Posts

Showing posts from May 27, 2018

TORSTAI 31.05.2018

TORSTAI 31.05.2018
01. Hamas ja Islamic Jihad myönsivät molemmat olleensa Gazasta ammuttujen rakettien, kranaattien, kivääritulen ja petroli-pommien sekä leijojen takana. Tiistain aikana Gazasta ammuttiin raporttien mukaan 70 rakettia ja kranaattia, joista Iron Dome esti 25 saavuttamasta kohdettaan. Viime yön aikana Gazasta ammuttiin lisää 80 rakettia ja kranaattia. Luvut voivat vaihdella, eri tietolähteiden mukaan.
Suurin osa putosi aukoille kentillä, eikä Iron Dome ampunut niihin vastaohjuksia, koske sen tutka laskee raketin iskupaikan.
Yksi raketti osui asuntorakennukseen aiheuttaen jonkin verran tuhoa, mutta kukaan ei haavoittunut. Eilen yksi raketti putosi lastentarhan pihamaalle vain hetkeä ennen, kuin lasten oli määrä tulla paikalle. Se aiheutti vahinkoa rakenteille, mutta kukaan ei haavoittunut. Kaikkiaan rakettitulesta johtuen 5 ihmistä sai vaarattomia haavoja käsiinsä, jalkoihinsa tai päähänsä rakettien sirpaleista. Muutamat sotilaat saivat myös pieniä haavoja.

02. Tämä …

TIISTAI 29.05.2018

TIISTAI 29.05.2018
01. Pääministeri Netanyahu matkustaa ensi viikolla Eurooppaan, ensin Berliiniin, jossa hän tapaa Saksan liittokansleri Angela Merkelin, ja sieltä Pariisiin, jossa hänellä on tapaaminen presidentti Emmanuel Marcosin. Keskustelujen pääteemana lienee JCPOA-sopimuksen mahdollinen täydentäminen, jota EU-maat vastustavat. Israelin kannalta kriittisin kysymys on Iranin potentiaalinen ydinpommi, jota varten se raporttien mukaan rikastaa uraania salaisessa paikassa, jonne IAEA:n tarkastajia ei ole päästetty. Toinen kysymys, joka koskee läheisesti myös Yhdysvaltoja ja jonka tulisi koskea myös EU-maita, on Iranin ballististen ohjusten rakentaminen. Näillä se yltäisi useimpiin EU-maitten ja Lähi-Idän pääkaupunkeihin, sekä Israeliin.
Israel suhtautuu vakavasti Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein uhkauksiin tuhota Israel kokonaan ja poistaa se maailmankartalta.
Toiseksi Israel ei voi hyväksyä Iranin rakentavan tukikohtiaan Syyrian eteläosiin aivan pohjoisrajan tuntumaan. Presi…

SUNNUNTAI 27.05.2018

SUNNUNTAI 27.05.2018
01. ISRAEL teki sen taas, kuinkas muutenkaan. Mitä tahansa tapahtuu Syyriassa, Irakissa tai Libanonissa tai edes Gazassa, Israelia syytetään aina ensiksi ottamatta selvää kuka oli asialla.
IAF:n koneitten väitetään torstaiyön aikana iskeneen Dabaan sotilaslentokentälle Syyrian keskiosassa. Sky News lauantain raportin mukaan ilmaiskuissa sai surmansa 21 ihmistä, heidän joukossaan 9 Iranin sotilasta.
Raporttien mukaan ilmaiskujen kohteina olivat Hizbullahin jäsenet ja sotilaat, jotka tukevat presidentti Assadin hallitusta. Raporttien mukaan alueella kuultiin kuusi voimakasta räjähdystä, jotka aiheutuivat ohjusten iskuista Homsin alueella, lähellä Libanonin rajaa. Syyrian ilmatorjunta yritti eliminoida lähestyviä ohjuksia.
Syyrian Al-Marsad ihmisoikeusjärjestö sanoi ohjusiskujen olleen Israelin tekemiä.
Perjantaina Libanonin armeija ilmoitti päivää aikaisemmin viiden IAF:n koneen kierrelleen Libanonin ilmatilassa 15 tunnin ajan. Raportin mukaan useimmat lennot ta…