Sunnuntai 19.04.2020

SUNNUNTAI 19.04.2020
01. SiniValkoisten (SV) johtaja, Knessetin puhemies, Benny Gantz on viimeisten 24 tuntien aikana kertonut sen kanssa aiemmin liitossa olleille kumppaneilleen, että hänen SV- puolueensa ja Likudin johtaja Benyamin Netanyahu ovat lähellä sopimusta kansallisen hätätilahallituksen muodostamiseksi.

TV-12 raportoi lauantai-iltana, että viikkoja kestäneitten keskustelujen jälkeen, joista toistamiseen on vuodatettu julkisuuteen tietoja Gantzin vakuuttaneen välittömästä läpimurrosta, tällä kertaa hänen vakuutuksensa ovat totta.

Kuten kerrottiin aiemmin, Knesset antoi presidentti Reuven Rivlinille mandaatin hallituksen muodostamiseksi, jonka perusteella Rivlin antoi mandaatin edelleen SV:n johtajalle Benny Gantzille, joka ei kuitenkaan pystynyt tasoittamaan SV:n ja Likudin välille nousseita kupruja, joita Rivlinin antama aika-lisäkään ei pystynyt poistamaan, minkä johdosta Rivlin palautti saamansa mandaatin Knessetille.

Knessetillä on 21 vuorokautta aikaa löytää keskuudestaan kuka tahansa kansanedustaja, joka pystyy osoittamaan 61 kansanedustajan kirjallisen vakuutuksen tukea hänen pyrkimyksiään hallituksen muodostamiseksi.

Tällä X-henkilöllä on 2 viikkoa aikaa hallituksen muodostamiseksi.
Jos tämä ei onnistu, Israelia odottavat 4.vaalit vajaan vuoden aikana.
Presidentti Reuven Rivlin antoi vaalien potentiaaliseksi ajaksi 4.elokuuta 2020.

Onko Knessetin puhemies esteellinen, ei ole tiedossa, mutta Gantzin täytynee jäävätä oikeutensa johtaa Knessetin istuntoa, jossa kysymystä käsitellään.
Gantz ei kuitenkaan näe estettä sopimuksen solmimiseksi Likudin kanssa.
https://www.timesofisrael.com/gantz-said-to-tell-allies-he-and-pm-are-on-brink-of-deal-to-form-coalition/,

02. Perjantai-iltana ennen sapatin alkamista SiniValkoisten kansanedustaja Chili Tropper hyökkäsi rajusti Netanyahu vastaan sanoen, että Bibi on enemmän kiinnostunut poliittisesta tulevaisuudestaan, kuin valtakunnan tilasta.

Tropper sanoi olevansa pettynyt Bibiin, joka hänen mielestään on eniten kiinnostunut keskusteluissa pienimmistä yksityiskohdista asemastaan potentiaalisessa hallituksessa. Hän paljasti, että Bibin yritykset kiertää Korkeimman Oikeuden päätökset lainsäädännöllä, ovat SV:n punainen viiva.

Tropper analysoi keskusteluja näin: ”Olemme jo saavuttaneet sopimuksen, mutta Bibi kieltäytyy allekirjoittamasta. Aina hän löytää uuden aiheen, jotka useimmiten koskettelevat hänen yksityisiä asioitaan.”

”Bibi ei pysty päättämään, onko hän todella huolestunut siitä, mikä on parasta Israelille vai hänelle. Jos hallitusta ei pystytä muodostamaan, se osoittaa
hänen petollisuuttaan ja kansallista vastuuttomuuttaan”.

Tropper vihjaili edelleen, että ellei edistystä saada aikaan, SV tulee maanantaina edistämään lakiluonnosta, joka hyväksyttynä estää korruptiosta epäiltyä henkilöä palvelemasta pääministerinä.

Gantzin aiempi kumppani ja SV:n johtoon kuuluva Yesh Atd-Telem puolueen johtajistoon Moshe Yaalon sanoi, että vaikka puolue tukee Bibin vastaista lain-säädäntöä, se vetää tukensa pois, jos se on vain osa Gantzin keinoa painostaa Netanyhua suostumaan sopimukseen SV:n kanssa.
https://www.timesofisrael.com/gantz-said-to-tell-allies-he-and-pm-are-on-brink-of-deal-to-form-coalition/,

03. Kuten oli odotettua, Likudin parissa ei oltu ollenkaan onnellisia Tropperin huomautuksista.

Likudin virkailijat olivat vihastuneita Tropperin haastattelun yhteydessä esittämistä mielipiteistä todeten, että neuvottelujen ollessa kriittisessä vaiheessa haastattelun antaminen oli vastoin sopimusta ja vahingollinen keskusteluille.

Likudille on tärkeää Bibin vastaisen lainsäädännön keskeyttäminen, mutta sen rinnalla on Hayelet Shakedin aloittaman oikeusjärjestelmän uusiminen lähtien siitä, ettei Korkein Oikeus (KO) saa puuttua lainsäädäntöön, kuten se on tehnyt.

Likudin pelkona on myös, että KO voi tulkita lakia siten, ettei korruptiosyytösten alaisena oleva henkilö voi toimia pääministerinä, mikä nostaisi Gantzin pääministeriksi koko äänestyskauden ajaksi, eli 4 vuodeksi. Tämä tarkoittaisi vasemmiston nousua maan johtoon ilman viimeisten vaalien tuloksia, joissa Likudin johtama koaliittio nousi maan johtavaksi poliittiseksi tekijäksi.

SiniValkoinen puolueen hajottua sillä on vain 15 +2 kansanedustajaa, Likudilla niitä on 33. Lisäksi gallupit lupaavat Likudille 40 kansanedustajaa ja SV:lle 19. Gantz ei voinut tunnustaa, voiko hän muodostaa seuraavan hallituksen, mutta sanoi menevänsä tarvittaessa seuraaviin vaaleihin pää ylpeästi pystyssä.
https://www.timesofisrael.com/gantz-said-to-tell-allies-he-and-pm-are-on-brink-of-deal-to-form-coalition/,

04. YeshAtid-Telem puolueen johtaja Yair Lapid, joka näkee hartaimman toiveensa nousta Israelin pääministeriksi lipuvan hänen käsistään, tunnustaa, että vaikka hän ei ole onnellinen Bibin toimenpidehallituksen jatkumisesta, se on kuitenkin parempi kuin neljänsien vaalien pitäminen.

Yair Lapid ehdotti torstaina 6 kuukauden poliittista jäädyttämistä, koska hän yhtyy hallintokumppaninsa Moshe Yaalonin arvioon, ettei Benny Gantz ole sopiva toimimaan pääministerinä, koska hän haluaa samaan hallitukseen Bibin kanssa. Hän ei antaa anteeksi sitä, että Gantz aloitti keskustelut Netanyahun kanssa, mikä aiheutti SiniValkoisen puolueen hajoamisen.

Netanyahun johtama toimenpidehallitus otti maan hallinnon joulukuussa vuonna 2018, kun 20. Knesset hajotti itsensä. Sen jälkeen maassa on pidetty kolmet vaalit, jotka eivät ole pystyneet ratkaisemaan maassa vallitsevaa johtajakriisiä.

Lapid luettelee Israelissa vallitsevia ongelmia: Ihmisillä ei ole ruokaa; business hajoaa; ihmisiä kuolee sairaaloihin; virustestejä ei suoriteta tarpeeksi; meidän tulee aloittaa talouden elvyttäminen, jota kukaan ei tee (mikä johtuu koronasta, ei Netanyahusta).

”Näissä olosuhteissa korruptoituneen ja laajennetun hallituksen muodostaminen olisi kansallinen katastrofi, ja neljänsien vaalien pitäminen on huolestuttava. Se tulisi olemaan irtautumista todellisuudesta” Lapid sanoi Knessetin istunnossa.

Lapid sanoo hyväksyvänsä nykyisen Bibin hallituksen jatkavan, koska Knesset on Gantzin johtaman keskusta-vasemmiston valvonnassa, eikä hallitus voi tehdä kaikkea, mitä se haluaa.

Moshe Yaalon hyökkäsi rajusti Bibiä vastaan, jonka päämääränä on saada immuniteetti häntä vastaan nostettua kolmea syytöstä vastaan. ”Sen sijaan, että Gantz toimisi koronavitusta vastaan, hän ojentaa Bibille immuniteetin. On poissa laskuista antaa hänelle maan johtaminen” Yaalon selvitteli.

Yaalon murehti myös sitä, ettei Netanyhau muodostanut maahan vähemmistö-hallitusta (Israelin arabien) Join List kannatuksen varaan. SiniValkoisen johtama blokki suunnitteli myös lakia, jolla korruptiosta syytetty poliitikko olisi estetty toimimasta hallituksen ministerinä.

Yaalonin entiset puoluekumppanit Zvi Hauser ja Yoaz Hendel estivät tämän toteutumisen; he vastustivat sitä ja erosivat muodostaen oman sirpale-puolueensa nimeltä ”Derech Israel”, joka liittoutui Gantzin yhteystoiveisiin.

”He hyökkäsivät minua vastaan liittoutumisesta arabeihin, mutta Joint List olisi tarvittu vain yhteen äänestykseen Knessetissä, millä Bibi olisi karkotettu Balfourin kadulla sijaitsevasta pääministerin asunnosta” sanoi Yaalon.

Tehdäkseen selväksi poliittisen kantansa Hendel ja Hauser julkaisivat FB:ssä seuraavan lausunnon: ”Ei ole olemassa kumppanuutta poliittisen elementin kanssa, joka ei tunnusta Israelia juutalaisena ja demokraattisena kansa-valtiona.”
https://www.timesofisrael.com/lapid-proposes-6-month-political-freeze-as-yaalon-says-gantz-isnt-fit-to-be-pm/,

05. EU:n nimeämättömät virkailijat ovat ottaneet yhteyttä Benny Gantzin ulkomaan asioitten neuvonantajaan Melody Sucharewitcziin varoittaen, että Gantzin ja Bibin hallitusneuvotteluissa mukana oleva Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöjen ja Jordanin laakson liittäminen Israeliin vahingoittaisi EU:n ja Israelin välisiä suhteita, ja aiheuttaisi voimakkaan vastareaktion sen taholta.

Asiasta raportoi lauantaina Israelin TV-kanava 13.
Gantzin neuvonantajan kerrotaan informoineen EU:n virkailijoita, että Gantz oli pakotettu suostumaan kompromissiin alueliitoskysymyksessä voidakseen vaatia muita hänelle tärkeitä kysymyksiä hallitusneuvotteluissa Likudin kanssa.
Hän myös vakuutti Gantzin voivan vaikuttaa asiaan hallituksen sisällä.

Gantz on antanut laimeita, epäselviä lausuntoja kysymykseen, voiko Israel liittää alueita Juudeasta ja Samariasta, mutta ne olivat keskeisiä vaaliteemoja Likudin vaaliohjelmassa. Likudin johtaman oikeistoblokin sisällä katsotaan, että asialla on kiire, koska USA:n presidentti Trump aloittaa vaalikiertueensa eikä voi enää samalla ponnella keskittyä Lähi-Idän tai Israelin asioihin.

Alueliitokset sisältyvät kuitenkin Trumpin nimittämän ja Jared Kushnerin johtaman rauhantiimin Lähi-Itää koskeviin rauhansuunnitelmiin.
https://www.timesofisrael.com/european-union-said-to-warn-gantz-not-to-agree-to-west-bank-annexation/,

06. UUTISIA LYHYESTI

- Talon kokoinen asteroidi pääsi viime viikolla keskiviikkoiltana NASA:n huomaamatta lähemmäs maata kuin kuu.
Asteroid 2020 GH2 on arvioiden mukaan 43 x70 jalkaa, kertoo Space.com.

Nasan planeettojen puolustuksen kordinaatio-toimisto antoi maan asukkaille rauhoittavan lausunnon todeten, ettei maan turvallisuus ollut uhattuna.
https://www.breakingisraelnews.com/148677/nasa-missed-an-asteroid-that-got-closer-to-earth-than-the-moon/,

- New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo sanoi äskettäin CNN:lle antamassaan haastattelussa, että hän se oli, joka tasoitti New Yorkia runtelevan COVID19 aiheuttaman tilastokuprun, eikä Jumalalla ollut mitään osuutta siinä.

Vaarasta viruksen leviämisestä naapurivaltioon Connecticut hän sanoi: ”Kuka hyvänsä kertoo Allisonille – tiedän mitä tapahtuu seuraavaksi – ei ymmärrä kysymystä eikä vastausta siihen”.

”Kukaan ei ole ollut täällä aiemmin, tämä on täysin tuntematonta aluetta. Emme voi puhua ensi viikosta tai kolmesta, vaan puhumme kuukausista. Aloitamme turvallisen vaiheittaisen avaamisen, kansan terveys- ja talous-suunnitelmien avaamisesta voidaksemme hallita sitä täysin”.

Tämä demokraattinen kuvernööri retosti ylpeänä: ”Käytöksemme lopettivat viruksen leviämisen. Ei Jumala sitä lopettanut. Mitä teemme ja miten käyttäydymme, määrittävät miten (COVID19) virus leviää”.
https://www.breakingisraelnews.com/148775/ny-governor-cuomo-we-stopped-the-spread-of-the-virus-not-god/,
But Hashem is truly God: He is a living God Jeremiah 10:10 (The Israel Bible™),

- Chernobylin ydinlaitoksen tuhoalueen läheisyydessä hallitsemattomat pensas- ja metsäpalot muodostavat monikansallisen vaaran.

Yli tuhat palomiestä ponnistelevat saadakseen palon hallintaansa kovista tuulista huolimatta, jotka uhkaavat levittää radioaktiivista savua läheisiin maihin.

Palot alkoivat 03. huhtikuuta, jotka saatiin sammutettua onnistuneesti, mutta palot alkoivat tulipesäkkeinä uudelleen tiistaina.
Ne ovat edenneet jo alle mailin päähän ydinlaitoksen raunioista.
Lentoruiskutusten käyttöä vaikeuttavat kovat tuulet.
https://www.breakingisraelnews.com/148735/wildfires-at-chernobyl-nuclear-disaster-site-pose-multinational-danger/,

- Aasiasta Amerikkaan levinneet jättiläisherhiläiset uhkaavat miehittää Washingtonin kaupungin.
Nämä hyönteiset ovat 5 sm pituisia, siipivälin ollessa 7.5 sm. Niiden pistin on 10 mm pitkiä, joilla ne voivat piikittää uhriinsa neurotoxia nimeltään mandaroxin, joka useiden herhiläisten yhteishyökkäyksenä tappaa ihmisen.

Yksityinen herhiläinen voi iskeä useita kertoja, mikä aiheuttaa anaphylactisen shokin ihmisissä, jotka ovat allergisia.
Japanissa herhiläisten pistoihin kuolee vuosittain 40 -50 ihmistä. Niiden suuria pesiä löydetään ihmisasuntojen läheisyydessä, ja ne ovat hyökkääviä.
https://www.breakingisraelnews.com/148786/swarms-of-killer-hornets-prophesied-in-the-bible-are-about-to-invade-washington/,

“I sent the hornet ahead of you, and it drove them out before you—[just like] the two Amorite kings—not by your sword or by your bow.” Joshua 24:12 (The Israel Bible™),

- USA:n ulkoministeriön ilmoituksen mukaan Kiina on suorittanut salaisen heikosti saastuttavan (lowyield) maanlaisen ydintestin, joka voi olla kattavan globaalin ydin-testikiellon (CTBT) vastainen.

Wall Street Journal sanoo Kiinan ehkä valmistelevan tämän Lop Nur testipaikan käyttämistä ympäri vuoden. Lop Nur-paikalla havaittu kaivaus-aktiivisuus ja sen julkisuudelta piilossa tapahtuva toiminta ovat herättäneet epäilyksiä Kiinan todellisista päämääristä.
https://www.breakingisraelnews.com/148729/serious-concerns-rise-after-announcement-of-secret-chinese-nuclear-tests/,

- Muutamissa Euroopan maissa havaittu osittainen uusien tartuntojen ja kuolemantapausten väheneminen ovat herättäneet toiveita ihmisten toimia ja aktiivisuutta rajoittavien määräysten helpottamisesta, mutta toisaalta niistä kertovien raporttien vastapainoksi: joissakin maissa ne lisääntyvät.

Sekaannusta aiheuttavat tiedot, että todelliset luvut ovat pahasti alimitoitettuja, eli suuri osa viruksen kantajista kulkevat testaamattomina vapaasti ihmisten keskuudessa, ja siihen menehtyneitä on paljon enemmän.
https://www.timesofisrael.com/tip-of-the-iceberg-global-virus-death-toll-thought-to-be-seriously-incomplete/,

- USA:ssa COVID19 uhrien määrän noustessa entisestään presidentti Trump on joutunut ansiottoman painostuksen kohteeksi mielenosoittajien vaatiessa rajoitusten poistamista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278826,

- Trump sanoo, että Kiinan anteeksiantamaton viivyttely viruksen alkupäivinä ja viikkoina on aiheuttanut lukuisten ihmisten sairastumisen ja kuoleman, ja vaatii, että Kiina tulee asettaa vastuuseen holtittomuudestaan.
https://www.timesofisrael.com/us-death-toll-climbs-as-trump-rebuffs-unreasonable-restrictions-blames-china/,

Maailmanlaajuisesti tartuntojen määrä on 2.3 miljoonaa tapausta, 159 000 ihmistä ovat menehtyneet viruksen uhreina.
USA:ssa on 732 197 vahvistettua tartuntatapausta, kuolleita on lähes 40 000.
https://www.timesofisrael.com/us-death-toll-climbs-as-trump-rebuffs-unreasonable-restrictions-blames-china/,

Iran ilmoittaa testanneensa yli 80 000 tartunnan saajaa, ja yli 5 000:sta kuolemasta, mutta todellinen määrä lienee kaksinkertainen.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Iran-reporting-over-5000-deaths-over-80000-cases-of-COVID-19-625032,

Turkki ilmoittaa 82 329 tartuntaa ja tapausten jatkuvasta nousemisesta. Kuolleiden määräksi ilmoitetaan 1 890, ja 10 453 ihmistä ovat parantuneet.
https://www.jpost.com/Middle-East/Turkeys-coronavirus-cases-overtake-Iran-highest-in-Middle-East-625059,

- Iran esitteli äskettäin valmistamiaan droneja, miehittämättömiä pienkoneita, jotka voivat lentää Israelin ilmatilaan, eli yli 1000 km.
Iran käytti 25 drone konettaan hyökkäyksessä Saudi Arabian öljynjalostus-laitokseen viime syyskuussa, aiheuttaen kymmenien miljardien vahingot laitoksen tuotannon keskeytyessä kuukausiksi.
https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iranian-army-acquires-combat-capable-drones-with-930-mile-range-625030,

- Israelissa tartuntojen määrä on nyt 13 362, kuolleita 172, parantuneita 3 564.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278838,

- Melinda ja Bill Gates sanovat varastoineensa ruokaa ja tarvikkeita vuosien ajan valmistautuessaan kulkutaudin pandemiaan tai muuhun tuhoon. Ehkä Bill ja Melinda Gates tietävät jotain, josta tavalliset ihmiset eivät ole kuulletkaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278829,

- Presidentti Trump esitti toiveensa lauantaina maassa asuville muslimeille, että he noudattaisivat samaa etäisyyttä ihmisten välillä, sekä henkilö-kohtaista hygieniaa, kuin muutkin maassa asuvat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278832,

- Ilmastomuutoksen seurauksena tutkijat varoittavat mega-suuruisesta kuivuudesta USA:n länsiosissa ja Meksikon pohjoisosissa. Tutkijoiden mukaan ilman lämpeneminen on suurin kuivuuden aiheuttaja.
https://beforeitsnews.com/environment/2020/04/climate-driven-megadrought-is-emerging-in-western-u-s-says-study-2598130.html,


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -25; Tiberias 17 -32; Suolameri 22 -32; Eilat 19 -33 +C-astetta, puolipilvistä, etelässä ja lännessä aurinkoista, hieman lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Israel aloittaa varovaisen avaamisen viikkoja kestäneen lukituksen jälkeen, sekä talouden elvyttämisen antamalla tehtaille ja liikelaitoksille luvan vähittäiseen paluuseen normaalikautta kohden, mikä voi kestää kuukausia.
https://www.debka.com/israel-takes-controlled-risk-in-initial-exit-from-coronavirus-restrictions/,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019