Rukouspyyntö Israelin puolesta


Rukous juutalaisten maan ja juutalaisen kansan puolesta.

Pyhä Jumala, Sinä Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumala, muista lupauksesi maasta, jonka Sinä kättä kohottaen ja vannoen annoit heille ja heidän jälkeläisilleen ikuiseksi omaisuudeksi. Pyhä Jumala, varjele Juudean ja Samarian vuoria, kukkuloita, laaksoja ja puronotkoja, jonne Sinä lupasit palauttaa kaikkeen maailmaan hajotetun kansasi jäseniä, ja jossa Sinä lupasit hoitaa heidän vammansa ja lääkitä heidän haavansa, mutta jota viholliset miehittävät ja ilkkuen väittävät, että nuo ikuiset kukkulat ovat tulleet heidän omaisuudekseen.
Pyhä Jumala, Sinä lupasit, että kansasi saa istuttaa viinitarhansa ja oliivi- ja hedelmälehtonsa Juudean ja Samarian kukkuloille, rinteille ja laaksoille ja asua siellä kenenkään pelottelematta. Muista tämä lupauksesi Pyhän Nimesi tähden.

Pyhä Jumala, varjele Jerusalemia, sitä Suuren Kuninkaan Kaupunkia. Varjele sen muureja, rakennuksia, katuja, aukioita ja puistoja. Varjele Temppelivuorta, jonne Sinun Messiaasi on luvannut rakentaa Jumalan Temppelin. Poista Pyhältä Vuorelta sinne pystytetyt iljetykset ja epäjumalain palvonta Pyhästä Kaupungista. Pyhä Jumala, varjele Öljymäkeä ja Sionin vuorta, aluetta, jonne Sinun Messiaasi tulee astumaan jalallaan.
Pyhä Jumala, Sinä lupasit luoda Jerusalemin iloksi, riemuksi sen kansan, josta Sinä sanoit iloitsevasi, ja kansastasi, jonka keskuudessa ei enää kuulla itkun eikä valituksen ääntä. Jerusalemissa Sinä, Pyhä Jumala, lupasit lohduttaa kansaasi.

Pyhä Jumala, varjele Jordaninlaaksoa, jota vihollinen haluaa omakseen, ja varjele Gazan kaistaa, jota amalekilaisten, kanaanilaisten ja filistealaisten jälkeläiset asuttavat. Muista lupaustasi, miten nämäkin alueet kuuluvat omaisuuskansasi perintöosaan.

Pyhä Jumala, armahda kansaasi, juutalaista kansaa, jota Sinä olet alkanut koota esi-isiensä maahan kaikista maailman kansoista. Armahda niitä, jotka jo asuvat Pyhässä Maassa ja armahda niitä, jotka asuvat vielä vieraissa maissa.
Pyhä Jumala, herätä Sinä heidän sydämessään polttava halua muuttaa omaan maahansa, niidenkin, jotka ovat kadottaneet juutalaiset juurensa edes tietämättä kuuluvansa valittuun kansaan, mutta Sinä tiedät ja tunnet heidät.
Pyhä Jumala, herätä Sinä heissä tietoisuus pyhistä juuristaan ja ohjaat heidät Luvattuun Maahan ennen kuin Sinä päästät valloilleen vihasi hehkun maailman kansoja kohtaan heidän syntiensä ja saastaisuutensa sekä heidän epäjumalain palveluksensa vuoksi ja siksi, että he ovat jakaneet Sinun maasi.

Pyhä Jumala, anna lupauksesi mukaan kansallesi viisaus ja tieto ja taito tehdä tehottomaksi jokainen ase, joka kansasi varalle valmistetaan, ja lamauttaa jokainen  kieli, joka nousee käymään oikeutta sen kanssa poistaakseen sen laillisuuden ja oikeuden elää rauhassa omassa maassaan, jonka Sinä olet heille antanut.
Pyhä Jumala, varjele kansasi niiltä, jotka teeskennellen sanovat puolustavansa Israelia, mutta jotka sen vihollisiin liittyen sotivat sen laillisia oikeuksia ja Sinun lupauksiasi vastaan.
Pyhä Jumala, anna pian tulla ajan, jolloin Sinä tuomitset pakanakansain kesken säätäen oikeutta heille siten, että he takovat miekkansa auroiksi ja keihäänsä vesureiksi, ettei kukaan nosta miekkaa toista vastaan eikä enää opettele sotimaan.
Pyhä Jumala, kuule meitä oman Pyhän Nimesi tähden.
Amen.

Hyvä Israelin ystäväni, nyt jos koskaan on aika rukoilla Israelin puolesta, korottaa äänesi Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumalan puoleen, sillä viholliset aikovat YK:ssa jakaa Jakobin heimolle luvatun maan ja Suuren Kuninkaan kaupungin Jerusalemin luovuttaakseen osia niistä ympärileikkaamattomille pakanoille. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas esittelee vaatimuksensa YK:n yleiskokouksessa 27.09.2012.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020