SUNNUNTAI 31.05.09
1. ”AMERIKAN kansallisten ja turvallisuusetujen mukaista on itsenäinen Palestiinan valtio, pääkaupunkinaan Jerusalem”, oli presidentti Baruck Obaman viesti PA:n puheenjohtajalle Mahmoud Abbasille tavatessaan tämän Washingtonissa lauantai-iltana. USA:n presidentti näyttää lehtitietojen mukaan myötäilevän palestiinalaisia lähes kaikessa, mitä he esittävät.
Abbasin ja Obaman keskusteluissa tuli myös ilmi Obaman huoli, että Jerusalem säilyy avoimena kaupunkina, jonne kaikilla on vapaa pääsy. PA:n Jerusalemin asioitten ministeri Hatem Abdel Khader selitti medialle, että ”kaikin mokomin, näin tulee tapahtumaan, mutta ei siten, että Jerusalem on Israelin hallinnassa”.
Ainoa asia, josta Obama isällisesti muistutti kaksi kertaa hänen ikäistään PA:n johtajaa, entistä terroristia, jonka sanotaan ”vaihtaneen leopardin täplänsä”, oli se, että ”PA:n tulee lopettaa Israelin ja juutalaisten vastainen kiihotus alueillaan”, pyyntö, joka on ollut yksi ensimmäisistä vaatimuksista Oslon sopimuksista lähtien, mutta jossa mitään ei ole tehty. (JP)
2. ISRAELIN johto on kauhistuneena seurannut, miten ”rauhankumppanina” esiintyvä palestiinalaisjohtaja keskustellessaan Obaman kanssa Washingtonissa esitti toiveen, että USA:n hallitus voimistaisi Netanyahun hallituksen painostamista sen kaatamiseksi. Abbas arvaili, että tuollainen operaatio kestäisi pari vuotta, jonka aikana PA:n hallitus ei tee mitään rauhanaloitetta eikä suostu edes keskustelemaan rauhasta Israelin nykyisen hallituksen kanssa. Hän sanoo odottavansa, että tällaisen operaation kautta oppositiojohtaja Tzipi Livni perisi vallan, koska Abbasin mielestä Livni on joustavampi rauhankumppani. Tämä tulee lukea siten, että Livni on valmis luovuttamaan 97 % Juudeasta ja Samariasta, sallii satojen tuhansien pakolaisiksi itseään kutsuvien palestiinalaisten päästä asumaan Israeliin ja on valmis jakamaan Jerusalemin, eli luopumaan Israelin ja Jerusalemin itäisistä osista lähes noudatellen 1967 sotaa edeltäneitä aselepolinjoja. Tämä oli karkeasti se suunnitelma, jota Olmertin hallitus tarjosi Abbasille vielä viimeisiä päivinä ennen kaatumistaan. Tulee muistaa, että vaikka Livni sanoo, ettei se ollut hänen suunnitelmansa, hän siitä neuvotteli PA:n asettaman keskustelutiimin kanssa. (JP)
3. ABBASIN esittämä kahden vuoden aikataulu sopii hyvin yhteen Obaman asettaman aikarajan kanssa. Obama on antanut ymmärtää, että Lähi Idän rauhansuunnitelma tulee voida toteuttaa kahden vuoden kuluessa. Hän myös vakuutti Abbasille, ettei hän anna Netanyahun hallituksen olla esteenä tämän suunnitelman toteuttamiselle. Toisin sanoen, hän lupasi Abbasille, että USA:n painostus Israelia kohtaan tulee voimistumaan, ellei se taivu suosiolla sille asetettuihin vaatimuksiin. Näistä vaatimuksista ensimmäisten listalla on ”kaikenlaisen toiminnan lopettaminen setlementeissä”, käyttääkseni Hillary Clintonin käyttämää ilmausta. Tämä tarkoittaa: Ei mitään luonnollisen kasvun aiheuttamaa rakentamista, ei uusia rakennuksia, ei alueitten laajentamista valtion omistamalle maalle, ei uusia nuorten ihmisten pystyttämiä parakkikyliä läheisille autioille kukkuloille, ei mitään toimintaa, minkä voisi tukea ja edistää setlementtien normaalia elämää. Vaatimuksiin kuuluu tarkistuspisteitten ja tiesulkujen poistaminen Juudeassa ja Samariassa.
Obaman hallitus haluaa karkottaa kaikki juutalaiset Juudean ja Samarian sydänmailta ilman poikkeusta tai armoa. Kuinkahan monta kertaa juutalainen kansa onkaan joutunut vastatusten tällaisen julman kohtalon eteen vuosituhansia kestäneen taipaleensa aikana?
Amalekin henki elää voimallisena edelleen. (JP)
4. MAAILMAN johtajat käyttävät puheissaan toistuvasti ilmauksia ”Palestiinan kansan kärsimyksistä” ja niistä ”kuristusotteista, joita Israelin johto asettaa sen hyvinvoinnille”. Puhuessaan median edustajille Mahmoud Abbas sanaili tähän tapaan joskaan ei aivan näillä sanoilla: ”Tulemme odottamaan, kunnes Hamas hyväksyy kansainväliset sopimukset. Tulemme pysyttelemään passiivisina, kunnes amerikkalaisten vaatimukset toteutuvat Israelin painostamiseksi esittämiimme vaatimuksiin. Emme voineet hyväksyä Olmertin esittämää tarjousta, koska kuilu sen ja vaatimustemme välillä oli liian suuri. Odotamme Israelin lopettavan kaiken setlementtitoiminnan Juudeassa ja Samariassa. Kunnes tämä tapahtuu, tilanne Länsirannalla on ihan hyväksyttävä realiteetti; ihmiset elävät normaalia elämäänsä. Emme myöskään voi puhua arabimaille, mitä Obama toivoo meiltä niiden suhteitten normalisoimiseksi Israelin kanssa, ennen kuin Israel on täyttänyt meidän vaatimuksemme”.
TOISTAN vielä, ettei kysymys ole suorasta lainauksesta, vaan hänen puheittensa sisällön esittämisestä lyhyessä muodossa. Asiasisältö on pyritty säilyttämään oikeana.
Abbas ei sanallakaan vihjannut, että ”Palestiinan kansa kärsisi kohtuuttomasti Israelin sorron alla”, mitä länsimaat toistelevat. Päinvastoin hän ilmaisee tilanteen sopivan hyvin hänen ja koko Palestiinan kansan tämän hetken toiveisiin. Hän tiedostaa aivan hyvin, että jos itsenäinen Palestiinan valtio perustetaan, hän joutuu hallituksineen vastuuseen lukemattomista vaatimuksista, joista Israel nyt vastaa, mutta joihin hän ei ole valmis. Toiseksi Abbas tiedostaa, että rahahanat länsimaista tulisivat ehkä kuivumaan niiden odottaessa, että itsenäisen valtion tulee pystyä hoitamaan omia asioitaan eikä elää toisten kustannuksella. Ei olisi enää mahdollisuuksia siirtää miljoonia tukidollareita länsimaisiin tai arabipankkeihin, ei lähettää lapsiaan parhaisiin oppilaitoksiin ulkomailla, ei leveään elämään kotimaassa niissä useissa palatseissa, joita johtavat virkailijat ovat länsimaitten tuella pystyttäneet.(JP; WND)
5. WORLDNETDAILY (WND), jota olen edellisessä osittain seurannut JP:n ohella, kertoo artikkelissaan, että USA avustaa palestiinalaisia asuttamaan Itä Jerusalemia mahdollisimman lähelle vanhaa kaupunkia. Esimerkkitapaus on Silwanin lähiö, joka osittain rajoittuu Temppelivuoreen ja muinaiseen Davidin kaupunkiin, jossa suoritetaan massiivisia arkeologisia kaivauksia. Kaivauksissa esiin kaivetuista raunioista on löydetty lukuisia saviruukun tai taulujen osia ja palasia, joissa esiintyy vanhalla heprealla kirjoitettua tekstiä, kuin todisteena siitä, että juutalaiset asuivat siellä tuhansia vuosia sitten vastoin PA:n johtajien toistuvia väitteitä, ettei juutalaisten läsnäolosta siellä ole mitään todisteita.
Jerusalemin kaupunki antoi äskettäin määräyksen 80 talon hajottamiseksi Silwanissa, jotka palestiinalaiset olivat rakentaneet todistettavasti juutalaisten omistamalle maalle. USA on esittänyt kärkevää kritiikkiä tästä Jerusalemin kaupungin päätöksestä ja vaati, että se täytyy peruuttaa. Perusteena pidetään vaatimusta, että Silwanin lähiön ja sen laittomasti rakentamien talojen kohtalo ratkaistaan lopullisissa rauhankeskusteluissa.
Silwanin lähiö ei ole suinkaan ainoa, jossa palestiinalaiset rakentavat laittomasti juutalaisten omistamalle maalle. Amerikkalaiset seuraavat tarkoin Israelin toimia Jerusalemin itäosissa, ja puuttuvat tilanteisiin välittömästi, jos he katsovat aihetta olevan. Obaman nimittämä Israelin lähettiläs Robert Mitchell perustaa tukikohtansa Jerusalemiin, mikä tulee tiivistämään ja tehostamaan Israelin hallituksen toimien seurantaa varsinkin Jerusalemissa.
Jeesus itse todisti: ”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.”
Isoveli valvoo kaikkea, mitä täällä tapahtuu, eikä Israelin hyväksi. Siinä meillä on ystävä!
http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=99664
6. VUOSI sitten Bakussa suunnitellun Israelin Azerbaijanin lähetystötalon tuhoaminen oli Hizbullahin ja Iranin agenttien valmistelema. Azerbaijanin viranomaiset pidättivät tekoon syyllisinä kaksi libanonilaista ja neljä azerbaijanilaista. Libanonilainen pidätettiin kiivaan takaa-ajon jälkeen. Hänen autostaan löydettiin monenlaisia vakoiluinstrumentteja, kameroita, räjähteitä, aseita ja kiikareita. Sen jälkeen viranomaiset tekivät ratsian pidätettyjen ”turva-taloihin”, minkä johdosta he pystyivät estämään tuhoisan terrori-iskun, joka oli ilmeinen kostoyritys Imaad Mughniyhin teloittamisesta. Viranomaiset eivät antaneet tietoja julkisuuteen, mutta Los Angeles Times kertoo yksityiskohdista. Terroristit suunnittelivat ajavansa neljä räjähteillä lastattua autoa eri puolilla Israelin lähetystöä. Ne oli tarkoitus räjäyttää samaan aikaan. Terroristit olivat oikeudessa viime viikolla.
Azerbaijan on maltillisena pidetty 8 miljoonan asukkaan muslimivaltio, jolla on hyvät suhteet Israelin ja myös rajanaapurinsa Iranin kanssa, jonka asukkaista kolmannes on azereita. (haaretz)
7. UUTISOTSIKOITA
- Kolme PA:n poliisia kuoli tulitaistelussa Kalkiliyassa mennessään pidättämään Hamasin jäseniä eräässä talossa. Syntyneessä tulitaistelussa kuoli kaksi Hamasin jäsentä sekä talon omistanut sivullinen. (haarez)
- Shasin puheenjohtaja sisäministeri Eli Yishai vertaa USA:n vaatimuksia juutalaisen asutustoiminnan lopettamisesta Juudeassa ja Samariassa karkotuksiin.
- IDF:n erikoisjoukot surmasivat tulitaistelussa 14 vuotta pidätystä välttäneen Hamasin terroristin Abad al-Majid Dudinin Hebronin kukkuloilla torstaina. Hän johti Hamasin sotilasoperaatioita Hebronin alueella. Hän oli osallisena useisiin terrori-iskuihin, mm. Ramat Eshkolissa 1995, jossa bussiin sijoitettu pommi surmasi viisi ihmistä ja haavoitti yli sataa, sekä Ramat Ganissa samana vuonna, jossa viisi ihmistä kuoli ja saman verran haavoittui. (INN)
- IDF:n sotilaat pidättivät viikonvaihteen aikana 2 miestä Jeninissä ja kuusi Nablusissa (Sikem), joissa USA:n kouluttamat poliisit valvovat päiväsaikaan, yöllä IDF:n sotilaat operoivat kaupungeissa. (INN)
- Israelissa alkoi tänään koko maata käsittävä siviilipuolustusharjoitus, jonka lähtökohtana on arvio, että maa joutuu hyökkäyksen kohteeksi kolmelta taholta samaan aikaan, ja siinä käytetään ei-tavanomaisia aseita. (JP)
- Libanonin armeija nostaa hälytysvalmiuttaan Israelin puolustusharjoitusten vuoksi, vaikka se ei ole mitään maata vastaan. (ynetnews)
- Merkit osoittavat, että Hamas aktivoi aseellista toimintaansa Länsirannalla.
- Presidentti Obaman Kairon puhetta varmistavat 30 000 egyptiläistä poliisia. USA lennättää paikalle 3000 erikoismiestä. Puhetta on suunniteltu pidettäväksi Al-Azhar yliopiston suuressa moskeijassa. Tämä yliopisto on lähettänyt maailmalle useita terrorijohtajia. Sieltä annetaan ohjeet maailmanlaajuisesti sharia-lain tulkintaa koskevissa asioissa. (Debkafile)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021