Posts

Showing posts from January 3, 2016

PERJANTAI 08.01.2016

PERJANTAI 08.01.2016 1.TÄNÄÄN ja huomenna sataa. Ilma on näin seitsemän maissa sumuinen ja kostea yöllisen sateen jälkeen ja surkeuden tunnetta lisää kova tuuli, joka tuntui pistävän viileältä. Lämpötila oli aamulla 8 astetta ja tuskin saavuttaa 10 asteen rajan päivän kuluessa, kuten ToI:n ennuste kertoo. Sateet eivät ole yleisiä, vaan kuuroluoteisia ja paikoittaisia. Sunnuntaina taivas selkenee puolittain sateitten loppuessa, ja lämpötilan ennustetaan nousevan hiljalleen siten, että maanantain lukemat ovat 08 – 14 astetta taivaankannen pysytellessä puolipilvisenä.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 08 -10; Tiberias 12 -15; Suolameri 15 -21; Eilat 12 -21 +C-astetta. Lämpötilan raju pudotus näyttää tuntuvan etenkin perinteisesti lämpöisillä alueilla, kuten Suolameri ja Eilat. Tämä vuosi on siinä poikkeuksellinen, että sateita luvataan myös Suolamerelle, jossa perinteen mukaan sataa vain kerran vuodessa. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa kuin eilenkin -213.00.
2.UUDEN …

KESKIVIIKKO 06.01.2016

KESKIVIIKKO 06.01.2016 1.AURINKO ei ollut vielä noussut, kun kävin kuuden maissa aamuisella happilenkilläni kadun varressa hakemassa päivän lehden. Ilma tuntui viileältä, olihan ennusteen ja mittarinkin mukaan lämpöä sentään kymmenkunta astetta nousten päivän mittaan 16 +asteen tienoille taivaan kannen pysytellessä aurinkoisena.  Säätarkkailijat toteavat, että talvi on ollut tähän saakka harvinaisen mieto, mikä tyydytyksellä todettakoon. Mutta talvi on vielä nuori ja keskenkasvuinen, joten odotetaan.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -16; Tiberias 12 -21; Suolameri 14 -26; Eilat 12 -25 +C-astetta. Taivas on tänään pilvetön, mutta huomenna pilvistyy osittain lämpötilan noustessa pari astetta tämän päivän lukemista. Perjantaina ja lauantaina taivas vaihtelee puolipilvisestä pilviseen ja paikoin sataa vettä lämpötilan laskiessa siten, että lauantain lämpölukemiksi ennustetaan 6 -12 +C-astetta. Sankat kottaraisparvet (starlings) maalailivat maanantaina Negevin taivaalle jatkuvasti vaihtelev…

SUNNUNTAI 03.01.2016

SUNNUNTAI 03.01.2016 1.EI SATANUT Jerusalemissa lunta sapatin aikana, kuten ennustettiin, mutta räntää sateli sen verran, että katoksille oli kertynyt pieniä kosteita räntäpälviä, jotka pian sulivat pois. Pohjoisessa, Golanilla, Galileassa ja Hermonilla sen sijaan oli jo talven tuntua maan ja puitten oksien peittyessä lumiseen vaippaan. Ei silti, että lumimyrskyjä niin kauheasti haluttaisikaan, mutta rannikolla asuvien huvituksiin kuuluu tulla Jerusalemin liepeille näkemään ja kokemaan talven lunta. Etenkin lapsille se on elämys, jotka usein tuovat mukanaan pulkkia ja jopa suksia laskettelua ja hiihtoharjoituksia varten, lumisodasta puhumattakaan.
Vettä sen sijaan satoi paikoin runsaasti; Ein Gediin johtava tie suljettiin vesimassojen runnellessa pahoin tietä, kuten se tekee joka talvi Juudean vuorille sataneitten vesien valuessa rinteitä pitkin kohti Suolamerta, joka hartaasi sitä toivoo. Viileää ja sumuisen kosteaa sen sijaan on ulkona lämpötilan pysytellessä Jerusalemin ympäristössä…