Posts

Showing posts from April 19, 2020

TORSTAI 23.04.2020

TORSTAI 23.04.2020
01. Tänään torstaipäivän aamuna on tuntuma, että Israelin yllä leijuva tumma varjo on väistymässä, eli ”torstai on toivoa täynnä”. Mittarissa oli lämmintä 16 astetta (luvattu 13) ja taivaan kansi on enää puolittain pilvessä.

Onhan maalle luvassa uusi ”hätätilahallitus”, jonka kestoiäksi määriteltiin 36 kuukautta, eli 3.0 vuotta. Lieneekö sattuma vai suunniteltu, mutta aikamäärä tuntuu kovin tutulta ilmoitusten valossa.

Puolet siitä on määritelty Netanyahun hallinta-ajaksi, toinen puolikas Benny Gantzille, mutta vain 31 % uskoo, että Netanyahu luopuu vallankahvastaan noin vain ilman taistelua, mutta 64 % on tyytyväinen siihen, että pysyväksi tarkoitettu hallitus on joka tapauksessa saatu runnottua aikaan.

Toiseksi Terveysministeriön taholta uskotaan, että COVID19 on saavuttanut sen, mitä se ylipäätään voi saada aikaan juutalaisille ikuiseksi perinnöksi Luvatussa Maassa, eli tartuntojen ja kuolonuhrien määrissä huippukohta on jo ylitetty.
http://www.israelnational…

TIISTAI 21.04.2020

TIISTAI 21.04.2020
01. ”Jumalalle kunnia, soikoon sydämestämme, virsin, lauluin psalttarein, harpuin, huiluin, kantelein”.

Tällainen virrenpätkä on soinut mielessäni aamuyön tunneista lähtien. Ehkä se ei aivan oikea muistuma virrestä, mutta se kuvastaa tämän tiistaiaamun tunteita.

Talven alkaessa väistyä sivuun ja kevään herätellessä Jumalan luomakuntaa uuteen eloon, olen joutunut taas kerran hämmästelemän, miten kaikki Jumalan luomat eliöt, kasvit ja mereneläimetkin noudattavat omaa tarkkaa aikatauluaan.

Kullakin puulla, pensaalla ja luonnonkasvilla on oma kukinta-aikansa: Mantelipuu ja pähkinäpensa aloittavat kukintansa ensimmäisinä, jota seuraavat luonnon-kasvit kuten myös ihmisen jalostamat puut ja kukat.

Kirsikkapensaan lopetellessa kukintaansa omenapuu avasi omat kukkansa.
Linnut ovat alkaneet keräillä pesäaineksiaan ennen kesän helteitä, ja kollikissat mouruavat keväisin seuraten omaa kiima-aikaansa kumppania valitessaan.

Kaikesta näkee, että Jumala on järjestyksen eikä ep…

Sunnuntai 19.04.2020

SUNNUNTAI 19.04.2020
01. SiniValkoisten (SV) johtaja, Knessetin puhemies, Benny Gantz on viimeisten 24 tuntien aikana kertonut sen kanssa aiemmin liitossa olleille kumppaneilleen, että hänen SV- puolueensa ja Likudin johtaja Benyamin Netanyahu ovat lähellä sopimusta kansallisen hätätilahallituksen muodostamiseksi.

TV-12 raportoi lauantai-iltana, että viikkoja kestäneitten keskustelujen jälkeen, joista toistamiseen on vuodatettu julkisuuteen tietoja Gantzin vakuuttaneen välittömästä läpimurrosta, tällä kertaa hänen vakuutuksensa ovat totta.

Kuten kerrottiin aiemmin, Knesset antoi presidentti Reuven Rivlinille mandaatin hallituksen muodostamiseksi, jonka perusteella Rivlin antoi mandaatin edelleen SV:n johtajalle Benny Gantzille, joka ei kuitenkaan pystynyt tasoittamaan SV:n ja Likudin välille nousseita kupruja, joita Rivlinin antama aika-lisäkään ei pystynyt poistamaan, minkä johdosta Rivlin palautti saamansa mandaatin Knessetille.

Knessetillä on 21 vuorokautta aikaa löytää keskuud…