Posts

Showing posts from May 7, 2017

PERJANTAI 12.05.2017

PERJANTAI 12.07.2017
01. PRESIDENTTI Donald Trumpin Israelin vierailu 21. -23. toukokuuta on kiihdyttänyt sekä vierailukohteiden valmisteluja että poliittisella lohkolla ennusteita siitä, mitä Trump lopulta tulee esittämään etukäteen lupaamiensa rauhankeskustelujen aloittamiseksi. Kukaan ei - ehkä Trump mukaan lukien – tiedä, mikä on hänen kuningasajatuksensa, mitä hän tulee pohtimaan ja viimeistelemään kuninkaalle valmistetussa vuoteessaan King David hotellissa. Trump on liikemaailmassa tottunut nopeisiin päätöksiin, joista hän vastaa itse, ja hänen oletetaan soveltavan totuttua tapaansa myös politiikassa.
Jerusalem Post otsikoi aamun etusivun ykkösuutisensa suurin kirjaimin: "Abbas on päättänyt allekirjoittaa rauhansopimuksen Israelin kanssa presidentti Trumpin ohjauksessa". Artikkelin on laatinut JP:n päätoimittaja Yaacov Katz lisäten: Trump suunnittelee aloittavansa uuden keskustelujen kierroksen vierailunsa aikana.
Kaikella kunnioituksella, päätoimittajallakin on oik…

KESKIVIIKKO 10.05.2017

KESKIVIIKKO 10.05.2017
01. ISRAELISSA valmistellaan kuumeisesti presidentti Donald Trumpin Jerusalemin vierailua. Järjestelyjä näyttää haittaavan tosiasia, etteivät USA:n järjestelyt ole vielä valmiit, eikä siten tiedetä hänen vierailusuunnitelmistaan eri kohteissa. Vain se näyttää varmistuvan, että hän asettuu valtavan kokoisen seurueensa kanssa King David hotelliin ja on varannut koko hotellin käyttöönsä. Hotellin toimintaoperaatioitten johtaja Sheldon Ritz, joka hoitaa kaikki diplomaattiset vierailut hotellissa, sanoo, että "vaikka hotelli joutuu peruuttamaan kaikki muut varaukset Trumpin vierailun toukokuun 21 -23 välisenä aikana, menetykset ovat minimaaliset verrattuina siihen, että voimme majoittaa tiloihimme USA:n presidentin". Asia varmistunee hyvissä ajoin ennen matkan alkamista.
Hotelli palaa normaalirutiiniin pari tuntia sen jälkeen, kun Trumpin presidentillinen kone on jättänyt Israelin ilmatilan. Vasta silloin pääsee hotellin henkilökunta vapautuneisiin tiloihin…

SUNNUNTAI 07.05.2017

SUNNUNTAI 07.05.2017
O1. RANSKA äänestää tänään uudesta presidentistään, joka tulee johtamaan maataan presidentti Francoise Hollanden siirtyessä syrjään. Johtava ehdokas on keskustaa edustava Emmanuel Macron, jolle viimeiset gallupit lupaavat 68 % äänistä, haastajalle äärioikeistoa edustavalle 48-vuotiaalle Le Penille 42 %. '
39-vuotias Macron on naimisissa 64-vuotiaan entisen opettajansa kanssa, joka erosi miehestään voidakseen suostua Macron kosintaan. Ehkäpä Emmanuel tarvitsi enemmän äitiä kuin vaimoa. Hänellä ei ole kokemusta politiikasta eikä häntä ole aiemmin valittu äänestyksen kautta mihinkään virkaan.
On enneaikaista tietää, miten satojen tuhansien dokumenttien ja E-mailien varastaminen ja julkaiseminen online Macronin kampanjasta vaikuttaa äänestykseen, mutta romantiikka on aina viehättänyt ranskalaisia. Vaalikomitea varoittaa, että hakkeroitujen tietojen levittäminen voi olla rikollista.
Hillary Clintonin dokumenttien hakkeroinnista USA:ssa syytettiin Venäjän valtionj…