Posts

Showing posts from September 23, 2018

TORSTAI 27.09.2018

TORSTAI
27.09.2018
01. Presidentti Donald Trumpin YK:n yleiskokouksessa pitämä puhe ei ollut sitä, mitä siltä odotettiin. Hänen olisi uskonut esiintyvän päättäväisemmin ja valavan rohkeutta liittolaisiinsa, mitä ei tapahtunut.
Ehkä Israelia ja palestiinalaisia koskeva osa oli tarkoitettu enemmän USA:n markkinoille ja juutalaisille, mutta joka tapauksessa se aiheutti Israelissa enemmän epätietoisuutta kuin selvää suuntaa, johon mennään.

Trump vakuutti puheessaan kannattavansa kahdenvaltion toteuttamista ratkaisuna pulmaan lukkiutuneen tilanteen avaamiseksi. Hän toisteli sitä kuin lapsi oppiessaan uuden sanan ihmetellen sen vaikutusta toisiin.

Lehdistötilaisuudessa puheensa jälkeen hän kuin katuen avoimuuttaan palasi takaisin presidenttikautensa alussa vakuuttamaansa asenteeseen, jossa hän sanoi hyväksyvänsä kaksi valtiota, ja hyväksyvänsä myös yhden valtion, jos osapuolet vahvasti ovat samaa mieltä.
"Käsittääkseni kaksi valtiota on todellisempi. Well, uskoakseni kaksi valtiota…

TIISTAI 25.09.2018

TIISTAI 25.09.2018
01. Venäjän tiedustelukoneen IL-20 pudottaminen Latakian rannikon edustalla on kehittymässä diplomaattiseksi kriisiksi, jonka ratkaisemiseen tarvitaan diplomaattisia, eikä sotilaallisia henkilöitä.
Ynetnews kertoo artikkelissaan, ettei Venäjällä todella ollut mitään intressiä kuulla Israelin ilmavoimien laatimaa raporttia, jonka ilmavoimien komentajan johtama delegaatio esitteli venäläisille virkailijoille Moskovassa torstaina.

Alex Fishman kertoo eilen julkaistussa artikkelissaan, että Venäjä oli etukäteen tehnyt oman arvionsa tapahtumista, joka poikkeaa olennaisilta osiltaan täysin IAF:n komentajan esittelemästä versiosta.
Tämä voidaan ymmärtää siten, että Venäjän puolustusministeriö on jo kauan katsellut hyvin kriittisesti IAF:n toimia Syyrian ilmatilassa. Tässä se poikkeaa Putinin ymmärtävästä näkemyksestä, joskin hänkin sanoi, ettei puolustus-ministeriön esittämää näkemystä voi jättää huomioitta.

Fishman sanoo artikkelissaan suoraan, että Moskovan näkemys kuun…

SUNNUNTAI 23.09.2018

SUNNUNTAI 23.09.2018
01. Tänään on sunnuntai, syyspäivän tasaus, ja samalla 8 vuorokautta kestävän succotin, lehtimajanjuhlan, aattopäivä. Succot tulee häiritsemään raporttien kirjoittamista, tai ehkä se on toisin päin: kirjoittaminen häiritsee succotia.
Maailmalla on tapahtunut ja tapahtuu taas kaikenlaista, joten alkakaamme raporttien penkominen.

02. Israelin lähettämän IAF:n delegaation matkasta Kremliin antamaan Israelin version siitä, mitä todella tapahtui Venäjän armeijan tiedustelukoneen IL-20 alas ampumisen yhteydessä, on raportoitu erilaisia versioita.
Yhden mukaan Venäjän puolustusministeriön vastaanotto kesti vain 21 minuuttia. Toisen version mukaan delegaation jäseniä hiostettiin koko päivän iltaan saakka. Mitään lausuntoja ei annettu kummankaan osapuolen taholta, vaan annettiin ymmärtää, että Kreml julkistaa yksityiskohtaisen raportin kelloaikoineen myöhemmin, ja siihen oli tyytyminen.
IAF:n upseeri totesi, että "tapaaminen oli asiallinen ja yksityiskohtainen&qu…