Posts

Showing posts from August 27, 2017

PERJANTAI 01.09.2017

PERJANTAI 01.09.2017
01. SE ON sitten syksy, vaikkei kesä ole edes alkanutkaan, sanoi entinen auringonpalvoja. Se tarkoittaa sitä, että koulut alkavat tänään Israelissa ja myös sitä, että tarvitsin lisäpeitettä aamuyöstä. Jotkut ennustelijat varoittavat, että tämän kuukauden aikana tulee tapahtumaan suuria muutoksia maailmassa. Saapa nähdä, miten käy. Joillakin ikävuosi ainakin vaihtuu, mutta se tuskin on maailmaa järisyttävä tapahtuma.

02. Noin 2 272 000 opiskelijaa aloittavat aherruksensa lukuvuonna 5777 -5778. Opetusministeriö lupaa lisätä opintomahdollisuuksia etenkin syrjäisillä alueilla pohjoisessa ja Negevissä, joissa vain 7 % opiskelee enimmillään viidessä matematiikan yksikössä. Ministeriö lupaa kaksinkertaistaa tämän 14 %:in viiden vuoden sisällä. Englantia opiskelee 17 %, mitä on tarkoitus nostaa 65 %:in viiden vuoden kuluessa.
Toinen päämäärä on pienentää luokkien kokoa, etenkin alimmalla tasolla. Vaikeutena on kuitenkin koulun johtajien ja apujohtajien puute luokkien …

KESKIVIIKKO 30.08.2017

KESKIVIIKKO 30.08.2017
01. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi vieraillessaan PA:n pääministeri Rami Hamdallahin luona Ramallahin Mukatan hallintokeskuksessa tiistaina tekevänsä kaikkensa kahden valtion periaatteen toteuttamiseksi.
"Haluan ilmaista hyvin voimallisesti en vain YK:n pitäytymisen vaan myös henkilökohtaisen velvoitteeni tehdä kaikkeni kahden valtion periaatteen toteutumiseksi" Guterres vakuutti. Hän totesi edelleen, ettei ole olemassa toista vaihtoehtoa.

Kaikella kunnioituksella YK:n korkeinta virkamiestä kohtaan, mutta hänen tulisi edustaa siellä kristillisiä länsimaita ja niiden juutalaiskristillistä kulttuuria eikä omaa itseään.
Pääsihteerin Raamatun tuntemiseen lienee jäänyt aukkoja, jos hän ei tiedä, että Israelin rajat määriteltiin siinä lähes 4 000 vuotta sitten, jossa myös todetaan, ettei mitään toista uskontoa harjoittavaa kansaa saa jäädä asumaan rajojen sisäpuolelle. Tämä rajoitus annettiin siksi, ettei tuo kansa voisi vieroittaa juutalaisia po…

SUNNUNTAI 27.08.2017

SUNNUNTAI 27.08,2017
01. ONKOHAN USA:n kongressi lopultakin näkemässä valon? Näin voisi päätellä Israelissa viikon ajan vierailevan kahden puolueen delegaation jäsenen, USA:n kongressin asevoimien paneelin puheenjohtajan Mac Thornberryn (R-Tex) antamasta lausunnosta ennen lähtöään kotimatkalle Yhdysvaltoihin. "Kongressin parissa on tunne, että ehkä on aika katsoa kopin ulkopuolelle löytääkseen muita vaihtoehtoja Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi". Hän sanoi edelleen, että jotkut keskeiset otaksumat, jotka ovat hallinneet Lähi-Idän diplomatiaa- kuten Palestiinan valtion perustaminen Länsirannalle – ovat herättäneet yhä useamman kongressin jäsenen kyselemään niiden mielekkyyttä.
Kongressin delegaation matkan, johon osallistui viisi kongressin jäsentä ja yksi senaattori, oli järjestänyt kristillisperusteinen järjestö USIEA, jonka yhtenä päämääränä on järjestää opinto-matkoja kongressin jäsenille Israeliin. Järjestön taholta selitettiin, että koska matka ei ol…