Posts

Showing posts from April 9, 2017

PERJANTAI 14.04.2017

PERJANTAI 14.04.2017 01.TÄLLAISET viikot ovat mukavan lyhyitä, muutama arkipäivä ja taas sapatti. Tämä sopii minun arkirutiiniin, vaikka eihän eläkeläisen kiireitten tulisi olla rasittavia. Moni heistä kuitenkin valittaa, ettei aika tahdo riittää mihinkään. Kysymys lieneekin enemmän totutusta tavasta kuin pakosta, sillä kiireiseen työelämään tottuneet tuntevat suorastaan syyllisyyttä joutilaisuudesta, eivätkä osaa hellittää. Joka tapauksessa huomenna on sapatti, ja ensi viikon maanantaina on samoin sapatti merkkinä pessahin loppumisesta.
Aamulla ilma tuntui oudon viileältä ja kostealta eilisen lämpimän jälkeen, vaikka mittarissa oli 12 +astetta. Pikkulinnut oivat jo heränneet sirkuttelemaan ja mustarastaskin esitti pienen näytön uudesta repertuaarista, jota se on harjoitellut viikon aikana. Harmoniaa särki pahoin variksen karkeat rääkäisyt kuin muistutuksena, ettei elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista. SÄÄTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 12 -19; Tiberias 18 -24; Suolameri 21 -26; Eilat 21 -27 …

KESKIVIIKKO 12.04.2017

KESKIVIIKKO 12.04.2010 01.MAANANTAI-ILTANA syötiin Israelissa perinteinen seder-ateria. Se oli alkuna 7 päivää kestävälle pääsiäis- (pessah) ajalle, jonka aikana juutalaiset syövät happamatonta leipää. Ennen ensimmäistä päivää heidän tulee korjata pois kaikki hapan kodeistaan. "Pesah-viikon ensimmäisenä päivänä pitäkää pyhä kokous, ja samoin myös seitsemäntenä päivänä pyhä kokous. Mitään työtä älköön tehtäkö niinä päivinä, paitsi mikä on tarpeen ruuan valmistamiseksi", kuten Torassa kehotetaan. "Ja viettäkää tätä happamattoman leivän juhlaa, sillä juuri sinä päivänä Minä vein joukkonne pois Egyptin maasta; sen tähden pitäkää tätä päivää ikuisena säädöksenä sukupolvesta sukupolveen". (2.Ms.12:16 -17) Israel sulki kaikki yhteydet PA:n valvomille alueille Juudeassa ja Samariassa sekä Hamasin valvoman Gazan kaistan pessahin ajaksi, mutta kristityille annettiin erikoisoikeus vierailla pyhissä kokouksissaan Israelin puolella.
02. Kautta juutalaisen historian juutalaiset o…

SUNNUNTAI 09.04.2017

SUNNUNTAI 09.04.2017 01.MITTARISSAMME oli aamulla kymmenisen lämpöastetta, ennusteen mukaan 11, joten oikeilla jäljillä ollaan. Taivaan kansi oli puolittain pilvien peitossa kuten koko ennusteajan, mutta lämpötiloissa tapahtunee selvä hyppäys ylöspäin. LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN Jerusalem 11 -19; Tiberias 15 -24; Suolameri 19 -26; Eilat 19 -32 +C-astetta. Kuten jo mainitsin, huomisesta alkaen lämpötila alkaa nousta hellelukemiin siten, että keskiviikon lukemat ovat 18 -30. Ilma on ennusteen hyvin kuiva ja kuuma. 02.USA:n Välimerellä olevista kahdesta sota-aluksesta syyrialaiselle Shayrat lentokentälle ampumien 59 Tomahawk risteilyohjuksen jälkipyykkiä käydään laajalla rintamalla. Ensimmäisenä reaktiona on Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoitus, että ohjushyökkäys itsenäistä valtiota vastaan, jonka kanssa USA ei ole sodassa, vahingoittaa pahoin Venäjän ja USA:n välisiä suhteita. Venäjä ja Iran tukevat Syyrian hallitusta.
Maailman johtajat ovat suurelta osin antaneet tunnustusta USA:n presi…