Posts

Showing posts from September 16, 2012

PERJANTAI 21.09.12

PERJANTAI 21.09.12
1. JOHTAVAT länsimaat, kuten USA, Saksa, Englanti ja Ranska, varoittivat Irania YK:n turvallisuus-neuvoston kokouksessa, mutta olivat haluttomia asettamaan varoituslinjoja. Niiden edustajat sanoivat torstain istunnossa, että aika neuvotteluille Iranin ydinsuunnitelmasta on valumassa käsistä. Englannin edusraja YK:ssa Mark Lyall Grant varoitti Irania, että se on valinta-tilanteessa; sen tulee valita joko jatkaa Syyrian vapautta polkevan politiikan tukemista tai pelata rakentavaa roolia Lähi Idässä. ”Iran ei voi toimia terrorismin viejänä ja samaan aikaan toimia vastuullisena jäsenenä kansainvälisellä forumilla, valinta tulee tehdä pian”, hän selitti. USA hallitus on Obaman suulla ilmoittanut, että ainoa ”punainen varoituslinja” on se, ettei Iran saa rakennettua ydinasetta valmiiksi.
Tämä tarkoittanee sitä, että kun Iran on saanut ratkaistua viimeisetkin ongelmat ydinpommin rakentamiseksi ja asentamiseksi Shahab-3 ohjuksen kärkeen, Obaman asettama punainen varoitus …

Rukouspyyntö Israelin puolesta

Rukous juutalaisten maan ja juutalaisen kansan puolesta.
Pyhä Jumala, Sinä Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumala, muista lupauksesi maasta, jonka Sinä kättä kohottaen ja vannoen annoit heille ja heidän jälkeläisilleen ikuiseksi omaisuudeksi. Pyhä Jumala, varjele Juudean ja Samarian vuoria, kukkuloita, laaksoja ja puronotkoja, jonne Sinä lupasit palauttaa kaikkeen maailmaan hajotetun kansasi jäseniä, ja jossa Sinä lupasit hoitaa heidän vammansa ja lääkitä heidän haavansa, mutta jota viholliset miehittävät ja ilkkuen väittävät, että nuo ikuiset kukkulat ovat tulleet heidän omaisuudekseen. Pyhä Jumala, Sinä lupasit, että kansasi saa istuttaa viinitarhansa ja oliivi- ja hedelmälehtonsa Juudean ja Samarian kukkuloille, rinteille ja laaksoille ja asua siellä kenenkään pelottelematta. Muista tämä lupauksesi Pyhän Nimesi tähden.
Pyhä Jumala, varjele Jerusalemia, sitä Suuren Kuninkaan Kaupunkia. Varjele sen muureja, rakennuksia, katuja, aukioita ja puistoja. Varjele Temppelivuorta, jonne Sinu…

TORSTAI 20.09.12

TORSTAI 20.09.12
1. IDF järjesti uudenvuoden päivän jälkeen yllätysharjoitukset Golanilla, josta hyvin harvat IDF:n johdossakaan tiesivät etukäteen. Harjoitusten tarkoituksena oli testata armeijan raskaan aseistuksen kykyä vastata yllättäviin tilanteisiin. Harjoitukset käytiin kovilla ammuksilla, ja niistä ilmoitettiin Syyrialle etukäteen erehdysten välttämiseksi. Harjoituksiin osallistuvia alettiin kutsua palvelukseen heti pyhäpäivien loputtua. Edes IDF:n pohjoisen lohkon komentaja ei ollut tietoinen harjoitusten alkamisesta, joihin osallistui kaksi divisioonaa. Niitä johti tykistön komentaja prikaatinkenraali Roi Riflin. IDF:n keskusjohdon komentaja sai tiedon harjoituksista 24 tuntia ennen niiden alkamista, sillä vaikka niitä oli suunniteltu viikkoja aiemmin, päivämäärää ei oltu kerrottu.
Harjoitukset saavuttivat kohokohtansa tykistön alkaessa moukaroida kohteitaan Golanilla kovilla ammuksilla iltapäivän kuluessa. IDF:n komentaja Benny Gantz osallistui harjoituksiin tulittaen o…

KESKIVIIKKO 19.09.12

KESKIVIIKKO 19.09.12
1. PALESTIINAN Vapautusjärjestö (PLO) piti hallituksensa 2-päiväisen kokouksensa viikonvaihteen aikana. Asialistalla oli tärkeitä ja vaarallisiakin asioita: Puheenjohtaja Mahmoud Abbasin esitys YK:n yleisistuntoon Palestiinan valtion hyväksymiseksi YK:n ei-valtio jäseneksi, joka antaisi sille oikeuden saada edustajansa YK:n alaisiin järjestöihin. Toisena listalla oli esitys Oslon sopimusten ja kaikkien siihen liittyvien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten mitätöiminen. Tästä esityksestä keskusteltiin, mutta hallitus ei pystynyt tekemään päätöstä asiassa, vaan siihen palataan sitten, kun ensimmäinen esitys on käsitelty YK:ssa ja USA:n presidentinvaalit on pidetty. Paikalla ollut PLO:n edustaja sanoi, ettei heillä ollut rohkeutta tehdä noin raskaita päätöksiä, vaikka jotkut jäsenet kritisoivat Abbasin harjoittamaa politiikkaa ja vaativat Oslon sopimusten romuttamista. Hän sanoi, että ilmapiiri keskusteluissa oli hyvin jännittynyt.
MAHMOUD ABBAS sanoi Facebookiin …

TIISTAI 18.09.12

TIISTAI 18.09.12
TÄNÄÄN on Israelin itsenäisyysjuhlien toinen päivä, jota pidetään pyhäpäivänä eivätkä lehdet ilmesty eivätkä muutkaan normaalin arkipäivän toiminnot ole voimassa tänään. Laadin kuitenkin lyhyen yhteenvedon tämän hetken tilanteesta Israelista käsin katsottuna. Kuten totesin, Israelissa kaikki on odotustilassa, mutta maailma ei jaksa odottaa eivätkä juutalaisten pyhäpäivät estä poliittisia ja muita tilanteita etenemästä kaiken aikaa.
1. USA:n ulkoministeriö yrittää selvittää itselleen, mitä Libyan Benghazin kaupungissa oikein tapahtui ja miksi. Ministeriö oli odottanut Libyan kiittävän Yhdysvaltoja avustuksesta, jota se antoi Muammar Gaddafin yksinvaltaisen hallinnon kukistamiseksi. Miksi siis tällainen raivo? Ulkoministeriön lausunnossa ei pystytä vielä määrittelemään, oliko kysymys terrorismista vaiko vain harhautetun kansan spontaanista noususta käyttäen keppihevosenaan kuuluisaa Muhammedia pilkkaava 14 minuutin filminpätkää. Sama päättämättömyys kuvastuu president…

SUNNUNTAI 16.09.12

SUNNUNTAI 16.09.12
1. VÄKIVALTAISIKSI usein kiintyneet mielenosoitukset ovat pyyhkineet pitkin Lähi Idän muslimimaita. Niiden sanotaan saaneen virikkeensä USA:n valmistetusta varsin kehnosta 14 minuutin mittaisesta filminpätkästä ”The Innocence of Muslims”, joka esittää islamin perustajan ja muslimien profeettanaan pitämän Muhammedin epäedullisessa asemassa naisten miehenä ja julmana tyrannina, mutta joiden todellinen tausta lienee paljon syvemmällä. Ne ovat suoraa seurausta ”arabikevään” väkivaltaisuuksista, jotka heiluttivat ja osin kaatoivat perinteisiä yksinvaltaisia hallituksia, ja niiden jälkeiseen pettymyksestä ja turhautumisesta havaittuaan, ettei kadun ja erämaan miehen ja naisen asema ole parantunut vaan pikemmin huonontunut. Kansoilla on tapana kääntyä jumalansa puoleen – olkoon tämä mikä tahansa – etsiäkseen lohtua ja ymmärtämystä kärsimyksiinsä ja ongelmiinsa.
Arabi- ja MUSLIMImaissa tämä jumala on islamin vuosisatojen ajan julistama Allah, joten luonnollisesti kansa et…