämmentää ja oudoksuttaa päätöksillään ja ratkaisuill…