Friday, January 08, 2016

PERJANTAI 08.01.2016

PERJANTAI 08.01.2016
1.       TÄNÄÄN ja huomenna sataa. Ilma on näin seitsemän maissa sumuinen ja kostea yöllisen sateen jälkeen ja surkeuden tunnetta lisää kova tuuli, joka tuntui pistävän viileältä. Lämpötila oli aamulla 8 astetta ja tuskin saavuttaa 10 asteen rajan päivän kuluessa, kuten ToI:n ennuste kertoo. Sateet eivät ole yleisiä, vaan kuuroluoteisia ja paikoittaisia. Sunnuntaina taivas selkenee puolittain sateitten loppuessa, ja lämpötilan ennustetaan nousevan hiljalleen siten, että maanantain lukemat ovat
08 – 14 astetta taivaankannen pysytellessä puolipilvisenä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 08 -10; Tiberias 12 -15; Suolameri 15 -21; Eilat 12 -21 +C-astetta.
Lämpötilan raju pudotus näyttää tuntuvan etenkin perinteisesti lämpöisillä alueilla, kuten Suolameri ja Eilat. Tämä vuosi on siinä poikkeuksellinen, että sateita luvataan myös Suolamerelle, jossa perinteen mukaan sataa vain kerran vuodessa.
Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa kuin eilenkin -213.00.

2.       UUDEN VUODEN toiveisiin on tapana lisätä toivotus onnellisuudesta ja menestyksestä, mutta sekä Fatahin että Hamasin johtajat vakuuttavat uuden vuoden puheissaan jatkavansa ja jopa kiihdyttävänsä hyökkäyksiä Israelia vastaan. He käyttävät hyökkäysten tilalla termiä ”vastarínta”. jota PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsuu ”rauhanomaiseksi” hyvin tiedostaen, että siviili- ja sotilashenkilöitten puukotusten tarkoituksena on saada hyökkäyksen uhri vammautettua tai surmattua. ”Vastarinnan” käyttäminen hyökkäyksen asemesta on tarkoitettu länsimaiden hämäämiseksi, jotka olettavat lapsenomaisesti, että lännessä yleiset moraalikäsitykset pätevät myös Lähi-Idässä.

Jos Abbasin määritelmää käytetään myös israelilaisten oikeutetussa ”vastarinnassaan” henkensä puolustamiseksi, myös jokainen PA:n ja Gazan arabi on potentiaalinen kohde, jota voidaan ennalta ehkäisevästi haavoittaa tai joka voidaan surmata henkensä puolustamiseksi.
PA:n ja Gazan arabijohtajat kuitenkin hyvin tiedostavat, etteivät juutalaisten eettiset ja moraalikäsitykset salli alentua hyökkääjän tasolle, ja siksi he voivat ”turvallisesti” jatkaa valheellista sotaansa Israelia ja juutalaisia vastaan lapsiuhrien muodossa.
He tiedostavat myös länsimaiden johtajien lapsellisen vääristyneen käsityksen, että PA:n ja Gazan arabien vakuuttelut pyrkimyksistä rauhaan ja yhteistyöhön ovat tosia ja vilpittömiä, ja että syytökset Israelin harjoittamasta väkivallasta pitävät paikkansa. Tämän havaitseminen on heille tärkeä, jotta rahavirrat länsimaista voisivat jatkua keskeytyksettä. Rikkaat arabimaat hyvin tiedostavat PA:n ja Gazan arabijohtajien vilpillisyyden, ja ovat paljon haluttomampia tukemaan ”palestiinalaisten oikeutettua taistelua miehittäjämaata vastaan”, vaikka ne kansainvälisissä elimissä niin väittävät.

HAMAS, joka IDF:n vetäessä joukkonsa ja karkottaessa kaikki juutalaisasukkaat Gazasta 2005, otti vallan Fatahilta Gazassa lähes verettömässä vallankumouksessa 2006, ja on siitä lähtien hallinnut Gazan kaistaletta jatkaen sieltä käsin Israelin vastaisia hyökkäyksiään pääosin siviilikohteita vastaan. Se on myös pystynyt pysymään vallassa IDF:n hyökkäysten lopettamiseksi käymistä sodista huolimatta.
Hamas toimii varsin aktiivisesti Juudean ja Samarian alueilla, ja on toistuvasti uhannut kaataa PA:n hallinnon siellä. Hamasilla on ns. nukkuvia soluja PA:n valvomissa kaupungeissa ja pakolaisleireissä valmistellen laajempaa väkivalta-aaltoa Israelin alueella. Hamasin johto tukee PA:n arabien aloittamaa ”puukotus-intifadaa” kehottaen siirtymään puukkojen sijasta tuliaseiden käyttöön.

Shin Betin ja poliisin yhteistyön tuloksena ne paljastivat kaksi Hamasin solua, toisen Hebronissa ja toisen Abu Dishissä Jerusalemin itäosassa. Kummassakin solussa oli 3 jäsentä, ja niiden suunnitelmiin kuului panttivangin sieppaaminen, joka voitaisiin surmata ja haudata, ja jonka ruumiin palauttamisesta voitaisiin neuvotella Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien terroristien vapauttamiseksi. Suunnitelmat olivat varsin pitkälle valmisteltuja ja odottivat vain niiden toteuttamista.

Vuoden 2014 ns. kesäsodan vahinkojen korjaamiseksi kansainvälisesti yhteisöt ja maat lupautuivat miljardiavustuksiin, mutta projektin toteuttaminen käytännössä ei onnistu ollenkaan yhtä sujuvasti, kuin sen puuhamiehet kuvittelivat.
Gazan arabien toimeentulo on vaikeuksissa, ja sitä pahentavat Egyptin toimet salakuljetuksen lopettamiseksi Siinailta Gazaan. Useita satoja tunneleita on tuhottu ja viimeiseksi Egyptin rakensi vesikanaalin rajan Gazan puolelle sekä tuhosi tuhansia asuntorakennuksia muodostaakseen puskurivyöhykkeen rajan taakse.
Videokuvista päätelleen osa gazalaisista elää loistokkaasti, mutta keskiverto-kansalaisen toimeentulo on vaikeuksissa korkean työttömyyden vuoksi. Rahaa virtaa Gazaan monelta suunnalta, mutta sen käyttäminen tavallisen kansalaisen elintason nostamiseksi ei liene Hamasin päämääränä.

Kuten tunnettu arabijournalisti Khaled Abu Toameh kertoo artikkelissaan, PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin uuden vuoden toivelistalla ei suinkaan ollut kansan hyvinvoinnin nostaminen, vaan Israelin vastaisten vihollisuuksien kiihottaminen esittäen syyksi Israelin miehitysvallan arabialueilla, ”setlementtien” laajentamisen ja islamin ja kristittyjen pyhien paikkojen häpäisemisen. ”Kansamme ei tule antautumaan, alistumaan eikä hyväksy nöyryyttämistä”, hän julisti.
Abbasin esittäessä uuden vuoden toivotustaan naamioidut ja aseistetut joukot hyökkäsivät PA:n kaupunkien ravintoloissa ja kokoustiloissa juhlivaa kansaa vastaan, kuten Betlehemin esimerkki osoittaa. Abbasin tarkoituksen oli estää kansaa juhlimasta, ja naamioidut joukot olivat Fatahin jäseniä, eivät Hamasin.
Sekä Fatahin että Hamasin päämääränä on Israelin tuhoaminen, joka suoritetaan vaiheittaisen väkivallan nostamisen kautta.
Abbasin lupaukset valmiudestaan rauhanneuvottelujen aloittamiseksi ovat pelkkää silmänlumetta, jolla hämätään hyväuskoisia ulkopuolisia etenkin lännessä. http://www.jewishpress.com/indepth/columns/khaled-abu-toameh/palestinian-leaders-promise-a-new-year-of-violence-and-death/2016/01/07/, http://www.timesofisrael.com/israel-busts-hamas-cell-that-planned-kidnappings-murders/

3.       PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas piti keskiviikkoa puheen, jota ToI:n journalisti Avi Issacharoff luonnehtii sanoilla ”enemmän sitä samaa mitä ennenkin”. Abbasin puhe oli tarkoitettu kansainväliseen liikenteeseen, ja siksi hän lupaili saattaa huoneensa (tarkoittaen PLO ja Fatah) järjestykseen, toiveensa uusista vaaleista, elinolojen parantaminen Gazassa ja - jne.
Mutta jos joku odotti hänen edes lupaavan seuraajansa nimittämisestä, hän joutui nielemään - taas kerran - karvaan pettymyksensä. 
Artikkelissa todetaan, että Abbasin puheen tarkoituksena oli ilmoittaa kansalleen ja useille kilpailijoilleen, että Mahmoud Abbas tulee jatkamaan toimessaan loputtomasti, tai ainakin niin kauan, kuin hänen terveytensä sallii.
Puhe oli myös tarkoitettu huhujen poistamiseksi, joissa kerrotaan PA:n välittömästä romahtamisesta.
Abbasin ehkä vaarallisin kilpailija ja hänen istuimensa kärkkyjä on Gazan alueen entinen turvallisuusjohtaja Mohammed Dahlan, joka on avoimesti heittänyt taisteluhanskansa Abbasin eteen syyttäen häntä nepotismista ja korruptiosta, minkä johdosta Dahlan joutui pakenemaan henkensä kaupalla ulkomaille.
PA:n valvomilla Juudean ja Samarian alueilla Abbasin sana on laki, ja hänen valtansa kiistäminen tai hänen arvovaltansa häpäiseminen voi aiheuttaa välittömän pidättämisen, eivätkä PA:n poliisien kuulustelumenetelmät noudata kansainvälisiä normeja. Kidutus on yleistä – kuten yleensä Lähi-Idän muslimimaissa – nopean tunnustuksen saamiseksi.

(Tulkoon tässä yhteydessä mainituksi, että Israelin turvallisuusmiehet tunnustivat avoimesti, että Duban kylän polttomurhaan syylliseksi epäillyn juutalaisnuoren tunnustuksen saamiseksi kidutus oli välttämätöntä. Oliko tunnustus aito, on edelleen kyseenalainen, ja juristit toteavat, ettei kidutuksen avulla saatu tunnustus päde israelilaisessa oikeusistuimessa.)

Artikkelissa mainitaan, ettei Abbasilla ole perijää. Hänellä on kaksi liikemiespoikaa, joista toinen mainitaan joskus mahdollisena seuraajana, mutta mitään ei ole tehty sen eteen – ei ainakaan julkisesti.
Abbas antoi myös ymmärtää puheessaan, että PA tulee toimimaan loputtomiin – tai ainakin siihen saakka, kunnes Palestiinan valtio on perustettu ja tunnustettu. Siinä odotusaika voi venyäkin loputtomiin, sillä ajatuskin siitä on mahdoton.

Osoittaakseen päättäväisyytensä PA:n poliisit hajottivat torstaina PA:n alueilla toistuvat protestimielenosoitukset, pidättäen Hamasin jäseniä ja jopa paljastaen salaisia soluja. Hamas on ollut ja on edelleen pahin uhka PA:n pysyvyydelle.
Abbas oli odottanut ja antanut kehotuksia, että alueella sijaitsevat pakolaisleirit olisivat liittyneet puukko-intifadaan, mutta vain Shuafatin ja Qalandian leireistä tuli jokunen puukkosankari. Sen sijaan Jenin, Deheishe, Askar ja Balata, jotka olivat toimineet aktiivisesti aiemmissa väkivaltaisuuksissa, pysyttelivät poissa.
Väkivaltaisiin hyökkäyksiin ovat syyllistyneet kaupunkien arabit ja ns. FB:n nuoret, jotkut heistä vain 13-vuotiaita, sekä naiset. Tämä osoittaa Abbasin vallan hiipumisen ja sen, että hän pysyy vallassa vain PA:n - ja Israelin – avulla.
Miten kauan tällainen seisova tilanne voi jatkua, riippuu IDF:n antamasta tuesta.

Abbasin kansansuosio on pudonnut ennen näkemättömän alhaiseksi. Kukaan ei näytä luottavan häneen eikä varmaan moni vuodattaisi kyyneleitä hänen lopulta poistuessa näyttämöltä. Purkaus voi lopulta tulla yllättäen. Dahlanin ohella Abbasin paikan kärkkyjiä ovat Marwan Barghouti, joka istuu Israelin vankilassa kärsien viittä elinkautista + 40 vuotta, entinen pääministeri Salaam Fayyad, sekä Jibril Rajoub, joka toimii PA:n olympiakomitean puheenjohtajana. Yhtäkään näistä ehdokkaista ei voida sanoa Israelin ystäviksi, joten tulevaisuus voi jopa synkistyä nykyisestä. Rajoub sanoi eräässä haastattelussa, että jos hänellä olisi atomipommi, hän laukaisisi sen seuraavana päivänä Israelin yläpuolella. http://www.timesofisrael.com/mahmoud-abbas-is-here-to-stay-says-mahmoud-abbas/

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Juutalaisjärjestöt ovat kauhuissaan siitä, että Hitlerin kirjoittama kirja Mein Kampf on painettu uudelleen ja tarjotaan vapaasti ostettavaksi. Yksinoikeuden sen painattamiseksi mentyä umpeen mikään ei estäne sen julkiasua. Kirjan yksinoikeus joutui Bavarian valtiolle 1945 liittoutuneiden antaessa Saksan suurimman julkaisutoimiston Bavarian valtion omistukseen. 70 vuotta Bavaria kieltäytyi kirjan uudelleen julkaisemisesta, mutta nyt yksinoikeuden menetettyään este siihen poistuu samalla. http://www.timesofisrael.com/jews-decry-reprint-of-mein-kampf-as-book-hits-shelves-in-germany/
·         Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kieltäytyi tuomitsemasta Saudi Arabia teloitettua 70 shia-muslimia, heidän joukossaan merkittävän shia-oppinut sheikki Nimr al-Nimr. Teheranin mullahit syyttivät Erdogania tästä, minkä johdosta Turkin ulkoministeriö kutsui Iranin Turkin lähettilään kuultavaksi. Teloituksen jälkeen Teheranissa oli saudien vastaisia mielenosoituksia, joissa hyökättiin Saudi Arabian lähetystörakennuksia ja konsulaattia vastaan sytyttäen lähetystö tuleen. Saudi Arabia katkaisi diplomaattiyhteytensä Iranin kanssa ja antoi sen lähettiläälle 48 tuntia aikaa poistua maasta. Saudeja tukevat jotkut Persianlahden maat, Kuwait, UAE sekä Sudan. Turkki poisti kuolemanrangaistuksen 2004 pyrkiessään EU:n jäseneksi, mutta monia muita ihmisoikeusrikkomuksia on vielä korjattava. Turkki on myös NATO:n jäsen, vaikka on herätetty kysymys, onko se mielekästä länsimaiden kannalta. Egypti varoittaa päästämästä Turkkia Gazaan. . http://www.timesofisrael.com/turkey-summons-iran-envoy-over-press-criticism-of-erdogan/
·         Israelissa radikaaleina pidetyt rabbit ovat joutuneet kärkevän arvostelun kohteiksi. Opetusministeri Naftali Bennett sanoo, että ainakin kaksi rabbia ovat joutuneet turvallisuusjärjestöjen tutkittaviksi, ja heitä voidaan kutsua kuulusteltaviksi. Joittenkin tietojen mukaan heidän päämääränään olisi Netanyahun hallituksen kaataminen ja Israelin julistaminen kuningas-kunnaksi. Miten laajaa tämä toiminta on, on toistaiseksi epätietoista, ja toisaalta epäillään, että syytösten kautta pyritään kyseenalaistamaan koko uudisasutustoiminta Juudeassa ja Samariassa, eli kysymys on oikeiston ja vasemmiston välisestä kilpailusta vallasta maassa. Vasemmisto on valmis luovuttamaan Juudean ja Samarian alueet 1949 aselepolinjaan saakka, Jerusalemin arabilähiöt, sallimaan kymmenien tuhansien ns. pakolaisten paluun Israeliin sekä maayhteyden järjestämiseksi Gazan ja Länsirannan välille. Esimerkkeinä ovat pääministeri Ehud Barakin ja Ehud Olmertin tarjoukset Abbasille, jotka tämä hylkäsi suoralta kädeltä. http://www.timesofisrael.com/radical-israeli-rabbis-come-under-fire-amid-settler-violence/
·         Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett sanoo, että tosiasiassa Israel muodostaa rajan vapaan maailman ja Islamin valtion välille. Hän myös katsoo, että Israelin tulee liittää Juudea ja Samaria valtioonsa ja ulottaa lainsäädäntönsä sinne. Vastoin pääministeri Netanjyahua, joka mentyään Tel Avivin ampumapaikalle lauantai-iltana esittäen kärkevää kritiikkiä Israelin arabeja kohtaan. Bennett teki kävelyretken Dizenkoffin kadulla osoittaakseen, että tilanne on hallinnassa, eikä ole syytä pelkoon, vaikka terroristi Nashat Milhem on edelleen vapaana ja aseistettu. Puhuessaan toimittajille Bennett vaati Israelia huolehtimaan paremmin maansa arabien elinoloista ja siirtämään varoja niiden kohentamiseksi.  http://www.timesofisrael.com/naftali-bennett-were-literally-the-border-between-islamic-state-and-the-free-world/
·         USA:n ulkoministeri John Kerry sanoo, että Wienin sopimuksen toteuttaminen käytännössä aloitetaan muutaman päivän sisällä. Tämä siitä huolimatta, että Iran rikkoi näyttävästi sopimusta testaamalla ballistista ohjustaan, jonka kantomatka on 5000 mailia. USA aloittaa viimeisten sanktioitten poistamisen, mikä vapauttaisi 1.5 miljardia USD. Obaman päämääränä on saada Iran mukaan Lähi-Idän kysymyksiä ratkottaessa, ja siinä Iran tulisi toimimaan johtavana valtiona syrjäyttäen Saudi Arabian ja Egyptin. Syyrian rauhansopimusta käsitellään 25. tammikuuta Genevessä pidetyssä konferenssissa, johon Iran osallistuu huolimatta suhteitten katkaisemisesta Saudi Arabian kanssa, ja joittenkin Persianlahden maiden ilmoitettua tukevansa Saudi Arabiaa. http://www.timesofisrael.com/kerry-implementation-of-iran-nuclear-deal-days-away/
·         Egyptin pyramidialueella sattunut terrori-isku on silminnäkijöitten mukaan paljon vaarallisempi, kuin mitä Kairosta ilmoitettiin. Umm el-Fahmista ja Jaffasta tulleet turistit sanoivat, että iskussa käytettiin petrolipommeja, valaisu-raketteja ja kiivasta ammuntaa, joka kohdistui turistien asuman hotellin julkisivuun ja sen edessä odottavaan bussiin, jolla israelilaiset oli muiden mukana tarkoitus lähettää kotimatkalleen. Turismi muodostaa tärkeän tulolähteen Egyptille, ja hyökkäykset sitä vastaan vaarantavat turismia. Yksi ihminen haavoittui lievästi, mutta hotellin julkisivu ja bussi kärsivät pahoja vaurioita. Tulitukseen osallistui poliisin mukaan 15 henkilöä, joista ainakin yksi saatiin pidätettyä. Iskun tekijät ja tarkoitus on vielä epäselvä[G1] . http://www.timesofisrael.com/cairo-attack-was-more-intense-than-egypt-admits-says-arab-israeli-witness/
Puukotusyritys estettiin Beit Anun arabikylän lähellä Hebronin alueella torstai-iltana. Terroristi yritti puukottaa IDF:n Gívati prikaatin upseeria, mutta paikalla olleet Tazbar pataljoonan sotilaat toimivat harkitun nopeasti eliminoiden hyökkääjän ilman, että kukaan muu haavoittui.  http://www.jewishpress.com/news/stabbing-attempt-foiled-outside-hebron-terrorist-killed/2016/01/07/,
·         Israelin vasemmistoaktivistit kehuvat julkisesti, miten he ovat koonneet israelilaisille maata myyneiden PA:n arabien nimet ja luovuttaneet ja PA:lle. Tätä voidaan pitää erittäin törkeänä ja Israelia vahingoittavana toimintana, sillä PA:n oikeustajun mukaan maata tai kiinteistöjä Israelille myyneet tuomitaan automaattisesti kuolemaan ilman armonanomusta. Vasemmiston ideologia ei näytä kaihtavan mitään keinoja oman päämääränsä saavuttamiseksi, vaikka oman turvallisuutensa vaarantaen. http://www.jewishpress.com/news/report-left-turns-in-palestinian-land-brokers-to-be-tortured-and-executed/2016/01/08/
·         Knessetissä syntyi kiivas keskustelu oikeiston ja vasemmiston välille käsiteltäessä sapattilakia, joka sallisi kauppojen ja muiden liikkeitten kuten elokuvateattereiden pitämisen auki sapattina, sekä julkisen liikenteen. Kansanedustaja Zohar esitti kysymyksen vasemmiston valistuneesta sosialismista.  ”Me olemme tukeneet heikompia liikeyrityksiä. Mutta minne on hävinnyt Sionistisen leirin juutalainen sionismi ja sen ideologia”? http://www.jewishpress.com/news/report-left-turns-in-palestinian-land-brokers-to-be-tortured-and-executed/2016/01/08/
·         Turvallisuusmiehet esittävät turvallisuusliiviä jokaiselle Israelin asukkaalle. Sotilaille valmistettu kaulasuoja osoittautui journalistin testissä tehottamaksi, sillä testaaja haavoittui puukoniskusta. Miten järkevä tuollainen ajatus sitten on, on toinen kysymys. Miksi maan kansalaiset eivät voi elää normaalien ihmisten tavoin vapaina ja ilman pelkoa? Minusta asiassa olisi mentävän sen juuriin, eikä hoitaa oireita.  http://www.jewishpress.com/news/israeli-security-solution-bullet-proof-vest-to-every-citizen/2016/01/07/
·         Israelin arabien asekysymys on ylittänyt kohtuuden rajat, sanotaan Debkafilen artikkelissa. 80 % heidän aseistaan on varastettu IDF:n tukikohdista, varikoista ja sotilaitten kotoa. Aseitten joukossa on järeitäkin aseita, joita ei voisi kuvitella olevan siviilihenkilöillä. Kuitenkin on mahdotonta kuvitella, että 1,5 miljoonaa arabia, beduiinia ja kirkassilaista luopuvat aseistaan vapaaehtoisesti. Lähes jokaisella aikuisella on ainakin yksi ase. Yhden kansaosan noudattaessa lakia toisen rikkoessa sitä avoimesti on luonut käsitteen kahdesta kansanosasta eläen eri sääntöjen alaisina. http://www.debka.com/article/25149/The-mountainous-Arab-Israeli-gun-problem-has-spiralled-beyond-control
·         Kaksi Hamasin arabia, jotka olivat perustaneet pommilaboratorion, olivat suunnitelleet pääministeri Netanyahun teloittamiseksi asentamalla pommin hänen puhujakorokkeensa alle. Valtionsyyttäjän virasto esitti perjantaina syytöksen kahta arabia vastaan, jotka olivat perustaneet pommi-laboratorion, avustaneet vihollista sodan aikana, ollen yhteydessä vihollis-agentin kanssa sekä suunnitelmasta pääministerin murhaamiseksi.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206137#.Vo-W_1N706s,
·         Tuoreen gallupin mukaan 72 % israelilaisista on vakuuttunut, että maa on pahoin tahriintunut korruptiosta. 16.9 % heistä sanoi, että Israel on hyvin korruptoitunut, kun 55.7 % sanoi, että maa kärsii kohtuullisesta korruptiosta. 58 % katsoo, että tuomarit eivät ole puolueettomia, vaan heidän päätöksissään huomioidaan julkinen painostus ja median suhtautuminen. 92 % kuitenkin katsoo, että nuo yhteydet ovat tarpeen asioitten hoitamiseksi; 30.7 % katsoo niiden olevan välttämättömiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206136#.Vo-X_FN706s.  

 [G1]

Wednesday, January 06, 2016

KESKIVIIKKO 06.01.2016

KESKIVIIKKO 06.01.2016
1.       AURINKO ei ollut vielä noussut, kun kävin kuuden maissa aamuisella happilenkilläni kadun varressa hakemassa päivän lehden. Ilma tuntui viileältä, olihan ennusteen ja mittarinkin mukaan lämpöä sentään kymmenkunta astetta nousten päivän mittaan 16 +asteen tienoille taivaan kannen pysytellessä aurinkoisena.  Säätarkkailijat toteavat, että talvi on ollut tähän saakka harvinaisen mieto, mikä tyydytyksellä todettakoon. Mutta talvi on vielä nuori ja keskenkasvuinen, joten odotetaan.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -16; Tiberias 12 -21; Suolameri 14 -26; Eilat 12 -25 +C-astetta. Taivas on tänään pilvetön, mutta huomenna pilvistyy osittain lämpötilan noustessa pari astetta tämän päivän lukemista. Perjantaina ja lauantaina taivas vaihtelee puolipilvisestä pilviseen ja paikoin sataa vettä lämpötilan laskiessa siten, että lauantain lämpölukemiksi ennustetaan 6 -12 +C-astetta.
Sankat kottaraisparvet (starlings) maalailivat maanantaina Negevin taivaalle jatkuvasti vaihtelevia tummia muodostelmia. Alla olevassa linkissä on kuvia niistä, jotka kuvattiin Rahat-kaupungin lähellä juuri ennen auringon laskua. http://www.timesofisrael.com/starlings-form-dark-cloud-over-negev/,

2.       Kinneretin vedenkorkeus alkaa hiljalleen nousta, mutta tarkkailijoiden mukaan liian vähän ja liian myöhään. Kinneretin järvi on Israelin suurin ja tärkein vesivarasto, ja sen vedenkorkeus on alhaisimmillaan v. 1926 jälkeen, jolloin sitä alettiin seurata järjestelmällisesti, mutta myös kasvavalla huolella. Kulutuksen ja luonnollisen haihtumisen vuoksi vedenpinta laskee n. yhden senttimetrin päivässä.
Vedenpinnan korkeus on nyt -213.00 Välimeren pinnan alapuolella.

Hallitus määritteli muutamia vuosia sitten, että 215.00 on ns. musta merkkipaalu, jonka alle vedenkorkeus ei saa laskea. Vuonna 2001 vedenpinta laski 13 sm:n päähän mustasta rajasta, minkä johdosta hallitus teki silloin viisaan päätöksen meriveden puhdistamisesta 400 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Päätöksen toteuttaminen oli hidasta hallitusten siirtäessä sille tarkoitettuja määrärahoja toisiin kohteisiin, mutta nykyisin puhdistettu vesi muodostaa 40 % käyttöveden tarpeesta. Kinneretin pinnan maksimikorkeus on 208.8 metriä, jonka jälkeen vettä juoksutetaan Jordan jokeen ja kansallista vesijohtoa myöten pohjavesivarastoihin. Täten Kinneretistä puuttuu vettä 4 metrin korkeudelta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206020#.VoyoL1N706s,

3.       Israelin salaisin ja joittenkin mielestä pelätyin turvallisuusjärjestö Mossad sai eilen uuden johtajan. Edellisen johtajan Tamir Pardon jäähyväistilaisuus pidettiin eilen tiistaina, uuden miehen Yossi Cohenin ottaessa ohjakset käsiinsä. Vielä muutamia vuosia sitten Mossadin johtajan kuvaa eikä nimeä julkaistu kokonaisuudessaan, vaan hänestä käytettiin lyhennystä tai muuta peitenimeä, mutta uuden johtajan taustoja käsitellään nyt avoimesti sanomalehdissä kuvien kanssa kotinsa lähellä.

Mossadin toiminta on -. kuten presidentti Reuven Ruvlin totesi Pardon kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa – kaikkia Pardon viiden vuoden johtajakauden suoritettuja toimia ei voida paljastaa julkisuudessa. Rivlin muisti myös Pardon vaimoa todeten, että hän joutui jakamaan miehensä Israelin valtion kanssa, jonka turvallisuus oli useammin kuin kerran Pardon käsissä, minkä hän hoiti nostaen järjestön teknologian huippujärjestöjen tasolle, muita kuitenkin pysyttäen sen inhimillisenä salaisena järjestönä.  
Tilaisuudessa oli mukana valtion koko kerma pääministeristä alkaen jatkuen puolustusministeriin, IDF:n komentajaan, oppositiojohtajaan ja muutamiin kansanedustajiin Mossadin entiseen johtajaan ja moniin muihin.
Tamir Pardo kiitteli puheessaan henkilökuntaansa keskitetystä voimasta, ammattitaidosta, rohkeudesta, uskaliaisuudesta, päättäväisyydestä, rajattomasta luovuudesta, viisaudesta ja yhtenäisyydestä.
Henkilökunnan muodostama kuoro esitti muutamia lauluja ja komediataiteilija Asi Cohen lähetti videon, jossa esitettiin kuvitteellisen humoristinen vakoilija Shauli, joka yrittää päästä Mossadin jäseneksi peitenimellä Saul.

Yossi Cohen toimi Netanyahun turvallisuus-neuvonantajana vuodesta 2013 ja myös Mossadin apulaisjohtajana saaden hyvän tuntuman järjestön työhön. Täten voisi olettaa, ettei hänellä ole ongelmia Mossadin johtajana enempää kuin myöskään pääministerin kanssa, jonka kanssa hänen tulee toimia läheisessä yhteistyössä.
Pääministeri Netanyahu puhui leikitellen, miten Pardo pyysi mielenkiintoista tehtävää, ja hän sai sellaisen Mossadin johtajana arabikevään aikana. http://www.timesofisrael.com/yossi-cohen-takes-the-reins-as-new-mossad-chief/

4.       HIZBULLAH toteutti ainakin osaksi uhkaustaan vastata väittämäänsä IDF:n iskuun sen yhtä johtajaa, Israelin terroristisi nimittelemää Samir Kuntaria vastaan, joka sai surmansa häntä vastaan tehdyssä ohjusiskussa 21.12.2015 Beirutissa, mitä IDF ei ole myöntänyt eikä kieltänyt.  

Hizbullah ampui muutamia raketteja Israelin puolelle, jotka eivät osuneet maaleihinsa. Muutamia päiviä sitten Hizbullah räjäytti suuren pommin lähellä tietä, jota IDF:n partioautot käyttävät tarkastusmatkoillaan turvallisuusaidan varrella. Sekään ei aiheuttanut vahinkoa, mutta oli ajankohtainen huomautus, ettei kalavelkoja Israelille ole vielä unohdettu.
IDF vastasi siihen ampumalla tykistöllä muutamia laukauksia [G1] Libanonilaiseen kylään, josta raketit ammuttiin. Pommin kohteina lienevät olleen suuri IDF:n puskutraktori ja toinen ajoneuvo, jotka eivät vaurioituneet eikä kukaan haavoittunut.
Hizbullah ilmoitti olevansa vastuussa pommiräjähdyksestä, jonka käytännön järjestelyistä vastasi solu, joka käyttää nimeä Samir Kuntar.

IDF:n johto olettaa, että maanantaina tehty pommi-isku oli ensimmäinen yritys vastata Kuntarin teloitukseen näyttävällä vastaiskulla.
Puolustusministeri Moshe Yaalon teki varakomentajan Yair Golanin kanssa tarkastusmatkan pommin räjähdysalueelle yhdessä IDF:n komentajan Gady Eisenkottin,ja IDF:n pohjoisen lohkon komentajan kenraalimajuri Avi Kochavin ja Golanin alueen komentajan prikaatinkenraali Yaniv Assorin kanssa, joka johtaa  Bashan divisioonaa Golanilla.
Yaalon kiitteli pohjoisen lohkon ja Golanin puolustajien johtajia valmistautumisesta kaikkiin mahdollisuuksiin. Hizbullahin ohella armeijan tulee olla valmiustilassa sekä Syyrian armeijan että Damaskoksen läheisyydessä toimivien IS:n ja Al-Nusra Front joukkojen varalta, jotka voivat yrittää iskuja Israelin puolelle. http://www.timesofisrael.com/yaalon-tours-site-of-hezbollah-attacks-in-north/,
5.       TEL AVIVIN terrori-iskua tutkivat Shin Betin ja poliisin upseerit pidättivät epäillyn 29-vuotiaan murhaajan Nashat Milhemin isän Muhammad Milhemin ja pyytävät lupaa pitää häntä hallinnollisessa arestissa vielä 12 päivää. He epäilevät Muhammad Milhemin osallistuneen poikansa suorittamaan tulitukseen, jossa kuoli 2 ja useita haavoittui, osa heistä hengenvaarallisesti.
Poliisi pidätti myös pääepäillyn sedän sekä useita muita henkilöitä saadakseen lisää vihjeitä tapahtumien kulusta ja minne murhaaja mahtoi paeta jättämättä mitään selviä merkkejä pakoreitistään. Tel Avivin pohjoispuolelta löydetyn taksinkuljettajan ruumiin oletetaan viittavan siihen, että murhaaja otti taksin ja ajettuaan sopivan matkan päähän surmasi tämän jatkaen itse pakoaan. Oikeus antoi kehotuksen poliisille päästää Nashat Milhemin veljen Jaudatin vapaaksi, mutta antoi hänelle kiellon mennä kotiinsa Araran kylään kunnes toisin määrätään.  

Sivutapahtumassa poliisi pidätti Herzliassa arabin, joka oli Jerusalemissa yrittänyt ajaa sotilas- tai poliisiryhmään.

Muhammad Milhem pidätettiin tiistaina toistamiseen poliisin epäillessä hänen vakuutuksiaan syyttömyydestään. Muhammad kehotti televisioidussa pyynnössään poikaansa antautumaan, jotta hän voisi auttaa häntä.
Perjantaina tapahtunut tulitus alkoi Simta-baarissa Tel Avivin vilkkaan Dizenkoff kadun varrella. Nashat käveli mustan kassin kanssa baariin, valitsi joitain vihanneksia muovipussiin palauttaen ne takaisin, meni oven suulle ja avattuaan mustan kassinsa veti sieltä esiin puoliautomaattiaseen alkaen tulittaa ihmisiä baarin ulkopuolella. Turvallisuuskameran kuvassa hän esiintyy kylmän rauhallisesti ja hymyillen.

Tulituksessa sai surmansa kaksi, ja 7 muuta haavoittui. Taksinkuljettajan kohtaloa ei tiedetä, kuoliko hänkin terroristin käsiin, kuten poliisi olettaa.
Poliisi varoittaa kaupungin asukkaita varovaisuuteen mutta toimimaan muuten normaaleissa askareissaan. Jotkut vanhemmat pelkäävät päästää lapsiaan kouluun peläten, että terroristi voi iskeä kouluun panttivankien ottamiseksi. http://www.timesofisrael.com/father-of-alleged-ta-gunman-suspected-of-being-accomplice/, http://www.timesofisrael.com/suspected-east-jerusalem-terrorist-caught-after-herzliya-manhunt/,

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Pariisin Hyper Cacher kosher makeismyymälä, jossa vuosi sitten terroristi surmasi useita asiakkaita aseellaan, on avannut ovensa uudelleen liiketoimilleen. Alueella asuvat juutalaiset tuntevat kuitenkin olonsa epämukavaksi, siksi, että Pariisin raskaasti aseistetut poliisipartiot liikkuvat alueen kaduilla aiheuttaen monille heistä ikäviä muistoja menneisyydestä. Natsi Saksan kuoleman-partioiden todellisuus tuo heille edelleen muistoja, joiden olisi pitänyt jo poistua. Tällaiset murhaiskut pitävät muistoja yllä, joita tukevat hälyttävästi kohonneet antisemiittiset ja antisionistiset hyökkäykset Euroopassa eikä vähiten Ranskassa. 27-vuotias Naome, joka säästyi tuhoisesta panttivanki-draamasta, sanoo, ettei hän tunne oloaan turvalliseksi ja pelkää henkeään. Ranskan statistiikan mukaan antisemiittiset hyökkäykset ovat lisääntyneet 84 % vuonna 2015 verrattuna edelliseen vuoteen.
·         Yli 1.7 miljoonaa ihmistä vieraili Auschwitzin kuolemanleirissä vuoden 2015 aikana. Vuossa 2000 vierailijoita oli 500 000. Eniten vierailijoita tuli Puolasta 425 000; Englannista 220 000; Saksasta 93 000 ja Italiasta 76 000; Espanjasta 68 000, Israelista 61 000, Raskasta 57 000; Tsekistä 47 000 ja Hollannista 43 000. Elokuussa vierailijoita oli 210 000. http://www.timesofisrael.com/over-1-7-million-visit-auschwitz-breaking-annual-record/,
·         ISISIN sotaministeri Thamer Mahlawi sai arabilähteen mukaan surmansa taisteluissa Haditha alueen länsiosassa, jota ISIs pyrkii saamaan hallintaansa Irakin länsiosassa. Häntä kutsuttiin nimellä Abu Mu´aaz. Mahlawi johti ISIS joukkojen operaatioiota Anbar alueella, häntä pidettiin yhtenä johtavista sotilaskomentajista. Maanantaina USA:n koneet iskivät ensimmäistä kertaa marraskuun jälkeen, kuten Washington Post raportoi. ISIS on pyrkinyt saamaan aluetta hallintaansa, koska 6 mailia pitkä Haditha padon hydroelektroninen voimala tuottaa sähköä laajalla alueelle. Padon omistus antaa sen valvojille strategisen edun alueen sähkön ja veden jakelussa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206030#.Vozd11N706s
·         Pohjois-Korea kokeili onnistuneesti keskiviikkona hydrogen pommia, joka aiheutti laajan maanjäristyksen alueella. Testi järkyttää länsimaisia tarkkailijoita, sillä Pohjois-Korean ei uskottu saavuttaneen tarvittavaa teknistä tasoa sen räjäyttämiseksi.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206025#.VozgkVN706s
·         Puolustusministeri Moshe Yaalon hyväksyi 40 dunamin suuruisen maapalan ostamiseksi alueneuvostolta. Alueen hankki omistukseensa amerikkalainen filantrooppi Irwin Mokowitz vaimonsa kanssa. Sillä sijaitsee 8 rakennusta tien 60 varrella, joka johtaa Gush Etzionista Hebroniin. Gush Etzion on yksi paikoista, joissa terroristit puukottavat ja pahoinpitelevät juutalaisasukkaita. 40 dunamin alueelle rakennetut rakennukset kuuluvat Yaalonin nyt hyväksymään lupaan, joka sallii rakennusten asuttamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206026#.VozhzVN706s
·         Saksan liittokansleri Angelika Merkelin kanslia jouduttiin sulkemaan tuntemattoman paketin löytymisen vuoksi. Tiloista löydetyn epäilyttävän paketin vuoksi tilat sinetöitiin henkilökunnan toimesta keskiviikkona. Poliisi tunnustaa tilojen sinetöimisen, mutta ei kerro paketin kokoa vaan sanoo, että se sisältöä tutkitaan. Silminnäkijät sanovat nähneensä 4 keltaiseen muoviin käärittyä postin kuljetusalustaa, mutta ei tiedetä, miten ne liittyvät asiaan ja kuka ne toi sinne.  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/german-chancellors-office-sealed-off-due-to-suspicious-package/2016/01/06/
·         IDF:n kersantti sai surmansa ja sotilas haavoittui Tzelimin sotilasharjoituksissa, joissa ammuttiin kovilla ja myös kranaatteja käyttäen. http://www.jewishpress.com/news/officer-killed-soldier-injured-in-zeelim-base-accident/2016/01/05/
·         Knessetin komitea suosittaa, että Breaking the Silence järjestön edustajat pidetään poissa yliopistojen asuntoalueilta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/knesset-committee-recommends-keeping-breaking-the-silence-off-campuses-2/2016/01/05/ [G1]autus

Sunday, January 03, 2016

SUNNUNTAI 03.01.2016

SUNNUNTAI 03.01.2016
1.     EI SATANUT Jerusalemissa lunta sapatin aikana, kuten ennustettiin, mutta räntää sateli sen verran, että katoksille oli kertynyt pieniä kosteita räntäpälviä, jotka pian sulivat pois. Pohjoisessa, Golanilla, Galileassa ja Hermonilla sen sijaan oli jo talven tuntua maan ja puitten oksien peittyessä lumiseen vaippaan. Ei silti, että lumimyrskyjä niin kauheasti haluttaisikaan, mutta rannikolla asuvien huvituksiin kuuluu tulla Jerusalemin liepeille näkemään ja kokemaan talven lunta. Etenkin lapsille se on elämys, jotka usein tuovat mukanaan pulkkia ja jopa suksia laskettelua ja hiihtoharjoituksia varten, lumisodasta puhumattakaan.

Vettä sen sijaan satoi paikoin runsaasti; Ein Gediin johtava tie suljettiin vesimassojen runnellessa pahoin tietä, kuten se tekee joka talvi Juudean vuorille sataneitten vesien valuessa rinteitä pitkin kohti Suolamerta, joka hartaasi sitä toivoo.
Viileää ja sumuisen kosteaa sen sijaan on ulkona lämpötilan pysytellessä Jerusalemin ympäristössä yön aikana lähellä nollaa nousten päivällä 8 asteen tienoille, kuten ToI ennustaa; JP vain puolet siitä.  
Taivas pysytellee pilvisenä tai osittain pilvien peitossa keskiviikkoon saakka, jolloin ilman lämpötila alkaa uudelleen nousta siten, että keskiviikon luvut ovat 6 -15 +C-astetta taivaankannen myös selkiytyessä aurinkoiseksi.

SÄÄTILAT tänään; Jerusalem 2 -8; Tiberias 8 -14; Suolameri 12 -19; Eilat 8 -18 +C-astetta.
Kinneretin pinta nousi edellisestä lukemasta 4 sm, ja on nyt -213.00 m merenpinnan alapuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että maa on kostunut tarpeeksi, jotta valtaosa sadevedestä kulkeutuu kanjonien ja puronpohjien kautta Genessaretin järveen.

2.     TEL AVIVISSA perjantaina sattuneen terrori-iskun tekijä on edelleen karkuteillä poliisin ja Shin Betin tiiviistä etsinnöistä huolimatta. Dizenkoff kadulla tapahtuneessa tulituksessa kuoli kaksi ihmistä ja 8 haavoittui, kolme heistä kriittisessä ja yksi hengenvaarallisessa tilassa.
Surmansa saaneista Alon Bakal, 26, Karmielista, kahvilan hoitaja, josta tulitus alkoi, ja Shimon Ruime, 30, Ofakimista, osallistui ystävänsä syntymäpäiväjuhliin, haudataan tänään, Bakal Karmielissa ja Ruime Ofakimissä. Näin elämä jatkuu ja kuten usein toistuu Israelissa. Surmansa saaneet haudataan, ja elävinä säilyneet pyrkivät jatkamaan normaaleja toimintojaan kantaen avoimia haavoja sydämessään ja ikävöiden poisnukkuneita, jotka jättivät tyhjän tilan monen rintaan. 

TERRORISTIKI epäilty on nimeltään Nashat Milhem, 31, kotoisin Araran arabikylästä Wadi Arassa. Tulituksen silminnäkijät kuvaavat epäillyn arabin toimineen kylmän rauhallisesti ja hymyilleen ennen tulituksen aloittamista puoliautomaattiaseellaan, jonka hän toi paikalle mustassa laukussa. Ammuttuaan yhden lippaan tyhjäksi hän pudotti sen kadulle jatkaen aseineen pakoaan. Hänellä uskotaan olleen ystävä, joka odotti autossa ja kiihdytti välittömästi jonnekin tuntemattomaan mutta ennealta sovittuun piilopaikkaan. Poliisin arvion mukaan hän on edelleen Tel Avivin alueella.
Nashat Milhemilla on aikaisempaa kokemusta toimista poliisin kanssa. Hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen yrityksistä siepata IDF:n sotilaan aseen. Hänet kuvaillaan epäonniseksi nuoreksi mieheksi, yksinäiseksi sudeksi. Perheen asíanajaja Sami Milhem kuvaa häntä mieheksi, jolla oli sisäisiä ongelmia. ”Jos tapaisit hänet kadulla, voisit sanoa, ettei kaikki ollut kohdallaan hänen päässään”. Tämä voi kuulua hänen taktiikkaansa.
Hänen isänsä, joka toimi poliisin vapaaehtoisena avustajana. sanoo, että hänen poikansa oli varastanut hänen aseensa, jota hän säilytti turvallisessa paikassa. . Poliisi takavarikoi aseen perheen jäsenen valituksen johdosta, mutta palautti sen kuukausi sitten.
Epäillyllä Nashat Milhemillä väitetään olleen yhteyksiä IS:n agenttien kanssa, mutta Sami Milhem kiistää tämän.
Poliisi suoritti perjantaina ja uudelleen lauantaina ratsian Milhemin perheen kotiin Ararassa takavarikoiden tietokoneen sekä vei kaksi perheen miesjäsentä kuulusteltaviksi.
Milhemin perhe ja suku sekä koko Arararan kylän asujamisto on yksimielisesti tuominnut tulituksen ja murhat sanoen Nashatin häpäisseen ei vai oman perheensä vaan koko suvun ja kylän asukkaita.  Epäillyn isä kehottaa poliisia pidättämään hänen poikansa ennen kuin hän ehtii tehdä lisää rikoksia.

Erillisenä tapahtumana lienee poliisin Tel Avivin pohjoisosasta löytämä pahoin haavoittunut taksinkuljettaja joka kuoli haavoihinsa lääkintäryhmän ehtiessä paikalle. Poliisi ei halua kertoa, liittyykö tämän edelliseen tapaukseen. http://www.timesofisrael.com/police-swarm-north-tel-aviv-as-hunt-for-shooter-goes-into-second-night/,

Poliisin pelkona on, että epäilty voi ottaa panttivankeja, ja siksi Tel Avivin koulut on asetettu tarkan vartioinnin alaisiksi. Aseistettuja partioita asetettiin koko kaupungin alueelle koko vuorokauden ajaksi. Kouluja ja muita laitoksia kehotetaan kuitenkin jatkamaan toimintojaan entiseen tapaan terroriuhasta huolimatta. http://www.jpost.com/Israel-News/Tel-Aviv-schools-under-heavy-security-amid-searches-for-Dizengoff-gunman-439214

3.     Jewish Press com julkaisi sunnuntaina Frimet ja Arnold Rothin kirjoittaman pitkään artikkelin otsikolla. ”PA Payments Plan? Storms ahead? Not everyone notices”. (“PA:n maksusuunnitelma? Myrskyjä edessä? Eivät kaikki huomanneet”) Artikkeli julkaistiin ensiksi kirjoittajien websivulla “This ongoing war”.
Otan tästä artikkelista muutamia tärkeimpiä huomioita.

Artikkelissa viitataan ensin sään äkillisiin vaihteluihin, mutta vakavoituu pian selvittelemään Israelia uhkaavia vakavia pyörremyrskyjä. JP viittaa maanantaina raportissaan Gal Bergerin Israelin radion Reshet B ohjelmassa julkaistuihin tietoihin, jotka perustuvat hänen keskusteluistaan nimeltä mainitsemattoman PA:n korkean virkailijan kanssa, joista muutamia poimintoja:
·        Fatahin johdossa muutamat vaativat itsemurhaiskujen aloittamista. JP kuitenkin toteaa, että Fatah odottaa ensin, mihin suuntaan tuuli kääntyy.
·        Arabien yli 3 kuukautta sitten aloittama terroriaalto tulee ennen pitkää kiihtymään; Fatahin katsoessa, että ”se on pakotettu osallistumaan meneillään olevaan vastarintaan”.
·        Samat henkilöt, havaitessaan nuorten ihmisten muodostavan vertavaluvan veitsenterän Israelin vastaisessa taistelussa, näkevät PA:n väistämättömän romahduksen ja sen vallan murtumisen, josta syytetään Israelia.
·        Tätä tulee seuraamaan kaduilla harjoitetun Israel-vihan kääntämiseksi PA:n johtoa vastaan. Kun tämä tapahtuu, PS tulee arvioimaan uudelleen Israelin suhteensa (kuitenkaan selittämättä, mitä PA tulee ratkaisemaan lukuisat kysymykset koskien veden, sähkövirran, lääkintäpalvelujen jatkuvuutta ja monia muita ratkaisemattomia ongelmia).
·        Yksinäisten susien tekemiä terrori-iskuja on vaikea tai lähes mahdotonta hallita.
·        On odotettavissa, että PA:n (ja Israelin) arabien sisällä vaikuttavat järjestöt tulevat taistelemaan keskenään johtoasemasta, syyttäen taasen Israelia.
Artikkelissa todetaan seuraavaksi, miten PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin on todettu suoraan kiihottavan nuoria PA:n ja Israelin arabeja hyökkäyksiin.
”Me siunaamme jokaisen veripisaran, joka on vuodatettu Jerusalemin hyväksi, kirkkaan ja puhtaan Allahin hyväksi vuodatetun veren, jos Allah niin tahtoo. Jokainen marttyyri (shahib) pääsee paratiisiin, ja jokainen haavoittunut saa palkkionsa Allahilta. Al Aksa (moskeija) on meidän eikä heillä (juutalaisilla) ole oikeutta häväistä sitä saastaisilla saappaillaan. Me emme salli sitä, ja me tulemme kaikin voimin puolustamaan Jerusalemia. (Abbas 01.12.2015 Terrorista puhuen, kaksimielisyys ja suoranainen teeskentely toimivat).
Kiihotus todella toimii, mistä on osoituksena vähän raportoitu kooste arabien mielipidetiedustelusta 14.12.2015.
·        Väkivaltaa kannatti v.2015 syyskuun gallupissa 57 %, nyt 60 %.
·        Eniten aseellista väkivaltaa ja puukotuksia kannattivat 18 -22 vuotiaat, jotka myös eniten vastustavat kahden valtion periaatetta. V. 2013 israelilaisista 63 % kannatti kahta valtiota (kuten myös Obama, Yk ja EU). Arabien keskuudessa se hylätään, tänään 54 % hylkää sen, syyskuussa 2015 luku oli 51 %.
·        Runsas 2/3 osa PA:n arabeista kannattaa israelilaisten puukotuksia.
·        Suunnilleen sama määrä PA:n arabeista haluaa Abbasin eroa. Hänet valittiin 2005 vaaleissa PA/PLO:n puheenjohtajaksi neljäksi vuodeksi, joten hänen hallintonsa ja hänen muodostamansa hallitus ovat laittomia. Abbas ei uskalla kutsua uusia vaaleja, koska ennakkotietojen mukaan Hamas saisi niissä enemmistön ja tulisi muodostamaan uuden hallituksen. (Abbasilla on täysi syy pelätä omaa henkeään, eikä vain heikon terveytensä vuoksi)
Toinen huonon sään ennuste tulee Hamasin taholta, artikkelissa todetaan. Ynetnews artikkelin mukaan Hamas antoi torstaina käskyn kaadereilleen iskeä kaikkia Israelin sekä siviili- että sotilasjohtajia vastaan vihreän linjan länsipuolella, eli Israelin alueella.
Hamas sanoo, että se on perustanut useita ”nukkuvia” soluja Israelin ja PA:n alueille. Todisteena siitä on Israelin äskettäin paljastama ja pidättämä 17 hengen solu, joka toimi Jerusalemin itäosan Abu Dish arabilähiössä. ynetnews.com raportoi siitä:
·        ”Solun paljastui vain siksi, että yksi solun jäsenistä tuli maininneeksi siitä PA:n viranomaiselle pyytäen erityislupia solun jäsenille liikkumista varten. (toisten solujen jäsenillä ei ole samaa vaaraa, koska heillä ei ole turvallisuuteen liittyviä rikkomuksia. (31.12.2015 ynetnews.com).
Artikkelissa mainitaan edelleen, että Hamas on etsinyt yhteyksiä Fatahin kanssa yhteisen strategian luomiseksi itsemurhaiskuja varten, eikä se ole mikään ihme, sillä PA maksaa palkkaa jokaiselle terroristille Israelin vankiloissa, ja stipendejä surmansa saaneen terroristin perheelle terrori-iskun tehokkuuden mukaan, sekä Fatahin että Hamasin jäsenille, enemmän kuin työssä käyville.
Artikkelissa esitetään lisäksi esimerkkejä palkoista, ja niissä eniten Israelia härnäävät terroristien kuten Sparro-kahvilaan tehdyn terrori-iskun tekijät. Berger sai käsiinsä PA:n laatiman listan terroristeista, joille palkkaa maksetaan, se julkaistiin JP:ssä. PA:n moraalikäsitykset ovat käänteisiä yleisille periaatteille: Mitä suuempi rikos, sitä suurempi palkkio (jonka Allah antaa Abbasin tulkinnan mukaan).
Tämä kaikki tapahtuu länsimaiden antamien tukien varassa, ja samalla Abbas kulkee pitkin maailmaa syyttämässä Israelia, miten se sortaa arabimuslimeja ja kristittyjä estäen sen kehittymästä maksaen samalla kymmeniä miljoonia USD terroristeille ja heidän perheilleen. Lisäksi PA/PLO on velkaa Israelille useita satoja miljoonia USD sen toimittamasta vedestä, sähköstä, polttoaineesta ja muista hyödykkeistä Israelin hallitusten myötävaikutuksella, mikä on mieletöntä julkisten asioitten hoitoa. http://www.jewishpress.com/indepth/analysis/pa-payments-plan-storms-ahead-not-everyone-notices/2016/01/03/

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Jerusalemin ja Betlehemin välisellä tunneliteillä tulitettiin israelilaisia autoja tänään. Uhriksi joutui Abu Torin arabi-asukas, joka ilmoitti siitä poliisille. Hän sai vähäisä vammoja, mutta autossa havaittiin useita luodinreikiä. http://www.jewishpress.com/news/shots-fired-at-vehicle-driving-through-tunnels-road/2016/01/02/
·        Oikeudessa luettiin syytökset kahta israelilaista nuorta vastaan ns. Duma-polttomurhasta syytettyinä. http://www.timesofisrael.com/two-suspected-jewish-extremists-indicted-for-duma-murders/
·        Egypti kiihdyttää iskujaan islamisteja vastaan Siinain niemimaalla. Egyptin sotilaslähteet toteavat, että Egyptin ilmavoimat ovat surmanneet 60 jihadistia, joita ovat tehneet myös maavoimat. USA:n toimittamat Apache helikopterit olivat ilmaiskujen keskeisimmät suorittajat. http://www.timesofisrael.com/up-to-60-is-militants-said-killed-in-sinai-airstrikes/
·        Saudi Arabian ja Iranin välit nousivat useita pykäliä saudien teloitettua 47 shia-muslimia syyttäen heitä tasapainon järkyttämisestä ja sabotaasista kuningaskuntaa vastaan. Teheranissa järjestettiin saudien vastaisia mielenosoituksia ja Saudi Arabian lähetystö Teheranissa sytytettiin tuleen. Olikohan tämä saudien teloitus harkittu loppuun asti, on kysymys, johon satanen vastaus lähipäivien aikana. Iran kehittelee 5000 km:n kantomatkan ballistisia ohjuksia Wienin sopimuksen vastaisesti, ja Obaman hallituksen mukaan Iran alkaa olla valmis toteuttamaan sen asettamat Irania koskevat säädökset sanktioitten poistamiseksi. http://www.timesofisrael.com/iran-sponsors-terror-has-no-shame-saudi-arabia-says/