Posts

Showing posts from April 22, 2007
PERJANTAI 27.04.07
1. IDF HARJOITTELEE Syyrian mahdolliseen ja odotettavaan iskuun Golanin ylängöllä. Satoja tankkeja, mukana Israelin tehokkain vaunu Merkava 4, ja tuhansittain sotilaita osallistuu näihin harjoituksiin helikopterien ja miehittämättömien tiedustelukoneitten tukemina Juudean erämaassa. Armeija käyttää tavallisesti kustannussyistä harjoituksissa Hummer maastoautoja tankkien asemesta, mutta ilmeisesti nyt halutaan harjoitella tositilannetta varten. Panssarivoimia tukevat tykistö- ja jalkaväkiyksiköt.
JPOSTIN KOLUMNISTI Yaakov Gatz esittelee harjoitusta näkyvästi lehden etusivulta lähtien. Hän kertoo, että sotilastiedustelun mukaan sota Syyriaa vastaan on nyt lähempänä kuin koskaan, ja sen ilmeisin syy on Syyrian presidentti Bashar Assadin heikkous.
ASSAD MENETTI kasvonsa kansainvälisesti ja arabimaissa sekaannuttuaan Libanonin johdon murhaamiseen, jonka seurauksena häntä uhkaa kansainvälinen tribunaali.
TOISEKSI SYYRIA on jäänyt pahasti paitsioon arabimaitten rinn…
TORSTAI 26.04.07
1. TULITAUKO JATKUU, ilmoittavat palestiinalaiset ryhmät Gazassa Egyptin välityksellä. Mutta samalla ilmoitukseen sisältyy uhkaus: Jos Israel jatkaa operaatioitaan Juudeassa ja Samariassa, Kassam-tulitus voidaan aloittaa uudelleen.
HAMASIN MIELENMUUTOKSEEN, joka ilmoitti tehneensä tiistain raketti-iskut Israeliin, vaikutti luultavasti Egyptin ilmoitus, että se keskeyttää yhteytensä Hamasin kanssa, jos se ei lopeta raketti-iskujaan. Uhkauksen antoi Egyptin tiedustelupäällikkö Omar Suleiman, ja sen välitti PA:n pääministeri Ismail Haniyehille korkea egyptiläinen tiedustelu-upseeri Durhan Hammad, joka työskentelee Gazan alueella.
PA:N VIRKAILIJA epäilee, että Hamas pyrki raketti-iskuillaan vaikuttamaan Abbasin ja Khaled Mashaalin tapaamiseen Kairossa viikonlopun aikana. PA:n sisäministeri Hani Kawassmehin eroaminen hallituksesta nähdään samoin liittyvän Hamasin pyrkimyksiin vaikuttaa Abbasin päätöksiin Kairossa. Abbasin ja Mashaalin tapaamisen tärkein asia lienee …
KESKIVIIKKO 25.04.07
1. IDF HALUAA VAPAAT KÄDET iskeä takaisin Hamasin eilen tiistaina tekemään massiiviseen iskuun, jossa se laukoi ainakin 10 Kassam-rakettia ja tusinoittain kranaatteja Gazan alueen läheisille alueille. Se tähtäsi Sderotiin ja Ashkeloniin yltämättä kuitenkaan asutuille tai teollisuus-alueille. Joitakin materiaalivahinkoja ne aiheuttivat, mutta ihmisiä ei vahingoittunut.
ARMEIJAN piirissä arvioidaan, että tulitus oli tarkoitettu hämäämiseen. Jos joku niistä olisi osunut IDF:n tukikohtaan tai aiheuttanut siviiliuhreja, Hamas olisi käyttänyt sen aiheuttamaa hämminkiä hyväkseen aloittaakseen sotilaan sieppaamisoperaation Hizbullahin tapaan, jossa se heinäkuun 12. ennen Libanonin sota II:n alkamista laukoi lukuisia Katjusha-raketteja Israeliin ja samalla lähetti sieppausosaston turva-aidan Israelin puolelle väijyäkseen sotilaspartiota, jonka se tiesi tulevan paikalle. Osasto tappoi neljä sotilasta ja kidnappasi Eldad Regevin ja Ehud Goldwasserin.
HAMASIN EDUSTAJA…
TIISTAI 24.04.07
1. TÄNÄÄN TIISTAINA vietetään Israelissa 59. itsenäisyyspäivää. Sen viralliset juhlallisuudet keskittyvät lähinnä nuorten esityksiin, joissa myös IDF:n sotilaat ovat näyttävästi esillä.
Israelissa järjestettiin viimeinen sotilasparaati vuoden 1967 sodan jälkeisenä vuonna 1968, lähinnä siksi, että sillä haluttiin kunnioittaa sekä hengissä säilyneitä että vammautuneita ja henkensä menettäneitä sotilaita hyvin tehdyn suorituksen jälkeen.
VUODEN 1973 Jom Kippur sodan jälkeen järjestettiin myös sotilasparaati, mutta se oli suppea ja sen ulkoinen muoto lähinnä suruvoittoinen raskaista miesmenetyksistä johtuen. Sen jälkeen itsenäisyyspäivää on vietetty hillitysti juhlien, laulaen ja tanssien, joita esittävät Israelin värien sinivalkoisiin pukuihin puetut nuoret.
TÄNÄ VUONNA esiintyjien joukkoon oli mahdutettu pyörätuolilla liikkuvia vammautuneita, jotka pyörivät ja tanssivat pyörätuoleissaan toisten nuorten joukossa. Tilaisuutta juhlistettiin vaihtuvin, loistavin värivalo…
MAANANTAI 23.04.07
1. TANAAN MAANTAINA on Israelin kaatuneitten muistopaiva. Eilen illalla sireenit soivat maassa 20 00 koko maassa. Valtakunnallinen paajuhla pidettiin illan hamartyessa Temppelivuoren
viereisella ns. Lansimuurilla, mika on ainoa paikka Temppelivuorella, jossa juutalaiset saavat harjoittaa uskontoaan. Tama paiva ei ole varsinainen juhlapaiva, mutta virallinen lomapaiva kuitenkin,
jolloin kaikki tyontekijat saavat vapaata tyostaan. Huomenna maassa on itsenaisyyspaiva.
Siita lahtien, kun juutalaiset alkoivat muuttaa Israelin maahan 1850 luvulta lahtien, 22350 Israelin sotilasta 1605 siviilia on kuollut vakivaltaisuuksissa ja sodissa.
Lieneeko mitaan osuutta paivalla siihen, etta tietokoneeni yritti paivittaa Avasti virusohjelmaa, mika jumiutti tietokoneeni millenium ohjelman, eika se suostu avautumaan. Kirjoitan tata lainakoneella, eika tassa ole suomalaisia kirjaimia. Tasta syysta raportti on kirjaimiltaan outo ja paivan myohassa.
2. Kavimme lauantaina ystaviemme …