Posts

Showing posts from May 31, 2009

VISION

VISION

I looked a long way behind the horizon barely visible mountain ranges, and in the front of this lower number of isolated mountains.
On top of the mountain ranges I found high built facilities, which continued at length throughout the mountain range .
But the central structures appeared heeled badly towards me, even though the other structures in its entirety appeared not to be any more stable.
Without warning the structures in the middle collapsed to bottom. They recklessly tossed bumping lower mountains and on the ground and in the end hitting sharply the lower Mountains highest peak, which was in my view to the left.
Some time after structures erected over the mountain range on each side came crushing down also.
When the dust had settled, this mountain range had remained almost intact, but lower down the mountains were hit badly.
Their tops were levelled, and they were badly bruised.

TRILOGY Obama

Obama is planning his own three-fold trilogy (emblem, seal).
It will be based on three …
PERJANTAI 05.06.09
1. OBAMAN puhe Kairossa on herättänyt analyytikot ja kommentoijat kaikkialla maailmassa, jotka yrittävät tunkeutua puheen verbaalisen sisällön taakse ja lukea rivien välistä sitä, mikä jätettiin tai jäi sanomatta. Eräs haaretzin kommentoija otsikoi artikkelinsa kutsuen Israelin johtajia ”pateettisiksi” puheen jälkeen. Pääministerin sanotaan neuvoneen ministereitään pidättymään harkitsemattomista lausunnoista ja odottamaan hallituksen virallista kantaa puheeseen, mikä selvinnee hallituksen sunnuntain viikkoistunnossa. Yksi ja toinen ministeri on kuitenkin antanut omia näkemyksiään median edustajille, joilla on jatkuva nälkä uutisaiheisiin. Ehkä tärkein huomio puheesta on Obaman opettava sävy, jolla hän sormeaan heristellen opetti muslimioppineita kaupungissa ja yliopistossa, jota pidetään muslimimaailman tärkeimpänä opinahjona, ja josta annetaan islamia koskevia tulkintoja ja ohjeita, erityisesti sharia-lakia koskevia, sekä josta on lähtenyt useita kuuluisia m…
TORSTAI 04.06.09
1. TÄNÄÄN torstaina neljäs kesäkuuta 09, on se päivä, jolloin Amerikan uusi presidentti Barack Hussein Obama, eli BHO, pitää Kairon yliopiston suuressa moskeijassa puheen maailman muslimeille. Ennen lähtöään USA:sta Riyadhiin, jossa hän sai valtion päämiehelle sopivan vastaanoton punaisine mattoineen ja maan yksinvaltiaan kuningas Abdullahin ystävällisen tervetulotoivotuksen, Obama lähetti viestin arabeille: ”Lopettakaa käytäntö, jonka mukaan te puhutte yhdellä tapaa suljettujen ovien takana ja toisella tapaa julkisesti. On useita arabimaita, jotka ovat enemmän huolissaan Iranin kehittämästä ydinaseesta kuin Israelin aiheuttamasta uhkasta, mutta eivät rohkene ilmaista sitä.”
Israelin lehdistö on pullollaan arvioita, mitä Obaman puhe Kairossa tulee sisältämään. Erään arvion mukaan Israelin ja palestiinalaisten asiaa voidaan sivuta, mutta vain sivulauseessa. Obaman puheen sisällön uskotaan keskittyvän USA:n sekä arabi- ja muslimimaitten välisiin suhteisiin. Jotku…
KESKIVIIKKO 03.06.09
1. OBAMA teki ”bushin” piipahtamalla Ehud Barakin ja James Jonesin keskustelu-tilaisuuteen 15 minuutiksi aivan sen loppupuolella. Presidentti Bush käytti tuota samaa menetelmää ilmestymällä ilman varoitusta ja ennakkosopimusta keskusteluihin antaakseen oman henkilökohtaisen vinkkinsä.
Puolustusministeri Ehud Barak ja kansallisen turvallisuuden neuvonantaja James Jones keskustelivat vilkkaasti Israelin juutalaisyhteisöjen asemasta Juudeassa ja Samariassa, mikä on kehittynyt kriisiasteelle, kuten jotkut kolumnistit sitä kutsuvat. JP:n pääartikkeli puolestaan varoittaa ylilyönneistä asiassa ja kehottaa panemaan ”jäitä hattuun”, kuten Suomessa sanottaisiin. JP:n artikkelin kirjoittajat H Keinon ja H L Krieger pyörittelevät asiaa puoleen jos toiseenkin, mutta heillä ei ole selkeää tietoa, miten keskustelut Jonesin ja Barakin kesken sujuivat. Barak sanoi lausunnossaan näin: ”Israelin ja USA:n läheisyys, avoimuus ja yhteinen etu ovat Israelin politiikan perusteita,…
TIISTAI 02.06.09
1. ISRAELISSA ollaan nyt hyvin hiljaa odoteltaessa, miten USA:n johto reagoi Netanyahun keskusteluihin Obaman kanssa. Ehkä Ehud Barakin keskustelut Washingtonissa selventävät jotain, mutta tämän maan johdon parissa elää jonkinasteinen pelonsekainen odotus. Sitä voisi kutsua ”pahoiksi aavistuksiksi”. Obama tapaa ensin muslimiveljiään Saudi Arabiassa – kai näin voitaneen sanoa, vaikka jotkut sitä karsastavatkin – ja sieltä hän jatkaa Kairoon, jossa hän ennakkoilmoitusten mukaan pitää toisen tärkeän ulkopoliittisen linjapuheensa Turkissa pitämänsä jälkeen. Israelin lehdet ovat arvuutelleet, ovatko maassa pystytetyt muutamat parakkiasutukset todella maailmanpolitiikan arvoisia, kuten näyttää. Tämä on varmasti karkeasti ohiampuva. Ei kysymys ole todellakaan niistä, vaan siitä, että Obama pyrkii toteuttamaan omaa ideologiaansa, joka on yksityiskohdissaan vasta muotoutumassa, mutta jonka perusteet ovat olleet selvät alusta lähtien. Obaman ulkomaanmatkoja voidaan pitä…
MAANANTAI 01.06.09
1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kertoo JP:n saaman tiedon mukaan, ettei hän aio lopettaa juutalaisyhteisöjen luonnollisen kasvun vaatimaa rakentamista. Näin kertoo Herb Keinon JP:lle kynäilemässään artikkelissa. Sen sijaan kirjoittaja toteaa, että tunnustettujen yhteisöjen ulkopuolelle pystytetyt tilapäisluonteiset rakenteet tulee poistaa.
Keinon toteaa artikkelissaan, ettei hänen nähdäkseen ole syytä kieltää pysyvien asuintalojen rakentamista tunnustettujen yhteisöjen sisällä ihmisille, jotka haluavat muuttaa sinne, tai luonnollisen kasvun myötä muodostetuille uusille perheille.
Herb Keinon pyörittelee tätä kysymystä arvioiden, että pääministerin kansliassa on paljon turhautuneisuutta asian suhteen, koska Hallituksen edustajat Lontoossa eivät pystyneet löytämään yhteistä pohjaa sopimuksen laatimiseksi. Toisaalta Keinon toteaa, ettei Netanyahu kerta kaikkiaan voi suostua amerikkalaisten vaatimuksiin asiassa. (JP)
2. PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak matku…
NÄKY

Katselin kaukana horisontin taustalla häämöittävää vuorijonoa, jonka edessä näin muutamia matalampia yksittäisiä vuoria.
Tarkkaillessani vuorijonoa havaitsin sen yläpuolelle pystytetyt korkeat rakennelmat, jotka jatkuivat koko vuorijonon pituudelta.
Mutta rakennelmien keskiosa näytti kallistuneen pahasti minuun päin, eivätkä rakennelmat muiltakaan osiltaan näyttäneet vakavilta.
Ilman varoitusta rakennelmien keskiosa romahti alas. Se heittelehti holtittomasti poukkoillen matalampien vuorien päällä ja iskien lopulta rajusti pienempien vuorten suurimpaan huippuun, joka oli minusta katsoen vasemmalla.
Jonkin ajan kuluttua loputkin vuorijonon päälle pystytetyistä rakennelmista rojahtivat nekin alas.
Kun pöly oli laskeutunut, näin vuorijonon pysyneen lähes koskemattomana, mutta alempana olleet vuoret olivat kärsineet pahoin.
Niiden huiput olivat tasoittuneet, mutta niissä oli pahoja lommoja.

TRIROLGIA OBAMA

Obama suunnittelee omaa kolmiosaista trilogiaansa.
Se tulee perustumaan marxilaisuud…
SUNNUNTAI 31.05.09
1. ”AMERIKAN kansallisten ja turvallisuusetujen mukaista on itsenäinen Palestiinan valtio, pääkaupunkinaan Jerusalem”, oli presidentti Baruck Obaman viesti PA:n puheenjohtajalle Mahmoud Abbasille tavatessaan tämän Washingtonissa lauantai-iltana. USA:n presidentti näyttää lehtitietojen mukaan myötäilevän palestiinalaisia lähes kaikessa, mitä he esittävät.
Abbasin ja Obaman keskusteluissa tuli myös ilmi Obaman huoli, että Jerusalem säilyy avoimena kaupunkina, jonne kaikilla on vapaa pääsy. PA:n Jerusalemin asioitten ministeri Hatem Abdel Khader selitti medialle, että ”kaikin mokomin, näin tulee tapahtumaan, mutta ei siten, että Jerusalem on Israelin hallinnassa”.
Ainoa asia, josta Obama isällisesti muistutti kaksi kertaa hänen ikäistään PA:n johtajaa, entistä terroristia, jonka sanotaan ”vaihtaneen leopardin täplänsä”, oli se, että ”PA:n tulee lopettaa Israelin ja juutalaisten vastainen kiihotus alueillaan”, pyyntö, joka on ollut yksi ensimmäisistä vaatimuksist…